Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvilken samfunnsnytte har ergoterapi?
Advertisements

Mulighetenes Oppland Hvilke lovverk bør du som rådsmedlem ha kjennskap til? En kort gjennomgang av de mest sentrale lovene.
AVLASTNING Melhus
Status for iverksetting av velferdsteknologi i Helse og omsorg
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Bruk av velferdsteknologi – Hvor trykker skoen?
Finansbyråd Kristin Vinje, 4. juni 2013
Kan teknologi erstatte hender?
Kari Reine, mor og jurist Landskonferansen om Down Syndrom 2012
Tilpassede helsetjenester
Hva kan KS bidra med for at kommunene skal sikre bruker- representantene relevant opplæring? Spesialrådgiver Liv Kaatorp, KS Hedmark og Oppland.
Samhandlingsreformen – hvor står psykisk helse og rusfeltet?
Jeg vil bo hjemme så lenge jeg kan! Et besøk i fru Paulsens leilighet
Strategi for forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) Bjørg Th. Landmark.
Økonomiplan Presentasjon av rådmannens forslag i bystyrekomiteen 9. november 2011.
Pasientsikkerhet i et brukerperspektiv
YRKESETISKE RETNINGSLINJER FOR SYKEPLEIERE
 Utfordringer etter at «Opptrappingsplan for rus» er over..  Lovhjemler, rettigheter, organisering, mv Yngve Osbak, prosjektleder Fylkesmannen.
Brødtekst Innovasjon i omsorg.
Norsk Ergoterapeutforbunds lederseminar De nye helsetjenestene Mette Kolsrud Forbundsleder i Norsk Ergoterapeutforbund.
Velferdsteknologi og ergoterapi
Er vi rusfaglig klar for samhandlingsreformen?
Et utfordrende - men spennende samarbeid mellom pårørende og helsepersonell Offentlige dokumenter om samarbeidet ml helsepersonell og pårørende v/Hanne.
Hvilke rettigheter har vi? Lov om sosiale tjenester
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Kultur og samarbeid Kultur i strategisk folkehelsearbeid Deltakelse og opplevelse.
Velferdsteknologi i Værnesregion Boligkonferansen 2014 innlegg 8. Mai
Hverdagsrehabilitering Del 3 Brukermedvirkning
Høstkonferansen 2014 Kløveråsenseminaret
Prosjekt velferdsteknologi Trygghetspakke
Det nytter - når vi gjør ting i fellesskap Home-Start Familiekontakten – samling for landets familiekontakter Kjell Erik Øie Statssekretær
Hjemmene blir intelligente – nye muligheter for omsorgstjenestene
Fritid med Bistand.
Drammen | Sosial- og helsedirektoratets rolle Et fagdirektorat underlagt HOD og AID  Fagdirektoratsrollen Følge utviklingen og samle inn kunnskap.
Hei mitt navn er HH og velkommen
Stavanger kommunes satsing på Velferdsteknologi
NSF Østfolds fylkesmøte 25.(-26.) mars 2015
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Varslings- og lokaliseringsteknologi « Samarbeid om velferdsteknologi på Agder 2016» Gro Anita Fosse Rådgiver eHelse og velferdsteknologi HELSE OG SOSIAL.
| Workshop om samhandlingsstatistikk - SSB og Helsedirektoratet | 1 Samhandlingsreform og to nye lover: Behov for ny kunnskap.
Legeplan Eldrerådet Meera Grepp kommuneoverlege. Overordnet mål Kommunen skal sikre at innbyggere har tilgjengelige legetjenester av god kvalitet og som.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Rehabiliteringskonferansen 2015 Variasjon i organisering av tjenestene.
Velferdferdsteknologi – Hva er det helhetlige bilde? Velferdsteknologiseminar 19. november 2015, Honne konferansesenter Åshild Sæther Engen, Terningen.
Eg ser at du e trøtt men eg kan ikkje gå alle skrittå for deg Du må gå de sjøl men eg vil gå de med deg Eg vil gå de med deg.
Velferdsteknologi.
ET SAMFUNN I ENDRING MULIGE KONSEKVENSER FOR PLEIE OG OMSORG
Helse- og omsorgstjenester
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
VELFERDSTEKNOLOGI I SØR-ØSTERDALEN
Helsefremmende tilbud til eldre - Evaluering av ny metode 2017
PSYKISK HELSEARBEID OG RUSOMSORG SØVNKURS
KVALITETSPOLITIKK for Rehabiliteringsklinikken
2016: Mer enn 25 prosent over 67 år 21 – 24 prosent 18 – 20 prosent
Kommunal styring og planlegging av Helse- og omsorgtjenesten
Grenseregionalt Forum 2017
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Utfordringer knyttet til pasientsikkerhet i helse- og omsorgstjenesten
Petter Wolden Rådgiver/koordinator velferdsteknologi
Hvorfor – Hvem – Hvordan?
Berit K. Teige, forskningssjef/seksjonsleder FIU
Innovation Camp Terningen Arena 17. – 18.april 2013
Hva er kommunenes utfordringsbilde ? Perspektiver fra Lindås kommune
Målbildet Stavanger kommune har som mål at flest mulig har et aktivt liv og klarer seg selv best mulig. Vi kaller det Leve HELE LIVET! Leve HELE LVET startet.
Felles prosjekt for alle velferdstjenestene
Læringsreiser Mandat Veien fremover Organisering
Nasjonalt velferdsteknologiprogram
Samhandling - hvordan skape pasientens helsevesen Dialogmøte Molde 31
Reformen «Leve hele livet «innebærer ikke at
Utskrift av presentasjonen:

Drammen 30. september 2016 Bjørg Th. Landmark Velferdsteknologiens plass i helsetjenesten Hvilke refleksjoner gjør du deg i forhold til ordet velferdsteknologi?

