OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER. MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Foreldremøte Vg1 Studiespesialisering tirsdag 6. september 2016 Velkommen til Et naturlig førstevalg.
Advertisements

VURDERING Forskrift til Opplæringsloven, § 3. Formålet med vurderingen Fremme læring Uttrykke kompetanse.
-Ein tydeleg medspelar Fraværsgrense Udir Hensikten er å motivere elevene til jevn innsats, og å forhindre skulk.
Individuell vurdering for elever med rett til spesialundervisning Hamar
Velkommen til foreldremøte. Sakliste  Forventninger  Timeplanen  Fag  Læringsmål  Lekser  Ukeprøve  Klassemiljø  Sosiale tiltak  Info fra FAU.
VELKOMMEN til foreldremøte Vg september 2010.
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
Utvekslingsår i utlandet Hva er det? Hvorfor gjør man det? Hvordan gjør man det? Bør man gjøre det?
Velkommen til Foss videregående skole Utdanningsprogram for studiespesialisering: Realfag Språk, samfunnsfag og økonomi Utdanningsprogram for musikk, dans.
Velkommen til Foreldremøte Vg1 og Vg2 Danielsen Videregående Skole
Prosjekt «Innenfor skolen» 1. Tema for timen:  Bakgrunnen for prosjektet  Hva prosjektet går ut på i praksis  Hva vet vi om utprøvingen per dags dato.
Velkommen til Rælingen vgs Møte med foresatte torsdag
Velkommen til Informasjonsmøte for foreldre OM VIDEREGÅENDE OPPLÆRING.
Fraværsgrense i videregående opplæring 1  Fra skoleåret er det innført en fraværsgrense på 10% i de videregående skolene  Hensikten er å redusere.
Fraværsregelen. Rammeverk Udir Fylkesrådmannens lokale presiseringer av Ligger på skolens hjemmeside
Trude Riple Vigo Driftsorganisasjon Samling for privatskolene 27. april 2011 Bruk av data, definisjoner og rapportering til SSB/Udir.
Rosenvilde videregående skole Informasjonsmøte for elever som ønsker et år i utlandet som en del av sin videregående opplæring.
2 3 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
Kunnskapsdepartementet Norsk mal: Startside Alternativ 6 Kunnskapsdepartementet Fraværsgrense i videregående skole Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
3 4 Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater.
OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER. MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra.
Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode Velkommen til Ås videregående skole Visjon: Et mangfoldig læringsfelleskap.
Første time: 14 av 24 elever er på plass Fraværsgrense 10 % fra høsten 2016.
Liten skole Skole med lange tradisjoner Elever fra hele Norge Skolen eies av de ansatte; ikke utbytte Skolepengene; kr. 8000,- fordelt på to innbetalinger.
Ny fraværsgrense Fra 01.august Vanlig forkjølelse/omgangssyke vil normalt ikke gi så mye fravær at man overstiger 10% grensen. Imidlertid vil fravær.
Vi setter høye krav til oss selv Vi krever mye av andre Vi oppnår gode resultater
Informasjonsmøte for foresatte vg3
Velkommen til informasjonsmøte
Visjon: Et mangfoldig læringsfellesskap der vi gjør hverandre gode
YrkesfaglIge utdanningsprogRAM
FØRING AV FRAVÆR PÅ VITNEMÅLET
Foreldremøte 7.trinns foreldre, vår 2017 Rektor Merete Eskelund
Eilert Sundt videregående skole
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE
Fraværsgrense i videregående skole
NYTT RUNDSKRIV OM FRAVÆR!
ELEVUNDERSØKELSEN Høsten 2016.
Kjære foreldre! Foreldreinvolvering og et godt samarbeide mellom hjem og skole fører til: ”Bedre læringsutbytte, bedre selvregulering, bedre trivsel, færre.
Tips til gjennomføring av «Temakveld: Ungdomsidrett»
Velkommen til informasjonsmøte
Velkommen til informasjonsmøte
Møte for foresatte 10.trinn
Velkommen til informasjonsmøte
Velkommen til August 2017.
20. september.
FORELDREMØTE 10. TRINN INNSØKING TIL VGS
Foresattemøte
Fellesmøte Fellesmøte.
Velkommen til Foreldremøte
Velkommen til Oslo Handelsgymnasium
Utvekslingsår i utlandet
Foreldremøte 10. trinn Kannik skole!
Velkommen til Laksevåg videregående skole
Presentasjon av Kine Vålbekk
Velkommen til Osloskolen
Yrkesfaglig fordypning – Hva er det egentlig??
Ditt valg! Videregående opplæring 2019–2020
Vg1 Studiespesialisering Onsdag 23. januar 2019
Elev/foreldremøte 2. april 2019
Foreldremøte 10. trinn, Sofienberg
Vi oppnår resultater gjennom samarbeid Vi respekterer hverandres meninger Vi gjør det som er besluttet Vi oppnår resultater.
Om vurdering og nye eksamensformer
Foreldremøte VG2 Studieforberedende
Toppidrett på Nydalen vgs
Hva er en foreldrekontakt?
Velkommen til informasjonsmøte
Velkommen til Hartvig Nissens skole!
Foreldremøte VG3 Studieforberedende
Velkommen til Rælingen vgs
Velkommen til foreldremøte Vg2 ID/TI - St. Olav videregående skole
Utskrift av presentasjonen:

