Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Vrimledag/2012 Haugesund, 24.04.2012 Navn: Torhild Bråthen Tittel: Seniorrådgiver Barnehagen og skolens betydning for barn i en vanskelig livssituasjon.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Vrimledag/2012 Haugesund, 24.04.2012 Navn: Torhild Bråthen Tittel: Seniorrådgiver Barnehagen og skolens betydning for barn i en vanskelig livssituasjon."— Utskrift av presentasjonen:

1 Vrimledag/2012 Haugesund, 24.04.2012 Navn: Torhild Bråthen Tittel: Seniorrådgiver Barnehagen og skolens betydning for barn i en vanskelig livssituasjon

2 Vrimledag  Barnehage og skole skal gi et omsorgs- og læringstilbud til alle barn.  Psykisk helse påvirker evne til konsentrasjon, oppmerksomhet og trivsel.  Barnehage/skole har en viktig rolle i å styrke sosiale, følelsesmessige, atferdsmessige, kognitive og moralske ferdigheter.  Normalitet og tilhørighet.

3 Vrimledag  Opplæring/skole er en nøkkelfaktor for livet som voksen.  Opplæringsloven og likeverdig opplæring.  Rammeplanen for barnehagen bygger på et helhetlig læringssyn.  Rett til spesialpedagogisk hjelp etter sakkyndig vurdering/enkeltvedtak.

4 Vrimledag  Samarbeid skole/barnehage/hjem og ulike hjelpeinstanser er viktig.  Haugalandsløftet legger vekt på å styrke samhandling mellom ulike instanser.  Flerfaglig og tverrfaglig tenkning rundt barnet for å samordne kommunale tjenester.  Faglig oppdatering for å utvikle en felles forståelse og tilnærming.

5 Vrimledag  Vi lever i et kunnskapssamfunn, og dette gjør utdanningen viktigere i dag enn tidligere.  Sosial reproduksjon er større i dag enn for 10 år siden.  For barn/unge i en vanskelig livssituasjon er barnehage og skole er en viktig faktor for mestring og opplevelse av å tilhøre et fellesskap.


Laste ned ppt "Vrimledag/2012 Haugesund, 24.04.2012 Navn: Torhild Bråthen Tittel: Seniorrådgiver Barnehagen og skolens betydning for barn i en vanskelig livssituasjon."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google