Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Mulighetsstudie kulturskolen

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Mulighetsstudie kulturskolen"— Utskrift av presentasjonen:

1 Mulighetsstudie kulturskolen
Komité for teknikk, kultur og fritid 24. august 2017 v/Anders Joneid – Rådgiver Eiendomsdirektøren

2 Forankring / mandat Innledning Beslutninger / vedtak:
Utvalg komité for teknikk, kultur og fritid – Utvalgssak 36/16. Med stadfestelse i kulturarenaplanen. I 2017; utrede utbedring og utvidelse av lokalene ved Østre Asker gård for kulturskolens virksomhet; ta i bruk hele gården inkl. låven og etablering av nybygg. Lokalene må gi rom for en videre utvikling og utvidelse av kulturskolen. Handlingsprogram: Det er i HP avsatt 0,5 mnok til gjennomføring av mulighetsstudien.

3 Forankring Jf. opplæringsloven §13-6 (1997) et lovpålagt tilbud
«Alle kommuner skal aleine eller i samarbeid med andre kommuner ha eit musikk- og kulturskoletilbud til barn og unge, organisert i tilknytning til skoleverket og kulturlivet elles.» Iht. sak 3/15, behandlet i kommunestyret , er kulturskolen i en særstilling hva gjelder bruk av skolens lokaler. Vedtaket sier at kulturskolens undervisning skal likestilles med annen undervisning ved skolene hva gjelder tilgjengelighet og tilrettelegging. I dag er det store utfordringer knyttet til effektiv sambruk med skolene. Mangel på egnede lokaler, kollisjoner med skolens egen bruk/SFO og mangel på mulighet for lagring av utstyr og instrumenter nevnes som noen av utfordringene. Spredt undervisning gir også mangel på arena som skaper faglig miljø for lærere og elever ved kulturskolen.

4 Målsetninger i mulighetsstudien
Effektmål: Kulturskolen skal ha egnede lokaler for sin virksomhet Lokalene må gi rom for en videre utvikling og utvidelse av kulturskolen. Resultatmål / prosjektmål: Undersøke egnethet av dagens lokaler. Se på mulighet for utvidelse av virksomheten på Østre Asker gård. Mulighetsstudien skal få på plass en prioritert oversikt over skolens virksomhet. Dette slik at mulighetsstudien kan brukes som et dokumenterbart underlag for innspill til sambruk med utviklingen av andre institusjoner der kulturskolens virksomhet iht. kulturarenaplanen skal ha en plass. Bla. enhetlig standard Prosjektet skal presentere en forventningskostnad for valgt hovedkonsept.

5 Status Kulturskolen i dag
1200 elevplasser Undervisningen spredt på 16 ulike undervisningssteder Østre Asker gård har huset deler av kulturskolens virksomhet siden 2006 12 små undervisningsrom, 2 slagverksrom, en musikk-binge, et lydstudio, en liten fremføringssal, kantine, ulike lagre, samt kontorer for administrasjonen Totalt 1176kvm. Østre Asker gård brukes ukentlig av 700 elever, 40 ansatte og anslagsvis 200 foresatte En av Askers største skoler Kulturskolen har i dag i overkant av 200 konserter, forestillinger og utstillinger i løpet av et skoleår, og det er behov for flere

6 Asker Kulturskole i kontekst
Asker kommune har over tid satset på kultur og kulturskolen, dette er dokumentert gjennom Kostra-tall mht til ressursbruk og aktivitet Asker ligger på gjennomsnitt av Akershus fylke og over snitt i Kostra-gruppe 13. i andel elever i grunnskolealder i kulturskolen Kommunestyret har vedtatt en ny og ambisiøs temaplan for kulturskolen for perioden , 23. mai 2017 For å muliggjøre en utvidelse av kulturskolens virksomhet, samt muliggjøre en faglig og pedagogisk utvikling i hht. den nye nasjonale rammeplanen for kulturskolene og den vedtatte Temaplanen for Asker kulturskole , forutsetter dette en utvidelse av de fysiske rammene for skolen. De fysiske rammene for dagens kulturskole gir allerede store begrensninger. Med dagens befolkningsvekst vil det, for å opprettholde tilbudet på dagens nivå være behov for utvidelse.

