Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Turdag Mandag 26.August gikk til Askedalen/ Idrettsplasssen Vi hadde en helt topp tur til Askedalen/ Idrettsplassen Vi hadde med fotballer på banen, men.
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
Månedsevaluering Juni I mai og Juni har barna vært på tur til gimle museum. De har kjørt buss, og for noen var det en ny opplevelse. De så mange forskjellige.
SOSIAL KOMPETANSE. BARNEHAGEN SKAL FORMIDLE VERDIER OG KULTUR, GI ROM FOR BARNS EGNE KULTURSKAPNING OG BIDRA TIL AT ALLE BARN FÅR OPPLEVE GLEDE OG MESTRING.
ZIPPYS VENNER Et program fra Organisasjonen Voksne for Barn.
Vennskap mellom to-treåringer i barnehagen
Rolighetsmoen barnehage
Månedsbrev Smørblomst
Månedsbrev fra Blåklokka
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Evaluering av november på Blå avdeling:
Vi henter inspirasjon fra barnas livsglede og positive energi.
"God bagasje på livets reise."
UTDANNING MODUL 1 Utdanningssystemet i Norge Barnehagen Verdigrunnlag
HelART i Ulåsen barnehage
Vi har en tydelig struktur gjennom barnehagedagen
Gustadmoen barnehage Med for ditt barn
Triade teater - Dans, rytme & bevegelse
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2014.
Særlig fokus på vår avdeling Tilvenning og tilknytning – Trygghet, omsorg og nærhet Relasjoner – Mellom barn-voksne og barn-barn Lek, begynnende samspill/rollelek.
PROGRESJONSPLANER FOR DE ULIKE FAGOMRÅDENE TIØRINGEN BARNEHAGE SAMMEN OM EN GOD BARNDOM!
MÅNEDSBREV FOR TYRIHANS september 2015 Velkommen til nytt barnehageår! Dette månedsbrevet kommer seint, men som man sier: Bedre seint enn aldri Først av.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Sosial kompetanse er vårt hovedfokus i alt vi gjør, og vi.
Sosial kompetanse. Ferdigheter og villighet til å løse en konkret oppgave En kompetanse vi trenger for å fungere godt sammen med andre –Kompetansen viser.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage Tema: SOSIAL KOMPETANSE v/ Vigdis, Monica C, Sarah og Karoline Foreldreråd.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2017.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE.
Periodeplan for Lekestua Uke Sosial kompetanse
Septembernytt 2017 Velkommen til nytt barnehageår!
Tonsenhagen barnehage 2016/2017
Lag dere en rolig og stemningsfull adventstid!
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Novembernytt Denne måneden skal vi måle nedbør!
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Månedsbrev Småtroll Desember.
HVA HAR VI GJORT I AUGUST?
Språkløyper i Mylingen barnehage
Periodeplan for Sommerly Uke Høst, Skoguke og brannvern .
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Periodeplan for Minsten Uke Sansing, fysisk aktivitet og karneval
Tonsenhagen barnehage Årshjul 2015/2016
Tonsenhagen barnehage Årshjul 2015/2016
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Sidene for 1935 fra bestefars første dagbok,
MARS I Mars starter vi opp med forberedelser til påske. Vi skal ha forming hver mandag og skal da lage påskepynt. Vi skal også snakke litt om hvorfor.
Oktobernytt Tiden flyr, og vi legger bak oss en måned med mange felles opplevelser og god lek. Vennskap, respekt, inkludering og toleranse jobbes det med,
KULTURBEGIVENHETER I FURU
Månedens pedagogiske tips: Lag dere en god november!
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
KULTURBEGIVENHETER I SNARØYA
Årshjul rødbasen
Årshjul grønnbasen
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Velkommen til foreldremøte
Velkommen til Apalløkka
Læringsverkstedet Åmot
PROGRESJONSPLAN 1-3 ÅR NÆRMILJØ OG SAMFUNN ANTALL, ROM OG FORM
Mestring for alle – fordi vi våger!
Periodeplan for desember 2018
VELKOMMEN TILVENNING I SOMMERLY BARNEHAGE
Vår skole på Fornebulandet
Månedsbrev Småtroll November.
Sosialt årshjul HØST - rutiner og sosiale mål
Månedsbrev Småtroll Februar.
Læringsverkstedet Åmot
Utskrift av presentasjonen:

Sosial kompetanse Barn som fungerer i lek og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi snakker mye om hvordan vi skal oppføre oss møt hverandre. Utfordringen er å utføre dette i praksis. Vi snakker mye om hvordan vi skal oppføre oss møt hverandre. Utfordringen er å utføre dette i praksis. For å lykkes kreves det tydelige voksne som viser omsorg og gir klare tilbakemeldinger til barna. For å lykkes kreves det tydelige voksne som viser omsorg og gir klare tilbakemeldinger til barna. Vennskap og leik er viktig og de voksnes rolle er å legge til rette for og inspirere barna i leken. Vennskap og leik er viktig og de voksnes rolle er å legge til rette for og inspirere barna i leken. Språk Vi skal legge til rette for et godt og utviklende språkmiljø på Nervika. For å kunne delta og bidra aktivt i lek det viktig for barna å ha et rikt språk. For å kunne delta og bidra aktivt i lek det viktig for barna å ha et rikt språk. Evnen til å kommunisere er en forutsetning for å kunne fungere i lek og samspill med andre. Evnen til å kommunisere er en forutsetning for å kunne fungere i lek og samspill med andre. Alle voksne skal være språklig aktive og samtale med barna i alle situasjoner. Alle voksne skal være språklig aktive og samtale med barna i alle situasjoner. Leik Leken har en viktig plass på Nervika. Å få delta i lek og ha venner er grunnleggende for barnas trivsel. For å hjelpe alle barn inn i lek gjennomfører vi leik i små grupper der de voksne deltar aktivt. Fysisk aktivitet og helse Vi vil at barna skal oppleve mestring gjennom å bruke kroppen aktivt. Gjennom turer i nærmiljøet vil vi at barna får gode erfaringer med uteliv i ulike årstider. På Nervika baker vi brød hver dag og har to fiskemåltid pr måned. NERVIKA Anerkjennelse Gode opplevelser

Sosial kompetanse/ vennskap: -tydelige voksne -alle barn blir sett-de voksne gir ros -ukas venn -leser vennskapsbøker -vennskapskort -samarbeidsoppgaver -humor og glede -de voksne dramatiserer SPRÅK: - lage historier -besøke biblioteket -lese bøker -rime -språkgrupper -spill -tekstskaping -gode voksne språkmodeller -dukketeater Fysisk aktivitet : -Dans -orklahallen.gymsalen -hinderløype -avslapningsøvelser -turer i nærmiljøet -miljøvern -Ulvåsdager -håndvask -fiskemåltid -heimbakt brød Mestring YOYYYYY YHumor og glede Foreldre- samarbeid Hvordan jobber vi på nervika for å nå målene våre ? DELTGRUPPER: -språkgrupper -leikegrupper -stasjoner -turgrupper -Rød-Grønn-gul og Blågruppa OOMDKDKP O OmsorgOW QQ Trivsel

OKTOBER - Vennskap/leik -FORUT-aksjon -foreldrekaffe -fotografering NOVEMBER -Vennskap/leik -Foreldresamtale JANUAR -Vennskap/leik -Vinteraktivitet DESEMBER -julebøker -pepperkakebaking -juletretenning -nissefest -Lucia/julefrokost -julevandring m.m. MAI -17.mai -miljøvernuke -utedager i Ulvåsen -Vennskap/leik -Skolestarterkonsert FEBRUAR -Vennskap/leik -karneval MARS/APRIL - Vennskap/leik -ski-akedag -påskeforbredelser JUNI/JULI -tilvenning -sommerfest -turer på tvers av avdelingene AUGUST -tilvenning -bli kjent -turer SEPTEMBER -brannvernuke -miljøvernuke -vennskapsuke