Internasjopnalisering

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PRESENTASJON FOR NUMEDAL VGS OPPSTART HØST 2012 TEMA: MIGRASJON PROSJEK TITTEL: TRAVELOGUES COMENIUS MULTILATERAL SCHOOL PARTNERSHIPS Comenius prosjekt.
Advertisements

Internasjonalisering av utdanning Stortingsmelding nr. 14 ( )
Entreprenører vil forme fremtidens utdanning Vibeke Hammer Madsen, HSH
Fellesfag Yrkesretting Relevans
Fylkesnettverk karriereveiledning UTDANNINGSVALG
Fremmedspråk for fremtiden Dagsseminar for rådgivere Fremmedspråksenteret, Denne presentasjonen er eit utdrag frå.
Forsering av fag på høyere nivå - forseringsprosjektet
Hopp i det! Studietilbud i utlandet
NES VIDEREGÅENDE SKOLE
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE 11.SEPTEMBER 2013 Stikkord og dato.
Kunnskapsskolen i buskerud
Drammen International Programme Nytt tilbud for VG1-elever.
Marirosa Seu Stokkmo og Assad Nasir
Praksis i ny grunnskolelærerutdanning
Prosjektsamarbeid på VG1 – byggfag Prosjekt ”sykkelskur”
Internasjonalisering Rapport fra et høgskoleperspektiv ved Jørn Wroldsen, rektor HiG.
FREMMEDSPRÅKSEKSJONEN
Experiences with South HSF and Zambia Norsk bistand – skjult eller åpen agenda? Erfaringer med utdanningsbistand i Zambia Ane Bergersen.
Belgia jøiooijoijol Utdanningssystem og karriereveiledning i Belgia – EU perspektiv og en smak av trøndertilbud.
Karrieresenterets studietur til Belgia april 2012.
Tiller videregående skole
Internasjonalisering i videregående opplæring i Troms Seminar, Fylkeshuset 1. april 2008 Fagsjef Astri Pestalozzi.
PÅRØRENDE EN RESSURS Hvordan kan vi hjelpe tjenesteapparatet ? AKB-Pårørende en ressurs.
RISØR VIDEREGÅENDE SKOLE 2010/2011 PROGRAMFAG TIL VALG Fag og timefordeling i programfagene Vg1Vg2Vg3 Fellesfag 30timer/uke Fellesfag 12/15 timer/uke Fellesfag.
Mål for ungdomsfeltet av Erasmus+ ►Forbedre ungdommenes nøkkelkompetanser ►Styrke ungdoms deltakelse i demokratiet ►Aktivt medborgerskap.
Ei munter fortelling om Båtsfjordingan som ville lære mer. 
Ny GIV – videre - forventninger til skoleeier og skole Dato Svolvær Foto: Peter Hamlin.
Monika S. Luktvasslimo 12. desember 2013
INTERNASJONALISERING ARBEIDSUTPLASSERING FOR ELEVER SOM TAR DOBBELKOMPETANSE Lier vgs september 2014.
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Bygg og anleggsteknikk Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Velkommen til et nytt skoleår!
Foto: Bjørn Erik Olsen Fag-/nettverkssamling Helse og oppvekstfag Utdanningsavdelingen, Anne Engan Djupvik Foto: Thor-Wiggo Skille.
Ved Lier videregående skole
Internasjonalt Servicekontor for Hedmark og Oppland.
KURS FOR INSTRUKTØRER 4.DESEMBER 2014 Bli kjent med og avklare rollen som lærebedrift i et 4-åring utdanningsløp.
DRØMMMEN GÅR MOT VIRKELIGHET! Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
Internasjonalisering i grunnopplæringen Stig Helge Pedersen.
MOT v/Sandnessjøen videregående skole. Dette er MOT: MOT er en ideell organisasjon som har livet til ungdom i sentrum MOT bevisstgjør ungdom til å ta.
Velkommen til foreldremøte 16. november Agenda Ungdomspatruljen – oppgaver og utfordringer de ser i ungdomsmiljøet Mulige fagvalg og kombinasjoner.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Tips for engelsk mal Klikk på utformingsfanen og velg DEPMAL – engelsk Eller velg DEPMAL– engelsk under ”oppsett”.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i uke 3, (13. til 17.januar) PRYO Sverresborg skole.
Meld. St. 20 (2012–2013) På rett vei Kvalitet og mangfold i fellesskolen.
1 ForVei April 2012 Kunnskap for en bedre verden NTNUs visjon: Kunnskap for en bedre verden Legge premisser for kunnskapsutviklingen Skape.
INFORMASJON OM VALG AV FAG TIL VG2/VG3 SKOLEÅRET EIKELI VIDEREGÅENDE SKOLE.
Foto: Helén Eliassen Arbeidsuke på 9.trinn Elevene skal ut i arbeidspraksis i løpet av 9.skoleår. PRYO Sverresborg skole.
FYLKENES INFORMASJONSTJENESTE FOR SØKERE TIL VIDEREGÅENDE OPPLÆRING Videregående opplæring i Follo Ås ungdomsskole – 14. september 2016.
Videregående opplæring i Follo
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 25. januar 2017
Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole
UTVEKSLING PÅ VG2.
Norsk skole.
Internasjonalisering
Formidling av lærlinger Hva skjer etter eleven har søkt læreplass
Karrieresenterets studietur til Belgia april 2012
Helse- og oppvekstfag, yrkes- og studiekompetanse, 4-årig
Overordnet strategi SV-fakultetet
Informasjonsmøtet for våre eksterne samarbeidspartnere
Vær med å utvikle Martin Luther College Bangladesh !
Internasjonalisering. Ungdom og mobilitet.
Fra utenforskap til ny sjanse – Samordnet innsats for voksnes læring
– ESSENSEN AV LIER VIDEREGÅENDE skole
Internasjonalisering på Olav Duun vgs.
Hvordan jobber FBA med internasjonalisering?
Studiespesialisering
SKOLEUTVIKLING GJENNOM ERASMUS+
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Studiespesialisering
Status internasjonalisering vår 2019
MÅLET Finne ut om dette er en skole vi kan få til et samarbeid med, et opplegg lignende det vi har fått til med Forst i Tyskland Forprosjektet: Irene.
Utskrift av presentasjonen:

