Organisasjonsendring Hjemmetjenesten 2017

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barnehagens rolle i barns utvikling – bare positiv? Oppvekst og utvikling, NTNU Samfunnsforskning Vera Skalicka.
Advertisements

Om skolekonkurranser i Nordland Informasjon ved koordinator seniorrådgiver Gunnar Pedersen
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
PRESENTASJON strategiseminar
Kommunereformen HTV-konferanse 26. april KMD - egen hjemmeside Milepæler – prosess med 2 løp
Bilag 5 Strategier for HELFO mot HELFO har vært gjennom en spennende reise fra etablering av Trygdeetatens oppgjørsorganisasjon i 2004 og fram til.
Prosjekt Arbeidskraft Hovedformål og delprosjekter Vi tror på muligheter.
Utredning av innføring av et Opplevelseskort i Asker Hvordan samskape med innbyggerne om deltagelse og aktivitet på tvers av funksjonsevne, kulturelle.
Arbeidsplassutvikling [Sett inn navn på arbeidsplassen og dato]
PTF-kurs Eirik Sundan – Roger Øverås Foto: Bjørn Erik Olsen.
BUØY SKOLE Lærelyst, vekst og glede. Vår visjon: Lærelyst, vekst og glede  Buøy skole år: 1-7 skole,160 elever og 30 ansatte  Opplæringsloven, læreplanen.
1 Videreutvikling av administrative støtteprosesser ved DMF.
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Fylkesutdanningssjefene og fagskolen Rydding i roller Presentasjon ved nasjonal fagskolekoordinator Bård Inge Thun RFFs årskonferanse i Trondheim 2. mai.
Februar 2013 IKT-strategi Gruppe 4 Jan Magne LangsethGro Li Sletvold Fridtjov Valde JansonAmel Konjhodzic Anne Berit SkogvangBerit Aarnes Magnus.
BARNEHAGER ” Det er her grunnlaget legges…”  Anerkjennelse for at barnehagen er første steg i ” Livslang læring ” – en del av utdanningssystemet. Det.
Nav veileder i videregående skole
Helgeland i den nye regionalpolitikken – Regionrådenes rolle.
Andøy kommune Pleie og omsorg
Presentasjon av organiseringsprosjektet
Strategi for barnehage og skolekapasitet
Denne informasjonen gjelder for
Fritid med Bistand V/ Seniorrådgiver Anders Midtsundstad
Leanreisen i Bamsebo barnehage
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Hvorfor skal vi måle? Hvordan?
Lønnspolitisk drøftingsmøte HTA. Kap. 4.1, 5.1 og 3.4.2
Cafe med elevene.
Prosjektpresentasjon – Innsikt og idé
Fylkesmannens notat: EN STRATEGISK PLAN FOR SAMFUNNSUTVIKLING I HAMARREGIONEN. En viktig forutsetning for utvikling er å se sammenhengen mellom sine sterke.
Kvalitetskommuner
Den nye sekretæren Den typiske kontormedarbeideren i Fagforbundet er en 48 år gammel kvinne Hun er ansatt i stilling som sekretær Hun er ansatt i en norsk.
Relevante standarder Tårnkran NS-EN 14439
Velferdsteknologi Innovatoriet har flyttet til Sande
Nettskyen ved UiO 1.
Hva er et tariffoppgjør?
Enovas støtte til landstrøm
Enhet: Sist oppdatert:
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
Tema 8 Strategier for hvordan kommunene bør gå fram når plan- og byggesaksprosessen skal digitaliseres (sjekkliste på noe av det som må vurderes nærmere.
Samhandlingsreformens betydning for St. Olavs Hospital;
Kari Ludvigsen og Hilde Danielsen
Overordnede HMS satsningsområder Overordnede IA mål
Hverdagsrehabilitering Orientering til Eldrerådet 10.mars 2016
Gevinstrealisering – hva og hvorfor? En enkel innføring
Prosjektpresentasjon – Før du starter
Samarbeidsutvalg Bergensregionen Liv Olsen
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Status lærlingordning
Utredning av brannordning for Nye Asker kommune
LIONS CLUB KOLSÅS - RYKKINN
Prosjekt «Digitale læringsmidleR»
Overskrift framside.
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Kvikkbilde 2 Distributiv egenskap A – Forarbeid
Ny IA-avtale for Avtalen ble signert 18. desember 2018
Systematisk arbeid med motivasjon
Systematisk arbeid med motivasjon i fag
Informasjonsmøter for ansatte
SAMM Systematisk Arbeid Med Motivasjon i ungdomsskole
«én innbygger - én journal» 7. mars 2019 Christine Bergland
Digitaliseringsarbeidet i Lillehammer-regionen
Strategisk kompetanseledelse 2019 Programstyremøte 1 feb 2019
Modul 3 – La deg inspirere til å inkludere
Seniorrådet Helse og Velferd Helse og velferd 2019.
Gevinstrealiseringsstrategi
Program for administrativ forbedring og digitalisering
Program for administrativ forbedring og digitalisering
Utskrift av presentasjonen:

Organisasjonsendring Hjemmetjenesten 2017

Organisasjonsendringen er forankret i følgende planverk: Handlingsplan Utvikling av TO-Hjemmetjenesten 01.09.2014 – 31.12.2016 Styringsdokument 2017 - 2020

Leveransemål 2017: Øke samarbeidet med tjenesteområdene i sektoren Dreie tjenestene fra kompenserende tiltak til forebyggende og rehabiliterende tiltak Levere tjenester basert på egenmestring og fokus på hverdagsrehabilitering i alle fire soner i tjenesten Innføre primærkontaktordning som beskrevet i nye kriterier for tildeling av hjemmetjenester Oppstart av funksjonsinndelt arbeidslag knyttet til demens Etablere samarbeidsavtaler knyttet til tildeling av tjenester Levere kvalitativt gode tjenester ved å sikre gode prosedyrer og rutiner Jobbe mot tilstrekkelig sykepleierdekning og kompetanse brukt på riktig måte Øke ansikt til ansiktstid til 55%

Hva ønsker vi å oppnå? Kvalitet på tjenestene Fokus på mestring, hverdagsrehabilitering og demensomsorg Bedre pasientsikkerhet Primærkontakter: trygghet og nærhet både for ansatte og innbyggere Faglig utvikling – styrke kompetansen Økt ansvar og utviklingsmuligheter for alle ansatte Rett person på rett plass Bedre utnyttelse av fagressursene

Hva skal vi gjøre: Innføre en primærkontaktordning i alle spesialiserte arbeidslag Demenslag Generelle lag Fagoverbygg (3-årig høyskoleutdanning)

Hvorfor nå? Endringen er etterspurt hos mange ansatte. 2016 bar preg av fokus på økonomi. Derfor viktig nå å komme i gang med tiltak som har fokus på fag og kvalitet motivasjon for de ansatte. Gjennom nye kriterier for tildeling av hjemmetjenester er det skapt en forventning hos innbyggerne om at de skal få tildelt en primærkontakt (infobrev juli 2016). Får vi samlet sykepleierressursene før sommeren, vil det gi en bedre kvalitet på tjenestene gjennom sommeren (økt faglighet). Fortsatt nødvendig med fokus på økonomi. Kommer vi i gang før sommeren og får en effekt i form av reduserte utgifter til innleie av sykepleiere, kan det medføre at vi ikke trenger å sette i gang andre, økonomiskmotiverte tiltak i 2017.

Skal dere måtte utsettes for enda en omstilling Skal dere måtte utsettes for enda en omstilling? Når tar det egentlig slutt?? Helse og omsorgssektoren vil være i kontinuerlig endring/ utvikling/ omstilling i mange år framover. «Mestring hele livet»: Hverdagsrehabilitering, velferdsteknologi, tillitsreformen – nye måter å gi tjenester på medfører nye rutiner og arbeidsformer. I en tid med endringer: Viktig å kjenne til planen for det som skal skje og bruke muligheten til å komme med innspill. Hva – hvorfor – hvordan – målet

Kort oppsummert: Endringene gjøres pga. fag og kvalitet. Vi skal ikke kutte i antall årsverk, men en del ansatte vil få nytt arbeidssted. Ansattes interesser og kompetanse legges til grunn ved inndeling i de ulike arbeidslagene. 2017 skal bli året vi fokuserer på fag, kvalitet, kompetanse og nærværsarbeid.

Framdrift og organisering -personalmøter - prosjektplan med milepæler - drøfting HTV og HVO - arbeidsgrupper - verksted Innspill til prosessen - diskusjon på arbeidsplassen: ikke om, men hvordan - bruk ansatterepresentantene i arbeidsgruppene