Felles strategi for innfarts- og pendlerparkering i Buskerudbyen ATM-rådsmøte 22.06.2015 Helene Justad, ordfører i Lier.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Viktige transportutfordringer i Ringeriksregionen
Advertisements

Areal- og transportplan for Buskerudbyen
Handlingsplan for tilgjengelighetsprogrammet BRA – tiltak og virkemidler.
Nasjonal transportplan Øyer 5. september 2011 Jan Fredrik Lund, leder programstyret Nasjonal transportplan Hvordan påvirke det videre planarbeidet? Universell.
Utarbeidet i tilknytting til deltagelse i Kompetanseprogrammet
Areal- og transportutvikling Lier – Drammen - Eiker - Kongsberg
Den store parkeringskonferansen Mai 2013
Kort om virkninger av handlingsprogram og nytten for programmet Orientering 25.august 2009 Koordineringsmøte Hovedkontaktene.
Mobilitetsplanlegging/ felteksperiment med Kunnskapsbyen Lillestrøm
Samrådsmøte for Hamarregionen, 28. mai 2013
Samarbeidsvtale mellom Jernbaneverket, ROM eiendom, NSB og Drammen kommune Mål: Partene har som felles målsetting å legge til rette for økt kollektivtrafikk.
Regional areal- og transportplan Prosjekt Buskerudbyen
Bjørnstjerne Bjørnsons gate
Status handlingsplan for Drammen sentrum
Buskerudbysamarbeidet - status Informasjon for Drammen kommune Formannskapet 9.juni 2011 Tore Askim Prosjektsjef, Buskerudbyen.
Trondheim 2020.
Kollektivtransportens finansieringsbehov: Er løsningen mer av det samme, eller finnes det mer effektive måter å finansiere kollektivtransporten på? Bård.
Planprogram for revisjon av kommuneplanens arealdel i Trysil kommune Plan- og bygningslovkonferansen 2006 Scandic Hotel, Hamar
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Konseptvalgutredning m.m. Jernbane-, gods-, transportsystem Drammen Oppsummering av ordførers møter: Ny jernbanedirektør – utfordringer i Drammen Konseptvalgutredning.
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
Plan og miljø Energi- og klimaplan for Bærum kommune utkast januar 2009 seminar om ny plan- og bygningslov februar 2009.
Regional transportplan Agder
Forpliktende samarbeid for å redusere klimagassutslipp Klima Østfold.
Buskerudbyseminar 12.oktober 2009 Areal- transport – klima Hovedmål - Felles erkjennelse og utfordringer – Befaring – Forslag til samarbeidsavtale.
Vi skal bygge videre på det vi har!
Handlingsplan for parkering Trenger byen en P-politikk?
Strategi for biltrafikkreduserende tiltak i Buskerudbyen
Kulturstrategi for Oppland
Mosseregionkonferansen Ellen Grepperud, sekretariatsleder
Ingvild Kjerkol Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Kommunikasjon og infrastruktur - ? KLP kommunekonferansen.
Buskerudbysamarbeidet er et langsiktig, forpliktende samarbeid mellom 9 likeverdige partnere om areal, transport og miljø.
KOMMUNEREFORMEN ELEVRÅDET VED DARBU SKOLE. HVORDAN LÆRTE VI DET BORT  Forberedte oss med å øve sammen og fordelte arbeidsoppgavene.  Samlet klasse.
Klimavennlig areal- og transportutvikling i Buskerudbyen Bård Norheim.
Administrativt forslag til Buskerudbypakke 2 ATM-rådet, 29. februar 2016 Innledning v/Georg N. Smedhus, leder av adm. styringsgruppe.
Modum mot år 2050 …hvor lander vi ?. Hvordan har samfunnet utviklet seg siden 1982 ? Det er da ikke så lenge siden.
© Synovate Ltd. All rights reserved. The concepts and ideas submitted to you herein are the intellectual property of Synovate Ltd. They are strictly.
Aktiv transport. Definisjon av Aktiv transport Aktiv transport omfatter gåing, sykling på reiser som uansett skal gjennomføres i hverdagen, for eksempel.
Innspill fra Salten Regionråd til planprogram for RTP Nordland Møte 4. mars Norsk Luftfartssenter.
Mulig modell for framtidig finansiering av kollektivtrafikken Dialogmøte 29. mars 2012 Harald Horne fylkesrådmann.
Ny bro over Glomma i Fredrikstad Presentasjon av planprogram Åpent møte
Samferdsel inkl. Østlandspakka Orientering til kontaktutvalget 6. desember 2007.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
Bymiljøpakke, Trondheim Pressekonferanse 12. februar.
Buskerudbysamarbeidet ATM-rådet, 29. februar 2016 Innledning v/Tore Opdal Hansen, leder av ATM-utvalget.
RAMMEPLAN FOR SFO OVERORDNEDE MÅL Det overordnede målet for SFO er å sikre trygge og stimulerende oppvekstsvilkår i nær forståelse og samarbeid.
Etter at du har satt inn bilde må du høyreklikke på bildet og trykke «send bakerst» REGIONAL PLAN FOR KUNNSKAPSSAMFUNNET.
Kommunal planstrategi Folkevalgtopplæring Sigdal Kommune Tyrifjord Hotell
kommuneplanens areal- og samfunnsdel
Forum for natur og friluftsliv - bakgrunn for etablering - kort om utviklingen - litt om miljøutfordringer Introkurs september 2016.
v/ Tore Askim, prosjektsjef, Buskerudbysamarbeidet
Kollektivtrafikk, veiutbygging eller kaos
Kommunemøter RPBA - om RTP
Plan for universell utforming i Asker kommune
ILU 5/17: Orientering om arbeid med strategiplan
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Hovedpunkter fra kunnskapsgrunnlaget og Status i arbeidet
Jomar Lygre Langeland, byplansjef Drammen ATM-rådet, 10. mai 2010
RULLERING HOVEDPLAN FOR FYSISK AKTIVITET, IDRETT OG FRILUFTSLIV
Akershus fylkeskommune
Dialogkonferanse om fremtidens mobilitetsmarked
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Kommunemøter RPBA - om RTP
Spillemiddelsøknad 2019 Prioriterte områder.
Idrettspolitisk dokument
Rollen som lederkommune i ASSS barnevern
Seminar med partiene 14. november 2018
– samling for sekretariat i bypakker, Hans Kringstad
Rullering av Regional transportplan
Utskrift av presentasjonen:

Felles strategi for innfarts- og pendlerparkering i Buskerudbyen ATM-rådsmøte Helene Justad, ordfører i Lier

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN I Areal- og transportplan Buskerudbyen heter at det skal legges til rette for pendlerparkering med gode overgangsmuligheter til kollektivtransport I skisse til Buskerudbypakke 2 av 23. juni 2014 heter det: “Det er en forutsetning at alternativt transporttilbud må styrkes før bompenger blir innført; herunder pendlerparkeringer og bedre kollektivtilbud og tilbud for sykkel”. ATM-utvalget vedtok at det skal utarbeides en felles strategi for innfarts- og pendlerparkering for Buskerudbyen. Belønningsmidler i BBP1 handlingsplan inneholder konkrete tiltak for pendlerparkering

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN “Formålet med innfarts- og pendlerparkering er å legge til rette for bruk av kollektivtransport på hoveddelen av reisen.” Etterspørselen etter innfarts- og pendlerparkering kan forventes å øke ved innføring av bompenger. Strategien vil være grunnlag for prioritering av tiltak for Buskerudbypakke 1(belønningsmidler 2016 og 2017) og revidert Buskerudbypakke 2.

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN Foreløpige forslag til prinsipper: 1.Primært legge til rette for at hovedreisen kan foregå med kollektivtransport, sekundært som samkjøring for å avlaste vegnettet for biltrafikk 2.Fange opp bilister så tidlig som mulig på reisen

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN

Mulig innhold i felles strategi: –Innfarts- og pendlerparkeringstilbudet som virkemiddel i det helhetlige transporttilbudet –Tilpassing til lokal situasjon og transportsystem, –Vi arbeider for et felles pris- og sonesystem for kollektivtrafikk – det påvirker folks reisevalg –Hvor og hvordan tilbudet bør videreutvikles i: by- og tettstedsentra med togstasjon (Drammen, Kongsberg, Mjøndalen, Hokksund), togstasjoner utenfor bysentra (Darbu, Lier st) og ved god overgangsmulighet til buss (Heiatoppen, Lerberg) –Hvem har ansvar for utvikling av tilbudet? –Vi må erstatte korter bilreiser med med gåing og sykling så ikke parkeringsplasser blokkeres de som kunne gått eller syklet

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN Framdrift DatoOrgan 12. juniOpplegg for arbeidet vedtatt av ATM-utvalget 22. juniATM rådet gir innspill til strategiarbeidet 27. augustFagrådseminar med drøfting av forslag til strategi 11. september Administrativ styringsgruppe anbefaler forslag til strategi 25. september ATM-utvalget anbefaler forslag til strategi og videre behandling i hovedutvalg for samferdselssektoren, kommunestyrer, bystyre og fylkesting.

FELLES STRATEGI FOR INNFARTS- OG PENDLERPARKERING I BUSKERUDBYEN