Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Sesongveilederen 2019.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Sesongveilederen 2019."— Utskrift av presentasjonen:

1 Sesongveilederen 2019

2 «Sesongveilederen 2019» – lagledere og trenere
Sesongen 2019 sparkes i gang de neste ukene. Dere som er lagledere og trenere må sørge for at sesongen blir gjennomført på en god måte. Dere må kjenne til en del viktige lover og regler og sørge for at laget praktiserer disse. Det bidrar til fair play og lavere kostnader for din klubb. Vi har i denne presentasjonen tatt ut de viktigste elementene. Det betyr ikke at all informasjon finnes i denne. Dere finner øvrig informasjon på kretsens hjemmeside eller via klubbens kanaler. Registrer alle spillere i FIKS Sørg for at alle spillere er registrert i FIKS. Det holder ikke at spilleren er medlem i klubben eller har betalt treningsavgift. Alle spillere som skal delta i 13- årsklassen og oppover må være registrert i FIKS og finnes under «klubbens spillere». Dobbeltsjekk med klubbens FIKS-ansvarlig. Fyll ut kamprapport Fyll ut kamprapport senest to timer før kampstart og signer kamprapporten etter kamp. Ingen kamper skal startes før dommeren har fått kamprapporten med oversikt over navn og draktnummer. I kamper hvor krets setter opp dommere, skal dommeren ta vare på rapporten og godkjenne denne i FIKS. Spillere som ikke har spilt kampen kan strykes fra kamprapporten – før signering. Kjenn til det viktigste i NFFs Breddereglement – flytting av spillere mellom lag og spilleberettigelse Sett dere godt inn i NFFs Breddereglement: Spesielt gjelder dette flytting av spillere mellom lag og hva som kreves for at en spiller skal være spilleberettiget til alle lagets kamper. Unngå at din klubb får gebyrer, bøter og avgifter Sett dere inn i prismatrisen for gebyrer, bøter og avgifter slik at klubben unngår store bøter for ting som dere som lagledere og trenere har ansvar for. Spesielt gjelder dette kampendringer, ikke møtt til kamp, spilleberettigelse, kamprapport osv. Hjelp din egen klubb til å unngå at den må betale mye bøter i sesongen 2019.

3 Hvor finner jeg informasjon om seriespill?
Du finner all informasjon om kamper, lover og regler, banestørrelser, ballstørrelser, målstørrelser, hvem som setter opp dommere og all annen viktig informasjon knyttet til sesongen 2019 på kretsens hjemmeside eller på NFFs app «MinFotball». Last ned denne appen Følg oss på Facebook NFF Trøndelag

4 Hva kreves for at en spiller skal være spilleberettiget?
For at en spiller skal kunne spille en kamp må flere forhold være på plass, og dere som lagledere/trenere har ansvar for at dette er sjekket ut før kampen starter. 1. Spilleren er registrert i FIKS                                                                                                                                         Gjelder alle spillere som skal delta i 13-årsklassen og oppover. Alle spillere som er registrert riktig finner du under «klubbens spillere» i FIKS. Kontakt FIKS-ansvarlig i egen klubb. 2. Spilleren står ikke i en annen klubb Alle spilleroverganger skal bekreftes i FIKS. Kontakt FIKS-ansvarlig i egen klubb for å være sikker på at dette er i orden. Muntlige beskjeder på «trenernivå» er ikke å betrakte som en bekreftelse på at ting er i orden. 3. Spilleren har sonet ferdig for gule/røde kort Det er lagledere/trenere som har ansvar for å holde oversikt over antall kort som tildeles spillere gjennom en sesong. 13–16 år: Tidsbestemt soning (fem minutter) for gult kort. Sonet ferdig ved kampslutt. To gule tilsvarer rødt kort og utvisning. 17–19 år: Soner etter 3–2–2 gule. Senior (11er og 7er): Soner etter 4–2–2 gule. Oldboys: Soner etter 3–2–2 gule. Rødt kort: Spiller skal automatisk stå over neste kamp for samme lag. Ved flere kampers karantene får klubben skriftlig beskjed. OBOS-cup/NM: Egne bestemmelser for soning.

