M ENYOPPGÅVE --- VÅREN årssteg -- Volda ungdomsskule
TIDSPLAN Veke 10: Gjennomgang av oppgåve – oppstart arbeid på klasseromet Framhald arbeid heime Veke 11: Arbeid på dataromet med powerpoint – du må ha grunngjevinga klar før desse timane Du skal levere oppgåva i løpet av denne veka Veke 12: Framføring av oppgåvene på klasseromet Vurdering m/karakter
V EKE 10: Gå gjennom oppgåva m/vurderingskriterium Vise døme på elevoppgåve Tips til nyttig litteratur Litt om kostsirkelen og næringsstoff Kjeldeliste
T IPS TIL LITTERATUR Kokebok for alle Oppskrifter – hugs at du skal velje to middagsoppskrifter her Om mat og måltider s Matlyst Del A: Mat og livsstil s Del B: Mat og forbruk s Alt er ikkje like relevant – plukk ut det som er nyttig for di oppgåve Her kan du sette saman menyar og finne næringsinnhaldet i ulike matvarer
ma/kostrad/ og-ernering/kostrad-fra-helsedirektoratet Brosjyrer – desse kan du nytte her på skulen, ikkje ta dei med heim Anna påliteleg informasjon du finn
K OSTSIRKELEN Nøkkelråd for eit sunt kosthald s i Kokebok for alle Nøkkelråd for kosthaldet s i Matlyst ratet.no/folkehelse/ kosthold-og- ernering/kostrad- fra- helsedirektoratet ratet.no/folkehelse/ kosthold-og- ernering/kostrad- fra- helsedirektoratet
N ÆRINGSSTOFF Tabell s. 28 i Matlyst God oversikt s. 172 i Kokebok for alle Denne bør du bruke! Viktig: I grunngjevinga må du vise til kva næringsstoff som finst i maten, og kvifor desse er viktige å få i seg
K JELDER Skriv ned kjeldene etterkvart som du brukar dei Kan vere vanskeleg å finne att det du brukte Hugs å føre kjeldene rett Vise til Mal for tilvising av kjelder Bilete: vis døme frå Elevoppgåve
HUGS Vel innbydande bilete både til framsida og i sjølve oppgåva Merk deg at du skal lage ein meny for 4 personar i Kokebok for alle er dei fleste oppskriftene for 2 eller 3 personar - du må justere mengd! Dette er eit krav og ein av dei tinga vi sjekkar at du har gjort! LUKKE TIL MED ARBEIDET!