Dikt. RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Den vesle gutten og julenissetoget
Advertisements

Øve på å framføre dikt jeg er så glad i deg huff ja
Litterære virkemidler
Tolkning og analyse Sigrun Eckhoff rev jan 2009.
DIKT Vite litt om Inger Hagerup og Halldis Moren Vesaas
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Den store ID-quizen Hvem er du? - Ta testen nå!.
PÅ SAMME LAG for å bedre læringsutbytte for alle
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Månedsevaluering Januar 2012 Barna utfolder seg i snøen, er kreative og skaper. (Kunst, kultur og kreativitet) Gjennom dramatisering av Eventyr ute tar.
Morgenaktiviteter Gul avdeling Barna har blitt kjent med ulike rytmeinstrumeneter på noen av morgenaktiviteter. Målsettingene ved dette er at barna skal:
Litterære virkemidler
Foreldreskolen del 1 Norskfaget.
Du er en viktig del av ditt barns språkmiljø
Dikt.
LYRIKK Ordet lyrikk kommer opprinnelig fra det greske ordet lyra – ”dikt sunget til lyrespill” Utarbeidet av Sissel Vestre.
Bevegelse I samlingen snaket vi om bevegelse. Hva tenker barna når vi sier ordet bevegelse? De reiser seg og forklarer at når vi gjør sånn og sånn med.
Hvilket ord skal ut? synge tegne malepensel. Hvilket ord skal ut? liten mus raskgrå.
Kapittel 24 Samtale om været. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene. 1. forsinket 2. fortsatt 3. rastløs 4. ingen 5. å huske 6. en helg 7. overrasket.
Observasjonstema: Glede av hverandre. Denne gangen har vi valgt å lage en power point presentasjon, vi håper dette gir dere enda bedre mulighet til å se.
Ukeplan for 1. trinn Uke september – 02. oktober 2015.
Kapittel 7 Analyse Å analysere lyrikk SG- design/Fotolia.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Foreldremøte for foreldre som har 5-åringer i barnehagen
DOMMERMANUAL TEMA NORDEN NM 2016 Trondhjem mars.
Om lyrikk. Hva er lyrikk? Lyrikken utnytter klangen og rytmen i språket. Lyrikk er beslekta med musikk: ordet lyrikk kommer fra «sang til lyrespill».
Poetiske virkemidler Mål for arbeidet:
Virkemidler i film  Mange vanlige enkeltbilder, og kjører dem fort etter hverandre.  Filmen har sitt eget språk,  sine egne ord.
Bruk av livshistorie til personer med demens Astrid Håland april 2016.
Omsorg. Omsorg Alle mennesker er avhengig av omtanke og omsorg fra andre.
Lyrikk Ordet lyrikk kommer fra «lyre», som er et musikkinstrument.
Krig og etterkrigstid Lyrikk og prosa under og etter 2. verdskrig.
Norskfaget i 1. klasse.
For å støtte barnet sitt i leseutviklingen
En faktor i utvikling av teori om sinnet og sosial kompetanse
Av Kari Bremnes og Frode Grytten
Oppgaver til ukens sending
3 STRESSMESTRINGSTIPS FOR LEDERE
Marsnytt Vi tar farvel med vinteren og ønsker våren velkommen!
Språklige virkemidler
Setningsanalyse og tekstsammenbindere
Frem.
Februarnytt! Dinglebein Så var vi kommet til februar måned.
Dette er helt utrolig. Les alle tallene. Sakte linje etter linje
Å leve med assistanse Denne bolken holdes av noen som selv lever med assistent i parforholdet. Ca 1time brukes på dette. Veldig fint med dialog mellom.
Hva blir egentlig sagt her?
Verb Presens – forteller om noe som skjer nå eller noe som pleier å skje Preteritum – Forteller om noe som skjedde i fortid.
Om lyrikk.
Lyrikk.
Advent av: Inger Hagerup  
SLIK VERT DU FLINK TIL Å FRAMFØRE FOR ANDRE
Psykisk helse ”..en tilstand av velbefinnende, hvor den enkelte kan få bruke sine evner, kan håndtere utfordringer i hverdagen, kan arbeide godt og klarer.
Kapittel 46 Utviklingssamtale.
Herdis Øyehaug Karlstad, 09
Anita forteller (FORSIDE) om søndagsskolen og de sinte mennene.
Misunnelse Har dere vært misunnelig på en ting noen andre hadde noen gang? Fortell om det Hvor i kroppen kjenner du misunnelse? Hvordan kjennes følelsen.
Fremtid Hva tror der jenta drømmer om? Hvis det er noe som kan skje snart, hva tror dere hun drømmer om da? Hvis det er noe som skal skje i fremtiden,
Kapittel 4 Sjangrer Del 3: Skjønnlitteratur, lyrisk diktning
Kapittel 16 På fotballtrening.
Kapittel 23 Årstidene.
Oppgave 22 Side 142 – 143 Utdrag fra en roman av Hanne Ørstadvik: Like sant som jeg er virkelig (1999). Kanskje du vil forsøke å lese romanen?
Kapittel 1, oppgave a) Sett inn riktig form av substantivene
Modernismens poetiske provokasjon
Kurs 9.3 s.384 Å analysere tekst Novelle
Lyrikk og poetisk språk
Vi beklager, men opptaket mangler for første del av talen
MÅLING AV SOLHØYDE Grublespørsmål
Utskrift av presentasjonen:

