Ymse om regelverksutvikling

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Klimajobber i nord Broen til framtiden 2015 Gaute Håkon Holand Wahl.
Advertisements

1 1 Kommunenes nye byggesaksbehandling – nye kontrollformer: Byggesaksarbeidet i endring Presentasjon Norges Forskningsråd 12. november 2004 Sosialpsykolog.
Medarbeiderkartlegging Driftsenhet / Avdeling Dato Foto: Rune Nilsen/News on Request.
Presentasjon – Econa Riksrevisjonens stilling i statsapparatet Riksrevisjonen er direkte knyttet til Stortinget og er uavhengig av forvaltningen.
Hossein Banitalebi Lege Oslo Akutten bedriftshelsetjeneste.
Et felles løft for alle Gjennomføring av arbeidsmøte.
Roller i arbeidslivet Arbeidsgiver Arbeidstaker Verneombud Arbeidsmiljøutvalg Bedriftshelsetjeneste ml?tid=207363http://
Veileder i helhetlig ROS-analyse i kommunen Arealbruk og naturfare - NIFS 5.November 2014 Cathrine Andersen.
:PULS - mandat og strategi HANNE SCHOU RØISING, LEDER FOR PULS.
TRENINGSVENN FOR PERSONER MED DEMENS. Et pilotprosjektet i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen Møre og Romsdal og Møre og Romsdal idrettskrets.
KOMMUNEREFORMEN OG PLAN- OG BYGNINGSLOVEN (PLANDELEN) - HVORDAN GJØRE BEGGE OPPGAVENE I KOMMUNENE? Planforum Østfold februar 2015 Prosjektleder Torleif.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
Hedmark fylkeskommunes rutiner for inntak av minoritetsspråklige v/Kasper Tøstiengen.
Digital vurdering og eksamen Juridiske rammer Læringsfestivalen 2015 Maren Magnus Jegersberg Juridisk rådgiver IT-direktørens stab Universitetet i Oslo.
Tilstede med glede ØKT GRUNNBEMANNING OG ANSVARLIGGJORTE MEDARBEIDERE FOR ØKT NÆRVÆR Januar 2014 – desember 2015.
Ambulanse i Midt-Norge 14.mai 2008 Ambulansekonferanse Midt-Norge Informasjon om en arbeidsgruppe nedsatt av Helse- og omsorgsdepartementet Even Klinkenberg.
Nettverk for virksomhetsstyring Risikostyring v/ Anette P. Simonsen, DFØ v/ Christine Vik, DFØ 17. Februar 2016.
Veileder for gevinstrapportering
Internkontroll i praksis – informasjonssikkerhet Hva handler det om
Gaute Sletteland, juridisk rådgiver v/byggesak
Prosjektpresentasjon – Før du starter
ROS-analyse.
Nye lover fra 1. juli 2016 og Forskrift fra 1. januar 2017
Møte i nettverk for informasjonssikkerhet - NIFS
Hvorfor er det vanskelig å ta gode beslutninger?
Familieråd En for alle, alle for en
Berit Lien seniorrådgiver
Rettskildestudier (annen rettskildeforskning)
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Spesifisering av det rettslige innholdet av beslutningssystemer
Samarbeidsgruppemøte 21.januar 2016 Rolf Olai Jacobsen
Samarbeidsgruppemøte 5. november 2015
Funn fra landsomfattende tilsyn i Buskerud Klækken,
Hovedstadsregionens rolle for nasjonal og regional utvikling
Innføring i lovverket som gjelder barn og unge i planlegging
Revisjon av NS 9415 – Forvaltningens forventninger
Kommunens arbeid med internkontroll innenfor ROP-området
MÅL FOR ARBEIDSGRUPPENS ARBEID
Gruppeprosess Dialog som ramme for gruppeprosessen Lokalt fokus
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Valgfag innsats for andre
Møte vedrørende bekymringsmelding om
Prosjektveileder Forklaringer og enkle hjelpemidler
Trygt og godt skolemiljø
HMS © Caritas Norge..
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Fagfornyelsen og kjerneelementer i fag
Arbeidsmiljøkurs (40 timers HMS-kurs)
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Den matematiske samtalen
NÅR KJØNNET KOMMER I LØNNINGSPOSEN – FOR EKSEMPEL I HARSTAD
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
ÅRSAKSANALYSE - KRANHENDELSER
Fjerning og opphogging av offshoreinnretninger på norsk sokkel
Dokumentasjon i ht Plan- og bygningsloven
Arbeidsgruppe 1. Beredskap 2020 og ROS analyse for sammenslåingsprosessen
Om det rettskildemessige grunnlaget for transformering
Spesifisering av det rettslige innholdet av beslutningssystemer
Rettskildestudier («annen rettskildeforskning»)
03 Introduksjon til ROS-analyse 08 PowerPoint-mal for ROS-analyse
We serve.
Rettskildestudier («annen rettskildeforskning»)
Presentasjon av Høringsdokumentene
Rapport: Personalforvaltning i videregående skole
Gevinstrealiseringsstrategi
Foreldremøte 9.klasse
Programkontoret.
Utskrift av presentasjonen:

Ymse om regelverksutvikling Hilda Kjeldstad leder for regelverksutvikling Petroleumstilsynet

Saker som kanskje kan bli til store oppgaver i regelverksutvikling, eller som av ulike årsaker bare ender opp med å bli bittesmå Nattarbeid Kompetanse Fangst, transport og lagring av CO2 (CCS) Vindkraft til havs Mineraler Sikring Bruk av walk-to-work-fartøy (W2W) Arbeidsmiljøregulering på fartøy (+ prosjekt om regulering og standardisering) Fra regjeringens havstrategi (2017): De norske havnæringene skal utvikles med basis i eksisterende næringer, og i samspillet og skjæringspunktet mellom disse. Vi skal satse videre på de havnæringene hvor vi allerede er sterke, og samtidig stimulere til forskning, innovasjon og teknologiutvikling for å utvikle nye.

