Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen
Fair Play-hilsen skal foretas før og etter kamp Dette skal gjennomføres i alle fotballkamper i HFK! Arrangørklubben har ansvaret for gjennomføringen. Det skal alltid være 1 voksen person til stede – ”Kampvert”. En av de tiltakene som ble innført i fjor gjennom FP var FP-hilsen i forkant og i etterkant av alle fotballkamper. Dette ble praktisert veldig forskjellig i fjor og vi henstiller til alle lag/lagledere om å følge opp dette, slik at FP-hilsen blir gjennomført. Både spillere og trenere/lagledere skal gjennomføre dette. Begynn med engang og da det blir ikke noe problem å gjøre dette utover sesongen. Dommerne er også instruert ifht. å påse at FP-hilsen blir gjennomført.

2 Fair Play møtet i Senior- og Ungdomsfotball
Ansvar for gjennomføring Dommer oppnevnt av HFK skal ta initiativet til Fair play møtet. Arr. klubben/ hjemmelagets trener skal ta initiativet hvis det ikke er oppnevnt dommer av kretsen. Agenda på Flair play møtet: Fair play hilsen før og etter kampen Hvem skal være i tekniske område, oppvarmingsområde og innbytteprosedyrer Trenere og spillere på en sidelinje og publikum på motsatt side eller tribunen Trener/Lagledere har ansvar for å skape et godt Fair play-klima under kampen Det må være enighet om å gjøre dommeren god Husk at god oppførsel også gjelder i tøffe og vanskelige situasjoner Etter myntkast gjennomfører dommer og kapteiner «Handshake for peace» Trenerne avslutter Fair play møtet med «Handshake for peace» En av de tiltakene som ble innført i fjor gjennom FP var FP-hilsen i forkant og i etterkant av alle fotballkamper. Dette ble praktisert veldig forskjellig i fjor og vi henstiller til alle lag/lagledere om å følge opp dette, slik at FP-hilsen blir gjennomført. Både spillere og trenere/lagledere skal gjennomføre dette. Begynn med engang og da det blir ikke noe problem å gjøre dette utover sesongen. Dommerne er også instruert ifht. å påse at FP-hilsen blir gjennomført.

3 Fair Play møtet før kampene i Barnefotball
Ansvar for gjennomføring Arr. klubben/ hjemmelagets trener skal ta initiativet Agenda på Flair play møtet: Det skal ikke være høyt press ved igangsetting fra motspillerens keeper Utspillregelen skal benyttes, kan ikke sparke/kaste ballen over midtbanestreken Tilbakespillregelen benyttes ikke, men vi oppfordrer til at keeper bruker beina 4 måls regel: Kan sette innpå èn ekstra spiller (som må ut igjen på 3 måls differanse) Fair play hilsen før og etter kampen. Trenere og spillere på en sidelinje og publikum på motsatt side eller tribunen. Det må være enighet om å gjøre dommeren god Husk at god oppførsel også gjelder i tøffe og vanskelige situasjoner Trenerne avslutter Fair play møtet med «Handshake for peace» En av de tiltakene som ble innført i fjor gjennom FP var FP-hilsen i forkant og i etterkant av alle fotballkamper. Dette ble praktisert veldig forskjellig i fjor og vi henstiller til alle lag/lagledere om å følge opp dette, slik at FP-hilsen blir gjennomført. Både spillere og trenere/lagledere skal gjennomføre dette. Begynn med engang og da det blir ikke noe problem å gjøre dette utover sesongen. Dommerne er også instruert ifht. å påse at FP-hilsen blir gjennomført.

4 Fair Play-programmet 2012 - 2015
NFF Krets Klubben Nøkkelroller Fair play ansvarlig Fotballskole Fotballturneringer Barnefotball Ungdomsfotball Voksenfotball Holdningskontrakt Dommere Toppfotball Fair Play materiell


Laste ned ppt "Fair Play Nytt i sesongen 2014: Fair play møte før kampen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google