ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Vitenskapelsen 1.
Advertisements

Åpenbaringen om Jesus Hvem er Jesus Kristus?.
Tro & Tilhøre, Tilbe & Tjene 4 verdier å bygge livet og menigheten på.
Gudstjeneste med Skattejakt.
Under regnbuens tegn 1. Mosebok 9, 8-17.
Nye klær –nytt hus. Forandring Fryder - Klær Klær – synd og tilgivelse Sakarja 3,1-5 Så lot han (engelen) meg se Josva, ypperstepresten, som stod foran.
Sex! Jesuskirka 13. mai 2007 Maren og Sven Weum.
Åpenbaringen av Jesus Del 1. Jesu lengsel.
Allmektige Gud, Far, Sønn og Hellige Ånd,
Klær Penger Hus.
Jane Sunde, verdi 2 - "at alle som går her har som mål å leve slik at livet ærer Kristus og tjener forsamlingen.” Marit Thingbø, verdi 11 - "å ta et særskilt.
Seierherren. Seierherren på korset seierherre Kolosserne 2,13-15 … Men han gjorde dere levende sammen med Kristus da han tilga oss alle våre misgjerninger.
Velkommen til gudstjeneste
Sterkere: Normisjons diakonale mulighet v/ Arne Kristian Rokseth.
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper.
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
Matteus 2,1-12.
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3,20-28
Domssøndag Siste søndag i kirkeåret Matteus 25 (2 fortellinger)
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
Jesu bergpreken Mateus 5,1-16.
Jes 40,13 Hvem har målt Herrens Ånd, og hvor er mannen som kunne gi Ham råd og tilføre Ham kunnskap? Rom 11,34 For hvem har kjent Herrens sinn? Eller hvem.
Joh 10,36 kan dere da si om Ham som Faderen helliget og sendte til verden: Du taler gudsbespottelig, fordi Jeg sa: Jeg er Guds Sønn? Joh 5,18 Derfor forsøkte.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Matt 1:23: Se, jomfruen skal bli med barn og føde en sønn, og de skal gi ham navnet Immanuel - det betyr: Med oss er Gud. For et barn er oss født, en sønn.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
”Skapt i Kristus” Efeserne 2,1-13
1.samling: Jesus Kristus
Kjærlighet – mellom søsken
«Verden er grunnleggende urettferdig.»
“Disippel-høring”.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
”Rettferdiggjørelse” Romerne 3, Romerne 3,20-28 For ikke noe menneske blir rettferdig for Gud på grunn av gjerninger som loven krever. Ved loven.
HVEM DREPTE JESUS? Hvorfor måtte han dø?. IKKE EN LIKNING + = +
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
«Hei! Jeg vil gjøre avtale med deg!». Dersom (hvis) du/dere … så (da) skal jeg…»
ADAM (2) Slangen Men slangen var listigere enn alle dyr på marken som Gud Herren hadde gjort, og den sa til kvinnen.. (1Mos 3:1) Men jeg frykter for at.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Oppstandelse – Det Gamle Testamentet - oppstandelsestro i GT?
På jakt etter julen i Det Gamle Testamentet. 25 Da sa han til dem: Så uforstandige dere er, og så trege i hjertet til å tro alt det som profetene har.
KOMME DITT RIKE Øvrebø 15.nov Rom 15:13 Må håpets Gud fylle dere med all glede og fred i troen, så dere kan bli rike på håp ved Den hellige ånds.
Matteus 1,18-25 Matteus 1, Gud tenner lys i mørket.
Ikke langt borte fra Gud rike. Hvor er du? Ikke langt borte fra Guds rike Langt borte fra Guds rike Midt i Guds rike Gud er langt borte...
Det gamle testamentet. Det gamle testamentet - hva GT har å si oss i dag 3 grunnleggende tanker.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Av: Christian Arildsen
Det gamle testamentet.
Kolosserbrevet 1,1-1,23 fra BIBELEN GUDS ORD, 1997/2007
Fristet, men fri! – Matteus 4,1-11
Efeserne 2,8-10.
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Dommer og Frelser.
Helliggjørelse – Rom 6-8 Misjonshuset 29. okt 2017 Trond Vorhaug
Salige er de fattige i ånden
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Du er mitt skjulested! (v7)
DÅP - hvem? - hva? - hvorfor?.
Den store forsoningsdagen, 3.Mos.16
I utsnitt fra Getsemane, Våle kirke, Re i Vestfold.
Evangeliet for dummies
”Vi vil gjerne se Jesus!” Johannes12,12-24
“Disippel-høring”.
Det siste måltidet etter at Jesus hadde vasket disiplenes føtter
Kongens ønsketre.
Utskrift av presentasjonen:

ADAM (1) Det første mennesket. Ble til en levende sjel. 1.Kor.15,45 Slik står det også skrevet: Det første mennesket, Adam, ble til en levende sjel. Gud blåste livets ånde. 1Mos.2,7 Gud Herren formet mennesket av jordens støv, og blåste livets ånde i hans nese, og mennesket ble til en levende sjel.

…sønn av Enos, sønn av Set, sønn av Adam, Guds sønn …sønn av Enos, sønn av Set, sønn av Adam, Guds sønn. (Luk 3:38) …Derfor skal også det hellige som blir født, kalles Guds Sønn. (Luk 1:35) Så hendte det en dag at Guds sønner kom og stilte seg fram for Herren. Og blant dem kom også Satan. (Job 1:6)

Alle er dere jo Guds barn ved troen på Kristus Jesus Alle er dere jo Guds barn ved troen på Kristus Jesus. (Gal 3:26) Og fordi dere er sønner, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, som roper: Abba, Far! (Gal 4:6) Jeg skal være deres far, og dere skal være mine sønner og døtre, sier Herren, Den Allmektige. (2Kor 6:18) For så mange som drives av Guds Ånd, de er Guds barn. (Rom 8:14)

Han svarte og sa: Har dere ikke lest at han som skapte dem, fra begynnelsen skapte dem til mann og kvinne, (Mat 19:4) Men fra skapningens begynnelse gjorde Gud dem til mann og kvinne. (Mar 10:6) Ættetavle: Luk 3 (+ 1.Krøn. 1 og 5.Mos. 5) …For mannen er ikke av kvinnen, men kvinnen av mannen. (1Kor 11:8)

Slik står det også skrevet: Det første mennesket, Adam, ble til en levende sjel. Den siste Adam ble til en ånd som gir liv. (1Kor 15:45) For Adam ble skapt først, deretter Eva. Og Adam ble ikke dåret, men kvinnen ble dåret og falt i overtredelse. (1Tim 2:13-14) Disse var det også Enok, den sjuende fra Adam, profeterte om … (Jud 1:14)

Derfor, likesom synden kom inn i verden ved ett menneske, og døden på grunn av synden, og døden slik trengte gjennom til alle mennesker, fordi de syndet alle (Rom 5:12) For ettersom døden kom ved et menneske, så er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. For likesom alle dør i Adam, slik skal også alle bli gjort levende i Kristus. (1Kor 15:21-22)

1Mos 3 6 Kvinnen så nå at treet var godt å ete av, og at det var en lyst for øynene - et prektig tre, siden det kunne gi forstand. Så tok hun av frukten og åt. Hun gav også sin mann, som var med henne, og han åt. 7 Da ble begges øyne åpnet, og de skjønte at de var nakne. Så flettet de sammen fikenblad og bandt dem om livet. 8 Og de hørte Gud Herren som vandret i hagen da dagen var blitt sval. Og Adam og hans hustru skjulte seg for Gud Herrens åsyn mellom trærne i hagen. 9 Da kalte Gud Herren på Adam og sa til ham: Hvor er du?

1Mos 3 10 Han svarte: Jeg hørte deg i hagen, og da ble jeg redd, fordi jeg var naken, og jeg gjemte meg. 11 Da sa han: Hvem har sagt deg at du er naken? Har du ett av treet jeg forbød deg å ete av? 12 Adam sa: Kvinnen som du gav meg til å være hos meg, hun gav meg av treet, og jeg åt.

1Mos 3:21 Og Gud Herren gjorde klær av skinn til Adam og hans hustru, og kledde dem

For hans skyld har jeg tapt alt, jeg akter det for skrap, for at jeg kan vinne Kristus og bli funnet i ham, ikke med min egen rettferdighet, den som er av loven, men med den jeg får ved troen på Kristus, rettferdigheten av Gud på grunn av troen, (Fil 3:8-9)