LIKEVERDIGE HELSETENESTER. «Likeverdige tjenester betyr at alle har tilgang til tjenester av like god kvalitet som er tilpasset det enkelte menneskets.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Legger dagens løsninger for e-meldinger til rette for god samhandling og dokumentasjonsprosess knyttet til fagområdene: Psykisk helsevern, barn, tverrfaglig.
Advertisements

Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
Likeverdige tjenester i praksis Mariette Lobo, Bergen,
Likeverdige tjenester i praksis
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
Interesseorganisasjoner som inkluderer hele befolkningen Avdeling minoritetshelse og rehabilitering Rådgiver Gro S. Lopez.
Effektiviseringsnettverk - Oslo Fjell kommune Nær innbyggjarar Kommune i vekst - ung befolkning Matriseorganisasjon - 5 tenesteavdelingar.
YRKESOPPLÆRINGSNEMNDA (YON)
Musikkfa get Korleis blir innhaldet, organiseringa og undervisninga no, då?
KVA FOR KONSEKVENSAR VIL DEN NYE RAMMEPLANEN HA FOR INNHALD, ORGANISERING OG UNDERVISNING I F Ø RSKULEL Æ RARUTDANNINGA? Sett fr å : - kommuneadministrasjonen.
Marianne Nordstrøm Klinisk ernæringsfysiolog, PhD Frambu senter for sjeldne diagnoser Siste nytt fra Frambu.
Kvalitetskonferansen 5.nov Prosjekt i Forbetringsprogrammet SLUTTRAPPORT «Behandlingslinjeprosjektet» Psykisk helsevern for barn og unge.
Revisjon av strategisk plan Ny periode Toppleiarmøte 24. november 2011.
Uib.no UNIVERSITETET I BERGEN Legeutdanning og forskning i primærhelsetjenesten – to sider av samme sak? Guri Rørtveit Instituttleder, professor dr. med.
Me skal levere tenester av god kvalitet gjennom kompetente medarbeidarar og brukardeltaking Helse og omsorg Kommunen si rolle i forskingsprosjektet Kvardagsrehabilitering.
Drømmehjelpa – finnes den? God hjelp i et brukerperspektiv Samfunnsdagen 7. juni Faglige rådgivere Anne B. G. Fjelnseth og Gry Strøm.
Presentasjon til møte med arbeidsgruppa for pasientar med langvarige, kroniske lidingar 17. april 2012.
ERFARINGAR FRÅ AVDELING FOR FYSIKALSK MEDISIN MED OMSYN TIL DET Å GJE LIKEVERDIGE HELSETENESTER TIL PASIENTAR MED INNVANDRARBAKGRUNN.
Oktoberseminar på Solstrand hotell oktober 2009 Familiens Hus Familiens Hus Familiens Hus i Øygarden kommune.
Tom Rune Kongelf Ny rammeplan for barnehagar kvar står vi? Styrarnettverket 4.november 2015.
FORELDREKONTAKT MØTE ENGASJEMENT - kan ikkje velje det vekk, med du kan velje grad Mitt barn – følje opp lekse, interessere seg for.
1 Samhandlingsreformen Seminar pasientflyt.
BTI- Stord kommune. FORELDREROLLA BTI BTI-modellen 22.9.sept.2015.
Kommunalsjef helse og omsorg Radina Trengereid Strategi- og økonomileiar helse og omsorg Liv Myklebust Morgondagens helsetenester på Voss.
STUDIEFORBUNDET FUNKIS I TELEMARK. Styret 2015/2016.
Revitalisering av kretsmøta - forslag. Kvifor? Konsernstyret har bedt administrasjonen kome med forslag til revitalisering av kretsmøta Redusert oppmøte.
Stikkord: –Samhandling –Fleksibilitet –Individuell tilnærming –Spisskompetanse i avdelinga, –Open for kontakt –Innspel frå pårørande –Dagaktivitetstilbod.
Helse Førde Fagdag Barn som pårørande Kjellaug K.Berntsen Koordinator BSP.
Lærande nettverk i barnehagen Utvikla frå skulane Finne vår form Rammeplanen 7 regionale nettverk + Styrarnettverk Barnehagestemne/ fagdag Studietur Sogn.
Helse Førde Resultat frå Multisenterstudie «Barn som pårørande» Kjellaug K. Berntsen Koordinator BSP.
Opplæringsplan i basiskunnskap lesing og skriving
Den gode skoleeier I Nes.
Handlingsplan for habilitering av barn og unge
Voss kommune Regionsenter Ca innbyggarar
Arbeidsgruppemøte 2.desember 2010
Familieråd En for alle, alle for en
Forslag til organisering av skikkehetsarbeidet ved UiO
eForvaltningskonferansen 19. mars 2007
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
Sogndal kommune.
Kontaktlege/-psykolog
2017 Pakkeforløp kreft Helse Førde
Ungdomsmedisin i Helse Førde
LEVE BETRE!.
BTI- Stord kommune.
Målgruppa til tenesta. Mennesker med utviklingshemming over 18 år med alvorlege atferdsproblem og psykiske lidingar. Vaksne med diagnoser innafor autismespekterforstyrringar.
- ein plan for palliasjon i Nordfjord
Kontaktlege/-psykolog
Ungdomsmedisin i Helse Førde
Sogndal kommune.
Innledning om KFF-KSS.
Arbeidsgivarpolitikk for framtida
Evaluering av PK-nettverket
Born som pårørande Fagdag Hildegunn Fauske
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Den gylne regel Prioritering av psykisk helsevern og TSB
Veitvet skole Skolens plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Pakkeforløp Psykisk helse og rus Vegen vidare
Kurs for brukere av KFF-KSS
Pakkeforløp for psykisk helse og rus opning av implementeringskonferanse Eivind hansen, Adm dir, haukeland universitetssjukehus.
Regional utviklingsplan 2019 – med et perspektiv fram mot 2035
Status for opptrappingsplanen for habilitering og rehabilitering i Hordaland Møteplass for habilitering og rehabilitering 23. oktober 2018.
Årshjul for styret i Helse Bergen 2018
Diskusjonsframlegg frå styret
Å bruke e-læringskurs i kvardagen
Verdighetskonferansen Kreativ omsorg 2019 Oslo,
Årshjul for styret i Helse Bergen 2019
Inkluderande barnehage- og skulemiljø
Opplæringskontoret for prosess og mekanisk industri.
Delprosjekt arbeidsgiverpolitikk
Utskrift av presentasjonen:

