Innovasjon og nyskaping

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Revisjon av FoU-policy for høgskolene Problemstillinger – plan for arbeidet Januar 2013.
Advertisements

1 Innovasjon og nyskaping April Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Kompetanseprogram for FoU-strategi og –ledelse i sjømatnæringa Landskonferansen 2013 Astri Pestalozzi, prosjektleder (tel )
Nye programmer i Forskningsrådet innenfor utdanning, helse og velferd
Norge inn i kunnskapssamfunnet - tiltak for bedre forskning og mer innovasjon Paul Chaffey Abelia.
St.meld. nr. 20: Vilje til forskning
Fusjonsprosessen UiA/HiT Larvik 6. juni 2011 John W. Viflot Høgskolen i Telemark.
Nærings-ph.d Lise V. Sund ” Vilje til forskning ” …Samspillet mellom bedrifter og forskningsinstitusjoner skal styrkes gjennom etableringen.
Anne Line Wold NPHs nettverkskonferanse 2009
Hva betyr samarbeidsavtalene for NTNU –
”Selbuseminaret” 2011 SAS Radison Blue Værnes 9-10 mars 2011 Tore Hoven Avdelingsdirektør Virksomhetsutvikling Vegdirektoratet.
En virtuell organisasjon, tuftet på et samarbeid mellom Institutt for samfunnsforskning (ISF) og Rokkansenteret/UiB, finansiert av Kultur – og kirkedepartementet,
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Timebox AS Timebox er et rådgivningsselskap som er spesialist på å bistå organisasjoner med Innovasjonsledelse, Etablering og Virksomhetsutvikling. Vi.
1 Innovasjon og regional utvikling. - Den regionale dimensjonen i innovasjonspolitikken. Statssekretær Frank Jenssen. KNUS 2003, Oslo 29. oktober 2003.
Hvordan kan offentlig sektor – kommuner, fylker, stat – jobbe for små og mellomstore bedrifter– trenger vi en ny regionalinndeling ? Innlegg av kommunal-
Synliggjøring og kvalitetssikring av UH-bibliotekene i ny mål-struktur og ved budsjett-rapportering til departementet Stabsdirektør Hans Martin Fagerli,
Handlingsplan for innovasjon og Innovasjonsåret 2013
Samspill mellom akademia og næringsliv - Utfordringer og virkemidler.
Work-shop 3: Hvordan finansiere forskningsbasert nyskaping. Oppsumering Det må utvikles spesifikke verktøy/virkemidler direkte mot U&H sektoren for å styrke.
Langtidsplan for forsking og høyere utdanninG (meld. St. 7)
Tjenesteyting som næringsutvikling Statssekretær Helle Hammer Nærings- og handelsdepartementet PULS prosjektledersamling 29. april 2003.
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Nærings-ph.d.-ordningen Annette L. Vestlund, Divisjon for innovasjon.
Forskningsmelding, virkemidler, innovasjon og kommersialisering FORNY forum Knut B. Haanæs Divisjon for innovasjon Norges forskningsråd Bergen, 14/
Virkemidler for regional FoU og innovasjon VRI – 2007 – 2017 Seminar om kultur/opplevelsesnæringer og FoU 17. april 2007 Tindved Kulturhage, Verdal.
1 Statsbudsjettet Hovedmål og fokus for sektoren Hovedmål: Universiteter og høyskoler skal: gi utdanning av høy internasjonal kvalitet oppnå resultater.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
Regionale forskningsfond
Innspill til strategi Visjon: NTNU IT bidrar til et innovativt universitet -- Kunnskap for en bedre verden Drift: tilrettelegge for brukerens.
ET VELFUNGERENDE FORSKNINGSSYSTEM: NOEN INNSPILL Ole Didrik Lærum Universitetet i Bergen.
1 Statsråd Erna Solberg, Viten og verdi, Oslo Utfordringer til Oslo-regionen.
ByR har fått et tydelig mandat med klare ambisjoner fra 7 kommunestyrer + fylkesrådet.
SkatteFUNN ordningen Årskonferanse Avfallsforum Nord Bodø 15. april 2016 Bjørn G. Nielsen Regionansvarlig Nordland.
INTPART et samarbeid mellom Forskningsrådet og SIU Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning (INTPART) Berit Johne, Forskningsrådet.
Ragnhild Johnson Mail: Kompetansemegling for Innovasjon i offentlig sektor.
Europapolitisk samarbeid informasjon til nye politikere høsten 2015.
Regional satsing for mobilisering og kvalifisering S3-seminar Nordland, Anja Gjærum, Forskningsrådet.
Lars Holden Styreleder Forskningsinstituttenes fellesarena, FFA, adm. dir., Norsk Regnesentral NHO Oslo, 4. mars 2016 Forskning og innovasjon for omstilling.
Juni 2009 Regional FoU-strategi for Østfold ”Samspill og synergi”
 Hav  Klima, miljø og miljøvennlig energi  Fornyelse i offentlig sektor, bedre og mer effektive velferds-, helse- og omsorgstjenester  Muliggjørende.
Samspill mellom utdanning og arbeidsliv for økt innovasjonskraft Råd for samarbeid med arbeidslivet – RSA NTNU 14. August 2013 Anthony Kallevig, LO A.Kallevig,LO1NTNU.
1 Innovasjon og nyskaping Sept Nyskapingsmål Drivkraft for omstilling og nyskaping. Internasjonalt fremragende innenfor forskningsbasert innovasjon.
Regionale konferanser - Utvikling av virkemidler for regional FoU og innovasjon (VRI)
Hvordan vi jobber med innovasjon ved MN Gunnar Dick.
1 Innovative offentlige anskaffelser og leverandørdialog Dialogkonferanse AtB, 30. nov 2015.
Kommersialisering av forskningsresultater Viktige forutsetninger, hvordan disse er håndtert ved noen amerikanske universiteter og anbefalinger for norske.
Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør SHP-konferansen, Hamar
Problemstillinger rundt IPR-håndtering ved Matforsk
Kommersialisering av forskningsresultater
Humaniora og de store samfunnsutfordringene
Det integrerte universitetssykehuset
Innovasjon, viktig del av samfunnsoppdraget til NTNU – møter globale utfordringer og skaper kommersielle muligheter. «Nytt utdanningstilbud i innovasjon»?
Innovasjon Norge Arktis | Dag Ronald Fredheim
Hva kan BIA-Nettverk INDO bidra med for din bedrift?
Effektevalueringer i lys av nytt styringssystem for Forskningsrådet
Overordnet strategi SV-fakultetet
NTNU som drivkraft i regional utvikling Nettverkskonferanse Ålesund
Universitetskommune 3.0 Trondheim kommune – NTNU
Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa NTNU - en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av.
Utkast! Kunnskap for en bedre verden Per 29.sept 2017
Tilleggslønn Særavtale om honorering for arbeid på eksternt finansierte prosjekter - faste vitenskapelig ansatte.
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Innovasjon og nyskaping
Velkommen til Verdiskapingsforum!
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK)
Utdanningskvalitet – Nord universitet
Arrangementsstrategi Lillehammer-regionen
Utskrift av presentasjonen:

Innovasjon og nyskaping Nye innovasjons-virkemidler

Regjeringen vil at Norge skal være et av de mest innovative landene i Europa NTNU er en drivkraft for omstilling, bærekraftig innovasjon og utvikling av Norge og samfunnet har tatt ansvar for nyskaping i mer enn 100 år.

INNOVASJON OG NYSKAPING LANGS FLERE VEIER Innovasjon og nyskapingsstrategien er tuftet på tre pilarer:  samarbeid med etablert næringsliv samarbeid med offentlig sektor  bidra til å skape nytt næringsliv Fra NTNU Strategi 2018-2025

Utviklingsmål for NTNUs innovasjon- og nyskapingsvirksomhet NTNU skal styrke langsiktig samarbeid med etablert næringsliv og offentlig sektor for å bedre arbeidslivets omstillingsevne   øke antall innovasjoner, kommersialiseringer og nyetableringer fra ansatte og studenter innarbeide innovasjonskompetanse i utdanningen av  våre kandidater Fra NTNU Strategi 2018-2025

Nye innovasjonsvirkemidler fra 2018 Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU NTNU Innovasjonsstipend Finansiert over NTNUs SO-midler

Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU Hvordan identifisere de Ideer som kommer ut av forskningsgrupper, forskingsprogram og annet ved NTNU. Vi snakker om å være deltaker ( ikke besøkende) inn i forskingsprogram, for å identifisere flere ideer – og dermed få større idetilfang til nye forskningsprogram, til TTO og til næringslivet.

Målsettinger med Strategisk program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU er: Bidra til å omsette mer av kunnskapen og forskningsresultatene ved NTNU til nytte og verdi for samfunnet. Utvikle metodikk og varig kultur i fagmiljøene ved universitetene for kontinuerlig omsetting av kunnskap til nytte og verdi for samfunnet. Øke innovasjon og kunnskapsoverføring til, og i samarbeid med eksisterende næringsliv og offentlig sektor. slik at antallet forsknings- og innovasjonsprosjekter økes. Øke nyskapingsaktiviteten med utgangspunkt i klynger og sentra der NTNU deltar. Identifisere flere ideer med potensiale til nye innovasjoner fra forskningsaktivitetene. Øke synliggjøringen av NTNUs innovasjonsaktivitet

Kvalifikasjoner/kompetansebakgrunn for den som tilsettes i stillingen: PhD eller flere år med relevant erfaring innenfor fagområdet som kandidaten skal jobbe i. Tilleggsutdanning eller hands on erfaring med en eller flere av følgende områder er ønskelig: - Innovasjonsprosesser - innovasjonsledelse og forretningsutvikling - kjennskap til offentlig og privat finansiering av innovasjon - erfaring fra næringsliv eller offentlig sektor.

Finansiering og praktisk tilrettelegging av Strategisk Program for kunnskapsbasert innovasjon ved NTNU: Ved innvilgelse av midler til stillingen vil søker bli ansatt ved det institutt/fakultetet ved NTNU der forskningsmiljøet/senteret formelt hører til. Instituttet/fakultetet er selv ansvarlig for utlysning og ansettelsesprosess. Det forutsettes at en representant fra rektors stab - nyskaping deltar i ansettelseskomite.   Bevilgning fra rektorat er på 1.000.000 NOK/år i 3 år. Det forutsettes at fakultetet/Instituttet bidrar med dekning av alle øvrige direkte og indirekte kostnader inkl kontorplass. I tillegg forutsettes at fagmiljøet bidrar med egen tid til å bistå kandidaten i prosjektperioden slik at det er mulig å gjennomføre idesøk og utvikling av ideen i samarbeid med fagmiljøet/gründer.

NTNUs INNOVASJONSSTIPEND Nærmere om NTNUs Innovasjonsstipend Mange forskningsarbeider som gjennomføres i forbindelse med PhD- og i enkelte tilfeller masteroppgaver, har et innovasjonspotensial som ikke blir fulgt opp pga manglende ressurser eller kapasitet. Derfor etableres det et nytt virkemiddel «NTNUs Innovasjonsstipend».

Målsettinger med NTNUs Innovasjonsstipend er: NTNUs Innovasjonsstipend skal gi kandidaten tid og mulighet til å utvikle innovasjons-ideen videre for å kunne realisere innovasjonen enten i samarbeid med eksisterende næringsliv, offentlig sektor eller ved å etablere ny virksomhet. Et slikt stipend skal være utløsende for realisering av nye innovasjoner/løsninger på både eksisterende og framtidige samfunnsutfordringer. Stipendet skal gi kandidaten mulighet til å utvikle, konkretisere eller implementere ideen videre i samarbeid med NTNUs økosystem og gjøre det mulig å skaffe finansiering til videre utvikling gjennom NTNU Discovery eller virkemiddelapparatet som NFR, Innovasjon Norge eller andre aktører.