Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Statens pensjonskasse gir deg trygghet i alle livets faser
Advertisements

HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Solidaritet i praksis for Zimbabwe. ”Vi oppfordrer alle organisasjonsledd i NTL til å støtte Norsk Folkehjelps prosjekter i Zimbabwe. Dere kan bidra til.
Barn har rett til trygg oppvekst
Nasjonal dugnadskampanje 2012 – En veskeholder som gleder.
Fadderskap Sos-barnebyer i norge
Fagforbundets barneby i Angola er åpnet
Odd Fellow OrdeneN Storembedsmannsmøte
KIRKENS NØDHJELPS FASTEAKSJON 2010 Naturkatastrofer rammer alltid fattige hardest. Klimaendringene fører til mer flom, tørke og ekstremvær. Din innsats.
Vi ønsker å sikre Barn et trygt hjem
Rolighetsmoen barnehage
Bildepresentasjon av SOS-barnebyen mars Fakta om SOS-barnebyen Ligger i Olsvik/Laksevåg i Bergen 8 individuelle familiehus Plass til opptil 32 barn.
Bildepresentasjon av SOS-barnebyen mars 2011
Velkommen til Fagforbundet
Etiske retningslinjer for Seksjon helse og sosial
Presentasjon av NTL NAV
NBF – ♥ for rekruttering Marianne, 32, samboer Oppvokst i Mo i Rana, bosatt på Vestlandet de 10 siste årene, bor på Sørlandet og har kontor på Ullevål.
Styret – hjertet i foreningen
Regionalplan for folkehelse 2013 – 2017 Inghild Vanglo Leder politisk styringsgruppe Rogaland fylkeskommune.
The Global Challenge Utfordrende prosjektplanlegging PROSJEKT 2004 – 7. oktober.
SAMMEN FOR BARN I MALAWI
Strategiplan
Hvordan tar vi imot nye medlemmer?. Mine temaer ● Hvem er de nye medlemmene – og hvem er vi? ● Hva må vi mestre for å gjøre nye medlemmer aktive? ● Hvordan.
Økonomiske disposisjoner. N.K.S. Formålsparagraf N.K.S. har som formål å bidra til et trygt og inkluderende samfunn ved å aktivisere medlemmene til frivillig.
Laget av: Jonas Kolstad Ida Haugdal Martin Hermansen - Langsiktig hjelp til foreldreløse barn.
Den norske jordmorforening
Flerkulturelt mangfold og inkludering i Fagforbundet Moza M. Mwilima, rådgiver i organisasjonsenheten Representantskapsmøte Fagforbundet Troms, 21. november.
Skoleinformasjon.
© Den norske jordmorforening Tollbugata Oslo Tlf: Fax: E-post: Velkommen til kurs for kommunejordmorkontakter.
Sosial innsats på Antsirabe - Madagaskar SANDEFJORD MENIGHET MISJONSPROSJEKT Ved å gi til dette prosjektet bidrar du til at de aller fattigste får en bedre.
HILSEN FRA FAGFORBUNDETS BARNEBY ETTER BESØK I HUAMBO OKTOBER 2011 TURID WEISSER 2.NOVEMBER 2011.
YRKESSKADE FONDET - BRANN. HANSKENE TIL KENNETH WANGEN.
Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby.
Fattige og rike land Av Elisabeth Slaaen Blikstad.
Barn på flukt Presentasjon fra Redd Barna Norge.