LIKEVERDIGE HELSETENESTER

«Likeverdige tjenester betyr at alle har tilgang til tjenester av like god kvalitet som er tilpasset det enkelte menneskets behov» (LDO)

Likeverdige helsetenester Leiaransvar/ prioritering Brukar- innverknad KunnskapTilgang Kommunik. /informasjon Samhandling

Barrierar for likeverdige helsetenester 1.Brukarmedverknad: I kva grad får brukar sine behov, erfaringar og synspunkt innverknad på utforming og leveranse av tenestene? 2.Kunnskap: I kva grad har leiarar og tilsette kunnskap om diskriminering og om likeverdige tenester i praksis? 3.Tilgang: I kva grad har alle som treng tenestene lik tilgang?

Barrierar for likeverdige helsetenester 4.Kommunikasjon/Informasjon: Opplever brukarar tryggleik ved å bli tatt på alvor i kommunikasjonen med helsearbeidarar, og er informasjonen som blir gitt til brukarar og potensielle brukarar relevant og forståeleg? 5.Samhandling: Har helseføretaket gode rutinar og arenaer for samhandling mellom tilsette, avdelingar/klinikkar, med primærhelsetenesta og med pasientar/pårørande? 6.Leiaransvar/prioritering: I kva grad innarbeider leiinga likeverdige tenester i planar, budsjett, rapportering, personalpolitikk, organisering og rutinar? Prioriterer vi ressursar slik at det bidra til likeverdige helsetenester?

FORSLAG TIL TILTAK

Leiing og prioritering 1. Likeverdige helsetenester er lite nemnt i styrande dokument: «Likeverdige helsetenester» bør takast med i strategiarbeidet i Helse Bergen Ansvaret for kvalitet og fagleg innhald i tolketenestene er uklart: Fagansvar for tolketenester bør formelt forankrast hjå seksjon for presteteneste og etikk 3. Lite fokus på og tid til problemstillingar knytt til ei fleirkulturell pasientgruppe: Etablere nettverk for erfaringsutveksling om møtet med ei fleirkulturell pasientgruppe 4. Lite fokus og kunnskap om dei ressurssvake pasientane – likeverdige tenester i praksis: Nytte leiarkurs i «Etikk og prioritering»

Brukarmedverknad 5. Innvandrarpasientar er ikkje representert i brukarutval, pasientorg ol. Brukarutvalet og Ungdomsrådet ved HUS bør rekruttere representant frå innvandrarmiljø Felles innvandarråd for Hordaland og/ el Kirkens Bymisjon – EMPO

Kunnskap om likeverdige tenester i praksis 6. Mangel på fora for å drøfte haldningar, diskriminering og likeverd Opprette arenaer for refleksjon om fordommar/ diskriminering Refleksjonsveileder «Mestring av flerkulturelle utfordringer» (utarbeidd ved OUS) Pasienterfaring – drøfting på interne møter 7. Lite kjennskap til likeverdige helsetenester i praksis Refleksjonsmateriell er lagt i «verktøykassen»

Tilgang til tenester 8. Manglande/ varierande oppfølging av barn som pårørande Informasjon om «Barn som pårørende» på nettsida til Helse Bergen Omsette informasjon om «Barn som pårørende» til fleire språk Kompetanseutvikling/ rettleiing om oppfølging av barn i innvandrarfamiliar 9. Ulik praksis i behandling og tilbod til personar utan lovleg opphald i Norge, eller utan rett til behandling Opprette rådgjevingsteam som kan bistå i vurdering av saker som gjeld pasientar utan rett til behandling i spesialisthelsetenesta 11. Pasientgrupper manglar informasjon om tilbod og behandling Vurdere informasjonstiltak

Kommunikasjon/ Informasjon 12. Vanskelig å kommunisere med og gje informasjon til pasientar som ikkje beherskar norsk Kurs i klinisk kommunikasjon, «4 gode vaner» Eks. samtaler – via tolk (inkl. døvetolk) – med psykisk sjuke pasientar og/ eller ruspasientar – personar med fleirkulturell bakgrunn – barn og ungdom Oppmode prosjektet «Alle møter» til å ta inn eit fleirkulturelt perspektiv (brev, kommunikasjon via nett og sms mv.) Kvalitetsutvikling av tolketenestene ved HUS

Samhandling 13. Vanskar med informasjonsflyt i overgang mellom primærhelsetenesta og spesialisthelsetenesta Rutinar for samarbeid og samhandling må gjerast meir kjent Felles fagdagar mellom operativt personell i primærhelsetenesta og spesialisthelsetenesta