Home-Start Familiekontakten Asker

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Home-Start Familiekontakten. Bærum. Foredrag for Bærum Rotary. 12
Advertisements

1 ORIENTERING OM DISTRIKTSKONTORET FOR SELVHJELP I MIDT-NORGE.
1 Likemannsarbeid i LHL Generell presentasjon utarbeidet i november 2011.
Åpning av konferansen Tillit til tjenestene? kunnskap og åpenhet i barnevernet og i familievernet Kjell Erik Øie Statssekretær
Hønefoss politistasjon
HLF Hørselshemmedes Landsforbund
KOLLEGASTØTTEORDNING VED SYKEHUSET I VESTFOLD
Kommunen og samhandling - utfordringer
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Sør-Afrika KFUM Tensing
målet Hovedmål i PR modul 2 var å
”Jeg har ikke gjort leksene mine-min mor fikk kreft i går” Hvem ser og hvem tar ansvar når barn blir pårørende? Randi Værholm, spesialrådgiver i Kreftforeningen.
Kunnskapsstatus Hva sier forskningen? 1.amanuensis Kjell-Arne Solli.
Hva skal vi snakke om? IA arbeid Ny IA avtale og tidsaksen
Et utfordrende - men spennende samarbeid mellom pårørende og helsepersonell Offentlige dokumenter om samarbeidet ml helsepersonell og pårørende v/Hanne.
Helse – Midt 6. mars 2012 Erik Torjussen A-larmBrukermedvirker.
Finnmarksnettverket Psykisk helse og rus -et redskap for selvhjelp- Siv Helen Rydheim (Prosjektleder)
Prosjekt barn og unge i Hedmark
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
FAMILIEHJELPA I STANGE KOMMUNE
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
SMIL – styrket mestring i livet
Den gode barndommen, de store utfordringene Grete Herlofson Norske Kvinners Sanitetsforening 5/10-15.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Inkludering og mangfold. Hva betyr inkludering? Inkludering Når enkeltmennesker eller ulike sosiale grupper blir del av et nytt fellesskap som består.
Utenforskap Et nasjonalt problem som må løses lokalt.
SKOLEVEGRING Oslo kommune Veileder.
BarnsBeste Brukerutvalget Siri Gjesdahl leder. Strategi/ satsingsområder: 2007: Oppstart regjeringens satsing på barn som pårørende Modellkommuneforsøket.
HANDLINGSPLAN FOR FUNKSJONSHEMMEDES FELLESORGANISASJON ROGALAND 2016 – 2017.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Hverdagsrehabilitering – lengst mulig I eget liv i eget hjem Åse Bente Mikkelborg.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Nasjonalt toårig tverrfaglig utdanning i behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser Torleif Ruud Professor, Akershus universitetsykehust
Psykisk helsearbeid i lokalpolitikken i Bergen Bjarte Bønes Bruntveit, leder Hordaland lokalavdeling.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Trygge foreldre – trygge barn Foreldremøte Søndre Egge barnehage 11. mars -10.
Høring NOU 2015:17 Først og fremst Meera Grepp, kommuneoverlege.
Mennesker med nedsatt funksjonsevne En funksjonshemning oppstår når en person har nedsatt funksjonsevne i forhold til de krav som omgivelsene stiller Hva.
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?
Nettverksbygging Hvorfor og hvordan bygge nettverk?
Byrådet har følgende overordnede mål for det psykiske helsearbeidet ( ) i Oslo kommune:
Kommunalt råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne
Pårørende.
Hvorfor en tilsynsdugnad for barns skolemiljø
Familieråd En for alle, alle for en
Med ett års erfaring..... Fortsatt begeistret! En god del klokere..
Housing First Trondheim: Brukerstyring over styr?
Grenseregionalt Forum 2017
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Innvandring, funksjonshemming, menneskeverd
24 november 2017 Elisabeth Wold
NOU 2017: 12 BARNEVOLDSUTVALGET
Tilbud til pasienter med hjerneslag i Horten kommune Hjemmebasert og institusjonsbasert «Hva er viktig for deg»
NOU 2017: 12 BARNEVOLDSUTVALGET
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Home-Start Familiekontakten
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Home-Start Familiekontakten Asker
Fritidserklæring - Fra ord til handling
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Bydel Søndre Nordstrand - URO Fagtorg
Mona Gundersen, Molde videregående skole
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Ny IA-avtale - hva innebærer dette for oss?
Utskrift av presentasjonen:

