Sett inn riktig form av eiendoms- pronomenene

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
1: Hvem hadde en far som var med på Eidsvoll i 1841?
Advertisements

Kapittel 3 oppgave j. (På bildet: Asbjørnsen og Moe)
Nasjonsbyggingen på 1800-tallet
Amalie Skram «Karens jul».
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Kapittel 3 oppgave b Bjørnstjerne Bjørnson ( )
Sett inn nok på riktig plass.
Sett inn riktig form av det refleksive pronomenet eller eiendomspronomenet Kapittel 10 oppgave c.
Henrik Ibsen Norsk verdensberømt forfatter
Tvangsekteskap 20.Mai 2009 Av Shilan Shorsh.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
Side 156 – 158 Hvilke pronomen mangler?
Fra lyrikk til lyrics Lyrikk er et forsøk på å uttrykke noe som ikke kan uttrykkes (Rolf Jacobsen) Å skrive poesi er blant annet et forsøk på å si noe.
De nye slaverutene jenter blir solgt hvert år, fra Nepal til andre land, som India.
Den «fordømte» friheten Hvor frie er vi egentlig?.
Samliv og familie i Norge Det er mange typer familier i Norge Introduksjonsprogrammet
RADAR Kapittel 1 Sosialisering. Sosialisering er en prosess der individet tilegner seg kunnskaper, ferdigheter, normer og verdier som kreves for at en.
Forestillingen om det norske Fra slutten av 1700-talet til 1870-åra.
Seminar Kvam 2009 Building a relentless team Rene Changuion CMA.
Hvordan kan vi hjelpe barna våre med matematikk?.
En helt i hjemlandet mitt Hun heter Pumpuang Duangchan, og hun er en sanger fra Thailand Hun vokste opp i ei lita bygd, og familien hennes hadde dårlig.
Valgets Kval Etiske dilemmaer knyttet til Samfunnets støtter av Henrik Ibsen Et diskusjonsopplegg for klasser i videregående skole.
Kapittel 35 Hans forteller om jobben som sosionom Hans ønsker å hjelpe andre mennesker.
Her kommer vi!! Mange elever gleder seg til 1 uke på Fevik. Mange elever gleder seg til 1 uke på Fevik. Mange vil fiske mye og noen ikke. Mange vil fiske.
AMTMANDENS DØTRE - Den første norske tendensromanen Camilla Collett.
Det gamle testamentet. 1) Loven - 5 Mosebøkene 2) Profetene - «de tidligere profetene» - «de senere profetene» 3) Skriftene - historier, - visdomsord,
Hva er etikk Etikk er læren om moral og kan forståes som vår evne til å gi gode begrunnelser for valgene vi gjør. Dette blir spesielt viktig når vi skal.
Tvangsekteskap,- kultur, overgrep eller visumavtale?
Sokrates.
Henrik Ibsen: EN FOLKEFIENDE
Historien om froskene... Livets leksjon nr 1
Nye bøkerapril ’16 – april ‘17
Idretten er så stor del av identiteten min.
Meg.
Gang.
Identitet handler om hva du tror er den dypeste og mest virkelige virkeligheten, om hvem eller hva som beskriver denne virkeligheten, hvordan du forholder.
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
LOfavør – landets beste fordelsprogram
Det gamle testamentet - hva har GT å si oss i dag?
Ingvild Vardheim, KoRus – Sør
Refleksjoner rundt bruk av alternative behandlingsmetoder
Klar ferdig gå….part two!
Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Kapittel 31 Melissas utdanning og ønsker for framtiden
Kapittel 27 Kommunikasjon med hjemlandet og å sende pakker
KOMPETANSE FOR MANGFOLD
Matematikk på ungdomstrinnet
NORSK LITTERATURHISTORIE
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Velkommen til dugnad i kommunen
Kapittel 12 Melissa og Petter gifter seg
Per – Erik Torp Seniorrådgiver, Husbanken
Kapittel 6 oppgave b Sett inn riktig form av adjektivene, med artikkel hvis nødvendig.
Hva er kultur? Kultur er den komplekse helheten som består av kunnskaper, trosformer, kunst, moral, juss og skikker, foruten alle de andre ferdighetene.
Kapittel 23 Årstidene.
j. Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 6 oppgave h Sett inn verbene i preteritum eller perfektum.
Panorama Vg2 Tendenser og faser : språklige forhold
Å måtte ta et skritt unna
DET MODERNE GJENNOMBRUDD - REALISMEN/NATURALISMEN (ca )
Sokrates.
Kurs 9.3 s.384 Å analysere tekst Novelle
Tverrfaglige tema.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
En bibelsk forståelse av ekteskapet
Tilpasset opplæring Kurs 5
Hvordan leve med den lange ventesorgen? (ved Dagfinn Follerås)
Validering- å lytte til følelsene
Utskrift av presentasjonen:

