Islam. Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Velkommen til Barnas gudstjeneste!
Advertisements

PowerPoint nr 1 Hva vil det si å være kristen? Av Karina Schjølberg
Profetene i Det gamle testamente
Barnegudstjeneste 14.februar 2010
Religionskritikk Forbanna religion!!!!!.
Skritt 1 er å bli klar over Guds Plan
Skaper eller tilfeldigheter? Problemer med å tro?
Velkommen til skolegudstjeneste
Velkommen til gudstjeneste
lig velkommen til høsttakkefest med dåp i Botne kirke
Tenn lys. Et lys skal brenne for denne lille jord
Tidlig middelalder i Europa
Gudstjeneste 1.søndag i advent 2008 i Gruben kirken Dra ut, dra ut gjennom portene og rydd en vei for folket! Bygg, ja, bygg en kongsvei og rens den vel.
De sentrale ritene i islam Quang, Martin, Ole Andreas, Eirik og Vetle
Hosianna, Davids sønn! Velsignet være han! Velsignet Davids sønn som kommer, i Herrens navn! Hosianna i det høye, hosianna, Davids sønn! Velsignet,
8.mars 09 Barnegudstjeneste Velkommen til
Hvis du dør i natt, tror du at du kommer til Himmelen?
HVEM ER GUD, EGENTLIG? Salem
TILBEDELSE … med og uten musikk.
Tenn alle lysene! Julemesse, Misjonssalen Sandnes 29. november 2013 Asbjørn Kvalbein 1.
Den store bibelske fortellingen
Oppsummering av kurset
Islam De norske muslimske miljøene er små og organisert etter nasjonal tilhørighet, sier islam-ekspert Kari Vogt. Hun avviser politisk islam som.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Islam.
STØRST AV ALT 5.Klasse Bibelklubb!!!.
Jesus i islam (og i kristendom)
Kristendommens hellige bok.
“Disippel-høring”.
Islam.
Om hellige skrifter.
Islam.
Om hellige skrifter.
ICC selger mye bra litteratur på norsk! Min bok om Profeten Mohammad (fvmh) er en populær fargebok som er basert på historien om Profeten Muhammad (fvmh)
Islam De fem søylene.
Islams historie Ørkenlandskap i Saudi-Arabia. Foto: Pedronet.
Bibelen Foto: Pål Berge. Hvorfor lære om bibelen? Bibelen er sannsynligvis historiens mest innflytelsesrike bok. Bibelen er viktig for verdens to milliarder.
Å vere jøde. Den som er fødd av ei jødisk mor, er jøde. I dag er det 14 millionar jødar. Dei er spreidde over heile verda, dei fleste i USA og Israel.
ISLAM Foto: Crystalina. ISLAM  Islam er en av verdens største religioner. Man regner med at islam har om lag 1,3 milliarder tilhengere verden over.
Hva er egentlig en menighet -og hva er vår oppgave.
«Du er frelst!».  יְהוֹשֻׁעַ  Jesjua = Jesus = Herren + frelse  frelse  fri + hals  «Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over.
APG 1,8 MEN DERE SKAL FÅ KRAFT NÅR DEN HELLIGE ÅND KOMMER OVER DERE, OG DERE SKAL VÆRE MINE VITNER I JERUSALEM OG HELE JUDEA, I SAMARIA OG LIKE TIL JORDENS.
Meir enn religion – jødane reknar seg også som eit folk Jødane trekk røta sine tilbake til Abraham Mange jøder er sekulære (verdsleg, mindre religiøse)
Oppstandelse – Det Gamle Testamentet - oppstandelsestro i GT?
1 Kan det finnes gode argumenter for at Gud eksisterer?
Hvordan møte muslimer? Temasamling – 2016.
BIBELEN.
Temasamling – 2016 Hvordan møte muslimer?.
ISLAM.
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
Islam De fem søylene.
KRLE 27. SEPTEMBER 2017.
DET GAMLE TESTAMENTE Sammendrag.
Hvordan du ser på mennesket, både deg selv og andre.
Dommer og Frelser.
JØDISK TRO OG TRADISJON
MÅL FOR TIMEN Hvem, når, hvordan?
Salige er de fattige i ånden
Islam Foto: Crystalina.
Matt  I samme stund kom disiplene til Jesus og sa: Hvem er den største i himlenes rike? 2 Han kalte da et lite barn til seg og stilte det.
Sjia vs. sunni.
Bibelen Det greske ordet biblia betyr bøker. Bibelen består av 66 bøker. Tekstene ble utvalgt på kirkemøte i Nikea, 325 e.Kr.
Evangeliet for dummies
“Disippel-høring”.
Kristendommen.
Det gamle testamentet.
Velkommen til Storsamling for hele menighetsfamilien
Det er 7,4 milliarder mennesker i verden
I det kristne fellesskapet skal vi vite at vi er del av Kristi legeme.
Utskrift av presentasjonen:

Islam

Kort info om Islam: Oppstod i Midtøsten på den arabiske halvøya på 600-tallet Kom til Europa allerede på 700-tallet Spredt over hele verden Nest største religionen i verden

Islam Islam er navnet på religionen som Muhammed forkynte for folket på den Arabiske halvøya. Muslimene lærer at Muhammed fikk sin første åpenbaring fra Allah i år 610 e. kr. Islam betyr underkastelse eller overgivelse. Ved å overgi seg til Allahs vilje vil mennesket få fred.

إن شاء الله Allah er evig. Han har skapt ALT og vil ALLTID være til. Umulig å beskrive, selv med 99 navn. Allah opprettholder verden og universet og ALT er underlagt ham. ALT han har skapt er godt og perfekt. Derfor mener muslimer at alt er underlagt Allah og alt som er skapt skal følge hans vilje. In šaʾ Allāh : Om Gud vil

Allah sine profeter Profetene var mennesker som kom med budskap fra Allah til hans folk. De fem viktigste profetene kalles for sendebud og de mottok åpenbaringen som skrift fra Allah. Sendebudene er: Abraham, Moses, David, Jesus og Muhammed. Muhammed var det siste sendebudet og muslimene ser på ham som den levende koranen. Hans liv var fullt og helt i overensstemmelse med Koranens lære.

Engler Muslimene tror på engler. De er skapt av lys. De har i oppgave å være bindeleddet mellom Allah og verden. De har ingen fri vilje og må gjøre det Allah vil. Gabriel (Jibril) hadde oppgaven å bringe Allah sine åpenbaringer til profetene.

Dommens dag og livet etter døden Muslimene tror på dommens dag. Allah vil gjøre opp regnskap med menneskene. Engelen Israfil vil blåse i basunen og vekke opp alle de døde fra graven. De som fortjener det vil komme til paradis. Gode gjerninger øker muligheten for å komme til paradis.

Hellige skrifter Koranen er muslimenes hellige bok. Den ble gitt til Muhammed. Koranen er en kopi av en bok som alltid har eksistert i himmelen. Islam lærer at Allah flere ganger har sendt skrifter til menneskene for å lede menneskene på rett vei. Sendebudene mottok disse åpenbaringene.

I Koranen står det om: 1.Tora, de fem mosebøkene som ble gitt til Moses (Musa) 2.Salmene som ble gitt til David (Dawud) 3.Evangeliet som ble gitt til Jesus (Isa) Men: Åpenbaringene er blitt endret på ulike måter. Kun den arabiske Koranen er slik den var opprinnelig.

S

De fem søylene Trosbekjennelsen (shahada) Bønnen (salah) Fasten (saum) Velferdsbidraget (zakah) Pilgrimsreisen (hadsj)

Kunst i Islam Kunsten er laget for å prise Allah. Muslimene har bildeforbud ift. Allah (står i Koranen). Allah kan ikke avbildes, og derfor utviklet muslimene andre kunstformer for å vise Allah og skaperverket: Kalligrafi og ornamentikk. Symbolsk og abstrakt.

Kilder Waale, Ragnhild Bakke og Wiik, Pål. Under samme himmel 1. Cappelens Forlag AS. Oslo, 2006.