Home-Start Familiekontakten Asker Har du et trygt fang til noen som trenger omsorg?

Home-Start er…. Et supplement som fyller et tomrom det kommunale hjelpeapparatet ikke kan fylle Et forebyggende arbeid med gode resultater Et viktig tilskudd til folkehelsearbeidet i kommunen

Hjemmebesøk                              Medmenneske

Home-Start Familiekontakten Asker Startet av Margareth Harrison i England i 1973 Etablert i Norge i 1995 Første avdeling i Trondheim. Asker og Bærum startet opp i 1996 34 avdelinger i Norge nå. Home-Start er nå etablert i 23 land. HSF er organisert i Barne og familieenheten- godt samarbeid med hjelpeapparatet. Har siden starten væt driftet av kommunen- viktig for organisasjonen. Veldig viktig med forutsigbare eiere for god utvikling. Stabilitet! Driftere og koordinatorer. Asker er en godt eksempel hvor politikerne har ønsket og sikret HSF til befolkningen. Det er lønnsomt!

Ledende prinsipper Home-Start Familiekontakten Asker Et forebyggende lavterskeltilbud Tidlig intervensjon Gjensidig frivillighet. Likemannsarbeid – medmenneskelighet Fokusere på muligheter og ressurser Aktiv deltakelse i familiens liv Familien er ekspert på eget liv. Brukermedvirkning – familiemedvirkning – styrke de ressursene familien er i besittelse av for å endre uhensiktsmessige forhold. Familien kan selv styre sine liv mot ønsket mål og behov 10. jan. 2019

Familiekontaktene Home-Start Familiekontakten Asker Har foreldreerfaring eller erfaring i arbeid med barn. Mennesker som har tid og overskudd. Gode medmennesker og rollemodeller. 24 timers forberedelseskurs Taushetsplikt Politiattest

Familiene Sårbare familier Lite nettverk – ensomhet Manglende avlastning og støtte Samlivsbrudd Tvillingfødsler Søvnvansker hos barn Barn med nedsatt funksjonsevne Sykdom og psykiske belastninger hos foreldrene Mange av disse familiene hadde ikke fått kontakt med det offentlige hjelpeapparatet på flere år.. Vi forebygger…

Utviklingen i Asker

Organisering Kommunen som drifter gir forutsigbarhet Organisert i avd. forebygging barn, Barne- og familieenheten Et styre bestående av 6 medlemmer i tillegg til koordinatorene Nasjonalt kontor HSF ble i 2009 evaluert av Diakonhjemmet høyskole (på forespørsel fra Bufdir) Rapporten sa noe om viktigheten av forutsigbare eiere for god utvikling. Det har vært utrolig viktig for HSF Asker at politikerne har ønsket og sikret HSF til befolkningen.

2016 86 henvendelser 34 familiekontakter aktivt ute i familier 57 familier med til sammen 128 barn fikk hjelp ukentlig i 2016

Familiekafe Damedag

Sitater fra familiene: Home-Start Familiekontakten Asker Sitater fra familiene: «Takk for at dere satte mot i meg!» «Det føltes som vi hadde en tikkende bombe som ville sprenge, den har dere hjulpet oss til å få vekk» «Vi har snakket sammen og da er jeg ikke ensom, vår situasjon er forandret» «Hun har forandret livet vårt. Vi er kommet nærmere hverandre som familie» «Det skulle vært mange flere av dere, da er jeg sikker på mange skilsmisser kunne vært unngått»