Helsehensyn i planlegging - Orientering om ny veileder Anne Sofie Lauritsen Rådgiver.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forskrift om konsekvensutredning - KUF
Advertisements

Konsekvensutredninger i ny plan- og bygningslov
Systematisk HMS arbeid
UU og Fylkesmannens rolle
Nye lover og forskrifter relatert til planlegging og ansvar
Ideseminar Universell utforming, miljø og bærekraft Kreativitet og nytenkning Sagene samfunnshus, 6 -7 desember 2005 Utfordringer og bakgrunn for seminaret.
Oppstart planprosess Høring av planprogram Vindmølle – Lars Hoem, Rye Informasjonsmøte Rye Bedehus Eirik Lind.
Forum for Sandnes som sunn by 10. juni Rogaland arboret Sakliste: •Referat fra møte •Ny plan for integrering og inkludering •Kort pause.
Ny Diskriminerings – og tilgjengelighetslov UMB/NTNU Ski Kjell Erik Øie Statssekretær 21. Oktober 2008.
Folkehelsemeldinga Implikasjoner for samfunnsmedisinere i kommunene
Universell utforming og folkehelse. Helse i plan som verktøy •Femårig utprøvingsprosjekt i samarbeid mellom MD og Sosial og helsedirektoratet –oppfølging.
Hva er planlegging? Hva mener vi med begrepet bærekraftig planlegging?
Fylkeskommunens rolle og innretning på folkehelsefeltet
KONSEKVENSUTREDNINGER AV NYE BYGGEOMRÅDER I SJØ
Kjell Erik Øie Statssekretær
Påvirkningsfaktorer i kunnskapsgrunnlaget
Forsøksordning med snøscooterløyper Gjennom arealplanlegging etter plan- og bygningsloven.
Fysisk aktivitet og sunn livsstil
FYLKESMANNEN I HEDMARK
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Folkehelsestatistikk – muligheter, hensyn, begrensninger
Oppdragets formål Formålet med samfunnsanalysen er å bringe frem forskningsbaserte vurderinger av de direkte og indirekte ringvirkninger av sykehusetableringen,
Reguleringsplaner.
Grad av tilrettelegging 1 «Framkommelig» 2 «Tilgjengelig» 3 «Brukbart» 4 («Livsløp») 5 Universell utforming Omtale av boliger; sakset fra NIBR/Byggforsk-rapport.
Ny plandel i plan- og bygningsloven. 2 Miljøverndepartementet februar 2008 Ny plandel i PBL Ny plandel av plan og bygningsloven Lovforslaget lagt fram.
Elise Nordskag Rådgiver areal og plan Bykle kommune
Planbestemmelser.
Møte med miljørettet helsevern i Akershus,
Miljørettet helsevern - hvordan kan helse- og avfallsetater i kommunene samarbeide Arild Øien Rådgiver i Helsedepartementet.
Folkehelsearbeid i Lier kommune
Folkehelse og universell utforming
Arbeidet med ny kommuneplan Karlsøy kommunestyre
Nasjonalt forventningsbrev Statens forventninger/erfaringer
Nasjonal handlingsplan for friluftsområder
Kristin Loe Kjelstad 3.juni 2009
Maridalen – gang-sykkelveg
Nytt dobbeltspor Oslo – Ski Follobanen
Klikk for å legge inn navn / epost / telefon Folkehelsetilsynet i Oslo og Akershus 2014 Møte for ledende helsesøstre og kommunejordmødre i Akershus
Naturmangfoldloven og plan- og bygningsloven
Innledning til: Tilsyn, hva finner vi av avvik og hvordan lukke disse avvikene? Regelverk og veileder; § 3a og rapport fra ROS.
Folkehelseoversikter – Én for alle – alle for én!.
Friluftsområder. Alle skal gis muligheter til naturopplevelse, uansett alder og ferdighetsnivå "Nasjonal strategi for å utjevne sosiale helseforskjeller"
Når skal planer konsekvensutredes? Geir Davidsen, fagleder plan 9. april 2015 Foto: Aase Kristine Lundberg.
Mulighetenes Oppland Oversikt over helsetilstanden og påvirkningsfaktorer som grunnlag Folkehelseloven stiller krav til fylkeskommuner og kommuner om å.
God planlegging Rådgiver Marianne Siiri, seksjon for plan og miljø Dato
Kommuneplanens arealdel og konsekvensutredning rådgiver Geir Davidsen
Helsekonsekvensutredninger Ny plandel i plan- og bygningsloven – muligheter og utfordringer for kommunene 16. og 17. april 2009 SVEIN RØNSEN ass. fylkeslege.
NVF-seminar Forvaltningsreformen og samferdsel Plan- og beslutningsprosesser KVU/KS1-prosesser og planprosess etter plan- og bygningsloven Marit Winther.
Helse i plan i Vestfold Fylkesmannen i Vestfold November 2006 Anne Slåtten.
Planlegging. I kommunene er målene formulert på ulike måter, men de fleste har mål som er knyttet til følgende tema: Levekår og livskvalitet Boliger.
Kveldskurs for nybegynnere 15.mars 2016 Geir Egil Paulsen Arkitektbedriftene i Norge Lovverket bestemmer Offentlige rammebetingelser som må tilfredsstilles.
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
s. 1 Konsekvensutredning og naturmangfoldloven rådgiver Geir Davidsen
Foto: Bjørn Erik Olsen Forskrift om konsekvensutredninger for tiltak etter sektorlover – Akvakulturloven Elisabeth Karlsen 10. mars 2015.
Fv. 91 Breivikeidet bru - Hov Forprosjekt. Bakgrunn Bygging av ny Breivikeidet bru i 2010 –Grunnforhold –Kostnader.
Samfunnssikkerhet i ny plan- og bygningslov Geir Henning Hollup Fylkesmannen i Østfold.
Sammen for bedre: LEVEKÅR INKLUDERING NÆRMILJØ PSYKISK HELSE AKTIVE ELDRE
Eksempler på en god reguleringsplan Kristoffer L. Seivåg Byplan.
Konsekvensutredning og kunnskapsgrunnlaget Rådgiver Marianne Siiri, plan og miljø plannettverDato Foto: Peter Hamlin.
Folkehelsearbeidet i Norge. Hva er folkehelse? Folkehelsa beskriver helsetilstanden til befolkningen sett under ett Ikke en beskrivelse av helsa til hver.
Arealforvaltning etter plan- og bygningsloven
Samhandling for effektive planprosesser
Private aktører - veilednings- og kompetansebehov
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.
Friluftsområder Kort introduksjon til modulen.