Nattarbeid og krav til kompetanse: Oppdrag gitt Regelverksforum som følge av arbeid med melding til Stortinget (nr. 12 2017-18): Nattarbeid: Formålet med arbeidet er å identifisere de viktigste utfordringene knyttet til etterlevelse og håndheving av rammeforskriften § 43 og fremme forslag som kan tydeliggjøre kravene og bidra til en enklere etterlevelse og samtidig opprettholde et høyt nivå for helse, arbeidsmiljø og sikkerhet ved nattarbeid. Krav til kompetanse: forventning om at partene diskuterer og kommer frem til en hensiktsmessig måte å organisere og regulere kompetansekrav for personell i petroleumsvirksomheten. Behov for å utarbeide et opplæringstilbud om regelverksregimet: Ptil vil komme med et forslag til et seminar om myndighetsrollen, tilsyns- og regelverksregimet i 2019.

Fangst, transport og lagring av CO2

Vindkraft til havs

Regelverksalternativer for «W2W-enheter» 100% Fartøy Innretning W2W Fartøy med enkelte petroleumskrav Innretning med enkelte maritime krav Vårt utgangspunkt: W2W-enheter er noe annet enn dagens fartøy og innretninger i petroleumsvirksomheten, og spørsmålet er hvordan vi mest fornuftig regulerer selve W2W-enhetene og aktivitetene på disse?

Høringsforslaget Et regelverksforslag som: gjør bruk av W2W-fartøy i tilknytning til enklere innretninger tilgjengelig for industrien, sikrer en helhetlig ivaretakelse av arbeidstakere i petroleumsvirksomheten, betrakter den enklere innretningen og W2W-fartøyet som én risikomessig enhet når disse er koblet sammen, gir Ptil grunnlag for helhetlig tilsyn med virksomheten og sikrer bruk av gode, hensiktsmessige fartøy til denne type aktivitet. Disse premissene bygger på en vurdering av risiko forbundet med virksomheten, og et prinsipp om helhetlig regulering og oppfølging av den. Dette samtidig under forutsetning om minst mulig innføring av særregulering.

En tilgjengelig løsning for industrien Ptil som tilsynsmyndighet Høringsforslag 2018 En tilgjengelig løsning for industrien Én risikomessig enhet Gode, hensiktsmessige fartøy En helhetlig regulering av de som arbeider i petroleumsvirksomheten Krav til enklere innretninger som beskrevet i høringen 2017 Arbeidsmiljøloven for de som jobber med petroleumsaktiviteter på den enklere innretningen og bor på fartøyet: Stadfestelse i rammeforskriften § 4 Helhetlig arbeidsmiljøanalyse for personellet: Styringsforskriften § 18 Tekniske krav til fartøyet hjemlet i petroleumsloven: Kran Gangbro Posisjonering Stabilitet Krav om samtykke før gjennomføring av aktiviteter med bruk av W2W-fartøy Ptil som tilsynsmyndighet

Prosess i høringsperioden ASDs avgjørelse av klage, 21.11.18: Etter dette, og i henhold til ovenstående gjennomgang, mener departementet at forarbeider og forvaltningspraksis gir solid rettskildemessig dekning for det resultatet Petroleumstilsynet har kommet til i saken. Departementet slutter seg således til Petroleumstilsynets fortolkning. Nødvendiggjør presisering av at fartøy med gangbro kan anvendes til innkvartering av arbeidstakere som arbeider på enklere innretninger i forskrift. Presisering av at disse fartøyene ikke blir å regne som innretninger i veiledningen. Revidert utkast presenteres for Regelverksforum 5. desember. Målsetning om ikrafttredelse 1.1.2019 står fast.

Analyse av de arktiske lands petroleums-myndigheters reguleringsregimer og bruk av standarder i arktisk petroleumsvirksomhet Dette arbeidet skal gjennomføres i 2019 og består i at det skal gjøres en analyse av de arktiske lands petroleumsmyndigheters reguleringsregimer og bruk av standarder i arktisk petroleumsvirksomhet, for å identifisere effektiv regulering med hensyn til å øke sikkerhet, beskytte mennesker og forebygge skader på miljøet. Prosjektet skal analysere regulering og bruk av standarder for å kartlegge effekten av tilnærmingen som velges slik at de beste metodene identifiseres for å fremme kontinuerlig forbedring innenfor helse, miljø og sikkerhet. Gjennomført forarbeid 2018: Kunnskapsinnhenting, dvs. kartlegge juridiske kilder, nasjonale og internasjonale, som rapporter, undersøkelser ol. som kan være relevant for arbeidet i 2019. I forbindelse med kunnskapsinnhenting, også identifisere kunnskapshull og vanskelig tilgjengelig informasjon. Skriftlig vurdering og anbefaling av hvilke kilder som arbeidet i 2019 kan og bør bygge videre på.

Takk for oppmerksomheten! Mer informasjon: ptil.no