Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Advertisements

Informasjonsmøte om kurset «Barnehagenorsk» Høgskolen i Oslo og Akershus
Velkommen til foreldremøte høsten Overgang fra felles del til avdelingsvis……  Vi går gjennom stokken  Viser konkretene som støtter hverdagens.
Foreldremøte Skjoldar G12 Onsdag 7.april 2016 Trenere: Paul Fuglestein og Åsmund Børretzen Lagleder: Jan Olav Landa.
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Friluftskortet. -Barna skal bli glad i å være ute -Barna skal kjenne mestring ved å ha erfaring og kunnskap om naturen -Barna skal bli i stand til å ta.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
UNGDOM OG ØKONOMI - ØKONOMILAPPEN Hilde E. Johansen
Utgangspunktet Mennesker med utviklingshemning har rett til deltakelse Menigheten trenger mennesker med utviklingshemning.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
DU kan gjøre en forskjell – for egne og andres barn! Engsjement – motivasjon – begeistring.
FAU To inspektører på plass: Tone Hilde Birkelund og Gørild Eltervåg Gørild: Innføringsklassene/Særskilt norsk/IK, spespedkoordinator, vikar Tone.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
Hva har vært vårt fokus i 2007?. –Kvalitet på arrangementene slik at det gir økt opplevelse av verdi for deltakere og slik at det blir attraktivt å være.
BARNEHAGER ” Det er her grunnlaget legges…”  Anerkjennelse for at barnehagen er første steg i ” Livslang læring ” – en del av utdanningssystemet. Det.
FORELDREKURS FOR BARN OG UNGE SOM SPILLER DATASPILL Fjerde møte Foto og ill.: dreamstime.com istockphoto.com...et samarbeid mellom Blå Kors, Senter Oslo.
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Pluralisme; Muligheter og utfordringer Praktiske og ideologiske konsekvenser Innledning til et spesialpedagogisk svar på normalitets-/avviksspørsmålet.
Strategi for internasjonalisering ved Bjørkelangen videregående skole
Hvordan rekruttere nye frivillige? ...og beholde dem?
Møteplassen – gruppetilbud for barn og foreldre
Februarnytt Buorre beaivi = god dag
Skrivekurs 1. avdeling Høsten 2016 v/Kristine Helen Korsnes
Velkommen til informasjonsmøte
Berit Voktor, helsesøster / prosjektleder Bodø
Delevaluering av prosjektet Haugalandsløftet
FORELDREKURS FOR BARN OG UNGE SOM SPILLER DATASPILL
Kine, Astri, Liv, Ann Kathrin og Tone
Årsmøte HIF 10. mars.
Målprosesser Uke 2.
KULTURBEGIVENHETER VIKTIGE DATOER :
KULTURBEGIVENHETER I FURU
BARNEHAGER Høsten 2016/våren 2017 ble prosessen med å legge ned Regnbuen barnehage f o m gjennomført. 17 barn og 7 ansatte er blitt fordelt.
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
ICDP i det ordinære helsestasjonsprogrammet
Oppdrag før prosjektstart
Kompetanse for mangfold Grong voksenopplæringssenter
Ny læreplan… Høst 2017.
Læringsverkstedet Nøstodden
Et kognitivt perspektiv på læring
Klar ferdig gå….part two!
Kommunikasjon.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Nøstodden barnehage Foreldre informasjon
Den matematiske samtalen
Reiseliv og språk © Leena Pedersen, Vadsø.
Samtaletrekk B – Samarbeid
Velkommen!.
Kompetanse for mangfold
FORELDREMØTE 27. AUGUST 2018 «Ingen ville vel ønske å leve uten venner, selv om han hadde alle andre goder» Aristoteles.
Begrepsforståelse i matematikk B – Samarbeid
Sinne Kraivalee Arnesveen.
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Klar ferdig gå….part three!
Barnehagenorsk Samling 14
Velkommen til Oppstartsamtale
Periodeplan for februar 2019
Alt vi deler
Fagfornyelse: ny læreplan i morsmål for språklige minoriteter Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020: LK2020 Aleksandra Kuźnik.
Lytteforståelse Rammeverket
Periodeplan for Januar 2019
Kompetanse for mangfold
Målprosesser Uke 2.
Merethe Hegg Johnsen, ansatt som ressursperson i Målselv kommune for satsningen Inkluderende barnehage- og skolemiljø To hovedmål: -Styrke vår kompetanse.
Dybdelæring – regneark B – Samarbeid
Kapittel 5 Argumentasjon
Konkrete aktiviteter.
MEG SELV EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST
Utskrift av presentasjonen:

Sakshaug barnehage 71 barn 4 avdelinger 9 minoritetsspråklige barn 20 ansatte

Hva har vi gjort? Desember konferanse om kompetanse for mangfold Januar 2015 – søkte om deltagelse i prosjektet Februar 2015 – Møte med våre to veiledere fra HINT, Elin Børve og Kathrine Moen. Hovedmål, Delmål og organisering.

Hovedmål: Å bidra til økt kvalitet og økt bevissthet rundt arbeidet med kulturelt arbeid i barnehagen gjennom felles samlingsstunder. Delmål: Definere hva er kvalitet for oss og definere kvalitetsbegrepet opp imot mangfold. Gi de ansatte en fellesplattform/forståelse. Arrangere minimum 5 felles samlingsstunder i barnehagen. Arrangere en bli kjent fest for foreldre og barn i barnehagen.

2 planleggingsdager med temaet etikk, menneskesyn og holdninger og den flerkulturelle barnehagen – Kathrine Moen som foreleser Studiebesøk i Lekekroken barnehage på Verdal Bli-kjent-fest i august for alle ansatte foreldre og barn. Personalmøte Foreldremøte i oktober med Kathrine Moen Pedledermøter – Fast sak på alle møter.

Felles samlingsstunder med de ulike nasjonene som tema. Polen, Filipinene, Sudan, Tyskland, Nederland, Sverige, Eritrea og Norge.

SPØRSMÅL TIL PERSONALET: Hva legger du i begrepet mangfold og har prosjektet gitt deg noen nye tanker om begrepet? Hvilke utfordringer har du møtt? Hvordan mener du at prosjektet har vært med å endre oss som barnehage?

KUNNSKAP "All påfyll vi får gir oss mer kunnskap" "gitt oss nye tanker og ideer" "Kunnskap danner holdninger"

SPRÅK "Språk det er en utfordring" "Følelser, abstrakte ting er ikke lett å formidle" "Utfordringer vi har møtt er språk og hvordan det lett kan oppstå misforståelser." " Jeg syns at begrepet har blitt større" (mangfold) "litt mer bevisst ulikheter/likheter"

"Fruktcocktail" "Kor" "Respekt for hverandres religion/kultur" VERDIER/HOLDNINGER

Hva har vi lært?

Veien videre

Mangfold