Vold Hva tenker dere om dette bildet?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Barns fortellinger ”Mamma bruker å slå han også, og han er bare tre år.” ”De slår og så kan det hende de begynner å blø, jeg vet ikke helt.. Men jeg hører.
FAKTA om barn i Norge: mottok tiltak fra barnevernet
NETTVETT Bjørn Jakobsen.
RLE UKE 6 I gode og onde dager.
mottok tiltak fra barnevernet vokser opp i fattigdom opplevde at foreldrene skilte seg barn vokser opp med alkoholmisbruk.
Samfunnskunnskap Emne 3: Barn og familie. Familie «Hele familien» – mor, far, barn, svigerbarn, barnebarn.
Samliv og familie i Norge Det er mange typer familier i Norge Introduksjonsprogrammet
Barns rett til medbestemmelse og beskyttelse før og etter avdekking av vold i hjemmet Med FNs barnekonvensjon som ramme Barns medvirkning Med eksempel.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge. Hurra – Barnas rettigheter fyller 26 år! Mange stater bestemte i 1989 at barn skulle ha egne rettigheter,
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
DU SER DET IKKE PÅ MEG å leve med overgrepserfaring.
BIOGRAFIBIOGRAFI Leseboka s Arbeidsboka s
Hvem er vi? Presentasjon av selskapet til Aurskog- Høland kommune Daglig leder Laila Durrani.
Er du klar for nye utfordringer? Du får verdifull erfaring, kunnskap og kompetanse! Bli frivillig i Kirkens SOS krisetelefon eller SOS-chat!
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
SEKSUELLE OVERGREP Utfordringer knyttet til å delta i menighetsfellesskapet Elisabeth Torp kirkeligressurssenter.no.
HANDLINGSPLAN FOR TRIVSEL VED SOLÅS SKOLE. Formålet med planen Øke trivselen Motarbeide mobbing Oppdage mobbing tidlig Stanse mobbing tidlig.
Hurra for Barns rettigheter! De blir 23 år i år 20.november 1989: Barnekonvensjonen vedtas i FN. Barnekonvensjonen sier hvilke rettigheter alle barn har.
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
0 Psykologisk førstehjelp - å snakke vennlig til seg selv og andre Solfrid Raknes, psykologspesialist.
Velkommen til nytt barnehageår på Låven. Satsingsområder på Roligheden gård barnehage- Låven Bygge gode relasjoner barn-barn, barn-voksne Alle skal få.
Ungdata-undersøkelsen 2017 for Tyrifjord videregående skole i Hole
Sokrates.
Krisesenteret i Telemark
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Ungdata-undersøkelsen 2017 i Meland
sos-barnebyer barn på flukt
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Venner & valg Avslutning.
Julekalender 2014 En meningsfull julekalender
Roller og forventninger
BARN PÅ FLUKT Veldig mange mennesker er på flukt i verden. Og veldig mange av disse er barn, omtrent 14 millioner. Vi skal lære litt om barns rettigheter,
Medfølelse Til dette temaet er noen av bildene ganske tøffe. Disse er samlet mot slutten. For de yngste elevene må en vurdere om det er lurt å hoppe over.
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Toleransevinduet Lærer forklarer. Snakke om at læring, vennskap og deltakelse får vi bare til når vi er inne i toleransevinduet. Noen har smale, noen har.
Velg selv er en film  med tilhørende  samtaleopplegg for tweens, aldersgruppen 9-13 år. Vi ønsker at samtaleopplegget skal skape refleksjon rundt rus-
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Å være trist Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er trist.
Mobbing og psykisk helse (Ungdomstrinnet)
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Fest & følelser Velkommen
Konflikt Forslag til spørsmål: - Hva ser dere på bildet?
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Redsel Spør elevene om hvorfor de tenker denne jenta er redd
Vennskap for 1. og 2. klasse.
Stress Hva betyr det å være stresset? Hva gjør deg stresset?
Selvtillit Hvordan kan dere se at denne gutten har selvtillit?
Venner & valg Velkommen.
Ungdata-undersøkelsen 2018 i Trøgstad
Sinne Film:
Denne presentasjonen er ment for ungdom
Denne presentasjonen er ment for barn 9-12 år
Steng ruteren før skolegangen ryker,- eller?
SMISO Hamar et selvhjelpssenter for:
Sokrates.
Voldsforebyggende opplæring
Fysisk og psykisk helse
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Når du blir «pusha» til å gjøre noe du egentlig ikke vil…
«Å være sin egen bestevenn»
UNGDOM OG LOVBRUDD Om kriminalitet og konsekvenser
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Vold Hva tenker dere om dette bildet? Hvilke følelser og tanker tror dere mannen har? Hva tror dere dama føler og tenker? Tror dere de tenker klart? Tror dere han vil slå eller kvele henne? Hva tror du han vil gjøre etterpå? Hva vil hun gjøre? Om det er barn i naborommet, hvordan tror dere de har det, tror dere at de merker noe? Tenk dere at disse er samboere eller gift: Tror dere, eller håper dere, at det er noen mulighet for dama på bildet å få hjelp? Tror dere, eller håper dere, at det er hjelp å få for mannen på bildet? Og barna på naborommet? Hvilke hjelp skulle dere ønske at en slik familie kunne få?

Vold Bilde av noen som blir slått, barn – voksen, barn-barn Hvordan oppleves det for barn når den ene forelderen er voldelig mot den andre? Tror dere barna blir redde? Hvem pleier barna å gå til når de er redde?

Vold Kan både kvinner og menn være voldelige? Kan både kvinner og menn bo på krisesenter om de trenger beskyttelse fra vold? JA, mange menn og enda flere kvinner og barn bor på krisesenter i Norge. Der kan de få beskyttelse til de finner en trygg plass å bo når de flytter ut.

Vold Tror dere at det kan finnes barn på denne skolen som blir utsatt for vold fra voksne? Hvordan ville det være, tror dere, å gå på denne skolen og kanskje ikke tørre å fortelle at du ble slått hjemme?

Vold Kan det være vold uten at noen blir fysisk skadet eller får fysisk vondt?

Vold Bilde av Street-fight Hva skjer her? Er dere redd for vold når dere er ute om kvelden? Er det mye vold der dere er? Hvilken type vold? Får de voksne vite om det?

Vold Bilde av noen som latterliggjør – en som griner Hva tror dere har skjedd? Når går det over til å ikke være ok? Er mobbing vold? Bør man tåle det? Hvem bestemmer hvem som skal tåle hva?  

Vold Er det lov å sende trusler på mobil? Kan man bli straffet? Sende nakenbilder av andre? Tenk dere at denne gutten får trusler om at andre skal spre flaue bilder av ham. Hvordan tror dere det føles?

Vold bilde samtale trist barn/voksen eller alene Hvorfor kan det være vanskelig å fortelle om vold til voksne? Hvorfor kan det være viktig å fortelle om vold til voksne? Hvem ville dere snakket med?

Vold bilde samtale trist ungdom/voksen eller alene Hvordan tror dere det ville være å ha en voksen å snakke med? Hvordan ville det være å ha en voksen som trodde på det du fortalte, selv om det var noe som de fleste andre ikke vet noen ting om, som det å bli slått av sine egne foreldre for eksempel?