Rammedokumenter

Med velferdsteknologi menes først og fremst teknologisk assistanse som bidrar til økt trygghet, sikkerhet, sosial deltakelse, mobilitet og fysisk og kulturell aktivitet, og styrker den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen til tross for sykdom og sosial, psykisk eller fysisk nedsatt funksjonsevne. Velferdsteknologi kan også fungere som teknologisk støtte til pårørende og ellers bidra til å forbedre tilgjengelighet, ressursutnyttelse og kvalitet på tjenestetilbudet. Velferdsteknologiske løsninger kan i mange tilfeller forebygge behov for tjenester eller innleggelse i institusjon. NOU : Innovasjon i omsorg Hva er velferdsteknologi?

nou html?id= NOU : Innovasjon i omsorg,

nou html?id= NOU : Innovasjon i omsorg,

Omsorgsteknologi Omsorgsteknologi skal bidra til økt trygghet og sikkerhet og styrke den enkeltes evne til å klare seg selv i hverdagen. Bevegelsessensorer, trykksensorer og fallalarmer er eksempler på slik teknologi. Er det noen forskjell i innholdet i begrepene – eller er det slik at ”kjært barn” har mange navn??????

Bergens Tidende 22.mai

Fagrapport Hva er velferdsteknologi Hvorfor satse på velferdsteknologi Hva er utfordringene Behov for lovregulering Behov for nasjonal satsing de-kommunale-helse-og-omsorgstjenestene /Sider/default.aspx

Ny retning i helsepolitikken Pasientens helsetjeneste Økt kvalitet Reduserte helsekøer Helse- og omsorgsdepartementet9

Utfordringer og forventninger Medisin og samfunn Aldrende befolkning Flere pasienter med kroniske, sammensatte lidelser Økte behandlingsmuligheter Knapp tilgang på arbeidskraft IKT Pasienter og helsepersonell forventer enkel tilgang til korrekt informasjon Mangfoldig og aldrende infrastruktur Manglende beslutnings- og prosesstøtte Rask IKT-utvikling Utfordrer pasientsikkerheten Påvirker omdømme og tillit

Demografisk utvikling mottakere av hjemmetjenester etter alder 1992 – 2009 < >90

Fremtidens alderdom og ny teknologi: Demografiske utviklingen Befolkningen eldes Mangel på tilgjengelig arbeidskraft Teknologi gir muligheter "Alle hjemmeboende omsorgsmottakere bør få tilbud om smarthusløsninger som en del av omsorgstilbudet. I tillegg må det åpnes opp for økt bruk av sporingsløsninger for demente." Teknologirådet: Fremtidens alderdom og ny teknologi (2009) Hvorfor satse på velferdsteknologi?

”Morgendagens omsorgstjeneste skal legge til rette for at brukerne i større grad blir en ressurs i eget liv, for at lokalsamfunnets innbyggere mobiliseres på nye måter og blir ressurser for hverandre, for at velferdsteknologi blir en ressurs for brukere som dermed får bedre muligheter til å mestre hverdagen, og for at ressursene hos ideelle og frivillige organisasjoner videreutvikles og tas i bruk på nye måter” Meld. St. 29 (2012 – 2013)

Hvorfor satse på velferdsteknologi - hva er formålet? 1.Forebygge, behandle og tilrettelegge for mestring av sykdom, skade, lidelse og nedsatt funksjonsevne 2.Fremme sosial trygghet, bedre levevilkårene for vanskeligstilte, bidra til likeverd og likestilling og forebygge sosiale problemer 3.Sikre at den enkelte får mulighet til å leve og bo selvstendig og til å ha en aktiv og meningsfull tilværelse i fellesskap med andre 4.Sikre tjenestetilbudets kvalitet og et likeverdig tjenestetilbud 5.Sikre samhandling og at tjenestetilbudet blir tilgjengelig for pasienter og brukere, samt sikre at tilbudet er tilpasset den enkeltes behov 6.Sikre at tjenestetilbudet tilrettelegges med respekt for den enkeltes integritet og verdighet 7.Bidra til at ressursene utnyttes best mulig

Ulike typer velferdsteknologi 1.Trygghets- og sikkerhetsteknologi 2. Kompensasjons- og velværeteknologi 3.Teknologi for sosial kontakt 4.Teknologi for behandling og pleie NOU 2011:11 Innovasjon i omsorg

Teknologi i hjemmet – muligheter?