Konsekvenser av FIFAs forbud mot Tredjeparts eierskap i enkeltspillere Oslo, 16. februar 2016.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
bortsetting av arbeid og innleie av arbeidstakere
Advertisements

Kapittel 2: Investeringsanalyse
Overgangsvinduer, kurs og opplæring, lov og reglementer, ekstranett Presentasjon på NTFs medlemsmøte 2. juni 2007 Grand Hotell, Oslo.
Arild Frøseth, Daglig Leder Finans Partner AS
Årsmøte RBK 28.februar 2005 Hva har skjedd de siste årene ? Regnskap 2004 – konsern og datterselskaper Fremtidige utfordringer.
Evaluering av arbeidsmarkedstiltakene i skjermet virksomhet
Alkohol | fotball.
Film som investeringsobjekt Filminvest Et samarbeid mellom offentlig og private investeringer.
Fordelingsnøkkel Fordeling •Utvalget bestemte seg for å navngi de ulike dimensjonene som: –68 %: Sportslig (tidligere kalt 68 %) –10 %: Kommersiell.
Økonomi. Økonomi Økonomi Salgsbudsjett - Viser en oversikt over det totale salget, og hvordan dette varierer fra mnd til mnd. Budsjettet varer gjerne.
Corporate Finance Dividende. Dividendebeslutninger • Aksjeselskaper betaler vanligvis ut en del av det årlige overskuddet til sine aksjonærer. • Generalforsamlingen.
Eksternfinansiert virksomhet F Avd. dir. Arne Lunde, Kunnskapsdepartementet.
Module 8: Company Dividend Policy
FINANSAVTALELOVEN 25. Juni 1999 nr 46 Kort oversikt
3 Jeg og mitt.
Klubblisens v2.0 Kapittel 8 lov og reglement Roger Ness.
Egne ansatte eller innleie?
HeH - litt bakgrunn og prinsipper for styring Kommunestyrets eierdag 8. Februar 2012.
Hokksund Idrettslag
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Likeverdig behandling av barnehager i forhold til offentlig tilskudd Trond Erik Lunder Seminar for Fylkesmennene.
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Farlig avfall 2010 Nye krav til farlig avfallsbransjen og andre viktige budskap til de frammøtte 14. September 2010 Rica Nidelven Hotel i Trondheim Harald.
Brukernavn: ue Passord: ue
ARBEIDSTILLATELSE FOR BORGERE FRA LAND UTENFOR EU/EØS-OMRÅDET
JUS102 Advokat Lars Baklund.
REGNSKAPSAVSLUTNING OG REGNSKAPSANALYSE
Medlemsmøte DF-02 Lørdag 10. november 2007 Clarion Royal Christiania Hotell Utviklingsprogram for klubbene i 2. divisjon menn.
Vedlegg til søknad om spelemidlar.
NTF medlemsmøte 12. september 2007 Status i Seriekomiteens arbeid Forslag / Tilbakespill.
Forelesninger over fast eiendoms rettsforhold Endre Stavang
Tilbudsbrev (’term sheet’) og prosess frem til låneavtale
Økonomi som barriere Trondheim 31. mai Idrett for alle! - eller dem som har råd?
Kapittel 12. Finansiering Læreplanmål: – Du skal kunne beregne kapitalbehov – og innhente informasjon om ulike finansieringskilder Entreprenørskap og bedriftsutvikling.
Internasjonale finansmarkeder Fra midten av 80-tallet har finansmarkedene stadig blitt mer internasjonale. Dette betyr blant annet at problemer lett beveger.
Kapittel11. Etablering av bedrift Del 4 Arbeids – og næringsliv Denne delen skal hjelpe elevene til å nå følgende kompetansemål i læreplanen: 3a finne.
Stjørdals-Blink Fotball Informasjon Krav og forventninger.
Ekstraordinært årsmøte i Sportsklubben Rollon Tirsdag 16. juni 2009.
Thomas Angells ( ) testamente Trondheim bys mest gullkantede gavebrev gjennom alle tider Testamenterte hele sin formue til de fattige, forvaltet.
Økonomistyring i Skeid 1.Mars Allianseidrettslaget er økonomisk ansvarlig for hele klubben Skeid er et allianseidrettslag som er organisert med.
Bli medlem i ”Nordstrand Håndball” fra Ballskolen til Elite !
Presentasjon 22. februar : Sparebanken NOR 2011: DNB 2003: DnBNOR 1822: Christiania Sparebank 2002: Sparebankstiftelsen Sparebanktradisjonen.
Finansmarkedene Finansmarkedet er markedet for finanskapital. I finansmarkedet kan privatpersoner og bedrifter plassere formuer eller skaffe kapital.
Kredittinstitusjoner i krise Sjur Swensen Ellingsæter, stipendiat ved Institutt for privatrett.
Møte med klubbens utøvere SPONSORAVTALER - MULIGHETER OG BEGRENSNINGER Vadsø
Rapport fra Egenkapitalgruppa Drag. Utgangspunktet 2 "For å sikre nødvendig soliditet i selskapet er hovedmålet å levere såpass gode løpende resultater.
Rammestyrt forretningsdrift til selvkost St Olavs Hospital, Allmenn Teknikk Avdelingssjef Mats Hobber.
Driftsbudsjett og regnskap
Fordelingsmodell
Forelesninger over fast eiendoms rettsforhold Endre Stavang
Møte med trenere og ressurspersoner
Modell for finansiering
Advokat Trond Ingebrigtsen
Kapittel 2: Investeringsanalyse
Kapittel 14: Styring av arbeidskapital
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Kapittel 2: Investeringsanalyse
ÅRSREGNSKAP 2017.
Langtidsplan og budsjett
Kontantstrømanalyse Viser bedriftens inn- og utbetalinger mellom to oppstillingstidspunkter for balansen Gir regnskapsbrukerne et dynamisk bilde av likviditetsendringene.
Faktum Virksomhet AS er et selskap som selger nettbasert tjenester og har virksomhet i en rekke EØS land. Styret i Virksomhet AS har fått melding om at.
Rasmus- fondet § 1 Formål Hovedformålet med fondet er å gi økonomisk støtte til barn og ungdom, som kommer fra familier med økonomiske utfordringer. Hensikten.
Spiller-/foreldremøte høst
Forelesninger over fast eiendoms rettsforhold Endre Stavang
Forelesninger over fast eiendoms rettsforhold Endre Stavang
Kapittel 2: Investeringsanalyse
TITELI DISTRIKTSMØTET 2019.
Regnskapsavslutningen: Anordningsprinsippet og sentrale frister
Finansregnskap Kontantstrømoppstilling (2) Direkte og indirekte metode TK-Handel AS (22 % skatt) (student) Trond Kristoffersen.
Utskrift av presentasjonen:

Konsekvenser av FIFAs forbud mot Tredjeparts eierskap i enkeltspillere Oslo, 16. februar 2016

I desember 2014 vedtok FIFAs Executive Committee å forby tredjeparts eierskap i enkeltspillere. NFF vedtok i sitt styremøte at investering i økonomiske rettigheter i enkeltspillere som er i strid med FIFAs regelverk ikke tillates I desember 2014 vedtok FIFAs Executive Committee å forby tredjeparts eierskap i enkeltspillere. NFF vedtok i sitt styremøte at investering i økonomiske rettigheter i enkeltspillere som er i strid med FIFAs regelverk ikke tillates Paraplyavtaler inngått før tillates Paraplyavtaler inngått før tillates Den norske dualmodellen er godkjent av FIFA Den norske dualmodellen er godkjent av FIFA Investeringer i hele spillerstallen tillates Investeringer i hele spillerstallen tillates mot at tredjemann mottar en bestemt andel av et fremtidig overskudd fra klubbens totale overgangsaktivitet Land innen FIFA har ulik tilnærming til håndheving av vedtaket Land innen FIFA har ulik tilnærming til håndheving av vedtaket Det kan fremdeles komme endringer/presiseringer i regelverket Det kan fremdeles komme endringer/presiseringer i regelverketOppsummering

Etter er det forbudt å inngå avtaler om tredjepartsinvesteringer i enkeltspillere Etter er det forbudt å inngå avtaler om tredjepartsinvesteringer i enkeltspillere Avtaler inngått før fortsetter ut avtaleperioden og forlenges om spilleren skriver ny avtale med klubben Avtaler inngått før fortsetter ut avtaleperioden og forlenges om spilleren skriver ny avtale med klubben Avtaler inngått mellom og har ett års varighet Avtaler inngått mellom og har ett års varighet Investeringer i enkeltspillere

FIFA gir ikke det nye regelverket tilbakevirkende kraft FIFA gir ikke det nye regelverket tilbakevirkende kraft Det betyr at en paraplyavtale inngått før er gyldig. En paraplyavtale er en avtale mellom klubb og selskap/privatperson som regulerer selskapets rettigheter i spiller(e) og potensiell utbetaling ved fremtidig salg/utleie av spiller(e) Under en paraplyavtale kan det være flere avtaler knyttet til enkeltspillere Nye spillere kan legges inn under paraplyavtalen om avtalen gir føringer for dette, eller at partene kan dokumentere en intensjon om ytterligere spillerinvesteringer basert på bestemmelsene i paraplyavtalen Spillerinvesteringsselskaper med paraplykontrakter inngått før (1/2)

