Velkommen til foreldremøte 9.trinn
Agenda Presentasjon Rektor informerer Læringsmiljø ved Marit Jensen Skoleplattform Morellbakken ved David Ringstad Avgangsfag Mat og helse ved Wenke Jordtveit Hudøy ved foreldregruppe Klassemøter
Visjon og verdier Skolens oppdrag: Elevene skal mestre livet sitt Utfordre, utforske og utvikle framtida Verdier: Fellesskap – inkludering - respekt
Vurderingssyklus august – oktober: øveperiode ulike vurderingsuttrykk vurdering for læring elevsamtalen fagsamtaler oktober: midtveisvurdering utviklingssamtalen måloppnåelse og framovermeldinger oktober– desember: øveperiode elevsamtaler januar uke 2: halvårsvurdering med karakter vårsemesteret inndeles på samme måte
Vurdering av læring Vurdering for læring Coach/ trener Veiledning Opplæringsloven: Vurdering har 2 (motstridende) formål: Underveis- og sluttvurdering Vurdering for læring Coach/ trener Veiledning Fokus på læring Hva er bra, og hva kan bli bedre? Hvordan kan man jobbe for å forbedre egen læring? Underveisvurdering Eleven sees i forhold til egne evner og utviklingspotensiale Symbol: Trenercapsen Vurdering av læring Sluttvurdering Kompetanse Sertifisering Godkjenning Standpunktkarakterer Eksamen Eleven sees opp mot kompetansemål Symbol: Dommerkappen 5
Byomfattende tilbud om fordypning i matematikk Målgruppe: Elever med særlige forutsetninger og interesse for matematikk Formål: Øke elevenes interesse for matematikk og gi dem mulighet for faglig fordypning Sted: Brannfjell, Hovseter, Ruseløkka, Fyrstikkalléen og Linderud; Grorud, Jordal skoler Tid: Etter vanlig skoletid Faglærer vil ta direkte kontakt med elever/foresatte som bør melde seg på tilbudet Påmeldingsfrist: 15. september
Fra rådgiver I faget utdanningsvalg lærer eleven om: 13 ulike utdanningsprogram på videregående skole Høyere utdanning og yrkesvalg Elevbedrift I månedsskiftet februar-mars er hele trinnet med på Ungt entreprenørskap. Elevene skal selv utvikle produkter eller tjenester, undersøke markedsmuligheter, markedsføre produktet i konkurranse med andre. Kåring av de beste elevbedriftene blir under Dørene Åpnes, her på skolen 8. mars. Vinnerne deltar i Oslofinalen 4. april!
Kurs i utdanningsprogram: En smakebit av et utdanningsprogram ved en videregående skole Vi blir tildelt tider i løpet av våren Man kan ønske seg et utdanningsprogram, men ikke en spesifikk skole. Velger man å være med på et studieforberedende utdanningsprogram varer hospiteringen en dag. Velger man et yrkesfaglig utdanningsprogram får man som regel to dager. Jobbskygging i juni Eleven følger en voksen en dag på jobb Kan få prøve ut egne interesser og bli bevisst egne evner og anlegg Gi et innblikk i hva som kreves av kunnskap og kompetanse i framtidas arbeidsliv
Litt praktisk… Språk – et valg for 3 år! Elevene får disponere en egen PC på skolen NB! Låneavtale IKT- Nettvett og kildekritikk Språk – et valg for 3 år! Permisjoner "Kleskode?"
Læringsarbeidet Dronning Sonjas skolepris forplikter Arbeid hjemme og på skolen Forventninger til skolen Forventninger til hjemmet 24/7 27.mai 2015
Skoleplattform Morellbakken 27.mai 2015
Mat og helse, standpunktkarakterer og klagerett Avgangsfag 9. trinn Hva vurderes i mat og helse? Kompetansemålene i Kunnskapsløftet Standpunktkarakterer og klagerett 10 dager fra karakteren er gjort kjent for eleven Be om muntlig begrunnelse fra faglærer Hvis tvil om at eleven har blitt vurdert etter alle kompetansemålene eller andre hensyn Skriftlig – til rektor Rektor innhenter skriftlig begrunnelse fra faglærer og sender til Fylkesmannen
I løpet av året skal vi jobbe med Praktisk matlaging og teori innenfor de tre hovedområdene i Kunnskapsløftet mat og livsstil mat og forbruk mat og kultur
Vurdering i mat og helse Teoretiske prøver, innleveringer og prosjekter Praktisk matlaging
Vi vurderer: Hygiene og orden på kjøkkenet Arbeidsmetode, teknikk og bruk av redskaper Selvstendighet og ansvarlighet under arbeidsprosessen Vertskap Resultat (smak, utseende, temperatur og konsistens) Egenvurdering av arbeidsprosessen og eget resultat
Hudøy - flerfaglig tema Flerfaglig tema: Helse og livsstil - ta de riktige valgene. - Relasjonsbygging - Å ferdes i og bruke naturen - Biotiske og abiotiske faktorer i fjæra - Enkel matlaging - Fysisk aktivitet