5 Hva kreves for at en spiller skal være spilleberettiget?
4. Riktig antall spillere flyttet mellom lag 13–19 år:  Ikke motta mer enn fem spillere til ditt lag fra andre lag i samme klasse og spillform. Mellom ulike spillformer i samme klasse kan det flyttes et fritt antall spillere. Husk at spillerne «skal tilbake» til sitt eget lag igjen. Tenk flere kamper/uker fremover i tid.  Snakk med trenere på de andre lagene og planlegg bruken av spillere. Kretsen tar stikkprøver på dette gjennom hele sesongen. Dette for å sikre fair play. Senior:  Antall innbyttere på det høyere rangerte laget er førende for hvor mange spillere som kan flyttes ned til lavere rangerte lag (Breddereglementet § 2– 11).  5. Riktig bruk av overårige spillere Dersom klubben ikke stiller lag i spillerens rettmessige aldersklasse, kan en spiller delta som overårig uten å måtte søke om dette. Spilleren kan kun være ett år for gammel til klassen.  I 11er-fotball og 9er-fotball kan man bruke to overårige spillere per kamp. I 7er-fotball kan man bruke en spiller.  Det kan søkes om dispensasjon fra aldersbestemmelsene (§ 2–3). En spiller som deltar som overårig kan da ikke delta på lag i sin egen klasse eller høyere klasser i samme sesong.  

6 Hvordan unngår vi at vår klubb får bøter?
Den beste måten å unngå at din klubb får bøter er at dere som lagledere/trenere setter dere inn i og har en god praksis på de lover og regler som gjelder. Dette er deres ansvar.  Hva får man bøter for og hva er det viktigste dere som lagleder/trener må passe på? 1. Ikke-spilleberettigede spillere: Dere må sikre at alle spillere som brukes i kamp er spilleberettiget for kampen. Se side 4-5.   2. Ikke møtt til kamp: Sørg for å planlegge sesongen godt slik at laget gjennomfører alle kamper. 3. Kampendringsgebyr: Planlegg godt og flytt ev. kamper før gebyrfrist 10. april / 20. august. 4. Ufullstendig kamprapport i FIKS: Kamptropper må legges inn innen to timer før kampstart.  Prisliste finner dere her:

7 Hvordan flytte kamper? Å endre tid/dag/bane for kamper er fullt mulig, men det er viktig at dere som lagledere/trenere forholder dere til følgende hvis dere må flytte kamper: Lagene må være enige om nytt tidspunkt. Avklar med baneansvarlig i klubb om det finnes ledig tid på bane. Øvrige retningslinjer finner dere her: Alle kampendringer skal meddeles elektronisk via skjema (se link over). Det har ingen hensikt å sende e-post. Alle kampendringer før 10. april (vårsesong) og 20. august (høstsesong) er gebyrfritt. Endringer grunnet skolerelaterte aktiviteter, som man ikke er kjent med før fristene, er gebyrfrie. Husk å merke dette i kommentarfeltet på skjemaet. 

8 Hvordan levere en protest på riktig måte?
Det er ikke alltid at kamper blir avviklet på riktig måte iht. lover og regler. Da kan det finnes grunnlag for å levere protest. En protest har til hensikt å få omgjort kampens resultat. Hvis et lag skal legge inn en protest, må dette gjøres på riktig måte. Under følger de viktigste kravene som må være oppfylt. Hva kan du protestere på? Et lag har benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Feil fra arrangøren av kampen. Grove feil ved dommerens forståelse eller praktisering av regelverket. At kampen ikke ble spilt med en ikke-nøytral eller uautorisert dommer. Andre vesentlige forhold som leder til at kampen ikke ble avviklet på sportslige vilkår. Hva kan du ikke protestere på? Feil i dommerens skjønnsutøvelse. 1. Les deg opp på «Rekasjonsreglementet» kapittel 5                 Sjekk spesielt § 5–5 som gjelder hvilke tidsfrister som gjelder for innlevering av protest. 2. Kontakt klubbens leder                                                                                   Protesten må underskrives av klubbens leder eller en annen med særskilt fullmakt fra klubbens styre.  3. En protest skal innleveres skriftlig og det skal innbetales et protestgebyr  En protest skal innleveres skriftlig, gjerne på e-post. Når man sender e-posten, skal man samtidig ha innbetalt protestgebyret.