Internasjopnalisering Lier 6.desember 2016

«Yrkesfag med internasjonal arbeidspraksis Mål 5.2 i BFKs Handlingsprogram: Alle skal oppleve mestring og faglig utfordring hver dag Punkt 5: Benytte mulighetene for å hente inspirasjon og kunnskap fra internasjonalt samarbeid Internasjonalisering er viktig, noe vi også ser av BFK handlingsprogram og mål for de videregående skolene

I hovedsak sponset av Erasmus+ søker gjennom SIU, har fått tildelt midler for 3 år, for neste år har vi bare fått for ca en tredel av det vi søkte for. Skolen bidrar med midler og for neste skoleår har vi også fått noen midler fra BFK Stikkord og dato

Lier satser på London Lier satser på london Flere grunner; Historien om Commenwealth, Storbritannia og koloniene, tatt imot mange, lengre erfaring med kulturelt mangfold

Hovedmålet for prosjektet: Heve den internasjonale dimensjonen på yrkesutdanning og gjøre den attraktiv for ungdom Skolen jobber målrettet for å styrke statusen til yrkesfagene, jf. elevheftet vårt: Yrkesfag gjør deg attraktiv. Skolen, i nært samarbeid med arbeids- og næringslivet, legger til rette for at elever som går i Vg2 dobbelkompetanseløp får to uker arbeidspraksis i London. Vi ser at det er stor interesse for de programmene som har lagt inn slik utveksling (åpen dag, informasjonsmøter i ungdomsskolene, våre elever er gode ambassadører osv.. Denne interesseøkningen viser at tilbudet er en ikke ubetydelig motivasjonsfaktor for ungdom som søker utdanning

Delmål: Elevene skal få økt kunnskap og forståelse for andre kulturer og samfunnsforhold – Samfunnsfag Elevene skal få økt kunnskap og forståelse for det engelske språket – Engelsk Elevene skal oppleve økt relevans i utdanningen – FYR-fellesfag-yrkesfag- relevans Elevene skal få økt kunnskap og forståelse for et globalisert arbeidsmarked gjennom praksis fra utlandet innen eget programområde Mange Erasmus-møter i løpet av skoleåret for å forberede at elevene skal dra, mye samarbeid mellom de ulike faglærerne, ser fagene mer integrert i hverandre

Medborgerskap Ett område som er sentralt i prosjektet er betydningen av medborgerskap. Det refererer til deltakelse i det globale samfunn så vel som i eget samfunn. For å forstå og se oss selv, må vi også kunne møte de som har en annen kultur.

Elevene får oppleve en verdensmetropol Mange muligheter, se og oppleve og mestre en storby, Utlevering av diplom siste dagen sa mange av elevene at de var fasinert av undergrunnssystemet, lett å ta seg fram, de hadde lært og sett mye

Skoleutvikling - deltakere : I skolens prosjekt deltar lærere og ledere sammen Elevene forbereder seg sammen med lærerne sine helt fra starten av Vg1 og de reiser på utveksling i løpet av Vg2 Skolen har hatt et samarbeid med et ADC- College i London i 2 år Vi evaluerer, både på skolen og opp mot ADC Vi lærer og utvikler prosjektet for hvert år Ingen studenter på ADC, de er en fasilitator for oss, skaffer familier og arbeidsplasser og har hovedansvar for elevene og oppfølging. Ymse erfaring, Vi har evaluert og hatt møter med ADC, har også gjort ting annerledes andre året enn slik vi gjorde 1.året. Trine og Kathrine kommer inn her og vi har en dialog.

Framtidige samarbeidspartnere: Hammersmith and Fullham College Skoleutvikling Framtidige samarbeidspartnere: Hammersmith and Fullham College Stanmore College vil at elevenes skal få møte andre ungdommer, se og erfare det engelske skolesystemet – videreutvikle prosjektet. Har startet samarbeid med to «Upper Secondary Schools» som har de samme programområder som vår skole har hatt møter med. De er svært interessert i et samarbeid og vi jobber nå framover for å få til en utveksling med dem Hatt møter

Skoleutvikling Flere programområder vil delta Har søkt og fått midler fra BFK Et prosjekt for Barne- og ungdom- 3.årig løp Et prosjekt for Elektro Tilskudd til dobbelkompetanse Har søkt og fått midler til forprosjekt for disse prosjektene slik at en leder kan reise ut sammen med to lærere for å knytte nye kontakter i nye land. Alle skal være med og skolen skal også ta i mot elever fra andre land, det er nok til at vi kan starte med et innledende besøk til f eks Sveits og Belgia. 38500 og 87900, flere elever og lærere får delta i internasjonalt samarbeid. Øker motivasjon, mestring, læring, selvtillit, man vokser som medmenneske, ser seg selv i nye sammenhenger- planlegge noe sammen skaper også fellesskap.