Selvkjørende minibusser Oslo

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Deltasenteret  Statens kompetansesenter for deltakelse og tilgjengelighet.
Advertisements

IT-Ledelse , 4.februar Dagens: forts. “Dagens Situasjon” i Y-modellen
Muligheter for forskning og utvikling i elæring? Haugesund, 9. mars 2004 NVUs fagforum v/Hugo Nordseth.
Slektsforskerdagen Til slektsforskerdagen 2006.
Internasjonalt arbeid
1 March, 2004 Kommentar til Forskningsmeldingen NHO’s forskningspolitiske konferanse, 7.april 2005 Per Ola Ulseth Direktør Teknikk, Skanska Norge AS.
FoU-strategi Hensikten med strategien er bl.a. •å gi bedre overordnet styring •målrette FoU-arbeidet mot formål og fokusområder •utnytte gode.
Innovative anskaffelser som drivkraft til næringsutvikling
Foto: Einar M. Aslaksen Åse Kari Haugeto, leder Deltasenteret
Steinkjer, Frosta, Levanger, Verdal, Stjørdal, Malvik og Trondheim, STFK, NTFK Det Digitale Trøndelag –II (DDT-II)
Tilskuddsordning for støtte til innovative anskaffelser av miljøteknologi i Framtidens byer for 2013.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Leverandørutvikling – kommunen som aktiv aktør - Innovative anskaffelser som drivkraft til kommuneutvikling.
STRATEGI 2004 Vi skal være den ledende og samlende nasjonale møteplass for aktører som samhandler elektronisk, og som skal gi våre medlemmer praktisk.
Christine Bergland divisjonsdirektør e-helse og IT Helsedirektoratet
Åpenhet, samarbeid, deltakelse Hvilke muligheter har Framtidens byer med sosiale medier og e-Governance/Gov 2.0? Dag Petter Svendsen Statsviter og analytiker.
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
25 kommuner tar grep om egen utbygging Trude Andresen Fagsjef KS EffektiviseringsNettverkene.
CIP – Competitiveness and Innovation Programme KS 10. september 2009 Marthe Haugland.
Oslo kommune Energigjenvinningsetaten
Smartere vegtrafikk med ITS Etatsprogram
1 Axel Rød, rådgiver, Stavanger, 20. mars 2007 Regionalpolitikken er internasjonal Nye Interreg programmer
Regionskontorenes historie… 1 av 6 norske regionskontorer i Brussel - Stavangerregionens Europakontor Midt Norges Europakontor Nord Norges.
Norsk senter for prosjektledelse Et forskningsbasert samarbeid med norsk næringsliv og forvaltning.
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Eksempel 4: Smart transport
Hvorfor satser Forskningsrådet på Innovasjon i offentlig sektor? Sogndal Jesper W. Simonsen, divisjonsdirektør.
Norges ressurssnettverk innen informasjonssikkerhet – NISNet Kick-off-møte Universitetet i Bergen 10. oktober 2007.
Framtidens byer Virksomhetsmøte Tone Skau Jonassen.
Framtidens byer Status og Handlingsprogrammet For Framtidens byer Formannskapet Tone Skau Jonassen.
Initiativ fra næringslivet
Storbyene som utviklere av kulturnæringene
ELIN-k ELIN-k prosjektet og Samspillkommune-prosjektet Erfaringer fra Samspillkommuneprosjektet Gjøvik kommune, Heidi Vifladt : »Hvordan starte med "blanke.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser – smartere innkjøp Omsorgsbyggkonferansen 2014 – Gørill Horrigmoe.
Nasjonalt velferdstekn program Samarbeidende kommuner Bergen Stord Lindås Lindås kommune.
Fra IT for funksjonshemmede til IKT for alle – i et samfunn for alle 1998: Et oppdrag under regjeringens Handlings- plan for funksjonshemmede Finansiert.
Nå starter jobben! Trøndelagsrådet 14. sept Quality hotell, Stjørdal Merethe Storødegård NHO Trøndelag.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Strategi for Puls-programmet Denne presentasjonen støtter kortversjonen av programmets strategi publisert på programmets nettside i juli 2003.
Presentasjon 2008 Livskraftige kommuner – modell for samarbeid med andre land Gunnbjørg Nåvik Møte i KS’ internasjonalt nettverk september 2009.
Veien videre…. Tilgjengelige midler  DIFI: 60 mill kr i 2009 – 20% medfinansiering  Søknadsrunde 11. mai og 1. september 2009  KS  Initiativ til fellessøknad.
Rev 2003 Nordisk Vejteknisk Forbund NVF-11: Informationsteknologi 2 NVF 11 Informasjonssystemer Bidra til effektiv utnyttelse av informasjonsystemer og.
Foto: Einar M. Aslaksen Åse Kari Haugeto, leder Deltasenteret
Horisont 2020 SMB instrumentet og Fast Track to Innovation Stavanger
Kenneth Ruud Prorektor forskning og utvikling UiT 2020: Drivkraft i nord Foto: Geir Gotaas.
Investerer i Fremtidens internett Kjernekompetanse og verdiskaping i IKT - VERDIKT.
1 Innovative offentlige anskaffelser og leverandørdialog Dialogkonferanse AtB, 30. nov 2015.
Foto: Jo Michael Nasjonalt program for leverandørutvikling Innovative offentlige anskaffelser Dialogkonferanse Sør-Trøndelag fylkeskommune, ,
10 år med digitalisering «Fra pain til gain» Det går ikke lenger å vente til i morgen – ikke bare må du sikre deg, du må utnytte fordelene! Hva kan vi.
VRI Trøndelag Prosjektet er støttet av Norges forskningsråd gjennom programmet Virkemidler for regional FoU og innovasjon – VRI Prosjektansvarlig: Nord-Trøndelag.
Norsk mal: Startside fullfarge fornye – forenkle – forbedre.
DIALOGKONFERANSEN TIL RUTER Olav Madland, Acando 1.
Befaring /5317 Drift av utleveringsløsning for personaltekstiler og distribusjon av avdelingstekstiler.
Felles europapolitisk arbeid gjennom
EUROPEISK MOBILITETSUKE
Hva er Nettverk for grønn mobilitet?
Råd for samarbeid med arbeidslivet (RSA) 13. februar
Digitalisering og digital kompetanse
IT-arkitektur – leveransemodell
Innlegg Dialogmøte: Buddy Mobility
Fremtidens transporttjenester? Ruter, 12. februar 2018
Smart Sarpsborg Smart City Sarpsborg Digitalisering Innovasjonsprogram.
Dialogkonferanse om fremtidens mobilitetsmarked
Miljø for Masteroppgaven?
Dialogkonferanse kombinert mobilitet (MaaS)
Kollektivtrafikkforeningen
Prosjekt internasjonalisering
Utskrift av presentasjonen:

