Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Bruken av storsekkløft

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Bruken av storsekkløft"— Utskrift av presentasjonen:

1

2 Bruken av storsekkløft
Flere og flere produkter blir levert i storsekker. En av de store leverandørene som bruker storsekk er Yara. Som et resultat av markedet, blir frontlaster brukt som hjelpemiddel innen landbruket og dermed er storsekkløften en sikker håndtering av storsekk.

3 Oppgaven Vi skal planlegge, tegne og dimensjonere en storsekkløft for frontlaster. Gruppa hentet inspirasjon og ideer fra Dalen storsekkløft som er her på skolen. Men vi valgte å gjøre vår egen vri på innfestinga til laster med en triangel (redskapsdel) I oppgaven har vi også regnet ut kostnader med produksjon.

4 Kravspesifikasjon Rask å enkel å koble
Skal kunne brukes på alle typer storsekker med alle løftestropper Dimensjonert for å løfte sekker opp til 1000kg Skal ikke ha noen skarpe kanter som kan lage hull i sekken Lett å få på løftestroppene. Skal kunne settes i fra uten at den velter. Skal stå støtt Skal være sikkert å kjøre sekken uten at sekken slenger til side og at den ikke sklir av kroken. Pris gunstig i forhold til andre forhandlere Passe høyde på tårnet slik at det er lett å få tak i sekken. Stabil konstruksjon Markedsbedømning Dokumentasjon Lav vekt

5 Materialvalg Vi velger å bruke stål i hele konstruksjonen og bruker standardprofiler som er lett å få tak i fra leverandør. Egnet for gjenvinning. Vi bruker materialkvalitet S355 og S235. Kjøper ferdige triangelkoblinger fra produsent.

6 Produksjonsmetodevalg
Multiløften er kun sammensatt med sveis, og kroken festes med trykkpasning i flattstålet. Dette er raskt, enkelt og en rimelig sammenføyningsmetode. Produksjonen består av kapping, sveising, boring, sliping, oppvarming av pigg og lakkering. Ved å konstruere Multiløften så enkelt som mulig kan den settes i produksjon uten å stille for store krav til lokaler og produksjonsutstyr. Ved vår produksjon går vi ut fra at vi har alt nødvendig utstyr selv; sveiseapparat, bormaskin, gassbrenner og egen lakkeringsboks.

7 Fordeler/ulemper ved produktet
Enklere tilkopling for lastere med triangelfeste. Tilnærmet ingen vedlikehold. Ingen løse deler. Fast forbindelse mellom triangel og storsekkløften. Enkel og oversiktelig håndtering av storsekker. Denne utgaven er lettere enn konkurrenten Ålø/Trima Billigere utgave enn mange andre på markedet. Ulemper Dårlig stabilitet ved parkering når det er ekstra vekt av triangel. Tyngdepunkt på redskap og last kommer litt lengre frem på lasteren enn om man har valgt HMV koplinger. Rettet mot bare triangelkopling.

8 Skisser

9 Beregne dimensjon på tårnet.

10 Beregning av flattstål i mellom tårn og triangel (punkt B)

11 Kostnad

12 Spørsmål?


Laste ned ppt "Bruken av storsekkløft"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google