Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Enkle regler for koking av kjøtt (1)
Advertisements

Bli en bedre fisker ! Av Ulf Skauli
Lykke til alle sammen og ha en kjempefin sommer
Naturen som lekeplass for barnehagen
Viftemotor-Bytte (RAS)
Vedlikehold og reparasjon
Seilturen En sommerfortelling…...
Gammel kinesisk visdom
- SPØRSMÅL - INTERVJU - FAKTA OM TANNLEGE
Turene i November har gått til:
April Kropp bevegelse og helse: Vi utfolder oss på tur, har røris og vi har samlinger med tema kroppen vår. Hva kan vi gjøre med kroppen; rulle, krype,
Bruk av læringsstrategier på 7.trinn
Dyr i skogen.
Fisk=Mat.
Fisk=Mat.
Smådyrgruppa VI SOM VAR MED PÅ GRUPPA, OLE KRISTOFFER, MILLE, MARIUS S, ESPEN, VETLE, SIMEN OG BENJAMIN.
Her er gruppa. Didrik, Anne, Sondre, Nicco, Jenny.g, Ary. Denne gruppa jobbet med vann og det neste dere ser er det vi har forsket på med vann.
Å utvikle ordforråd Senter for leseforsk: Bruk tid på hva ord betyr. De mener å ha funnet en forskjell. Essensielt for barn med flere språk. Å avdekke.
Kunst og håndverk, 4.trinn
 Kunnskapsmål: stille spørsmål, samtale og filosofere rundt naturopplevelser og menneskets plass i naturen  Vi ønsker å gjøre elevene bevisste på hva.
Vær meg nådig, Gud. Vær meg nådig
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Månedsbrev fra Kløverhumlene Her kommer litt om det vi har gjort på i april og hva vi skal gjøre i mai.
Trekkfuglene Et sikkert vårtegn. Læringsmål for emnet: Lære hva begrepet trekkfugl og standfugl betyr. Lære å se forskjell på en trekkfugl og en standfugl.
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Fotografering av gravminner. Fotografering SLEKT OG DATA/Gravminner i Norge 2  I utgangspunktet kan dette fortone seg ganske lett. En stein står i ro.
Læringsmål Eleven skal kunne; Beskrive kjennetegnene til noen dyr som lever ved bekken. Beskrive kjennetegn og levevis til fisker og små dyr som lever.
Deuterostome dyr To rekker: Pigghuder - Echinodermata Ryggstrengdyr - Chordata Pigghuder Marine,≈ arter Fastsittende, langsomtbevegende Har et unikt.
Hva er SFO Tilrettelagt omsorgs og fritidstilbud for barn fra 1-4 kl. Gi barna trygghet og et gode aktivitetstilbud med vekt på lek. SFO er en viktig arena.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Ett års gratis husleie Dette klippet er hentet fra en annonse i Bergens Tidende januar Anta: Årlig leie er kr pr. kvadratmeter dersom leietaker.
VELKOMMEN TIL MUSIKKTIME. Nå er det musikk. Nå skal vi synge og spille. Og vi kan danse, og du kan si hvem du er Her kommer Han er en.
FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.
Plan for 1.klasse Uke november Fylket vårt Rogaland.
Det er liv i komposten Snegler med og uten hus Yggdrasil s
Nedbrytere Dyr, sopp og bakterier som lever av døde planter og døde dyr.
Uke 39: Skoguke på Lekestua, høsten Det er tid for høstens skoguke. Vi gleder oss! Skogen innbyr til mye forskjellig lek. Den byr på utforsking,
Vinter-høytid i Romania
September Uke/ frukt Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
NOVEMBER UKE MANDAG (Varmmat) TIRSDAG (matboks) ONSDAG (smørelunsj)
Plankton er første ledd i næringskjedene i havet
Det var en gang en liten skilpadde.
Eksempler på dyr og formeringsmåter
Mulig.
På skolen i morgen skal vi
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Dyr.
Dyreskolen Hei! Og velkommen til Dyreskolen :) Det fins mange forskjellige dyr. Noen dyr lever under vann, noen på land og noen dyr flyr i lufta. Noen.
LYKKE TIL MAT I BARNEHAGEN.
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Vannrakett med fallskjerm
En gang skal det bli min tur
Kapittel 27 Kommunikasjon med hjemlandet og å sende pakker
Hva vet vi om barn og smak
Sjømat - FELLESBETEGNELSE PÅ MAT SOM KOMMER FRA SJØEN ELLER FRA FERSKVANN SOM ELVER OG INNSJØER.
Fremtid Hva tror der jenta drømmer om? Hvis det er noe som kan skje snart, hva tror dere hun drømmer om da? Hvis det er noe som skal skje i fremtiden,
I Bekkedalen Læringsmål Eleven skal kunne;
Kongens ønsketre.
Base 1 sine kurs på Aks Uke
Base 1 sine kurs på Aks Uke og 7.
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
Eine og Andri på viktig oppdrag
Livets historie.
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Vitaminer og mineraler
Månedsbrev Oktober Småtroll Husk Månedens mål Isak 26. Oktober
Utskrift av presentasjonen:

