Presentasjon lastes. Vennligst vent

Presentasjon lastes. Vennligst vent

Meny På barnehagens lunsjmeny!. Eksempel på innkjøpsliste Hotellskinke Kalkunbryst Kylling- og leverpostei Fårepølse Makrell i tomat Kaviar Brunost og.

Liknende presentasjoner


Presentasjon om: "Meny På barnehagens lunsjmeny!. Eksempel på innkjøpsliste Hotellskinke Kalkunbryst Kylling- og leverpostei Fårepølse Makrell i tomat Kaviar Brunost og."— Utskrift av presentasjonen:

1 Meny På barnehagens lunsjmeny!

2 Eksempel på innkjøpsliste Hotellskinke Kalkunbryst Kylling- og leverpostei Fårepølse Makrell i tomat Kaviar Brunost og hvitost Bacon-, skinke-, rekeost Brød, knekkebrød Paprika, tomat og agurk Fiskepudding Her forsøker vi å legge opp til et variert kosthold, bestående av kjøtt- og fiskepålegg, grovt brød og grønnsaker. Samtidig som vi tar hensyn til hva barna kan spise med bakgrunn i religion og kultur, allergier m.v. Barna skal også lære at noen kan spise alt, og noen må være forsiktig med hva de spiser – og det er greit!

3 Varmmat Varm mat lages som regel en gang pr. uke Hver avdeling bestemmer selv menyen Varierer fra ulike supper, til pastaretter, fiskegrateng, lapskaus, vegetarretter, m.v. Har du noen forslag, oppskrifter til oss, setter vi pris på det og vi vil forsøke å lage

4 leverandører Måkestad Engros leverer pålegg, grønnsaker, m.v. – leveranse hver tirsdag Solbrød Bakeri leverer ferske brød hver fredag Noe handles på Safari - nærbutikk

5 kostnad Vi har hatt smørelunsj fra september og dermed litt for kort tid til å lage nøyaktig prisoverslag pr. måltid pr. barn. Foreløpig gjennomgang viser ca. kr pr. barn pr. måltid – altså rundt kr. 200,- pr. måned pr. barn.

6 rammeplanen Alle 7 fagområder kan knyttes til et måltid Kommunikasjon, språk og tekst Kropp, bevegelse og helse Kunst, kultur, kreativitet Natur, miljø og teknikk Etikk, religion og filosofi Nærmiljø og samfunn Antall, rom og form

7 læringsarena Språklig kompetanse (lære å sitte rundt et bord og prate) Begrepslæring Næring (godt kosthold – sunt for kropp og hode) Etablering av vennskap Vente på tur og ha god tid Omsorg for andre

8 God bordskikk Hygiene (vaske hender – behandle mat) Finmotorikk (bruke kniv, gaffel og skje) Tilegne seg gode vaner, holdninger Nyte god mat og lære å våge å smake Lære å dekke bord, hva trenger vi på bordet og til hvor mange Rydde bort etter et måltid

9


Laste ned ppt "Meny På barnehagens lunsjmeny!. Eksempel på innkjøpsliste Hotellskinke Kalkunbryst Kylling- og leverpostei Fårepølse Makrell i tomat Kaviar Brunost og."

Liknende presentasjoner


Annonser fra Google