Nye Ramoen – Nye muligheter
RAMOEN Omsetning kr 113 mill. i 2014 Sysselsetter 50-60 personer på sjø og land F/T Ramoen har et mannskap på 30-34 5 personer i administrasjonen Integrert salgsselskap, startet salget for Ramoen i 1987 Etablerte salgskanaler i UK i snart 40 år
EIERSKAP Eros AS, 65%. Pelagisk rederi med base i Fosnavåg. Eier og drifter de pelagiske fartøyene «Eros», «Herøy» og «Traal». Historie tilbake til 1917. Knut og Atle Vartdal m/familie, 35%. Historie tilbake til 1914 med linefiske på Grønland, ringnot og fabrikktråling fra 1977.
FABRIKKTRÅLING Konseptet utviklet i England på 50-tallet Filetering og innfrysing av fangsten om bord, «Frozen at Sea» «John Longva», 1962. Økonomisk suksess, flåten talte 25 fartøy når torskebestanden kollapset i 1990. Gode priser for hodekappet fisk i Kina har redusert flåten til 3 norske fartøy.
Norwegian Frozen at Sea (NFAS ) Samarbeid mellom de norske fabrikktrålerne, linefartøy og deres salgsselskap og Surofi. Administreres av Fiskebåt. Flåten produserer førsteklasses fileter på en moderne og bærekraftig måte . Ombordproduksjon sikrer den høyeste kvalitetsstandard ettersom fileten produseres og hurtigfryses i løpet av få timer etter fangst . Ressursutsiktene er gode, og godt bestandsgrunnlag sammen med førsteklasses produkter skaper grunnlag for videre satsing på sjøfrossen filet til det internasjonale marked .
Marked Fish & Chips UK Storhusholdning Norge Supermarked Norge Sei til Tyskland og Tyrkia Rødfisk og blåkveite til Japan og Kina HG til norsk klippfiskind. Fiskemel til Kina (for) og ingrediens industri i Norge (human konsum).
Fish & Chips – 50.000 mt sjøfrossen filet fra Barentshavet direkte til mer enn 10.000 utsalg i UK Smales største distributør i UK Samarbeid Ramoen – Smales siden 1978
Fish & Chips industrien i UK 10.500 Fish & Chips utsalg Markedsverdi 1.2 mrd. pund 382 million porsjoner pr år 80.000 årsverk 22% besøker Fish & Chips utsalg ukentlig Fritert fisk utgjør 36% 30% av kvitfiskkonsum i UK i Fish & Chips utsalg 95% av torsken er importert Nasjonal identitet
Ny båt – nye muligheter Astilleron Armon Gijon Spania. 75X16 meter *Hybrid fremdriftssystem *Nox rensing *Palletering i lasterom *Produksjon av fiskeolje *Graderte beinfrie produkt *Dobbeltrål *Rekefiske
Produksjon nye Ramoen Med nye Ramoen vil en produsere mer spesialtilpassede filetprodukter * Øke produksjonen av beinfrie produkter – forbedret utbytte og premium pris * Tettere gradering * Beinfrie loins- og tails produkter. * MAP – produkt; tint og vakuumpakka i små porsjoner for salg i butikk. * Restråstoff til fiskemel og olje.
FHF Prosjekt – Marinisering Valka maskin for beinfrie fileter/porsjoner
Tinte, ferske «retail» produkter
Fryste fileter for salg i butikk
Sjøfrossen filet - fortrinn Miljøsertifisert (MSC) & Bærekraftig fiskeri Fisket i det kalde, rene Barentshavet. Sporbarhet – fra fiskefelt til matfat. 100% norsk – naturlig uten tilsetningsstoff Ferskhet – innfryst i løpet av få timer. Ferskheten beholdes helt frem til kunden. Kortreist, bærekraftig mat . 100% av fisken utnyttes. Avskjær til fiskemel/olje.
Ramoen - God Appetitt!