Strategi Strategi Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Advertisements

Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Fylkesårsmøter 2013 Mental Helse. Vår visjon ”Alle mennesker skal ha en mulighet til å leve et liv basert på uavhengighet, selvstendighet og mestring”
KOMMUNER I INNKJØPSSAMARBEID
Kontostreng og annet artig…
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
2003 Det utdanningsvitenskapelige fakultet Institutt for spesialpedagogikk Tilpasset og inkluderende opplæring i barnehage – Jorun Buli Holmberg 21. september.
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
Sykepleiefaget i utvikling – eHelse i sykepleierutdanningen
Samhandlingsreformen og nye helselover Sentermøte 15. desember 2011 Wenche Jensen.
- rolle- retning og påvirkning Kari E. Bugge Fagsjef
45          Hvordan skal vi sikre god kvalitet og kompetanse og fornøyde pasienter i fremtidens helse- og omsorgstjeneste? Lisbeth Normann, forbundsleder.
HTV konferanse Program: –Status samhandlingsreformen – sett fra KS’ perspektiv” v/Therese Sivertsen er rådgiver i KS Helsesatsing region vest.
Veiene videre for Utdanningsforbundets arbeid med profesjonsetikk
Kvalitetssystem ved Høgskolen i Molde
Strategiprosess Allmøte SAM desember 2011 DJ
Une Hallem Utviklingssenter for sykehjem i Nord-Trøndelag Rolle og funksjon i helsetjenesten 1.
Utvikle standardisert analyse og kunnskapsbase Et samarbeid mellom Fylkesmannen i Nord-Trøndelag, Helseforetaket i Nord-Trøndelag og Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag.
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Holmenkollen Park Hotel
NTL Forskningsinstitutter Nettverkssamling Holmen Fjordhotell mai 2011 Informasjon fra landsforeningen.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Samhandling med andre organisasjoner Dag Sandvik Lederne 11. november 2010.
Vekststrategi for Norges Diabetesforbund
Det regionale helseforetaket sin kvalitetsstrategi - Helse Vest RHF
BEDRIFTSHELSETJENESTEN (1)
Ny IA-avtale ”Aktiviserings og nærværsreformen”
Regional transportplan Agder
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
UiO-kandidatenes jobbmuligheter: Hva slags informasjon trenger vi for å kunne svare godt på studentenes spørsmål? Kristin Midttun Nestleder og ansvarlig.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Implementering av IA- avtalen Oppgavebeskrivelse
SI DIN MENING OM LØNNSOPPGJØRET! TARIFFPERIODEN DM
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse-Midt-Norge
Sentral støtte til lokal innsats Direktør Bjørn-Inge Larsen.
Hva skal til for å vinne? Leif Gautestad Leif Gautestad.
Regionale forskningsfond
Aktuelle saker i et lederperspektiv Vinter Forutsetninger Å ha minst èn lederrepresentant i alle styrer, fra lokalt til sentralt nivå Alle lokallag.
Hvorfor ha en plan? Virksomhetsplan = tydelighet og fokus Tydelighet
Velkommen til tariffkonferanse og nettverkssamling Sørmarka
Om å undervise, tilrettelegge veilede, kartlegge, teste, prøve og vurdere elever i en læringsaktivitet Berit Bratholm:
Kompetanseplaner - hva har det med oss å gjøre? - hva er det?
Ledelse av sykepleiepraksis – bruker vi sykepleiekompetansen? ”Er vi på hugget eller på hælene?” Elisabeth Kaasa Helsefaglig sjef i Vestre Viken 4. November.
Involvering og forankring av arbeidsgiverpolitikken i Gjøvik kommune. HR – sjef Elin G. Limoseth
Kvalitetskultur ”Litt bedre i dag enn i går” Kvalitetsstrategi for Helse Midt-Norge
Utdanningspolitisk dag 30.April 2009 Sola strandhotell.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Ledelse av pasientsikkerhet Styreinvolvering. Sett et mål Del fakta og pasienthistorier Sett i gang og følg opp tiltak på systemnivå Forbedre pasientsikkerhetskulturen.
EVU på UiO Etter- og videreutdanning av lærere som ‘case’ Utdanningskomiteen 25. januar 2016 Eli Ottesen.
Ressurser og læringsmiljø innen læringsmiljøutvalgets arbeids- og ansvarsområde v/Oddrun Bollingmo Fellesmøte SKU/LMU/ledelsen
Verdiar og prinsipp for Utdanningsforbundet (LM2009) Morgendagens barnehage og skole – visjonsdelen (LM2009) Utdanningsforbundets politikk og innsatsområder.
Arbeidstid – hvor utfordres Norsk Sykepleierforbund i 2011 Kan det gå på forsvarligheten løs?
Organisasjonsmessig behandling. Tariff 2016 Hva blir det viktigste for Utdanningsforbundet i vårens hovedoppgjør? Tariff 2016s2.
Følgeevaluering av Opplevelseskortet i Møre og Romsdal Heidi Haukelien og Christine Hvitsand 1.
Prosjekt vår 2016 Samlokalisering av allmennlegetjenester og kommunale helse- og omsorgstjenester Økt tjenestekvalitet?
Fremtidens spesialsykepleiere
Organisasjons- og evalueringsprosjektet.
Et kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
Pål Vegar Storeheier Forskningsdirektør, dr.scient.
TORSDAG 26. OKTOBER 2017 PÅ SCANDIC RINGSAKER HOTEL, OLRUD
Strategi for utdanning og kompetanseutvikling i Helse Midt – Norge
Ledelse, også en fagpolitisk stemme
Internkontroll Pilotnettverk
NSF lønnspolitikk Påstander om NSFs lønnspolitikk – riktig eller galt?
Jevnaker kommune, May-Britt Nordli
utfordringer i en ny region
«Vi trenger hverandre»
Noen resultater fra NSFs ABIO-ressurs studie
Mål og opplegg for dag 3.
Norsk Fosterhjemsforening <fylke>
Utskrift av presentasjonen:

Strategi 2016-2020

Innsatsområdene vedtatt på landsmøtet danner målbildet for NSF i landsmøteperioden mens strategien forteller hvordan målene skal nås Hvorfor behov for egen strategiprosess i etterkant av landsmøtet Landsmøtet forteller hva som skal oppnås Strategien forteller hva som skal prioriteres for å oppnå målene Strategi ? Landsmøtevedtakene forteller hva NSF skal lykkes med kommende periode, men sier lite om hvordan resultatene skal nås. Strategien forteller hvilke satsinger som skal prioriteres for å levere på målsettingene Det avgjørende for å lykkes med strategien er at den er prioritert og spisset

NSFs viktigste kamper 2016-2020 Et lønnsløft for sykepleiere som gir et lønnsnivå tilpasset kompetansen 1 4 Fortsatt forhandlingsrett i arbeidstidsspørsmål Politikere og arbeidsgivere skal ta konsekvensen av at det er en sammenheng mellom arbeidstidsordninger og pasientsikkerhet Befolkningen etterspør sykepleierkompetanse som svar på fremtidige utfordringer i helsevesenet 2 5 Sykepleierutdanningene skal være attraktive, og med definert sluttkompetanse på bachelor og kliniske mastere Bedre rammevilkår for å utøve god ledelse av sykepleietjenesten 3 6