9 Sjekklista Før sesongstart
Sett deg inn i de viktigste reglene i Breddereglementet og kretsens prisliste for bøter/gebyrer. Last ned appen «MinFotball» – der har du tilgang til det meste av informasjon om seriespill, lover/regler o.l. Delta på klubbens informasjonsmøter og/eller trenerforum for å få mer informasjon fra din klubb.  Flytt kamper (kun hvis dere må) før fristene 10. april (vårsesongen) og 20. august (høstsesongen).  Før og under kamp Ta gjerne kontakt med dommer(e) og motstanderlaget dagen før kamp. Ta alltid imot dommer og bortelag på en hyggelig og god måte på kampdag. Sørg for at tilskuere er plassert på den ene siden og innbyttere/trenere/lagledere på motsatt side. Sørg for at alle spillere er spilleberettiget før kamp. Husk reglene for flytting av spillere mellom lag.  Fyll ut kamprapporten senest to timer før kamp. Hold oversikt over alle gule og røde kort på dine spillere.

10 Sjekklista Etter kamp Husk å signere kamprapporten etter kamp.
Husk betaling til dommer(e) innen fristen på 10 dager. Takk alltid dommer og motstander etter kampen på en ordentlig måte. Etterlat bane, innbytterbenker og garderobe på en ryddig og god måte – vis folkeskikk. Andre viktige forhold Tenk sikkerhet når dere reiser til kamp i bil/buss – beregn god nok tid. Følg klubbens sportsplan og retningslinjer mtp. spilletid i eget lag, fair play og klubbens verdier. Frist for lagsendringer (11–19 år) mellom vår og høst: 10. juni. Frist for spilleroverganger: 10. september. Skader på trening og kamp Hvis skade på trening eller kamp, ring Idrettens skadetelefon: Last ned appen «Idrettens skadetelefon». Tommelfingerregel: Meld alltid inn skader før oppstart av behandling.

11 Hvem kontakter du i kretsadministrasjonen ?
Jan-Roar A.Saltvik Daglig leder Politiske saker, konfliktsaker, media, lov/reglement, lederutvikling Mobil: E-post: Bjørn Langørgen NK Daglig leder Økonomi, anlegg, lov/reglement, protester Mobil: E-post: Kristin Seim Adm.konsulent Seriespill (helhetsansvar), lov/reglement, treningstid off.baner Mobil: E-post: Randi Himle Adm.konsulent Dommer/dommeroppsett, OBOS-cup, NM, futsal, sanksjoner gule/røde kort Mobil: E-post: Aleksander Olsen Adm.konsulent Adm.støtte seriespill og spillerutvikling. Søknader sammensatte lag Mobil: E-post: Kjell Helge Lønnum Adm.konsulent Overganger, utleie ABRA/SalMar-banen, FIKS-støtte, kampendringer Mobil: E-post: Tommy Bang-Larssen KA Klubbutvikling NFF Kvalitetsklubb, lederutdanning, tilrettelagt fotball Mobil: E-post: Christer Basma KA Trenerutvikling Trenerkurs/utvikling på høyere nivå enn Grasrottrenerkurs Mobil: E-post: Jan C.Sørli KA Trenerutvikling NFF Grasrottrenerkurs, barnefotball, cuper/turneringer/fotballskoler Mobil: E-post: Trond Nordsteien KA Spillerutvikling Ansvar for kretsnivå/lag i NFFs Landslagsskole (Team BDO) Mobil: E-post: NN – Ansettes KA Spillerutvikling Ansvar for sonenivå/lag i NFFs Landslagsskole (Klubb BDO) Kjell Alseth Dommerutvikler Dommeransvarlige i kval.klubb, faddere/veiledere, utdanning Mobil: E-post: Ann-Iren M.Skevik Jentefotballutvikler Klubb, leder, trener, dommer og spiller knyttet til jente/kvinnefotball Mobil: E-post:

12 Fotballglede, muligheter og utfordringer for alle
Lykke til med sesongen 2019


Laste ned ppt "Sesongveilederen 2019."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google