Dikt

RIM: Katt - hatt RYTME: sanger. Kan klappe. GJENTAKELSE: Ord og linjer blir gjenteke. METAFORAR: Skogens konge (elgen). BESJELING: Sola smiler og ler. LINJEDELING: Diktet hopper i linjene. LESE MELLOM LINJENE

Slik diktet eigentleg er: Vepsen I stripet badedrakt og ør av dødsforakt flyr den med hevet spyd midt i sin egen lyd. Et ondt og giftig stikk det korte øyeblikk av salig raseri. Og så er alt forbi. Inger Hagerup

Klovner i kamp – vekk meg Intervju: 61.html 61.html

Blues for gatelykta - Petter Solberg Hva skal jeg gjøre nå om dagen sier gatelykta eller om kvelden nå som ingen finner tid til å skifte pære på meg jeg kan ikke en gang stå med armene bakpå ryggen og vente på bussen trippe tissetrengt stå klar med overgangsbilletten jeg har stått og rusta i sju år men i januar kan jeg ikke gjenkjenne vinteren i eget metall jeg er tilmålt, nymalt, tankeløs, tom ikke engang disse enkle linjene er det jeg som tenker Les mellom linjene. Kva handla diktet om. Er det eit gjømt bodskap? Rimer diktet? Kvifor/ kvifor ikkje. Kva er besjeling? Er det besjeling i diktet?

Uglesett Olav Linkas Elefanten snabler i seg bokstavkjeks en a, en b, en c, han har snart et helt alfabet i magen ugla vinger seg bort til kjekspakka den får kun smake på prikken over i-en hunden får ikke smake ikke så mye som et punktum hesten får ikke være med i diktet engang for det er tomt for bokstavkjeks Besjeling?

Uglesett Olav Linkas Elefanten snabler i seg bokstavkjeks en a, en b, en c, han har snart et helt alfabet i magen ugla vinger seg bort til kjekspakka den får kun smake på prikken over i-en hunden får ikke smake ikke så mye som et punktum hesten får ikke være med i diktet engang for det er tomt for bokstavkjeks Ikkje besjeling Mykje kontraster og gjentaking

Farao på ferie I landet Miramarmora var Farao på ferie hos farmora og mormora. En morgen klatret mormora til Farao i furua, og så begynte mora. - Hva ler'u a'? sa farmora. - Av mormora, den furia! - Hvor ser'u a'? sa farmora. I furua! sa Farao. - Kom ned igjen! sa farmora til mormora i furua. - I morra, ja! sa mormora til farmora til Farao. Du ser av vår historie at det å dra på ferie i landet Miramarmora til farmora og mormora, den furia i furua, har Farao hatt moro av!