Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ungdomstrinn i utvikling Ole Johansen Utviklingsveileder Nordkapp, Måsøy, Kvalsund, Hammerfest, Hasvik, Loppa og Alta.
Advertisements

Småsamfunnssatsing i Fjellregionen ( ) - nettverks- og kompetansebygging og utvikling av lokalsamfunn.
Intro til INTRO Andreas Wefring Charlotte Engelmark
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Nordisk tilsynskonferanse
Innovasjon Norge Fauske 20. november 2008 Inger Teigstad Avdelingsleder.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Inge Fornes DNFK - oppsummert Regionalt politisk nivå Arbeidsformen – partnerskapet Forholdet.
Bredbånd og modernisering av offentlig sektor Karasjok 02. november 2004 statssekretær Eirik Lae Solberg 2005.
Ungdomstrinn i utvikling
VURDERING FOR LÆRING VFL SAMLING NAMSOS.
Strategi og handlingsplan
Ungdomstrinn i utvikling - Ressurslærersamling
Gruppeoppgave Uu-pilotfylkeordningen fra 2009 Oppgave 1: Uu-pilotfylkeordningen 1.Gi innspill til forventninger, kriterier, mv. for et uu-pilotfylke.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Kompetanseutvikling om universell utforming regionalt og lokalt i fylker og kommuner Plan for statlig samarbeid om utarbeidelse av program for arbeidet.
Stedsutvikling - nasjonal satsing og regional utfordring Grete Sildnes Regional utviklingsavdeling Nord-Trøndelag fylkeskommune Gardermoen
Er det behov for et regionalt senter for inkludering og mangfold i Møre og Romsdal?
Regionale satsinger i EUs 7. rammeprogram Sverre Sogge Norges forskningsråd.
Erfaringer og veien videre Studiesentre i Nordland
”Aktiv på dagtid” ”En resept å gå for…” Sommarøy, m ai 2009 Informasjon om arbeidet i Finnmark.
Folkehelse, idrett og friluftsliv Handlingsplan for Troms 2008 – 2013
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Dagsorden Generelt om programmet Gjennom gang av programmet.
I Festivalseminar 29. 0kt 2010 Hva betyr festivalene for Helgeland Ordfører Geir Waage Leder i indre Helgeland Regionråd.
Nettverk for kulturminner og verdiskaping
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Distriktssenteret – ny utviklingsaktør Sogndal, Halvor Holmli Direktør Distriktssenteret.
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Kommunenes arbeid med likestilling Resultater fra kartlegging.
Velkommen! Omstillingskonferansen 2014 Scandic Helsfyr, Oslo 22. og 23. oktober.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Et samarbeidsprosjekt mellom: Norges Basketballforbund Norges Svømmeforbund Norges Rugbyforbund.
NÆRINGS OG KULTURUTVALGET -ARENA FOR INVOLVERING OG MEDVIRKNING TIL NÆRINGSUTVIKLING I NORDREISA. VELKOMMEN Bedriftsworkshop 22. november 2012.
Regjeringens stasing på barnevern – hva foreventes av kommunene Kjell Erik Øie Statssekretær.
1 Statsråd Åslaug Haga Osloregionens rådsmøte 30.mai 2006 Regjeringen vil bidra til å styrke Osloregionens kvaliteter og fortrinn.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nordland.
”What you measure is what you get” Gardermoen 31. Januar 2002
Statsbudsjettet - FFK som aktiv regional utviklingsaktør - Ann Solveig Sørensen KS - Høstkonferansen 2009.
HL og HLL-satsing. NOFs bakgrunn Øke antall starter med 5% pr år Øke antall starter med 5% pr år Hovedfokus på ungdom Hovedfokus på ungdom Videreføre.
Veien videre…. Tilgjengelige midler  DIFI: 60 mill kr i 2009 – 20% medfinansiering  Søknadsrunde 11. mai og 1. september 2009  KS  Initiativ til fellessøknad.
Regional planstrategi
Verdiskapingsforum Østfold Forventninger Aktuelle saker Aktuelle arbeidsmetoder.
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Politikk for åpne standarder og fri programvare Linuxdagen - Oslo, 1. juni 2006 Jørund Leknes, politisk rådgiver.
1 Innledning på plankonferansen Utbygging av IC-triangelet innen sammen om bedre og mer effektive planprosesser.
- På vei mot universitet1 ”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering” - implementere nHS i organisasjonen Leif Aage Eilertsen Prosjektledersamling, Oslo.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!. Hva er et studieforbund? Nesten alle organisasjoner og lag driver kurs og opplæring for sine medlemmer.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Ungdomssatsinga til Nordland fylkeskommune. UNG i Nordland Hva? Hvem? Hvor? Hvorfor? Hvordan?
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
K ommunen som nærings- og samfunnsutvikler Fylkeskommunens rolle Verdiskapingsforum Østfold 21/ Hans L. Clementz, KS.
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Regions of Knowledge i EUs 7. rammeprogram
”nHS-fra prosjekt til institusjonalisering”
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Problemstillinger FoU-prosjektet har hatt tre hovedproblemstillinger
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
Regionalt samarbeid/ partnerskap
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Kompetansestrategi Agder 2030
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Utskrift av presentasjonen:

Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK) - hva er kommunenes behov, og hva kan NFK bidra med? Britt Kjensli, møter med regionrådene, juni 2010 27.12.2018

Lokal samfunnsutvikling i kommunene Kan handle om tema som næringsutvikling, attraktive og gode sentra, etablering av møteplasser, bomiljø og inkludering av innflyttere m.v. Satsinga LUK skal styrke fylkeskommunene sin rolle som veileder, koordinator og støttespiller i kommunene sitt arbeid med å bygge attraktive lokalsamfunn. Samarbeid med kommuner og aktører på regionalt nivå. LUK skal sette kommunene i enda bedre stand til å planlegge, mobilisere, samarbeide og gjennomføre utviklingstiltak. 27.12.2018

Resultatmål for satsinga Flere kommuner skal bli sterke utviklingsaktører og arbeide kontinuerlig med å bygge opp attraktive lokalsamfunn. Initiativ fra innbyggere, bedrifter, entreprenører, ildsjeler og frivillige organisasjoner skal være godt integrert i utviklingsarbeidet. Utnyttinga av virkemiddel til lokale utviklingstiltak skal bli mer effektiv. Fylkeskommunene skal bedre sin kapasitet og kompetanse på å styrke arbeidet med lokal samfunnsutvikling i kommunene. Fylkeskommunene skal få bedre oversikt over aktuelle utviklingsprogram slik at de kan samordne faglig og økonomisk støtte til kommunene. 27.12.2018

Hva kan fylkeskommunen bidra med? Kompetanse, kursing, koordinering, samordning, veiledning, stillingsressurser, faglige møteplasser, samlinger og nettverk Være mer åpne for utviklingskraft og initiativ fra kommunene Tilpasse tilbudet til kommunenes tilstand og potensial Være pådriver og motivator for å gjøre kommunene gode Gi gode tilbud om kompetansebygging i lokal samfunnsutvikling Støtte fagutredninger og analyser som er for omfattende for den enkelte kommune, og kjøp av kompetanse knyttet til utviklingsarbeid i kommunene eller i samarbeid mellom fylkeskommuner og kommuner 27.12.2018

Fordeling av ressurser fra departementet KRD bevilget på bakgrunn av søknad 1 million kr til planlegging og utvikling av satsinga i 2010 Bevilgningen skal brukes til å øke kapasitet og kompetanse i fylker og kommuner. Eks: Frikjøp av stillingsressurser både i fylker og kommuner, samlinger/utviklingsverksteder/nettverksarbeid med fylkeskommunene og kommunene, kompetanseheving i kommunene (ansatte og frivillige ildsjeler), fagutredninger og kjøp av kompetanse knyttet til utviklingsarbeid i kommunene eller i samarbeid mellom fylkeskommuner og kommuner. 27.12.2018

Kartlegging av kommunenes behov Hva trenger kommunene av kompetanse – kursing/veiledning/utredninger? På hvilke områder trenger kommunene økt kapasitet? ----------------------------------------------------------------------------------------------- Møte med alle regionrådene i løpet av juni Quest-back-undersøkelse til alle ordførere i juni/juli Oversikt over aktuelle tema/hovedutfordringer og behov i kommunene Alle kommunene inviteres til å delta i LUK på en eller flere av de valgte satsingsområdene Det er viktig at kommunene gjøres ansvarlige i satsinga. Vi oppfordrer derfor kommunene til å gjøre politiske vedtak om deltakelse. Kommunene må oppnevne en kontaktperson for LUK og avgjøre hvilke(t) tema den vil vektlegge og jobbe med. Mulig å oppnevne et eget LUK-utvalg i kommunene. 27.12.2018

Veien videre 20. september 2010 - Plan for iverksetting av satsinga 2010 – 2015 og søknader om midler til definerte tiltak Skal vise hvordan vi har konkretisert og skal gjennomføre satsinga fra 2010-2015. Skal inneholde mål, innhold, framdrift, arbeidsform og lignende. Kan søke om ytterligere midler til definerte tiltak i 2010. Satsinga skal bygge på de ordinære utviklingsmidlene i kommunene, fylkeskommunene og staten. Et mål for satsinga er nettopp å øke nytteverdien av eksisterende utviklingsmidler. 19.- 20. oktober 2010 - Erfaringssamling nasjonalt 27.12.2018

Samarbeid med kommunene Hvordan skal NFK samarbeide med kommunene? Frikjøp av stillingsressurser Samlinger/nettverksarbeid med fylkeskommunene og kommunene Utviklingsverksteder i kommunene Kompetanseheving i kommunene (ansatte og frivillige ildsjeler) Fagutredninger og kjøp av kompetanse knyttet til utviklingsarbeid i kommunene eller i samarbeid mellom fylkeskommuner og kommuner 27.12.2018

Samarbeid med kommunene På hvilke tema skal vi samarbeide? Næringsutvikling; f. eks kultur og næring Attraktive og gode sentra / stedutvikling Ungdomssatsing Etablering av møteplasser Bomiljø eller bolyst Inkludering av innflyttere Kommuneplanveiledning Mobiliseringsprosjekter generelt Ev. andre tema Må avgrenses til max tre tema til slutt. 27.12.2018