UU og Fylkesmannens rolle
Reguleringsplan for nytt næringsområde med tilhørende adkomstveg på Ausenfjellet Informasjonsmøte
Plankonferansen 11 desember 2014
Av direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap
Utskrift av presentasjonen:

Helsehensyn i planlegging - Orientering om ny veileder Anne Sofie Lauritsen Rådgiver

Hva jeg har tenkt å si noe om Smakebiter fra veilederen: Hvorfor fokus på helse og tilgjengelighet i arealplanlegging Når skal helse og tilgjengelighet utredes Eksempel på sjekklister/kontrollspørsmål >Fagnytt >Høringer >veileder i konsekvensutredninger etter plan og bygningsloven

Formålet med veilederen Belyse hvordan helse og tilgjengelighet kan ivaretas i kommunenes arealplanlegging og ved konsekvensutredninger. Gi forslag til sjekklister og analysemetoder som kan benyttes i ulike planfaser og på ulike plannivåer. Gi en oversikt over enkelte kompetanse- og fagmiljøer og henvisninger til eksisterende kunnskapsbaser, litteratur og lovverk.

Bakgrunn og forankring Stortingsmelding 16 (folkehelsemeldinga) Påpeker plan som et viktig virkemiddel for å nå folkehelsemål Forskrift om konsekvensutredninger fra …nevner helse og tilgjengelighet som spesielle hensyn

Hvorfor fokus på helse og tilgjengelighet i arealplanlegging De fleste faktorer som påvirker helsen befinner seg utenfor helsesektorens rekkevidde og helsehensyn må derfor ivaretas også i andre sektorer Planlegging og plan med konsekvens- utredning er et sektorovergripende verktøy sikrer kontinuitet sikrer ”helse på vektskålen”

Faktorer som påvirker helsen og som planlegging har innflytelse på Delaktighet og innflytelse i samfunnet Økonomisk og sosial trygghet Trygge og gode oppvekstvilkår Sunne og sikre miljøer Økt fysisk aktivitet

Når i planprosessen skal ”helsen” inn?

Når Vurderinger av helse og tilgjengelighets- aspektet bør inn på ulike stadier i prosessen Folkehelse som eget tema i planprogrammet Folkehelse med som tema i medvirkningsprosessene Hvilke temaer trenger utrednig klarlegges gjennom høringsprosessen Planens virkning på helse og tilgjeneglighet beskrives i konsekvensutredningen

Forskrift om konsekvensutredninger krav til innhold i konsekvens utredningen (vedlegg II) -i nødvendig utstrekning omfatte: d) en beskrivelse av virkningene av planen for bl.a. befolkningens helse og tilgjengelighet til uteområder, bygninger og tjenester, dyre- og planteliv, jordbunn, vann, luft, klima, landskap, samisk natur- og kulturgrunnlag, materielle verdier, kulturminner og kulturmiljøer, estetikk, beredskap og ulykkesrisiko og samvirket mellom disse.