7 Østre Asker gård situasjon/plassering

8 Situasjonen ved Østre Asker gård i dag
Eiendommen består av eldre bygningsmasse Interiøret bærer preg av mange ad-hoc tilpasninger til Kulturskolens virksomhet, dette inkluderer også arealet i låven Før kulturskolen flyttet inn har bygningene vært gjennom ombygginger knyttet til kontorvirksomhet Kulturskolens lokaler ved Østre Asker er i liten grad tilpasset undervisningen som gjennomføres Det er gjort tiltak, men arealene er ikke tilfredsstillende tilrettelagt mht. egnethet, universell utforming og inneklima.

9 Utredningsalternativer - konsepter
Følgende alternativer ble lagt til grunn og utredet i mulighetsstudien. Alternativ A Oppgradering av eksisterende bygninger + nybygg i rådhusparken Alternativ B Oppgradering av eksisterende bygninger + utvidelse innenfor låvens rammer + tilbygg Alternativ C Oppgradering av eksisterende bygninger, inkludert låven + bruk av paviljonger ute på skolene – sambruk med nye skoler

10 Utfordringer i mulighetsstudien
Det er et omfattende og ambisiøst program kulturskolen legger opp til i sin temaplan. Like fullt skal mulighetsstudien ivareta, å komme med løsning for programmet i sin helhet. Kulturskolen har blitt utfordret på hvilke deler av deres program som kan tilpasses gjennom sambruk med bla. skoler. Dette spesielt med sikte på utarbeidelsen av Enhetlig standard

11 Program inklusiv dans, RYTMISK MUSIKK/BAND/storband
Visualisering av kulturskolens program som lagt til grunn for utredningene. Program i tråd med temaplan for kulturskolen. Uavhengig av kapasitet ved Østre Asker gård.

12 Program eksklusiv dans, RYTMISK MUSIKK/BAND/storband
Kulturskolens prioriterte program ut i fra kapasitet for utvidelse ved Østre Asker gård. Forutsetter at deler av program som er redusert legges til det planlagte Risenga kulturaktivitetssenter

13 Forslag til disponering av låven

14 Situasjonsplan – Volumstudie i utomhusplan

15 Østre Asker gård – Volumstudie for nybygg

16 Volumstudie – nybygg

17 Volumstudie – plan nybygg – sammenheng tun

18 Nybygg – i relasjon til tunet på Østre Asker

19 Rådmannens – Vurderinger/anbefalinger
Rådmannen anbefaler at prosjektet videreutvikles basert på mulighetsstudien og en trinnvis utvikling. Rådmannen finner ikke å kunne anbefale en realisering av et nybygg innenfor handlingsprogram perioden i denne omgang. Første steg med ombygging av låven og Rødstua vurderes innenfor kommende Handlingsprogramperiode. På sikt kan nybygg og rehabilitering/ombygging av Hovedhuset vurderes mht. investeringsøkonomi og hvilken profil som ønskes for lokalisering av ulike kommunale tjenester i nye Asker Rådmannen ser behovet for å se kulturskolen i sammenheng med flersenterstruktur i den nye kommunen Videre arbeid med Kulturskolen skal se nærmere på bedre utnyttelse av Asker kulturhus for økt sambruk mellom virksomhetene.

20 Forventningsestimat resultat mulighetsstudie
Areal Løst inventar er ikke medtatt. Romakustiske tiltak ikke beregnet Teknisk/scenteknikk ikke beregnet Kostnad pr kvm nybygg inkl utendørsanlegg er ca kr pr m2, kostnad låve er ca kr pr m2. Gir en foreløpig estimat på 165mnok for rene bygningsarbeider Anslagsvis 4mnok i utomhusarbeider og etablering av gangvei og Kiss & ride Ukjent kostnadsbilde knyttet til eventuelle rekkefølgekrav

21 Videre fremdrift – sentrale elementer
Det er behov for å øke kapasiteten, samt harmomisere program innhold og drift for kulturskolens virksomhet i Asker, Røyken og Hurum. Trinnvis utvikling tar høyde for og legger til rette for de endringer som komme som følge av fusjonsprosessen. Det presiseres at en forutsetning for at kulturskolen skal kunne opprettholde dagens deltakelse og utvikle seg i tråd temaplanen for kulturskolen og nasjonal rammeplan for kulturskolene må det etableres et nybygg. Gjennom Enhetlig standard for skolebygg legges det opp til en modell for sambruk som kan ivareta deler av kulturskolens behov.


Laste ned ppt "Mulighetsstudie kulturskolen"

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google