Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Ungdomshelsetjenesten Skogn Folkehøgskole (SKOFO)

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Ungdomshelsetjenesten Skogn Folkehøgskole (SKOFO)"— Utskrift av presentasjonen:

1 Ungdomshelsetjenesten Skogn Folkehøgskole (SKOFO)
v/helsesøster Irene Buran

2 Skogn Folkehøgskole 112 Elever ved SKOFO i alderen 17 – 26 år
Livslinja Kickboxing & fitness Håndball Jakt og fiske Fiske og friluftsliv Foto din stil USA, film og friluftsliv Mer elever i år. Skolen har bygd ut og økt elevtallet.

3 Bakgrunn Ungdommene ved SKOFO oppsøker sjelden Helsestasjon for Ungdom
Sårbar gruppe med behov for helsetjenester Legekontoret i Skogn nedlagt i 2015 Har tenkt lenge på at denne elevgruppa ikke får helsetjenester de har behov for. Mange bor hjemmefra for første gang. Bunntekst

4 Prosjekt Toårig prosjekt 2015 og 2016 Prosjektmidler fra fylkesmannen
«Tilskudd til forebygging av abort og uønsket svangerskap» Møte elevene der hvor de er Forebyggende helsearbeid Helsesøster ved SKOFO hver torsdag klokka 9-14 Oppsøke ungdom der hvor de er.

5 Elevenes behov Noen å snakke med Testing av kjønnssykdommer
Praktisk hjelp Fjerne sting, sårskift, medikamentadministrasjon, vurdere behov for lege etc. Veiledning Prevensjon Fysisk og psykisk helse Sosiale utfordringer Behov for andre hjelpetjenester? Samarbeid med hjelpetjenester i hjemkommune Et år for å finne seg selv. Savner familie. FRIVILLIG. KOMMER selv. Helsestasjon for ungdom ut i felten. Mange har med seg mye fra tidligere. POSITIV klamydia med jevne mellomrom. Smitteforebyggende. Samarbeid med hjelpeinstanser i hjemkommunen. Vondter, flyskrekk, selvskading. Noen elever kommer ofte.

6 Statistikk Elevene er på skolen 7 mnd pr. skoleår
2015/2016: 56 kontakter 34 jenter, 22 gutter 2016/2017: 82 kontakter 49 jenter, 33 gutter Hittil i år: 64 kontakter 46 jenter, 18 gutter Bruken av tjenesten har økt hvert år. Presenterer meg i starten av hvert skoleår, og skolen har med informasjon om at tjenesten finnes i sin skolekatalog. Bunntekst

7 Evaluering prosjekt Elevene bruker helsesøster ved skolen
Godt samarbeid mellom skole og helsesøster Som helsepersonell er helsesøster en nyttig samarbeidspartner for ansatte ved skolen. Ønske fra skolen om å opprettholde tilbudet «Helsesøster er en viktig ressurs for elevene i forhold til utfordringene som ungdomstida er for enkelte.» Skolen delfinansierer nå tjenesten videre Vi i kommunene så at det var viktig for ungdommene å opprettholde tilbudet. Omdisponerte midler for å få til dette. Lærerne er tett på elevene. Døgnbemanning. KAN HJELPE BÅDE elevene og lærerne til å komme videre i hjelpesystemet. Gi råd etc.


Laste ned ppt "Ungdomshelsetjenesten Skogn Folkehøgskole (SKOFO)"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google