OM FRAVÆR OG KARAKTERER NYE REGLER

MØTEPLIKT Du har møteplikt på skolen hver dag og hver time i alle fag. Du skal delta aktivt i opplæringa og bidra til å utvikle et godt læringsmiljø i klassen din. Dette er viktige forutsetninger for trivsel og læring og for at du skal få vurderingsgrunnlag i faga. Vi er opptatt av at du skal lykkes med læringsprosjektet ditt og fullføre opplæringa på best mulig måte på normaltid. Dette er også noe av formålet med innføring av en fraværsgrense.

FRAVÆR Det er i år innført nye regler for fravær og vurdering med karakter. For å få karakter i fag kan ikke det udokumenterte fraværet overstige 10 %. Blir udokumentert fravær høyere enn 10 % i et fag, kan ikke læreren sette karakter selv om du har vurderingsgrunnlag i faget. Dersom fraværsårsaken gjør det klart urimelig at du ikke skal kunne få karakter, kan rektor avgjøre at du likevel kan få karakter dersom det udokumenterte fraværet skulle bli 15 %. Fraværsgrensen gjelder i enkeltfag, ikke det totale fraværet. Alt fravær skal i utgangspunktet telle med i fraværsprosenten.

Timer som ikke skal regnes som fravær og som ikke skal telles med i fraværsprosenten Rådgivning på skolen. Møte med OT/PPT. Organisert studiearbeid som er avtalt med en faglærer i forkant. Elevrådsarbeid og lignende som er godkjent av skolen. Avtalte møter med rektor eller andre tilsatte ved skolen.

Fravær som ikke skal regnes med i fraværsprosenten Eleven kan likevel få vurdering dersom eleven kan dokumentere at fravær utover 10 % har sin årsak i: helse og velferdsgrunner arbeid som tillitsvalgt politisk arbeid hjelpearbeid lovpålagte oppmøter (f.eks. sesjon, innkalling som vitne i rettssak) representasjon i arrangement på nasjonalt eller internasjonalt nivå f. eks. i idrett eller kulturarrangement to dager for å feire religiøse høytider utenom Den norske kirke (f.eks. Id) forhold som tydelig ligger utenfor elevens kontroll dokumenterte timer hos lege, tannlege, psykolog, BUP og skolehelsetenesta.

Hvilken type dokumentasjon blir godkjent? Det er ikke krav om å dokumentere fravær før grensa på 10 % er overskredet, men vi anbefaler at du skaffer dokumentasjon på fravær med en gang. Fravær som har sammenheng med helse: dokumentasjon må være skrevet ut av lege, psykolog, tannlege eller fysioterapeut. Kroniske lidelser: kombinasjon av legeerklæring og egenmelding. Politiske organisasjoner. Velferdsgrunner: foreldre eller myndig elev selv. Utover det som er nevnt her, skal ikke egenmelding benyttes.

Varsling Når fraværsgrensen på 10 % nærmer seg, skal du få et skriftlig varsel om at det er fare for at du ikke vil få karakter i faget. Er du under 18 år, vil det bli sendt kopi av varselet til foreldrene dine.

Noen rutiner som du må følge Du må melde fra til kontaktlæreren din om morgenen dersom du ikke kan møte på skolen. Da sender du en sms-melding. Du skal også melde fra til kontaktlærer/faglærer dersom du må gå fra undervisningen i løpet av dagen. Du må levere dokumentasjon på fravær til kontaktlærer så snart du er tilbake på skolen etter et fravær. Det er viktig å ha god orden og å komme presis til timene. Kommer du likevel for seint i løpet av de første 15 minuttene av en time, kan dette få konsekvenser for karakteren i Orden. Kommer du for seint i mer enn 15 minutter, blir det ført 1 time fravær. Du bør kontrollere fraværsføring og føring av dokumentasjon og årsak til fravær på SkoleArena jevnlig.

Noen eksempler På en fagdag har du 6 timer undervisning i faget. Med fravær på én fagdag, vil du ha passert/nådd 10 % fravær i første termin både i 3-timersfag, 4-timersfag og 5-timersfag. Da er det viktig at du skaffer deg dokumentasjon på fraværet. I 2-timersfag har du passert fraværsgrensen i første termin når du har vært borte to ganger f.eks. i kroppsøving. I yrkesfag er det flere 2-timersfag: norsk, engelsk (Vg2), naturfag og kroppsøving. Med 11 timer fravær i yrkesfaglig fordypning på praksisdager på Vg1 er 10 % passert.