1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Blogg En blogg kan sammenlignes med en nettbasert dagbok. Her kan du publisere tekst, bilder, videoer. Leserne kan kommentere det du har skrevet i din.
Advertisements

7.8.3 Elektronisk tilleggsmerking
Bruke blits Vi trenger blits når det er for lite lys. Med blits inne: Når du tar bilder inne, er det ofte lurt å bruke blits. Når det er mørkt i rommet,
14.1 Enkelkrok med låseleppe
“UNDER THE KNIFE” Et planleggingssystem for operasjonsavdelingen Fylkessykehuset i Molde Prototype for planlegging, logistikk, og kostnads estimering.
4 Bruk øynene riktig.
Dimensjonering ved kortslutning
8.1 Endestopper på kranbane
BEDRE GJENNOM KUNNSKAPSDELING SHARING TO BE BETTER CAKE Q2 Løftecase.
Bilderedigering 6e Kopiere bilde
Opprette arrangement for billettsalg med soner nb – i forbindelse med 2.0 ser vi på integrering med EHIS!!!
Brukerhåndbok El-skap fra Elektronor Bremnessvaet og Brettingen.
Strøm-skap Nor-Mær stålanlegg Kjelneset/Vedøya
Mange har opplevd at det virkelig gikk galt
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
Veiledning: Nedpumping av kuldemedium til utedelen.
Resultater fra drop-tester
Bruken av storsekkløft
Av Simen Fougner, Pål Odnæs & Fredrik Sætren
Prosjekt i Verksted & Konstruksjon høst 2007
Enkel forklaring av hvordan bygge nettverk i euroSMART!
CAKE Session no. 2 Du kan delta i en ulykke – eller stoppe den.
Introduksjon til NetBAS
KYBAL-web Yngvar Valebrokk.
Storsekkløft 1200 Gudbrand Hoff Verksted og Konstruksjon
Dette er en automatisk presentasjon
Sikkerhetsforum Rune Solheim
Etter forarbeidet og dagen i dag er målet at dere skal kunne:
NXT`en NXT`en er hjernen til MINDSTORMS roboten. Den er en intelligent computer-kontrollert LEGO kloss som gjør MINDSTORMS roboten “levende” og kan utføre.
Semesteroppgave i pers. data Gruppearbeid Plannlegging av gruppearbeid Prosjektoppgaven.
Dødfiskhåv i nøter i stålbur. Kjelneset/Vedøya
Grunnleggende tekstbehandling
Noen nyttige råd og tips – IK - Akvakultur
Innstilling Kverneland Vendeplog.
Hengeskap Man må ikke ha ett fullt utstyrt snekkerverksted for å kunne lage noe fint.
Norgesløpet 2007 Bilder fra viktige punkter langs kjøretraseen.
Opplæring: Pålogging Prosedyre for logge på og av, låse og åpne PC’er DatoVersjonForfatterGodkjent avEndringer utført André S. MathiesenTore.
He 115 – hevingsprosjekt Oppgave Planlegging Ledelse Sponsor Info Presse Myndighet – tillatelser Dykking Preserveringskar Løfting - Ilandføring Avstempling.
Fagforum Klassifisering / inndeling av løfteinnretninger i G grupper Utarbeidet i samarbeid mellom KTF og LTF for Arbeidstilsynets fagforum 4.
Hva er en robot? Roboter er mer enn maskiner som ligner mennesker.
Naturforvaltning i øvings- og skytefelt 165 Lov om vern av natur Bilde/figur (slett boksen før du setter inn bilde). Spillende tiur og to røy på leiklokalitet.
Bruksanvisning for FINN Eiendom Partnerkunder Innholdsliste 1.Hvordan oppretter jeg en Bolig til salgs annonse 2. Hvordan endrer jeg en eksisterende annonse.
Befaring – Austafjord Oppvekstsenter og SFO/ Barnehage >10 klassetrinn – 45 elever – 27 barn i sfo/barnehage -10 lærere 1.
RGBH - lykt - Byggebeskrivelse Av Nils Kr. Rossing Skolelaboratoriet ved NTNU.
Kapittel 4Lover - Forskrifter - Standarder © Copyright Side 1 av 15 INNHOLD 1 Arbeidsutstyr, Kraner, Trucker og Maskiner 2 Arbeidsområder og krav til personell.
Prosedyre for nedrigging ved mastekran Blommenholm Båtforening.
GeoGebra “En gratis dynamisk matematisk programvare til bruk i skoler”
Booking av Newtondag Deltakelse på jrFLL
Velg digital postkasse på Norge.no
TEKNISK.
Stillas, rigging og isolasjon/kapsling
Potensiell dødsulykke –fallende tung gjenstand
Dekktyper I dag skal vi gå gjennom fire dekktyper: de symmetriske, de asymmetriske, de retningsbestemte og de asymmetrisk retningsbestemte.
Relevante standarder Tårnkran NS-EN 14439
Brukerveiledning til programmering av LEGO Mindstorm NXT-roboter
Faglig ledelse Storefjell 2011
Relevante standarder Motordrevne vinsjer NS-EN
Bruk av standarder i opplæringsvirksomhet.
Brotyper Bjelkebro Buebro Hengebro
En bro til matematikk Studie av en hengebro.
(Forskrift om utførelse av arbeid)
Viktige deler relatert til opplæring / sakkyndig kontroll.
Relevante standarder Løse løfteforbindelser NS-EN 13155
utfordringer i en ny region
Viktige deler relatert til opplæring / sakkyndig kontroll.
MONTASJE AV HULLDEKKER
Viktige deler relatert til sakkyndig kontroll.
Du kommer videre fra hvert bilde med museklikk
Kom i gang med programmering!
Quiz gir deg fler kunder!
Utskrift av presentasjonen:

1. KRANBANE FOR KRANBRO Kranbanen må være dimensjonert for den belastningen som oppstår når traverskran med last kjører på kranbanen. Dette kan direkte sammenlignes med tilsvarende krav til skinnegang til jernbane. Skjev kranbane kan medføre stor slitasje og skader på traverskranas konstruksjon og komponenter, og vil også kunne resultere i havarier, stans og store reparasjoner.