Forbundsstyret/forbundsledelsen • Ansvar for kampen/måloppnåelse • Ansvar for faktisk prioritet • Ansvar for å gi energi til/holde trykket på kampen Driver (en definert driver for hver kamp) • Ansvar for å drifte kampen • Ansvar for å utarbeide overordnet plan for/konkretisere kampen • Ansvar for å følge opp og rapportere til politisk ledelse • Ansvar for å evaluere kampen og på den bakgrunn initiere justering av retning/tiltak/aktiviteter Enhetsledere (fylkesledere og avdelingssjefer • Ansvar for å utarbeide plan for/konkretisere tiltak i enhetens handlingsplan som skal bidra til at kampen vinnes • Ansvar for å rapportere til driver i tråd med overordnet plan • Ansvar for å melde inn til driver vesentlige funn/viktig informasjon som grunnlag for nye vurderinger/avklaringer underveis.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 1: Et lønnsløft for sykepleiere som gir et lønnsnivå tilpasset kompetansen Som bidrag til måloppnåelse i kamp 1: I løpet av første halvår, kartlegge minimumsnivåene for grunnlønn/avtalt lønn i de enkelte virksomhetene for relevante sykepleierkoder og ansienniteter. Dette skal inkludere ulike avtalte tillegg for funksjoner, kompetanse, ansvar m.m. Det utvikles en mal sentralt for dette. Finne fem godt betalte sykepleiere og intervjue dem om hvorfor og hvordan de har fått høyere lønn. Det skal brukes til en levende idébank på nettet. Intervjuguide utarbeides sentralt. Innholdet i minst en HTV-konferanse i 2017 skal dreie seg om lønn og lokale forhandlinger.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 2: Politikere og arbeidsgivere skal ta konsekvensen av at det er en sammenheng mellom arbeidstidsordninger og pasientsikkerhet Som bidrag til måloppnåelse i kamp 2: Arrangere en felles konferanse/opplæring for TV og sykepleieledere om risikovurdering, pasientsikkerhet og ansattes helse. Konferansene har en dags varighet. Dette skal skje andre halvår av 2017. Koordineringsgruppa har ansvar for å tilby et opplegg som utvikles i samarbeid med ulike fagmiljøer.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 3: Sykepleierutdanningen skal være attraktive, og med definert sluttkompetanse på bachelor og kliniske mastere Som bidrag til måloppnåelse i kamp 3: Fylkene gjennomfører en kartlegging av kvaliteten og rammebetingelsene i praksisstudiene i kommunehelsetjenesten. Denne skal undersøke: Kvalitetssikring av praksisplassene og veilederne Rammebetingelser for studenter og veiledere Det utarbeides en mal for kartleggingen i dialog med fylkene. Fylkene samler inn data i utvalgte kommuner i samarbeid med de tillitsvalgte. Kommunene velges ut i samarbeid med koordineringsgruppa.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 4: Fortsatt forhandlingsrett i arbeidstidsspørsmål Som bidrag til måloppnåelse i kamp 4: Utfordre alle stortingskandidater og stortingsrepresentanter i fylkene i form av informasjon, debattmøter, bedriftsbesøk, etc. Materiell/argumentasjonsliste utarbeides av Forhandlingsavdelingen. Mobilisere NSFs medlemmer og søke samarbeid med andre berørte organisasjoner med sikte på å kunne aksjonere, dersom det blir nødvendig.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 5: Befolkningen etterspør sykepleierkompetanse som svar på fremtidige utfordringer i helsetjenesten Som bidrag til måloppnåelse i kamp 5: Synliggjøre sykepleiermangel i kommunene gjennom undersøkelser i fylkene på ubesatte sykepleierstillinger sykepleierstillinger det er ansatt andre helsefagprofesjoner eller ufaglærte i planlagt og faktisk bemanning Koordineringsgruppa utarbeider verktøy for innsamling av data. Innen hvert av områdene kreft, eldreomsorg og kronikere, samle inn ett, godt, lokalt eksempel på at sykepleierkompetansen gjør en forskjell for pasientene. Dette gjøres i samarbeid med relevante pasient-/brukerorganisasjoner. Koordineringsgruppa utarbeider mal for arbeidet. Arrangere politisk debattmøte i opptakten til valgkampen til Stortingsvalget 2017 hvor sykepleiermangel og konsekvenser av det, er ett av temaene.

Som bidrag til måloppnåelse i kamp 6: Bedre rammevilkår for utøvelse av god ledelse i sykepleiertjenesten Som bidrag til måloppnåelse i kamp 6: Fylkene skal arrangere en fagdag/seminar for sine ledermedlemmer i løpet av våren (før den nasjonale lederkonferansen), med fokus på rammevilkår for ledelse. Fylkene anbefales å gjøre dette regionalt. Koordineringsgruppa har ansvar for å tilby et opplegg som utvikles i samarbeid med ulike fagmiljøer.

Alle fylkene skal gjennomføre lokal fagpolitisk konferanse i tråd med føringene i vedtektene.