IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Barns rettigheter - personvern
Advertisements

Månedsevaluering november 2011
DET DIGITALE VERKTØYET I HAGEN BARNEHAGE
Anette Kure Bibliotekar  Hvorfor? ◦ K06 ◦ Høgskolens planverk  Hva? ◦ K06 ◦ Ulike kilder  Hvordan? ◦ Ulike kilder.
FRA MÅLSTYRING TIL PROFESJONELT ANSVAR
Studietur New Zealand LEDELSE: Voksne skal lede seg selv og barna Gi barna trening i å lede seg selv og andre. Egenledelse. De voksne støtter det positive.
Månedsevaluering januar Denne måneden har vi feiret Edis 3 år, Emma 5 år og Evan 5år. Vi har også lekt masse ute i den etterlengta snøen. Ellers holder.
Evaluering av november på Blå avdeling:
"God bagasje på livets reise."
FJØSHAUGEN BARNEHAGE UTSIKTEN
:58 Ullensaker1 Svarlogg.
© Bergen kommune Pedagogisk utviklingsarbeid i barnehagen 2007/08 Språk og tallforståelse Digitale verktøy Barns medvirkning.
IKT i barnehagen Etikk og nettvett.
Tilbakeblikk fra desember på Rød. Natur, miljø og teknikk Barna har fått erfare hvordan teknikk kan brukes i leken.
Donald + NetCom Av Mira. Bakgrunn Barn er stadig yngre når de introduseres for teknologi – viktig med gode vaner Eget blad rettet mot barn i barnehage.
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
Anna Kristine Halvorsrud, Symra barnehage
Informasjonsmøte om kurset «Barnehagenorsk» Høgskolen i Oslo og Akershus
Velkommen til foreldremøte i Setskog Barnehage – div info v /Vigdis – foreldreråd, m/ valg av foreldrerepresentanter
Kort om meg  Har jobbet fast i barnehage siden 2006  Begynte på førskolelærerutdanningen i 2011, og fullførte i 2014  Begynte da å jobbe som daglig.
VEL MØTT TIL NYTT BARNEHAGEÅR Introduksjon med styrer Sonja Iversen Gjennomgang av planer og satsingsområder HMS Foreldreutvalget og Samarbeidsutvalget.
Litt høyttenking på slutten av årsmøtet.  Digital kompetanse er på offentlige agenda  Bruk av verktøy er gøy  Jeg kan noe, du kan noe. ◦ Sammen kan.
Velkommen til nytt barnehageår! Spesielt ønsker vi de barna som er nye på avdelingene velkommen til oss- vi ser frem til å bli godt kjente med dem og familiene.
Velkommen til foreldremøte Stokkavannet og Mosvannet.
BRUKERUNDERSØKELSE I SKOLEN INFORMASJON TIL SKOLENE DATAINNSAMLING I dette dokumentet følger viktig informasjon om hvordan dere som skole kan bidra til.
Velkommen til nytt barnehageår! Det er tilvenningstid i barnehagen. 3 nye barn har begynt hos oss. Jonas, Victoria og Mathilda.. Vi ser allerede at alle.
VELKOMMEN TIL FORELDREMØTE I SKJØNHAUG BARNEHAGE – 2016.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
RAMMEPLAN I PRAKSIS. Målet med rammeplanen er å gi styrer, pedagogiske ledere og det øvrige personalet en forpliktende ramme for planlegging, gjennomføring.
Hva har vi gjort i August? - Vi har blitt kjent med de barna og voksne som har begynt på Regnbuen. - Vi har gått tur og sett hvor alle barna på Regnbuen.
PEDAGOGISK DOKUMENTASJON Undervisning F1B Liv Torunn Eik.
Et innblikk i barns nettliv Bryn skole 16./
HILLEVÅG BARNEHAGE ”ET STED DER ULIKHETER SKAPER MULIGHETER”
Vennskap/Sosial kompetanse Barn som fungerer i leik og lærer sammen med andre barn tilegner seg verdier som respekt og toleranse for ulike mennesker. Vi.
Mars på Dinglebein Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Februarnytt for Titt i hålå 2017
Quiz.
Periodeplan for Minsten Uke Sosial kompetanse
Mars på Pytten Tiden som gikk: Tidlig sett: Tiden som kommer:
Kvalitet I barnehagen Presentasjon
Novembernytt Pytten Nå er høsten her, og vi skriver alt november. Vi legger bak oss en spennende oktober måned, med mye latter, lek og læring. Vi hadde.
Våre familier Skoleåret 2017/2018 Framtid - Samspill - Skaperglede.
Periodeplan for Sommerly barnehage Uke : 17
Alta.
Hva har vi gjort i September?
Månedsbrev Desember 2016 Desember: Tema JUL Mål for barna:
Årsplan Barnas Hus barnehage del 1
Hvordan samtale om barnas seksuelle utvikling -erfaring fra helsestasjonen og hvordan forebygge at grensene krenkes. Barns seksualitet 0-6 år Sissel Irene.
Novembernytt Så var vi alt i november! Vi har i oktober hatt fokus på barn i andre land, spesielt i India. Vi har snakket om de store forskjellene det.
Årshjul rødbasen
Ny læreplan… Høst 2017.
DESEMBER November Desember
Foreldremøte skolestartere 2018
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Valgfag Bjørnsletta Foreldremøte 8.trinn.
Rapportering BARN & ROM Ilabekken barnehager
Hva har vi gjort i november?
Lek og moro skal vi ha, det gjør barn og voksne glad!
Barnehagenorsk Samling 14
Periodeplan for februar 2019
Periodeplan for Januar 2019
Periodeplan for februar 2019
Periodeplan for Januar 2019
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL
LEK d EVALUERING OG OPPSUMMERING AV APRIL Grønn hverdag:
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
Samarbeider med Kløver fra uke 26.
HIPP HURRA FOR 17-MAI EVALUERING OG OPPSUMMERING AV MAI
FORELDREKONTROLL Vet du hva dine barn surfer på, spiller eller bruker av app`r? Det er ikke lett å følge tempoet til egne barn og hva de blir utsatt for.
EVALUERING OG OPPSUMMERING AV AUGUST SEPTEMBER
Utskrift av presentasjonen:

IKT – prosjekt i barnehagen Mål: Dokumentasjon av hverdagen vår.

Vårt prosjekt skal hete: Tilgjengelighet

Hvem, hva og hvordan?  Alle ansatte og barn i barnehagen- pådrivere av prosjektet er Salwa, Therese og Ida  Innføre digital praksis i barnehagen for å styrke vårt pedagogiske arbeide, samt å ruste barna til samfunnets utfordringer på det digitale felt.  Dokumentasjon ved bruk av foto, filmer, egenlagde bøker, digitale tegninger, egenlagde lydbøker etc. Eller hva vil vi?

Digital praksis i barnehagen kan være: barnas egne bildefortellinger, foto fra tur satt inn i en bok om nærmiljø. Animasjonsfilm med barnas egne fortellinger og figurer i plastelina. Digital skattejakt, Geocaching. Redigering av fotografier/portretter. Barna kan lage digitale bøker med egne tegninger, de kan lage lydbøker og fegne filmer.

Men hva med det etiske??  Vi har ingen garantier for hva barnet synes om bildebruken når de er eldre, det må barnehagen ta høyde for når de distribuerer bilder.  Dermed strekker ikke samtykke og personvernloven til for distribusjon av bilder fra barnehagens virksomhet.

REFLEKTER Er det uproblematisk å distribuere digitale bilder av glade barn i barnehagen? · Har vi kontroll på hvor de videresendes eller hvordan de brukes? · Føler vi at det er en viktig del av foreldresamarbeidet? I så fall er vi da bevisste nok i hvordan vi tar bildene og bruker dem? · Presenterer vi bilder vi ikke har tenkt gjennom hvorfor vi tok i bruk? · Hvordan kan bildene oppleves av andre? Kan enkelte gruppebilder oppleves kaotiske? · Har vi med gråtende barn midt i mylderet? Har vi med barn som ikke ser ut til å trives? Hvordan kan det oppleves for foreldrene? · Tar vi bilder når vi egentlig burde vært midt oppi barnegruppa og gjort noe annet? · Sletter barnehagen bilder når barna slutter i barnehagen? · Hvem har tilgang til bildene? · Finnes det felles servere hvor informasjon fra barnehagen oppbevares? Og i så fall blir det tatt backup av dette og hvor legger den informasjonen seg?

Hvorfor dokumentere?

Dokumentasjon viser vår kvalitet

Dokumentasjon – hvordan?

Fremdriftsplan  For å implementere bruken av ipad i barnehagen som en del av vårt arbeide, er det viktig at vi ikke tenker at dette er et midlertidig prosjekt- men en innføring i hvordan vi kan bruke ipaden som et viktig verktøy i vår hverdag.

Fremdriftsplan  Vi må sammen legge en plan for hvordan vi skal klare å innføre dette hos oss.  Men for å nå vår første milepæl har Ida, Therese og Salwa laget en fremdriftsplan som skal føre oss mot slutten av prosjektet, men begynnelsen av bruken av Ipaden.

November  Vi blir kjent med ipaden- alle voksne har ansvar for å prøve å ta bilder, filme, sette sammen bilder, utforske spill og bruke tegneprogrammet, gjerne sammen med barna!!!

Desember  Alle avdelingene skal sammen med barna lage digitale julekort her står dere fritt på hver avdeling til å velge om dere vil ha et felles(etiske?) eller av hvert enkelt barn. Med nisselue-uten nisselue, alvorlige bilder? Bilder av aktiviteter? Tenk kreativt!  Denne boken skal være en del av utstillingen, og vil bli blogget om av Therese og Salwa.

Januar og februar  Temaet er KOMPETENT OG SNØ  Dere velger selv hvordan dere vil angripe det  Tips- fotoutstilling om hva som skjer med en snømann- fra begynnelse til slutt-  Tips- de minste kan lage en film om hvordan de jobber med at barna skal kle på seg masse ute-tøy..  Salwa og Therese blogger

Mars  Utstilling  For foreldre, ansatte- hvem vil vi invitere?

 Digital praksis i barnehagen – Utstilling, som avslutning av prosjektperioden Digital dokumentasjon gjort analog gjennom veggaviser m.m. som utstilling i barnehagen. Utstillingen skal speile arbeidet med digitale verktøy innenfor Rammeplanens fagområder: Kommunikasjons, språk og tekst Antall, rom og form Kunst, kultur og kreativitet Eks: heng opp bilder/fotocollager fra situasjoner hvor barna deltar i å lage digitale fortellinger, film, animasjon, fotoredigering m.m. (se veileder i ressursmeny). Ha visning av det barna har laget, filmvisning, digitale fortellinger og andre produkter. Bildevisning på lerret fra iPad/PC

EVT: