Psykiatri-case Høsten 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Delprosjekt 3 Dobbeltdiagnoser.
Advertisements

Bedre tilbud i psykiatrien Ny samhandling Rapport fra fire dialogkonferanser Psykisk helsevern for voksne Stjørdal 13. mai 2009.
Samhandling med St. Olavs Hospital
Hva kan kommunehelsetjenesten gjøre for å sikre innleggelsesprosessen i sykehus slik at pasienten får et best mulig behandlingsforløp ? Lene L. Østebrøt.
Psykisk helse og samhandling i Grimstad Bente Somdal
Poliklinikken  Behandlingstilbud for voksne rusmiddel- misbrukere – over 23 år.  Kveldsåpent 2 kvelder pr. uke  Pårørende tilbud.18% av pasientene.
Enkeltfamilietilbud til første episode pasienter
Individuell plan: ”Gjør det så enkelt som mulig”
Rehabiliteringskonferanse i Østfold
Poliklinisk avdeling Pasientforløp og samhandling
LAR samhandling kommune og spesialisthelsetjeneste
Rusavhengige en vanlig pasientgruppe?
”Åpen innleggelse” – Konsekvenser og utfordringer for samarbeid
Seksjon psykoser, sykehuset Levanger
Rehabilitering innen psykisk helsevern Midt-Norge Brukerkonferansen november 2013 Laila H. Langerud.
Ambulerende team sykehjem/ÅPEN OMSORG
AD/HD hos innsatte – fengselshelsetjenestens rolle AD/HD-konferansen mai Avd.sykepleier Turid Espegren.
KØH Døgnopphold Østre Agder
BERGEN FENGSEL.
Diagnostikk og behandling av rusmiddelavhengige
Sykepleier Marit Alseth Moland Sørlandet Sykehus HF
Boligbrua og værestedet Stovner
Veien videre for den slagrammede
Vestmo Behandlingssenter Rusakutt – For hvem og hvordan?
Veksthuset Molde. Veksthuset Molde Veksthuset Molde.
FRA HJEM TIL SYKEHJEM- VIA SYKEHUS
Brukerstyrte helsetjenester - har vi råd til å la det være?
Samhandling rundt innsøking til behandling
Presentasjon av VESTMO BEHANDLINGSSENTER
Alf Johnsen Kommuneoverlege i Askim
Behandlingstilbudet for mennesker med spiseforstyrrelser, IKS erfaringer Møte i NKNS Notater til innspill til diskusjon, basert på IKS erfaringer.
Mobilt røntgen
ROP: Erfaringer fra Lovisenberg DPS
Oppfølgende tjeneste i bydel Gamle Oslo
Hukommelsesteamets arbeid i Haugesund Kommune
Samarbeid mellom Oppfølgende tjeneste, BGO og ROP Tøyen DPS
Legens rolle i tverrfaglig samarbeid om pasienter med rusmiddellidelse
LAR- legemiddelassistert rehabilitering
Atrieflimmer Pasientopplæring:
Fylkesmøte NSF Sarpsborg Virtuell avdeling: Visjon: Flere gode år i eget hjem med høy kvalitet på kommunale helsetjenester.
ET HELHETLIG OG TILPASSET TILBUD TIL RETT TID
«Akuttpsykiatri» sett fra Psykiatrisk klinikk
Oslo universitetssykehus er lokalsykehus for deler av Oslos befolkning, regionssykehus for innbyggere i Helse Sør-Øst og.
1 Lise 16 år akuttinnlegging i overgangen ungdom - vaksen Arve Strandheim, BUP-Levanger.
LAR Helse Stavanger Gravide i LAR Vårseminar 2016, Bente Sikveland, leder LAR Helse Stavanger.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS AUGUST 2016 Velkommen til nytt barnehageår! Håper dere alle har hatt en fin sommer, og ferie, til tross for at været ikke har vært.
Hvordan unngå strid mellom kommune og helseforetak? Betyr det noe for pasientene og samfunnsøkonomien hvem som står ansvarlig? Rikard Nygård Overlege BUP.
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
1 Samhandling rundt den eldre pasienten fra et kommune- perspektiv Tove Røsstad, IIIC, Høst 2012.
Elektroniske pleie- og omsorgsmeldinger (PLO) Avdeling for kliniske systemer.
Samarbeid om utskriving av pasienter til kommunene Avd. samhandling og helsefremmende.
Til deg som er henvist og fått tilbud ved Allmenn psykiatrisk poliklinikk, Nydalen DPS Behandling Når utredningen konkluderer med at det foreligger en.
Medikamentell behandling av angst hos personer med UH
Revisjon av samhandlingsreformen
Likeverdig tjeneste i palliasjon
Akuttkirurgi HF i Helse Nord Utvalg av data ved HSH HF
Informasjon om Avansert hjemmesykehus for barn
ET Heldøgns omsorgstilbud for rusavhengige!
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Levanger 26. september 2017.
Tid som gave Frivillighet
Psykoedukativ flerfamiliegruppe
Jan, 70 år. Fra Inderøy (Sykehuset Levanger)
Anita, 48 år. Steinkjer (Sykehuset Levanger)
Jan, 70 år. Fra Høylandet (Sykehuset Namsos)
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Anita, 48 år. Flatanger (Sykehuset Namsos)
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Bruk av elektroniske meldinger i Gerica i samhandling med sykehuset
Psykiatri-case Høsten 2017
Utskrift av presentasjonen:

Psykiatri-case Høsten 2017 Petter, 45 år. Verdal (Sykehuset Levanger)

Petter 45 år Har hatt en alvorlig psykoselidelse siden tenårene, har vært både tvangsinnlagt og frivillig innlagt tidligere Har vært uføretrygdet i mange år Ikke kjent rusproblem, men røyker tett. Han har i 20 år brukt antipsykotisk medisin og pådratt seg en diabetes type 2 pga overvekt, og har forhøyet blodtrykk. Har tidligere gått på depotmedisin, tar nå psykofarmaka som tabletter. Hjemmetjenesten leverer ukedosett med legemidler. Han tar også medisiner mot høyt blodtrykk Han har hatt samme fastlege i 20 år Har aldri hatt individuell plan, for det har han motsatt seg. Bor i en kommunal bolig, men boligen er i dårlig forfatning og skal rehabiliteres. Det er derfor nødvendig å finne et nytt bosted Har oppfølging av psykiatrisk sykepleier hver torsdag, og på mandag ettermiddag er han innom det kommunale psykiatriske dagsenteret og spiser middag  Har et middels funksjonsnivå når det gjelder mat og hygiene. Periodevise søvnproblemer.

Han har to barn, 7 og 5 år og som bor sammen med sine mødre i samme kommune. Han har regelmessig kontakt med sine barn, men har ikke omsorgen. Barna har allerede oppfølging av BUP. BUP

Han har i den senere tid blitt mer og mer mistenkelig ovenfor sykepleierne fra kommunen. Han mener bestemt at de stjeler eiendeler fra han, dessuten snakker de stygt om han. Det får han bekreftet gjennom meldinger i nyhetssendingene på TV.

Sykepleierne føler seg avvist, og ber fastlegen ta et tilsyn. Petter sier at han ikke har tatt sine medisiner de 2 siste ukene, da han tror han blir forgiftet. Fastlegen konkluderer med at det er klare psykotiske symptomer, og henviser Petter til spesialisthelsetjeneste for vurdering. Fastlegen

LPH § 2.1 § 3.2 § 3.3 Frivillig/tvang Petter har akseptert frivillig innleggelse (storparten) Svært få blir underlagt tvungen beh. (ca. 15% i HNT)

Petter aksepterer dette, og kommer til planlagt vurderingssamtale dagen etter. Sykepleier er med vaktlegen i denne vurderingssamtalen. Møte med forvakt psyk.

Kontakt med kommunen

Konklusjonen er at Petter blir lagt inn til psykiatrisk observasjon på seksjon akutt. Miljøterapi og medikamentell behandling blir påstartet. PLO-melding sendes førstelinjetjenesten. Ø-hjelp: akuttposten: 1-4 døgn, overflyttes til psykosepost. Innleggelse

Etter 2 dager blir Petter overført til seksjon psykoser Etter 2 dager blir Petter overført til seksjon psykoser. Petters 2 barn bli innkalt til «Barnas time». BUP får beskjed om at det er en forverring av barnas situasjon. BUP

Miljøterapi og medikamenter Kartlegge sit Kriseplan Medikamentell behandling Utredning/testing Behandlingsplan Gruppe/individuelt Frivillig og tvungen beh. Miljøterapi og medikamenter

Ansvarsgruppemøte Kontroll etter ca 2 mnd Skole, jobb, kommune, nav osv Utskrivingsfase: oppfølging av poliklinikk Samarbeidsmøte før utreise Boligsosialt team Videreføring av behandlingsplan fra sykehuset. IP?/Sampro Observasjoner somatisk/psykisk Planer Ivaretakelse av barn Sammenheng i tjenestene fra alle involverte. Planleggingsmøte på sykehuset før utskrivelse: psykiatritjenesten fra kommunen, fastlegen? Ansvarsgruppe, IP tas opp som tema igjen/sampro Psykiatrisk sykepleier er koordinator: Sammen og med ansvarsgruppe skape trygg og meningsfull hverdag Ansvarsgruppemøte

Petter Etter 3 uker blir Petter utskrevet til sin bolig. Førstelinjetjenesten er involvert i utskrivingen. I den første tiden etter utskrivingen er de på hjemmebesøk daglig, samtidig som Petter går til poliklinisk kontroll på sykehuset. Seksjon psykoser sine sykepleiere er på hjemmebesøk hos Petter den første tiden.