Mange bekker små… Mål: 1.Lære om elvefiske, se på ulike fiskeredskaper 2.Lære om smådyr i bekken og i elva.

Skitt fiske! Kast på tvers av strømmen! Begynn å sveive inn straks kroken treffer vannet. Ikke vær så rask at fisken ikke når å bite på. Spytt på kroken! Si et fiskevers!

Hva skal vi feste i snøret?

Analyse av redskapen Meitemark + Fisken biter lett -”Grisete” for fisefine fiskere. - Fluefiskere ser ned på de som bruker mark. Sluk + Lett å bruke og oppbevare. -Lett å sette fast i bunnen. -Kan være vanskelig å få fisk hvis du ikke kjenner elva godt. Spinnere + Holder seg høyt i vannet slik at den ikke setter seg fast. + Skaper vibrasjoner slik at fisken lett kan finne kroken. -Kan gi dårlig fangst. Fluer + Fluefiske har stor status i miljøet. + Artig å binde fluer selv. -Tar mye tid å lage fluer. -Krever mye kunnskap om hva fisken foretrekker.

Smådyr i bekken og i elva Kryper langs og rundt steinene på bunnen for å unngå strømmen. Har spesialredskaper. Sugeskåler/sugeføtter Klør/kroker Spinner sikkerhetsnett Stein som ballast Strømlinjeformet og flattrykt kropp.

Vårfluer Vandrende pinne på bunnen = vårfluelarve. Bygger hus Visne blader, pinner, sand. Spinner fangstnett i inngangen. Larven sitter innerst og tar i mot maten.

Døgnfluer Lever veldig kort tid. Hannen rekker så vidt å pare seg før han dør. Lever som nymfer i 1 til 3 år nede i vannet. Kjennetegn: Tre haletråder bak, lange følehorn og gjeller.

Steinfluer og knottlarver Steinfluenymfe Flate, langstrakte kropper. Lange følehorn Kraftige bein To haletråder. To par synlige anlegg til vinger.

Huske s. 39 Å bruke meitemark på kroken er den sikreste måten å få fisk på. Sluken skal etterligne småfisk som svømmer i vannet. Spinnere sender ut vibrasjoner/trykkbølger som fisken merker. Ørretfluene skal etterlikne larver eller flygende insekter som lever i vann. For å vite hva ørreten foretrekker å spise, er det lurt å undersøke mageinnholdet. Mange smådyr som lever i rennende vann, har hjelpemidler til å holde seg fast med. Det kan være klør, kroker, sikkerhetsnett, sugeskåler/sugeføtter eller småstein som ballast. Laksefluene er gjerne store og fargerike. Grunnen er at laksen ikke spiser mens den er oppe i elva. Noen mener at laksen bare biter på de kunstige fluene fordi den er nysgjerrig eller irritert/sint.

Hvem er jeg? Vårflue Steinflue Døgnflue