Krav til Konsekvensutredningen Beslutningsrelevante konsekvenser Det er de vesentlige konsekvensene av planen som skal utredes Hva som er vesentlig er situasjonsavhengig bør avklares i planprogrammet Ku etter forskriften baseres på kjent kunnskap

Mulige utredningstemaer Bomiljø: støy og vibrasjoner, luftkvalitet, forurensning til vann og grunn, avfall osv… Sosialt miljø og aktivitetsmuligheter: sosialt nettverk, kulturtilbud, friluftsliv osv…. Økonomi, arbeidsliv og tjenestetilbud Fysisk aktivitet: Mulighet for aktiv transport gjennom gang – og sykkelveier osv…….. Tilgjengelighet: Befolkningens tilgjengelighet til bygninger tjenester og uteområder. Helseforskjeller i befolkningen: Hvordan fordeler positive og negative effekter seg på tvers av inntektsgrupper, utdanningsgrupper, kjønn eller etniske grupper

Eksempel. Sjekkliste spm til arealdelen UNIVERSELL UTFORMING OG TILGJENGELIGHET FOR ALLEJa/nei/ Ikke aktuelt Vil planen ha konsekvenser for befolkningens tilgjengelighet til friområder, parker og lekeområder? Dersom planen innebærer forslag til nye boligområder /friområder/ parker, vil det bli sikret at hensynet til universell utforming og tilgjengelighet ivaretas? Er det friområder med god tilgjengelighet og brukbarhet for alle i umiddelbar nærhet av boligen? (ikke lenger unna en n 200 m.) Vil planen ha konsekvenser for befolkningens tilgjengelighet til tjenester? (Det kan fks. dreie seg om lokalisering av offentlige og/eller private tjenester som skoler barnehager og serviceinstanser) Vil det ved valg av alternativer bli tatt hensyn til tilrettelegging for kollektivtrafikk og muligheter for fremkommelighet for personer som ikke disponerer bil? Vil tilgjengelighet til friområder og rekreasjonsområder være lik for alle uansett funksjonsnivå og tilgang til privatbil? Er alle de som blir berørt av planen blitt hørt i prosessen? (mennesker med ulike funksjonsnedsettelser, barn, eldre og minioritetsgrupper)

Fysiske miljø faktorer Kan planen gi økning i antall personer som utsettes for høy belastning av støy. Kan planen medføre en kraftig forverring av luftkvaliteten eller at det er sannsynlig at vesentlig flere personer kan bli utsatt for luftkvaliteter som med forurensing utover anbefalt nivå? ( SFT rapport 848/1992 legges til grunn.) Kan planen føre til vesentlig forurensing av grunnen (jf. SFT rapport TA 1145/94) Kan planen føre til vesentlig forurensing av vann og sedimenter Fjorder og kystfarvann (jf. TA-1467/97) Ferskvann (jf. TA- 1468/97) Kan planen medføre tilrettelegging for næringsanlegg som vil medføre risiko for radioaktivstråling. (lagring, bearbeiding av radioaktivt materiale, avfall) Vil noen av områdene i planen være utsatt for risiko for flom,ras eller andre ulykker? Sosiale og sosioøkonomiske faktorer Vil realisering av planen gi vesentlig endring i befolkningssammensetningen. Vil det være bestemte aldersgrupper, etniske grupper eller sosioøkonomiske gruper som blir berørt? Vil realisering av planen gi endring i kommunens boligmarked/boligbehov i den grad at det kan få innvirkning på innbyggernes valg i forhold til hvor og hvordan de vil bo? Vil realisering av planen gi endring i behov for tjenestetilbud som skoler, barnehager, pleiehjem, service Vil realisering av planen gi endring i kommunens tilbud av arbeidsplasser ved at det foreslås endring i eksisterende næringsområder eller avsetting av nye over. Vil planen kunne ha innvirkning på befolkningens eller enkelte befolkningsgrupper mulighet til tilhørighet og følelse av trygghet. Eks. Sjekkliste spørsmål til reguleringsplaner

Høringsseminar/ Workshop TID: 12 desember kl – STED: Sosial og helsedirektoratet Interessert i å være med å kvalitetsikre veilederen ta kontakt med Finn Martinsen Anne Sofie Lauritsen