Roller.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Oppfølging normer og regler
Advertisements

En innføring i boligmarkedet i Oslo
Utredning av utviklingshemming hos voksne
Å VÆRE KIRKENS ANSIKT UTAD
© Thomas Rieber-Mohn - INSTITUTT FOR RETTSINFORMAIKK – UNIVERSITETET I OSLO OPPHAVSRETT OG BESLEKTEDE RETTIGHETER -ENERETTENES.
Perspektiver i sosiologien
Forelesning Kurs 1.1 Litteratur, se undervisningsplanen
11. Legitimitet og makt Påstandene:
8 Mål og strategier Påstandene:
Hvor tidlig? Hvor viktig?
7. Motivasjon i organisasjoner
1. Innledende påstander om organisasjoner
Hvorfor kommunikasjon …? 1: Praktisk: - Grunnleggende ”redskap” i sosialpedagogisk arbeid 2: Teoretisk: Kommunikasjonsteorien hevder at det er bestemte.
Roller og forventninger: La Stå! Kap. 12
Skape kundeverdi, tilfredshet og lojalitet
Potensiell energi og Energibevaring
Prosjektet…som arbeidsform
Oppgaver 1)Vi anser hvert av de seks utfallene på en terning for å være like sannsynlig og at to ulike terningkast er uavhengige. a)Hva er sannsynligheten.
Den Gode Prestasjon. Den gode prestasjon Prestasjon som prosess – Individuell og kollektiv forbedring Prestasjon som resultat – Beste praksis.
SiO-Læringsmiljøs lederkurs - Modul 2 Vår kontekst 1 Funksjon Hvilken funksjon har foreningene? Hva er hensikten med å drive en studentforening?
NESO Formannsskole Teamarbeid
Ungdomsrollen i dagens samfunn Elisabeth Backe-Hansen NOVA.
1 ”Blandet drops” IKT og utfordringer for barnehagemyndighet i kommunen.
1 Jeg og samfunnet.
Sterke fagforeninger Negotia Bergen 30. – 31.oktober 2009.
Forelesning i mikroøkonomi.
Kriminalitetsforståelser
Meta- og grunnopplysninger Dag Wiese Schartum. Utgangspunkter “Infrastruktur” betegner et nett av ressurser for felles bruk i et samfunn Når ressursene.
Sikkerhet, helse og arbeidsmiljø BIR Nett
Forelesning i mikroøkonomi.
Målfastsetting Lederskapet Beslutninger og problemløsning
Morten William Knudsen
HVORFOR TRENGER VI FAGLIGE STANDARDER?. FORDI:  ALLE SOM BENYTTER PRODUKTER, TJENESTER, BEHANDLENDE TILBUD ETC. HAR FORVENTNINGER TIL PROFESJONALITETEN.
Barnehagens samfunnsmandat
Kollektivisme og individualisme i historiske fag
VI Culpa-ansvaret Lasse Simonsen Lasse Simonsen.
Legaldefinisjoner, grunnopplysninger mv
Senter for teknologi, innovasjon og kultur (TIK) - Universitetet i Oslo ORGANIZATIONS AND KNOWLEDGE TIK ESST Module 4 Jon Vatnaland.
Relasjonsbasert klasseledelse Haugalandet
PED2300 – høsten Rønnaug Sørensen
Den samfunnskapte virkelighet (1)
DETTE MÅ JEG KUNNE - gode tjenester til personer med utviklingshemming Del 1 Hva er utviklingshemming? 1.
Roller i ulike sosiale sammenhenger
Sosiale systemer og sosial struktur Et sosialt system er et sett av roller som står i et gjensidig definert forhold til hverandre. Sosiale strukturer er.
Læringskultur i ditt klasserom -Avhengig av deg som leiar -Korleis du brukar mogelegheitene til å skape ein kultur som støttar og oppmuntrar til læring.
Kapittel 1. Tilpasning til samfunnet Del 1: Individ og samfunn Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 2a definere.
Normer, sanksjoner og internalisering Normer:  forventninger til et individs atferd i en bestemt situasjon Sanksjoner:  ros eller straff som har til.
De store læringsteoriene : Psykologiske teorier: Det som skiller de store læringsteoriene er deres syn på: - Hvordan virkeligheten ser ut - Hvordan ting.
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
Bedrifters samfunnsansvar - filosofiske utfordringer Henrik Syse, forsker og filosof Konferansen «Næringsliv og sosialt ansvar» 31. mars.
Produktnavn Tittel på presentasjon. Oversikt Gi en kort beskrivelse av produktet eller tjenesten, brukerproblemene som løses, og brukerne produktet eller.
Samarbeid og konflikt.
Forskningsmetoder i psykologi
Kapittel 8 Roller og normer
Rekruttering Fremtidens sykepleiere
Lederrollen UHR Sep 2007 Arne Kjøde AFF.
Samling 2 klasse 5, Tromsø 28. – 30. april 2015
Institusjonelle omgivelser
1. Innledende påstander om organisasjoner
7. Motivasjon i organisasjoner
TVERRFAGLIG SAMARBEID
12. Organisasjonsutvikling
1. Innledende påstander om organisasjoner
12. Organisasjonsutvikling
Kap. 9 Organisasjonens omgivelse
7. Motivasjon i organisasjoner
Sett inn bilde av produkt her
Utskrift av presentasjonen:

Roller

Hva er en rolle? I psykologien er en rolle definert som: det systemet av normer og forventninger som er rettet mot personer i bestemte posisjoner, funksjoner, grupper eller kategorier innenfor en bestemt sosial sammenheng Film: Alle har roller Det er først og fremst forventningene andre har til deg som bestemmer innholdet i den rollen du spiller

Det sosiale og det personlige systemet Forventninger til en rolle er ikke de samme hele tiden Rolleforventningene er i det sosiale systemet, dvs. omverdenen, samfunnet rundt deg Rolleforventningene vil påvirke hvordan du oppfatter og utfører en rolle

Rolleavklaring Summen av alle rolleforventningene andre har er med på å gi deg en rolleoppfatning, dvs. innholdet i rollen og hvordan du skal oppføre deg Rolleakseptering vil si at du definerer din egen rolle ved å vurdere andres rolleforventninger og din egen rolleoppfatning Rolleavklaring er å skape klarhet i hva slags atferd som forventes av deg i rollen du har Diffuse roller Spesifikke roller