Sett inn riktig form av eiendoms- pronomenene Kapittel 9 oppgave e

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Det later ikke til å være i __ tanker at han skal ta på seg skylden for falskneriet. Savner Nora __ huslige forpliktelser og __ familie etter at hun har flyttet? Hvordan tenker utlendinger om __ egen litteratur fra __ hjemland? Som dramatiker i __ samtid ble han ansett for å være større enn Henrik Ibsen. Amalie Skram ble som ung jente presset av moren __ til å gifte seg med en rik skipskaptein. hans sine – sin sin – sitt sin

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Med disse skuespillene innledet Ibsen __ satiriske og kritiske stil. Ibsen var uten tvil forut for __ tid. Som sikkerhet for lånet forfalsket hun __ fars underskrift. Hun tror at han gjennom dette vil vise __ kjærlighet til henne. Wergeland holdt på med __ diktning like inntil __ dødsøyeblikk. sin sin – sitt

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Men dersom kvinnen forlot __ mann uten «gyldig grunn», satt mannen igjen med kvinnens eiendom og verdier. Tror de at nordmennene ikke respekterer __ egen kultur? I år 1900 ble hun separert fra __ andre ektemann. I __ regjering var det veldig mange kvinner med, og den har derfor blitt kalt «kvinneregjeringen». Vikingkvinnen måtte si høyt og tydelig at hun var skilt fra __ mann. Da var hun skilt. sin hennes

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Hun føler seg samtidig overbevist om at Torvald kommer til å ta på seg ansvaret for __ handlinger hvis han får kjennskap til historien bak. Nora har nå begynt å forstå at ekteskapet __ er bygget på en løgn, og at hele __ liv med Torvald har vært noe annet enn det hun har trodd. Kirka er det stedet man utøver __ tro. Hans forkjærlighet for Oslo kommer ofte til uttrykk i lyrikken __. __ håp var at den alternative slutten ikke ville bli benyttet ved særlig mange teatre. sine hennes – hennes sin hans Hans

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Tradisjonene og ideene vil nordmennene bevare, samtidig som det altså ikke er en relevant del av __ hverdag. Men det er dette som er __ felles fortelling om Norge. __ skuespill blir jo ikke oppført i det hele tatt. Dette måtte hun erklære både ved inngangsdøren til huset __ og ved ektesenga. Et av hovedsiktemålene med __ poetiske virke har vært å bringe hverdagsspråket inn i lyrikken. Når en trellekvinne fikk barn, tilhørte ikke barnet __ mor. deres Hans hans sin

Sett inn riktig form av eiendomspronomenene Erik Fosnes Hansen fikk __ gjennombrudd med sin andre roman, Salme ved reisens slutt (1990). Nordmenn er stolte av __ demokrati og __ / __ ytringsfrihet. Ivar Aasen skrev ned alt han hørte som hadde interesse for __ forskning. Først konsentrerte Ivar Aasen studiene __ om Vestlandsområdet. Til og med i dagboken __ skrev han veldig lite om seg selv personlig. sitt sitt – sin / dets hans sine sin