Kick Off bøsseaksjonen

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Demensaksjonen 2016 Om demens og vårt demensarbeid.
Advertisements

Demens – husk de som glemmer. Fra tuberkulose til demens.
Er du ung, har langvarige helseutfordringer og har lyst til å møte andre unge i liknende situasjon? I Helt sjef! kan du møte andre unge i liknende situasjon.
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
Demensaksjonen Fra tuberkulose til demens Hva er demens? Demens er en samlebetegnelse på sykdommer som rammer hjernen. Hukommelsessvikt Problemer.
ALLEMED. Agenda 1.Velkommen og mål 2.Hva gjør vi allerede for å inkludere? 3.Hva vil vi forbedre? 4.Hvilke første skritt kan vi ta? 5.Avslutning.
Livsmot og livsmestring -Kunnskap om sunnhet som grunnlag – Martha Bjelland Bø – Sagavoll folkehøgskole.
Diktatur I diktaturer er det viljen til én person eller en liten gruppe som bestemmer politikken. Et slikt fåmannsstyre kaller vi ofte for oligarki. Når.
Fem viktigste tips Som hjelper deg med å vinne i online Bingo Innsendt av :
Lykkeforskning Av Knut, Petter og Erik
Demensaksjonen 2016 Om årets Demensaksjon. Vi trenger dere for å samle inn penger til demensforskning og lokale tiltak for de som er rammet av demens!
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE TORSDAG 22. SEPTEMBER 2016.
Assistance Service(1/2) Velkommen til Nespresso Club, du snakker med, hva kan jeg hjelpe deg med? Medlemsnummer Har du ditt medlemsnummer tilgjengelig?
Sokrates.
Demensaksjonen september.
Hva handler matematikk om? Om hvorfor har vi det i skolen?
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Demensaksjonen 2017 Bøsseaksjonen og innsamling.
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID
Statsbudsjettet mangler klarspråk. Eksempler fra delen «Hovedtrekk».
Nye for ansatte-sider: Status og tidsplan høsten 2015
Gang.
HVA ER BPA? Brukerstyrt personlig assistanse
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Sametingsvalget mellom Karasjok og Tønsberg
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
PIA - HVEM ER VI? Oppvekstkomitemøte
PRESENTASJONER Minutter Foiler Font 10 –
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Norsk frivillighet og organisasjonsliv: hvor, hva, hvem, hvorfor, hvordan… Hvorfor er utviklingstrekkene i norsk frivillighet og organisasjonsliv tema.
Kapittel 25 Othilie i barnehagen
GOD SKOLE FOR BARN I KAMBODSJA
Årshjul for kommunikasjon
Evaluering av UiOs studiekatalog
Realtime analyse brukt til beslutningsstøtte
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Foreldreundersøkelsen 2018
HVA GJØR KIRKENS NØDHJELP?
Den matematiske samtalen
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID på mobil
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Matematikk på ungdomstrinnet
Lær å oppdatere kontaktinformasjonen din i kontaktregisteret
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Hva er Demensaksjonen? En landsdekkende kampanje for å samle inn penger til forskning på Alzheimer og demens og skape oppmerksomhet om sykdommen Annonsering.
Demensaksjonen september
12/29/2018 Bjørn Songe-Møller Grants Subcommitee Chair Hei! Jeg er…
Lær å logge inn til offentlige tjenester med BankID
Demensaksjonen 2018 Aksjonsmateriell
Stortings- og idrettsvalget 2017
Kandidatundersøkelsen 2018
EN KORT PRESENTASJON AV PROSJEKTET
Sokrates.
Alkoholikeren og første linje tjenesten
Foreldremøte 7. mars Konfirmant 2019.
Prosjekt ¨redde¨ Buskerud`s flaggskip
Oppfølging av etterlatte – Bruk av etterlattesamtaler
Bedre livskvalitet gjennom læring og mestring!
Engasjement og frivillig arbeid
WORKSHOP!.
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Lær mer – vis din støtte til alle som er berørt av demens
Demensaksjonen 2019 Aksjons- og informasjonsmateriell.
Kirkens Nødhjelp og Fasteaksjonen
Forberedelse til praksis
Cognita forenkler den digitale hverdagen og bidrar til mestring for personer med kognitiv svikt og språkvansker.
Enkel brukerveiledning
Nasjonalforeningen for folkehelsen Hedmark og Oppland
Utskrift av presentasjonen:

Kick Off bøsseaksjonen Demensaksjonen 2017

Tusen takk for at dere stiller som bøssebærere!

Hvorfor vi skal samle inn penger i dag 78 000 personer i Norge har Demens 350 000 personer lever med demens som pårørende 4000 personer under 65 år har demens I tiårene som kommer vil antallet dobles, dersom vi ikke lykkes med å finne behandling som virker. Demens rammer enkeltpersoner, familier og samfunnet - Å finne en behandling som bremser demens er mer sannsynlig enn noen gang. Tormod Fladby Forsker og nevrologiprofessor UiO Vinner av forskningsprisen 2017

Dere samler inn til noe som er veldig viktig For hver krone dere samler inn kommer forskerne ett skritt nærmere en behandling og kur mot Alzheimer og demens. Bak mange dører dere ringer på er det mennesker som er glad for å kunne bidra til å løse demensgåten. Det å støtte et godt formål gjør mennesker godt – dere gir dem muligheten til å gjøre noe godt for andre og for samfunnet.

Hva skal vi si? Hei, jeg kommer fra Nasjonalforeningen for folkehelsen. Vi samler inn penger til forskning på demens og til arbeid for å gjøre livssituasjonen og hverdagen bedre for mennesker som er rammet av demens. For hver krone du gir kommer forskerne ett skritt nærmere en behandling og kur mot Alzheimer og demens.

Hva skal jeg svare når folk spør? Du finner korte svar på det viktigste i denne lille brosjyren «Kjekt å vite» – den er din fuskelapp. Om folk har mye spørsmål om demens som du ikke kan svare på, kan du si at de kan gå inn på www.nasjonalforeningen.no eller ringe Demenslinjen (som er gratis) – nummeret finner du også i «Kjekt å vite».

Viktig at dere får så mange som mulig av dem som ikke har kontanter til å gi på SMS eller Vipps. SMS er best  Bruk fuskelappen «Kjekt å vite», der står det en «oppskrift».

Om folk sier at de ikke har kontanter, spør: - Men har du mobil Om folk sier at de ikke har kontanter, spør: - Men har du mobil? - De fleste svarer da JA - Da sier du: så fint, da skal jeg vise deg hvordan du enkelt gir på mobil - Send kodeord sammen til 2216

Vipps-nummeret vårt er Om folk sier at de ikke har kontanter, spør: - Men har du Vipps? - Da er det veldig enkelt Vipps-nummeret vårt er 2216 Vi har tegnet avtale om Vipps, men vi har ikke fått det nummeret vi trenger. Det er også slik at DNB ikke har utviklet løsningen for organisasjonen helt ferdig. Men: dette vil definitivt bli klart til Demensaksjonen og dere vil finne informasjon på medlemsnett eller direkte på www.nasjonalforeningen/demensaksjonen

Annen praktisk informasjon (her kan dere legge inn om dere har et arrangement etterpå – om ikke, kan dere bare fjerne denne sliden) Dere kommer tilbake hit med bøssene og vi registrere at dere har levert. Så er det kaffe og kaker som en liten takk for at dere har vært med oss å samle inn penger for å løse demensgåten. Men før vi går, en appell fra en ung pårørende.

Appell: Sandra Rogne, pårørende KLIKK

Lykke til!