Kommunikasjonsnettverk

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Ny lov om folkehelsearbeid
Advertisements

Bakteppe. Definisjon av rehabilitering
Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
SIO- Folkehelse.
Ledere for LP 7-skoler Gardermoen Torunn Tinnesand
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Arbeid og psykisk helse Informasjonssatsing 2010/11.
Om barn og unges mulighet for medvirkning
Praktisk Ledelse Kompetanseprosjektet Et samarbeidsprogram mellom Kompetanseprosjektet og Mercuri International for utvikling av ledere. Hvorfor lederutvikling.
Folkehelsearbeid i Møre og Romsdal Hva gjøres i Kristiansund
- Ny lov og forskrift om kommunal beredskapsplikt
Kort introduksjon til Ressurssystemet. Hensikten med systemet Ressurssystemet skal gjøre det mulig for Røde Kors å samle alle ressurser i ett felles system.
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Fremtidens folkehelsearbeid
Forutsetninger – barrierer - strategier VIRKNINGSFULLE TJENESTER - om å bygge opp og utvikle en virkningsfull tjeneste.
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
HELSEOPPLYSNING Påvirke holdninger og atferd Fremme god helse
Ny folkehelselov – styrer staten helseaktiviteten i kommunene?
Helse i Plan. Bruk av kommuneplan som verktøy i folkehelsearbeidet 11. april 2008 Tromsø INTRODUKSJON TIL DRØFTING Asle Moltumyr HOD/MD/SHdir.
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
- rolle- retning og påvirkning Kari E. Bugge Fagsjef
fylkesberedskapssjef
BARNS TRIVSEL - VOKSNES ANSVAR
– en faglig støttetjeneste for statlige og kommunale virksomheter for å innarbeide samfunnsansvar og miljøhensyn i offentlige anskaffelser Ansvarlige innkjøp.
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Karriereveiledning Strukturen i Finnmark. Fylkespartnerskapet for karriereveiledning Formålet er å etablere forpliktende partnerskap på regionalt nivå.
Folkehelsearbeid i Nav
1 Selvorganisert selvhjelp våre helse – ansvar og muligheter.
Kultur og samarbeid Kultur i strategisk folkehelsearbeid Deltakelse og opplevelse.
… en selvstendig arena for læring Fylkeskommunenes rolle i ny lov om voksenopplæring Nasjonal fylkeskonferanse Fredrikstad, 21. januar 2010 Sturla Bjerkaker.
Folkehelse og universell utforming
Soning som helsebringende tiltak Avdelingsdirektør Jon Hilmar Iversen Bergen 13. mai 2008.
Erling L. Barlindhaug Avd.direktør, KS-Utdanning
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Østfoldhelsa og Østfold analyse Tanker rundt Samhandlingsreformen Kjell Rennesund.
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Tilsyn med kommunale helse- og omsorgstjenester til voksne personer med psykiske lidelser og samtidig langvarig rusmiddelmisbruk. Seniorrådgiver Arild.
FNF Finnmark. FORUM FOR NATUR OG FRILUFTSLIV FNF har sitt utspring fra et samarbeid mellom Norsk Friluftsliv (FRIFO), Friluftsrådenes Landsforbund (FL),Friluftsrådenes.
Muligheter, erfaringer og utfordringer
Partnerskap for folkehelse i Rogaland 2015.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Kommunehelseprofiler - et redskap i planarbeidet i kommunene Nasjonal plan- og folkehelsekonferanse i Fredrikstad Prosjektleder Michael Kaurin.
Kommunebarometer i kommunereformen?
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
Forholdet mellom stat og org. I Norge er det lang tradisjon for at de som blir berørt også skal bli hørt før myndighetene gjør viktige vedtak. De store.
Kompetansebehov i fremtidens spesialisthelsetjeneste RSA, Torbjørg Vanvik Direktør for eierstyring.
Flytkningsituasjonen – en beredskapsutfordring? Per Ketil Riisem Seniorrådgiver samfunnssikkerhet og beredskap Trondheim kommune.
Helse i plan i Vestfold Fylkesmannen i Vestfold November 2006 Anne Slåtten.
Samling for AER Norge  Arbeid i komité 2 – folkehelse og sosialpolitikk Aase B. Rennesund1.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
HVORDAN HAR VI DET I FAUSKE? Folkehelserådgiver Irene Larssen 1.
Folkehelsearbeidet Det arbeidet som gjøres i samfunnet for å sikre at folkehelsen blir så god som mulig Overordnet mål: Så mange som mulig skal få så god.
Velkommen Kort presentasjon av PNWRC. Etablert i 2003 i Oslo Hovedmål og fokus på utdanning i landsbyer i Pakistan, grunnet manglende resurser og kompetanse.
Beredskapsråd i Orkdal kommune Orkdal kommune – beredskap.
FROKOSTMØTE MELLOM NÆRINGSLIVET OG NORDKAPP KOMMUNE Innledning v/ prosessveileder Bente Larssen 12. Februar 2016 Honningsvåg 12. februar 2016.
1 Risiko- og sårbarhetsanalyser i kommunen. v/ konstituert rådmann/organisasjonssjef Randi Rasmussen, Malvik kommune Fylkesmannens kommunesamling 12. november.
Informasjons- innhenting Satsingsområder Tiltak Ringvirkninger Systematisering Forberedelser Rapport med endrings -forslag Implementering Januar 16 –september.
Ny folkehelselov – behov for nye spørsmål i KOSTRA?
Miljørettet helsevern
Ung i Buskerud 2017 Lampeland 26. januar 2017.
Nye strategiske mål Strategi 2017 – 2022.
En verden av usikkerhet
Agenda Hva er helsefremmende arbeid
Fylkesmannens roller i arealforvaltningen
Ungdata i folkehelsearbeidet i Vestfold
Pådriver og partner i endringsprosessen Janne Johnsen fylkesordfører
Forprosjekt Finnmarksmodell barnevernet
Innspillskonferanse folkehelsemeldingen
Å veve sammen et samfunn: sosialøkologi i nærmiljøet
KILDER TIL LIVSKVALITET, Regional folkehelseplan Nordland
Utskrift av presentasjonen:

Kommunikasjonsnettverk Nettverkssamling folkehelse Kirkenes – 9.mai 2017 Daniel Steinfjell Beredskapsrådgiver Fylkesmannen i Finnmark Vi bryr oss om Finnmark!

Definisjoner Folkehelse Folkehelsearbeid befolkningens helsetilstand og hvordan helsen fordeler seg i en befolkning Folkehelsearbeid Samfunnets totale innsats for å opprettholde, bedre og fremme befolkningens helse gjennom å svekke faktorer som medfører helserisiko og styrke faktorer som bidrar til bedre helse Kjernetrekk ved folkehelsearbeid Samfunnsoppgave Befolkningsrettet Påvirke faktorer som har (positive eller negative) effekter på helsen Folkehelsearbeidet – veien til god helse for alle, Helsedirektoratet, 2010 Vi bryr oss om Finnmark!

Kommunal beredskapsplikt Forskrift om kommunal beredskapsplikt Lov om folkehelsearbeid Vi bryr oss om Finnmark!

Samfunnets kritiske funksjoner, DSB,2016

Fylkesmannens samfunnssikkerhetsinstruks Vi bryr oss om Finnmark!

Lov om folkehelse Drikkevannsforskriften Helse- og omsorgstjenesteloven Plan- og bygningsloven Forskrift om kommunal beredskapsplikt Vi bryr oss om Finnmark!

Vi bryr oss om Finnmark!

Men altså… Hvordan manøvrere i alt dette? Bilde: Toronto Zoo, Day Trips Canada - www.day-trips.ca/ - Fritt tilgjengelig under creative commons

Mitt forslag: Samarbeid og kommunikasjon Kommunikasjonsnettverk Finnmark 1. desember 2016 i Lakselv (krisekommunikasjon), 19-20 september 2017 i Kautokeino (språk) Kommunene, FFK, Politiet, Røde Kors, Finnmarkssykehuset, HV17, Kystverket, Mattilsynet, NAV, NRK, Redningsselskapet, Sivilforsvaret, Statens vegvesen, UDI og Varanger Kraft Beredskapsforum 2 stk, Østfinnmark (06.15) og Vestfinnmark (10.16) Arena for beredskapskontakt/beredskapskoordinator Workshops, seminarer, invitasjon av aktører Bra for kommunen – bra for Fylkesmannen! Digital arena For samtlige beredskapskontakter og rådmenn Øvingsseminar 29. – 31. mai på Svanhovd Felles for beredskapsforumene Deltagelse fra psykososiale kriseteam og brannfolk ‘ Vi bryr oss om Finnmark!

God kommunikasjon = god folkehelse? «Det er klare sammenhenger mellom helse og sosiale nettverk. Nettverkenes struktur og funksjon påvirker sosial støtte, engasjement, tilgang til ressurser, samt sosial og mellommenneskelig atferd» God kommunikasjon = god folkehelse? Vi bryr oss om Finnmark!