For selskaper med tidsubestemte avtaler vil disse være gjeldende. Etter er det ikke mulig å reforhandle eller endre paraplyavtaler NFF skal ha «anerkjent» paraplyavtalen Forbundsstyret i NFF har bedt administrasjonen gå i dialog med de klubber som har tidsubegrensede paraplyavtaler inngått før for å bli enige om å tidsavgrense disse. NTF påpeker viktigheten av at klubben må gå i dialog med investor for å forhandle om en sluttdato FØR klubben binder seg opp i forhold til NFF Spillerinvesteringsselskaper med paraplykontrakter inngått før (2/2)

Tredjeparts investeringer i hele spillerstallen Tredjeparts investeringer i hele spillerstallen Finansiering av spillere gjennom samarbeidende selskap (dualmodellen) Finansiering av spillere gjennom samarbeidende selskap (dualmodellen) Lån Lån Akademi – drift av spillerutviklingsavdeling i eget selskap Akademi – drift av spillerutviklingsavdeling i eget selskap Mulige finansieringsformer innenfor rammene av nytt regelverk

Det er tillatt for tredjepart å investere i hele spillerstallen, mot at tredjepart mottar en bestemt andel av et fremtidig overskudd fra klubbens totale overgangsaktivitet i et gitt år, eller over et antall gitte år. Regnskapsperiodene skal følge regnskapsår Tredjeparts investeringer i hele spillerstallen

Samarbeidende selskap har ansvar for hele eller deler av den kommersielle driften i klubb Samarbeidende selskap har ansvar for hele eller deler av den kommersielle driften i klubb Selskapet kan stille til rådighet investeringsmidler til klubben for kjøp av spiller(e) Selskapet kan stille til rådighet investeringsmidler til klubben for kjøp av spiller(e) Inntekter fra spillersalg kan inngå som en del av mellomværende mellom klubb og selskap Inntekter fra spillersalg kan inngå som en del av mellomværende mellom klubb og selskap For øvrig som i dag; For øvrig som i dag; Spillere/trenere/sportslig støtteapparat er ansatt i klubben Spillere/trenere/sportslig støtteapparat er ansatt i klubben Kostnader forbundet sportslig drift ligger i klubben Kostnader forbundet sportslig drift ligger i klubben Samarbeidende selskap godkjenner årlig budsjettramme for drift og investeringer i klubben Samarbeidende selskap godkjenner årlig budsjettramme for drift og investeringer i klubben Finansiering av spillere gjennom samarbeidende selskap (dualmodellen)

Långiver(e) kan gi, samarbeidende selskap eller klubb, lån til markedsmessige vilkår for kjøp av spiller(e) I låneavtalen skal lånet tilbakebetales over en gitt periode. Det er ikke tillatt å knytte tilbakebetaling opp til salg av en eller flere spiller(e) i klubben Rente kan avtales mellom partene, dog aldri over markedsrente for risikofylte investeringer Långiver kan ha sikkerhet i spillere/spillerstallen, men har ikke beslutningsrett eller mulighet for å påvirke klubbens salgsbeslutning Det kan ikke avtales bonus til långiver om spiller(e) blir solgt Lån

Styret i klubb kan drifte spillerutvikling i et eget selskap Selskapet kan finansieres av investorer eller i samarbeid mellom klubb og investor. Avkastning til eierne skjer gjennom eventuelt utbytte Kostnadene i selskapet utgjør eksempelvis, men ikke begrenset til lønn til trenere, baneleie, turneringer, reiser, utstyr. Inntektene i selskapet vil være eksempelvis, men ikke begrenset til sponsorinntekter, egenbetaling fra spillerne, dugnad, gaver og betaling fra klubben Klubbens betaling til selskapet kan være Klubbens betaling til selskapet kan være en andel av et fremtidig overskudd fra klubbens totale overgangsaktivitet i et gitt år, eller over et antall gitte år. Regnskapsperiodene skal følge regnskapsår Hvis klubben ønsker å kjøpe spiller(e) med ekstern kapital, kan dette gjøres gjennom selskapet som driver spillerutviklingen. Klubb/selskap avtaler at selskapet Hvis klubben ønsker å kjøpe spiller(e) med ekstern kapital, kan dette gjøres gjennom selskapet som driver spillerutviklingen. Klubb/selskap avtaler at selskapet mottar en bestemt andel av et fremtidig overskudd fra klubbens totale overgangsaktivitet slik det er beskrevet i avsnittet over Vi anbefaler klubbene å sende inn denne type avtaler med tredjepart for godkjenning i NFF Akademi – drift av spillerutviklingsavdeling i eget selskap