HILSEN FRA FAGFORBUNDETS BARNEBY etter besøk i Huambo september 2014 TURID WEISSER 2.NOVEMBER 2011.
Fagforbundets Gruppeforsikring Hva blir nytt fra
Fagforbundsukene november. 2 Hvorfor Fagforbundsukene?  Profilering av forbundet  Verving av flere medlemmer  Økt aktivitet på arbeidsplassen.
Side 1 omsorg solidaritet samhold Fagforbundet Vest-Agder Nyhetsbrev til medlemmene i UNE Forbundet for offentlig ansatte.
VÅRE NYE BARN EN NY SAMARBEIDSMODELL FOR MOBILISERING AV RESSURSER I LOKALSAMFUNNET FOR BARNAS OG NORGES BESTE OSLO, NOVEMBER 2015.
SOS-BARNEBYER BARN PÅ FLUKT. ET TRYGT HJEM 134 LAND.
HANDELSSPILLET med klimaforhandlinger. FNS HOVEDOPPGAVE: FORHINDRE KRIG OG KONFLIKT.
Omtanke solidaritet samhold Oslo 1 Samling for plasstillitsvalgte og verneombud i bydel Østensjø  Ny som tillitsvalgt  Roller og oppgaver  Samarbeid.
Opplevelse – Budskap - Medlemmer. Hvorfor arrangere konsert? Tre hovedmål o Skape gode opplevelser o Formidle FIVHs budskap på en positiv måte - synliggjøre.
HILSEN FRA FAGFORBUNDETS BARNEBY ETTER BESØK I HUAMBO SEPTEMBER 2014 TURID WEISSER 2.NOVEMBER 2011.
Boligpolitisk samhandling 5. oktober 2011 Regiondirektør Mona Liss Paulsen.
V Status, utfordringer og strategier. for Den norske kirke 2015 – 2018, vedtatt av Kirkemøtet: Mer himmel på jord Kirken vitner i ord og gjerning om.
De glemte barna i den forfulgte kirke. Over hele verden lider barn fordi de følger Jesus.
Rapport fra Verveutvalget Ledersamling – Tyrifjord Turisthotell 24. september 2015.
1 T E M A 03/06V E R V E K U R S - Sterkere med enn uten FAGFORBUNDET OMTANKE - SAMHOLD - SOLIDARITET Sterkere med - enn uten..
Fagforbundets SOS-barneby "Sammen gir vi et trygt hjem til barn og unge i Angola, med håp om og mulighet til en ny framtid. For meg er det omtanke, solidaritet.
SOS-BARNEBYEN I PSKOV, RUSSLAND. HVEM VI ER SOS-barnebyer arbeider for å gi barn et trygt hjem.
ETABLERING AV ET LOKALT FUB Østre Toten Kommune 1.
Gode venner som hjelper andre
Seksjonskonferansene
Økonomi og pengestrømmer i idretten
Sommerly barnehage Plan fadder
sos-barnebyer barn på flukt
HILSEN FRA FAGFORBUNDETS BARNEBY etter besøk i Huambo oktober 2011
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Statsbudsjettet 2018 Bjørnar Laabak Trondheim, 12. oktober 2017.
Statsbudsjettet 2018 Statssekretær Paul Chaffey Bø, 13. oktober 2017.
Barn får sine rettigheter bedre ivaretatt nå enn før
Helsetjenesten i Norge og Nord-Trøndelag Førsteårsstudenter sykepleiefaget Nord universitet, Namsos 5. oktober 2017.
Verving Thorbjørnrud
Representantskapsmøte
God praksis i trondheim kommune
Årsmøte 2018 Quality Alexandra Hotel 14. – 15. mars
Danning og voksenrollen i barnehagen
Bakgrunn, status og fremtidsplaner
Utskrift av presentasjonen:

Omtanke - Solidaritet - Samhold Fagforbundets barneby

Vedtak fra Fagforbundets landsstyre 1.Det innledes et samarbeid mellom SOS-barnebyer og Fagforbundet med sikte på å verve medlemmer i Fagforbundet med som bidragsytere til SOS-barnebyers arbeid for foreldreløse og forsømte barn. Verving av medlemmene kan begynne i fylkesårsmøtene og selve kampanjestart skjer under landsmøtet. 2.Samarbeidet innebærer at Fagforbundet tar på seg et økonomisk ansvar i størrelsesorden 18. mill. kroner for bygging av en barneby og driften av denne i 5 år. 3.AU gis fullmakt til å opprette en styringsgruppe for gjennomføringen av prosjektet. Enstemmig vedtatt!

Gode erfaringer med samarbeid SOS-barnebyer og Oslo Sporveiers Arbeiderforening har samarbeidet i en årrekke. Medlemmer av Oslo Sporveiers Arbeiderforening finansierte ”Sporveishuset” i den nye SOS-barnebyen i Kandalaksha i Murmansk fylke.

SOS-barnebyer Hovedoppgave: SOS-barnebyer gir foreldreløse og forsømte barn en familie og et trygt hjem, hjelper dem til å skape sin egen fremtid og tar del i utviklingen av deres lokalsamfunn. Visjon: En verden hvor alle barn opplever trygghet og omsorg i egen familie faste givere i Norge. Innsamlet beløp i 2003: 250 mill.

SOS-barnebyer En SOS-barneby består av 10 til 15 familiehus. En SOS-familie består av en omsorgsperson, en SOS-mor, og 6-10 barn. Barna får utdanning, og bor i familien til de klarer seg selv. Tilknyttet barnebyene bygges ofte SOS-barnehager, skoler, yrkesopplæringssentre, klinikker og sosialsentre. Slik får vanskeligstilte familier i barnebyenes nærmiljø mulighet til et bedre liv. Å forebygge HIV og Aids er viktig i SOS-barnebyers arbeid. Gratis familierådgivning og medisinsk hjelp er eksempler på tiltak i lokalsamfunnet.

Hvorfor Angola? Angola er sterkt preget av 27 år med borgerkrig 1 million mennesker ble drept under krigen Store materielle skader: 5000 skoler ble ødelagt Barn i Angola Antallet foreldreløse barn øker sterkt på grunn av HIV og Aids 50% av barn og unge har ikke tilgang på grunnleggende utdanning. Barn utgjør en stor del av befolkningen, og gjennomsnittlig levealder er 36.8 år.

Fagforbundets barneby Omtanke, solidaritet og samhold for barna –SOS-barneby med familiehus –SOS-barnehage med 100 barn –SOS-skole for ca 500 barn –SOS-sosialsenter med klinikk Fokus på barne- og bestemorledede familier, rammet av HIV/Aids Støtte til de fattigste familiene Dagsenter for barn Byggestart høsten 2006, i Huambo, Angola

Fagforbundets barneby Hva gjør vi? Vil du være med? Fyll ut kupongen! Fylkesstyret og vår egen fagforening støtter Fagforbundets barneby! Hvor mange bidragsytere kan du verve? Målet er å samle inn 18 millioner over to år! Dette sikrer bygging og drift av barnebyen i inntil 5 år

Hvordan følge utviklingen av Fagforbundets barneby Du vil få informasjon om utviklingen av prosjektet gjennom –Fagbladet –OSS tillitsvalgte –

Se film fra Angola På kan du se film fra Angola. Filmen er laget av SOS-barnbyar i Sverige. Åpne SOS-knappen til venstre på skjermen. Du må gå tilbake til Fagforbundets sider for å verve deg som bidragsyter.

Vervekampanje: Vinn tur til Angola Alle som er med på å bygge Fagforbundets barneby i Angola er invitert til å delta i en vervekonkurranse. Alle som verver tre givere eller mer, deltar i konkurransen om å få bli med til åpningen av barnebyen i Angola. Vervekuponger får du fra forbundet eller foreningen din Lykke til!

Fagforbundet totalt pr Kr pr

Bidrag pr. fylke - pr Kroner

Antall bidragsytere pr. fylke - pr Totalt 1445 medlemmer

Prosentandel av innsamlingsmål pr

Fagforbundets barneby ”Med omtanke, solidaritet og samhold skal vi gjøre Angola til et bedre land for foreldreløse og forsømte barn” Jan Davidsen