Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer."— Utskrift av presentasjonen:

1 FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i

2 Fugleprosjekt vår/sommer

3 i

4 I

5 i

6 i

7 Satsningsområder Sosial kompetanse Lek Natur, friluftsliv og helse

8 i

9 Fagområdene… Bhg. har 7 fagområder som Rammeplanen sier vi skal jobbe med: o Kommunikasjon, språk og tekst o Kropp, bevegelse og helse o Kunst, kultur og kreativitet o Natur, miljø og teknikk o Etikk, religion og filosofi o Nærmiljø og samfunn o Antall, rom og form

10 Kommunikasjon, språk og tekst *Vi prater med barna om, og «setter ord på» det vi ser og det barna viser interesse for. *Bruker sanger, rim og regler.

11 Kropp, bevegelse og helse *Bruker grovmotorikk: gå, løpe, klatre, rulle, krabbe, hoppe…

12 i *Får andre «bevegelsesutfordringer» med flere typer underlag, som våt sand, grus, fjell, lyng, mose, «bekk», gress og «buskas».

13 i *Finmotorikken øves når små steiner, blader og bær studeres. *Bruker føle-, smaks-, lukte-, syns- og hørselsansene ved å kjenne, se og lukte på mose, lyng, kvister og steiner, smake på bl.a. bær og høre på fuglene.

14 Kunst, kultur og kreativitet *Kan «tegne» i sanden med hender/pinner o.l., bygge/lage noe av det vi finner i naturen

15 i *Lage «instrumenter» og lytte til «musikken» i naturen. *Bruke sanger, rim og regler, f.eks. «Jeg gikk en tur på stien», «Lille Petter edderkopp» osv. *Studere/legge merke til det estetiske i naturen, ulike farger, mønstre osv…

16 Natur, miljø og teknikk *Bli kjent med naturen, ulike planter, insekter, fugler og dyr.

17 i *Få erfaring med ulike årstider, ved å se forandring på farger, blader, blomster, lyder, lukter, temperatur og vær.

18 i *Stimulere nysgjerrighet ved å studere og undre oss over det vi finner, sammen med barna.

19 Etikk, religion og filosofi *Legge grunnlag for sosial kompetanse, holdninger og verdier som fins i samfunnet, ved å være rollemodeller og å hjelpe barna i konfliktsituasjoner. *Gi barna rom for opplevelser og undring, og møte spørsmål med alvor og respekt.

20 Nærmiljø og samfunn *Bli kjent i nærmiljøet rundt barnehagen. *La barna opplevde glede over å være en gruppe som f.eks. «samarbeider» om å leke «borte-titt-tei» på hjørnene til Minihuken. *Gi både gutter og jenter varierte opplevelser og utfordringer, og like mye oppmerksomhet på turen i nærmiljøet.

21 Antall, rom og form *Sammenligne størrelse på steiner, blader, pinner o.l. *Telle steiner, blader, pinner, trær, kongler, barn…

22 i *Se på likheter og ulikheter, sortere ting vi finner. *Se på ulike former på bl.a. blader og fotavtrykk. *Gi erfaring med ulike plasseringer som inni, foran, bak, oppå, ved siden av osv.

23 i


Laste ned ppt "FORELDREMØTE Fugleredet Sept. ‘13 i. Fugleprosjekt vår/sommer."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google