Helsesøster Revheim skole

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
UNGDOM OG PSYKISK HELSE
Advertisements

Tør å sette grenser! Diskusjonsopplegg om ungdom og alkohol -
”Fortet” på Gudeberg Et lavterskeltilbud for alle skolens elever og
Ingen Tromsværing er så liten at ikke fylkesmannen ser han eller henne Fylkesmannen i Troms: SJUMILSSTEGET Bodø januar 2013.
FAMILIENS HUS Hvor: Hoff Terrasse 20 (Senter for familiebarnehager)
Hva er 13-20? – et diakonalt, forebyggende samtaletilbud for ungdom i Bærum kommune. Facebook: 1320 Ungdom i Bærum Anonym spørretjeneste Bærum.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE FOR VG1
Helsestasjons- og skolehelsetjenesten
Skolehelsetjenesten. Samarbeid bestående av:
VELKOMMEN TIL VIK SKOLE
Felles innsats mot mobbing
Ved Gunhild S. Eik og Elin Osmundsen
Informasjon om Skoleprogrammet VIP Denne presentasjon kan vises på:  Foreldremøter  Skolens hjemmeside  Epost til foreldre  På ”classfronter” eller.
Informasjon til skolens ansatte om skoleprogrammet VIP
Skole helsetjeneste Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år individuelle og grupperettede tiltak,
Mosjøen 4.mai 09 Kjell Amundsen 1 Kommunikasjon og Sosial kompetanse Dialogkonferanse Mosjøen Kjell Amundsen.
Pedagogisk fagsenter. Drøftingsteam
Hva er pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)?
Undervisning i gruppe for ungdom med psykisk utviklingshemming
Skolehelsetjenesten. Samarbeid bestående av:
Utekontakten bydel Nordstrand
SKOLEHELSETJENESTEN Ra ungdomsskole. Skolehelsetjenestens program 10.klasse: Vaksine (difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt) 8. – 9. – 10. klasse:
Karine Haven og Ragnhild Dale Ringen, Fysioterapeuter Mandal Kommune
Seksualundervisning i asylmottak
Foreldremøte 1. trinn Flatåsen skole
HELSESTASJONS-OG SKOLEHELSETJENESTEN
BARNAS BARNEVERN 2020.
Seksualinformasjon i asylmottak
Helsestasjon og skolehelse tjenesten har som mål å nå alle foreldre, barn og unge fra 0 –20 år Skole helsetjeneste.
Tema Introduksjon Identitet, følelser og relasjoner Kropp og kjønn
Folkehelse i kommunene. Kommunene er pålagt å drive med helsefremmende arbeid Følger opp myndighetenes mål og arbeid for folkehelse gjennom tjenester.
Hvor er det hjelp å få? Foreldre og foresatte - VP Venner - VP Lærer - TP Helsesøster -TP Sosialrådgiver -TP Karriereveileder – TP PP-tjenesten - TP Fastlege.
Rett hjelp tidlig – Kvello Stavanger kommune har startet et treårig prosjekt ( )for å kvalitetssikre barnehagen og bedre samarbeidet mellom det.
Samfunnskunnskap Emne 4: Helse. Hva er god helse? Jeg er frisk Jer er ikke syk Fysisk eller psykisk Jeg har det bra Jeg trives Jeg sover godt Jeg spiser.
Tverrfaglig helsetilbud til skolebarn Informasjon til foreldre i 1. trinn.
Lørenskog kommune PUBLISERT: OMRÅDE: TEMA: OPPVEKST OG UTDANNING Tverrfaglig samarbeid for barn og unge TVERRFAGLIGE MØTER 22. SEPTEMBER 2016 HEGE DYRLAND.
Informasjon om skolehelsetjenestetilbudet på 3. trinn Veiing og måling Helseopplysning med tema helse, vennskap, trøbbel og vonde hemmeligheter.
Skolehelsetjenesten Nadderud vgs. Helsesøster Kari Andrine Bondø Skolehelsetjenesten Nadderud videregående skole.
Foreldre og skole - Forventninger -. Mål for skole/ hjem samarbeid Samarbeid skole/hjem skal bidra til størst mulig læringsutbytte for alle våre elever.
Foreldremøte Kvernevik skole September NY ORGANISERING AV SKOLEDAGEN Ny organisering av skoledagen Inneværende skoleår prøver vi ut ny organisering.
PSYKISK HELSE & OVERGANG FRA UNGDOMSSKOLEN Skolehelsetjenesten i Stavanger.
Velkommen til Åmot ungdomsskole
Velkommen til foreldremøte 8. trinn
FORELDREMØTE NYTT 8.TRINN
Eiker videregående skole
Velkommen til foreldremøte på Kannik skole!
Skolehelsetjenesten i Haugesund kommune
Hvordan snakke med ungdom om seksualitet Lone Kjær Helsesøster med videre utdanning i psykisk helse Jobber i skolehelsetjenesten i bydel Grünerløkka.
Ungdomshelsetjenesten Skogn Folkehøgskole (SKOFO)
Velkommen til foreldremøte 1.trinn
Velkommen til foreldremøte 6. og 7.trinn
Livsstil og god helse Tekst, figur, bilder etc..
Møte for foresatte til høstens 8.klassinger 2018
Velkommen til foreldremøte 4.trinn
Orientering om Skolehelsetjenesten og Helsestasjon for ungdom
Kristianslyst skole 3. september 2018
Psykisk helse.
SPYDEBERG HELSESTASJON
SPYDEBERG HELSESTASJON
HELSESTASJONS- OG SKOLEHELSETJENESTEN
Helsesøster- med eleven sitt beste i fokus
Jeg vet Voldsforebyggende opplæring
Barn som pårørende Tilbud til barn som pårørende
Ta ungdom på alvor. Høyr Rydd/ kva er problemet? Finn løysning
Lage plan for observasjon Ta opp i avdelingsmøte
SPYDEBERG HELSESTASJON
Skolehelse-teneste ved Luster ungdomsskule
Velkommen til foreldremøte om
Utskrift av presentasjonen:

Helsesøster Revheim skole Ranveig Dalane Hennig

Informasjon på skolens hjemmeside Trefftid Annen hver mandag (oddetallsuker), og hver tirsdag og torsdag (08.30 -14.00) Telefon og epostadresse NB. IKKE skriv sensitive opplysninger pr epost. Det ligger informasjon om skolehelsetjenesten på skolens hjemmeside under Helsesøster. Tilgjengeligheten pr uke på ungdomsskoler er nå 50 %. Annen hver mandag (oddetallsuker), hver tirsdag og torsdag. Telefonnummer og mailadresse. Vær obs på at dere ikke skriver sensitive opplysninger i mail, kun ønsker om kontakt eller avtale.

Skolehelsetjenestens formål Ungdomstiden er en fin og utfordrende tid. Vi jobber for å fremme en best mulig helseutvikling hos elevene. Vi tilbyr helseundersøkelser oppfølging og samtaler råd og veiledning undervisning Åpen dør Vi jobber for helsefremming og sykdomsforebygging. Ungdomstiden er en fin og utfordrende tid for både elever og foreldre. Ungdommen utvikler seg både kroppslig og følelsesmessig. Det krever mot av den unge til å sette grenser og ta positive valg. Venner betyr mye nå, men de trenger fortsatt den trygghet og støtte dere foreldre kan gi, for fortsatt god trivsel og utvikling. Skolehelsetjenesten jobber for å fremme en best mulig helseutvikling hos elevene. Vi tilbyr - helseundersøkelser, oppfølging og samtaler, undervisning og vi gir råd og veiledning.   Åpen dør – dvs at elevene kan droppe innom eller foreldre kan ringe og gjøre avtaler.

Aktuelle temaer for samtale og helseundersøkelse Trivsel hjemme og på skolen, klassemiljø Kropp i vekst og utvikling Fysisk og psykisk smerte Trivsel hjemme og på skolen, klassemiljø, skolefravær, mobbing Mye skjer med en kropp som er i vekst og utvikling, Fysiske og psykiske smerter – bekymringer kan gi utslag i bl.a. fysisk smerte - magesmerter - hodepine - søvnproblemer - stress/press - bekymring - spiseproblemer - tristhet, sorg, - selvskading

Aktuelle temaer for samtale og helseundersøkelse Utfordringer og problemer når foreldrene ikke bor sammen Nettvett/nettbruk Syn/hørsel, høyde/vekt Sex og samliv - prevensjon Utfordringer og problemer når foreldrene ikke bor sammen Nettvett/ nettbruk Syn og hørsel, høyde og vekt Sex og samliv - prevensjon

Samarbeidspartnere Skolehelsetjenesten har flere samarbeidspartnere lærere, PPT, uteseksjon, barnevern, lege, fysio- og ergoterapitjenesten Helsestasjonenes familiesenter helsesøstre familieveiledere psykologer m.fl. Henvisning skjer i samarbeid med foreldrene.

Taushetsplikt og opplysningsplikt 12 – 16 år - eleven kan være med og bestemme hvilken informasjon som går videre Men… Opplysningsplikt: … for at foreldreansvaret skal kunne oppfylles – selv om eleven er under 18 år. …der det er fare for at eleven skader seg selv/andre eller bli skadet av andre Jeg har ganske streng taushetsplikt. Når eleven er mellom 12 – 16 år, så kan de være med og bestemme hvilken info som går videre. Det gis ikke automatisk informasjon til foreldrene – dette av respekt overfor barnet dersom det ikke ønsker det. Opplysningsplikt: Det skal likevel gis nødvendig informasjon for at foreldreansvaret skal kunne oppfylles, selv når barnet er under 18 år. Opplysningsplikt dersom det er fare for at barnet skader seg selv eller andre, eller at barnet blir skadet av andre. / fare for liv og helse.

Hovedoppgaver på de ulike trinnene Undervisning i temaet ”Trivsel og helse” og ”Trygg, fri fra vold”. Individuelle samtaler – evt videre oppfølging og samtaler Tilbud om måling av høyde og vekt Individuell oppfølging etter behov 9.trinn: Undervisning i samliv, seksualitet – grenser – seksuell vold, seksuelt overførbare sykdommer og prevensjon 8.trinn: se powerpoint Foreldre fyller i dag ut et ”Helseopplysningsskjema”. I forbindelse med undervisningen fyller også elevene ut et skjema om egen helse og trivsel. Vi kommer til å ha fokus på bl.a. fysisk og psykisk vold i undervisningen på 8.trinn. Med utgangspunkt i dette skjemaet, har jeg en kartleggingssamtale med den enkelte elev. Dette, sammen med tidligere journalnotater, gir grunnlag for videre oppfølging og samtaler. Det gis også tilbud om måling av høyde og vekt. Sendes ut informasjon om dette i forkant.

Hovedoppgaver på de ulike trinnene Individuell oppfølging og samtaler Tilbud om vaksine (difteri, stivkrampe, kikhoste og polio) Info om Helsestasjon for ungdom og helsetjenesten i videregående skole Utdeling av vaksinasjonskort

Husk… Sunt kosthold Nok søvn Reduser skjermtid, spesielt før leggetid Reduser stressnivået …for ungdommen din  Mange ungdommer opplever stort stress der de føler de må oppfylle alle krav og forventninger.