1. KRANBANE FOR KRANBRO 1.4 Skinneskjøt På hver side av skinnskjøt er det vanlig å bruke dobbelt sett med innfesting.

2. KRANBRO Brobjelkene er laget med firkantprofil, hvor stålplatene på toppen og i bunnen, holdes fra hverandre ved hjelp av innsveisede sideplater. Konstruksjonen kalles «boks-konstruksjon», og høyden på bjelkene er avgjørende for hvilken styrke og bæreevne bjelkene får.

2. KRANBRO 2.1 ”Gurt” Et vanlig begrep som brukes for topp og bunn på alle typer bjelker er ”gurt”. Toppen av bjelke/drager kalles ”overgurt” Bunnen av bjelke/drager kalles ”undergurt” Når kranbro belastes utsettes toppen ”overgurten” for trykkbelastning og bunnen ”undergurten” for strekkbelastning. NB! Det må aldri sveises på kranbro

3. HJULKASSE For å kunne kjøre en kran bortover en kranbane, er det montert løpehjul og drivhjul i hjulkasser på hver ende av kranbro. Krana på bildet har hjulkasse med 2 hjul under hver brodrager, og begge hjulkassene er sammenkoplet med et mellomstykke / koplingsledd. Konstruksjonen av hjulkasse kan være sveiset, eller satt sammen av ulike stålprofiler og bjelker med bolteforbindelser til kranbro og opplagring av hjul.

8. LØPEKATT FOR HEISMASKINERI 8.2 Underhengende løpekatt Bildet viser endrager brobjelke, med underhengende løpekatt. Heismaskineriet er plassert på venstre side, og motor til kjøring av løpekatt er plassert på høyre side oppe ved siden av EL-skapet.

9.5 Underhengende løpekatt med 1 talje 9. HEISMASKINERI / TALJE 9.5 Underhengende løpekatt med 1 talje Bildene viser endrager kran, med heismaskineri / talje og tilhørende motor på den ene siden, og motor for kjøring av løpekatt på motsatt side. Krankrok har 4 parter, og ståltauet er tredd via en ekstra skive opphengt i løpekatten på samme siden som løpekattmotor.

9.6 Underhengende løpekatt med 2 taljer 9. HEISMASKINERI / TALJE 9.6 Underhengende løpekatt med 2 taljer Bildet viser to traverskraner som har påmontert 2 underhengende løpekatter med tilhørende heismaskineri / taljer som hver har en WLL på 7,5 tonn. Konstruksjonen er moderne, med kompakt vinsj som har elektronisk overvåking. Ofte vil slike kraner være samkjørt fra en radiostyring.

10. HYTTE MED FØRERPLASS Bildet under viser adkomst til førerhytte med trapp opp til et repos, og derfra videre opp til traverskranas førerhytte.

11. STYRETABLÅ Kraner som ikke kjøres fra førerhytte kan enten kjøres fra opphengt styretablå, eller med radiostyring. Noen styretablåer og fjernstyringsenheter er utstyrt med en velger eller flere sett med knapper, for å kunne styre flere taljer og /eller kraner fra samme enhet. Tablået på bildet brukes på kran som har 2 løpekatter: Hovedløft og Hjelpeløft, og panelet har derfor 2 sett med knapper for løft og løpekatt.

11.1 MERKING MED RETNINGSSYMBOLER Legg merke til at kjøreretning på knapper for løpekatt er omvendt på merking iht. B. og C. Kraner i Norge er vanligvis merket iht. A og C

12. RADIOSTYRING ERSTATTER STYRETABLÅ 12.2 Fordelen ved bruk av radiostyring er bl.a.: kranfører får god oversikt over krana under løfteoperasjoner kranfører kan plassere seg nær lasten, og derved unngå mulige kommunikasjonsproblemer med anhuker / signalmann kranfører får bedre sosial kontakt med kollegaer. kranfører kan anhuke og styre lasten selv uten å måtte bruke egen anhuker. Bildet viser et styretablå for radiostyring av traverskran.

12. RADIOSTYRING ERSTATTER STYRETABLÅ NB! Husk at du får utstyrsspesifikk opplæring på aktuell radiostyring!

13.1 Antall ståltau / parter / kroker For kraner som bare har ett ståltau over vinsjtrommel, vil kroken bevege seg sideveis når kroken kjøres opp eller ned. For store kraner med stor løftehøyde, kan kroken ”vandre” helt opp til 2 - 2,5 meter. Kraner som brukes til løft i forbindelse med montasje, er derfor vanligvis utstyrt med vinsj med 2 ståltau for å unngå ”sidevandring” på krok.

15. MERKING Selve kroken har egen ID-merking, men skal ikke ha innslått kapasitet i WLL.