Selvkjørende minibusser Oslo 11.01.2017 Presentasjon - Ruter Selvkjørende minibusser Oslo 11.01.2017

Acandos visjon for Smart City - Vi gjør det bedre å leve i byer Acando jobber med digitale transformasjoner i offentlig og private virksomheter. Vi forbedrer og effektiviserer virksomheter, prosesser og tjenester ved hjelp av IKT. Smart City-løsninger bidrar med redusert utslipp til miljø og økt sikkerhet. Acando bidrar med løsninger for informasjonsutveksling, endret atferd og analyse av effekter. Satsningen er organisert som et program, og delområdene Smart transport, smart mobilitet og smart energi er etablert som separate prosjekter med spisset fokus. Vi deltar aktivt i internasjonale nettverk og prosjekter med relevante partnere og blir ofte invitert som foredragsholdere på ulike bransjearenaer og offentlige arrangementer. Vi samarbeider med aktører om ulike EU-støttede FoU-prosjekter, for eksempel representerer Acando digitaliseringspilaren i Oslos søknad til Horizon2020-programmet om støtte relatert til Smart City-initiativer. Big Data, Analytics, AI, Robotics, Machine Learning

Acandos visjon for Smart Mobility - Vi gjør det bedre å bygge og forvalte løsninger for mobilitet Acando er initiativtaker til å bringe de selvkjørende minibussene til Norge. Frem til i dag har vi gjennomført 10 demonstratorprosjekter i Kongsberg, Gjøvik, Fornebu, Stavanger, Trondheim, Ringerike, Bergen og Oslo/Bærum. For flere av prosjektene planlegges igangsetting av operative pilotruter i 2017. Acando bidrar med rådgivning og innsikt, digital transformasjon, prosjektledelse og utvikler teknologistøtte for sømløs transport og publikumstjenester. Acando er aktiv pådriver og deltaker i ulike nasjonale og internasjonale samarbeidsfora, og arbeider i hele spennet fra teknologileverandører til regulerende myndigheter og forsknings-miljøer. Vi deltar aktivt i faglige nettverk med relevante partnere som ITS Norway, NHO og Electric Mobility Norway og sentrale bransjeaktører innen transport og mobilitet. Vi følger nøye teknologiutviklingen i Norge og globalt, og har svært god oversikt over – og samarbeider ofte med - relevante lokale teknologileverandører, både nyoppstartede og etablerte

Acandos rolle Initiativtaker til Smart Mobilitet dør-til-dør Leder arbeidet, analyser, innsikt og fakta Har samarbeidsavtaler som sikrer tilgang til globale aktører og tilgjengelighet på ledende løsninger Har kunnskap om internasjonale standarder, regulatoriske forhold og andre forutsetninger for å kunne gå fra pilot til full utrulling av Smart City-løsninger Et av Acandos satsingsområder er Smart City, der Intelligente Transportsystemer (ITS) og selvkjørende minibusser i alminnelig trafikkmiljø er en del av satsningen Acando digitaliserer samferdselssektoren «Datamaskin på hjul» Autonome busser er disruptive i forhold til dagens gjeldende transportløsninger.