PRIORITERTE VIRKEMIDLER PÅ KORT SIKT Posten for undervisning, diakoni og kirkemusikk justeres i revidert nasjonalbudsjett opp med 50 millioner. Innlemme.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
HISTORISK OG FREMTIDIG OVERSIKT OVER:
Advertisements

Demokratireformen i Den norske kirke - Hæ??. Demokratireformen Demokratireformen har som målsetting at flere av medlemmene engasjeres i kirken. Kirkens.
Husbankens virkemidler i det boligsosiale arbeidet
Rolf Barlindhaug Norsk institutt for by- og regionforskning
SSP SSP 2008 Bjarte Aksnes. SSP Grov oversikt – SSP •SSP-tilskuddet dekker: •Driftstiltak •Prosjekter/Utviklingstiltak.
50 millioner til etablering av ladestasjoner i 2009 Camilla Nørbech
Regulering av løpende pensjoner i Siemens AS
Den norske kirke i Drammen Bystyrekomitemøte 7.februar 2012.
Nettstruktur og -drift Informasjonssystemer Stab/støtte-funksjoner
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
NTP 2014 –23 NTP 2014 –23 Hva har kommunesektoren vært opptatt av og hva har vi fått gjennomslag for ? Hva nå ? Fylkesrådmann Harald K Horne.
Inntektssystemet Kommunenes inntekter Ansvar, målsetting og verktøy Arbeid med inntektssystemet Forbedringer for å oppnå målsettingen Vår anbefaling Samhandlingsreformen.
Stier og løyper. Historisk utvikling Frem til 2007: * 9 løypeområder er ansvarlig, også økonomisk, for løypeproduksjon * Kommunen bidrar med ,-
Smittevern – lover og forskrifter Regional smittevernlege
Sikring av friluftslivsområder Seniorrådgiver Morten Thaulow Molde, 17 juni 2011.
ØKONOMISKE MIDLER TIL UNIVERSELL UTFORMING
Drammen kommune 1. TERTIALRAPPORT Økonomi under kontroll Drammen kommunes økonomi følger hovedtrekkene i budsjettet: Programområdene er under kontroll.
Veien videre for forsøksprosjektet: Kirkelig samarbeid over kommunegrenser i Salten regionen Introduksjon til en samtale med Salten regionråd, samlet i.
Boligkonferansen 2004 Politisk rådgiver Roger Iversen Kommunal- og regionaldepartementet 24. mars 2004.
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Statsråden 1 Sem - erklæringen Samarbeidsregjeringen vil arbeide for at avgjørelser skal fattes så nær dem det angår som mulig. Det lokale selvstyret skal.
© Telemarksforsking telemarksforsking.no Likeverdig behandling av barnehager i forhold til offentlig tilskudd Trond Erik Lunder Seminar for Fylkesmennene.
« KUNNSKAP HJELPER BRIKKENE Å FALLE PÅ PLASS » VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN NORSKE KIRKE Valgt til å styre, Del 1.
Bærekraftig utvikling Kommunal- og regionalminister Erna Solberg.
Skjema 13 Kommunalt disponerte boenheter og boligvirkemidler.
Norges største gruppearbeid -høring om Gjønnes-utvalgets innstilling om stat og kirke.
Kommunesektorens rolle i motkonjunkturpolitikken Per Richard Johansen, Rådmannslandsmøtet 13. mai 2009.
Innovasjon Norge Nordland Karsten Nestvold, Myre
Grenland Arena, 26. februar 2015 Virkemidler for satsing i helsesektoren.
Landbruk på dagsorden i Karlsøy kommune Ass. fylkesmann Bård M. Pedersen.
Ingvild Kjerkol Stortingets transport- og kommunikasjonskomité Kommunikasjon og infrastruktur - ? KLP kommunekonferansen.
Kompetanse og lønn – innspill/ utfordringer i Forutsetning og bakteppe: En arbeidsgiverorganisasjon, men tett dialog med kommunene som tjenesteyterne.
Regionale forskningsfond
Finansieringsordninger for bedre samhandling 22.oktober 2009 Utarbeidet for KS av Peter Emmerich Hansen, Jesper Luthman og Kari Sletnes fra Implement,
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
EN BEDRE ORGANISERT KIRKE ? Respons og innspill til høringsprosessen
«BITAR FELL PÅ PLASS MED KUNNSKAP» VELKOMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN NORSKE KYRKJA Vald til å styre, Del 1.
Oppgavemeldingen Kommunal- og forvaltningskomitéen 14. april 2015 Gunn Marit Helgesen, styreleder KS Tore O. Sandvik, leder fylkesordførerkollegiet.
Forvaltningsreformen Hva mener KS?. DISPOSISJON Meningsdokumenter fra KS Komitéinnstillingen i lys av vedtak i KS Inndelingsspørsmålet.
VELKOMMEN SOM RÅDSMEDLEM I DEN LOKALE KIRKE En kort innføring med vekt på arbeidet i kirkelig fellesråd.
Aktuelle tema Taushetsplikt Frivilliges avtale m/menigheten.
Kirkelige strukturer Fagforbundet Møre og Romsdal Sindre S Kulø Nestleder Fagforbundet TeoLOgene.
AKTUELLE VIRKEMIDLER FOR Å SKAPE EN HELHETLIG KIRKEORGANISASJON FOR DEN NORSKE KIRKE AUGUST 2015 FOREDRAG AV DIREKTØR I KIRKERÅDET JENS-PETTER JOHNSEN.
Resultat - Hovedtariffoppgjøret i staten Hva var årsaken til den første streiken i staten på 28 år? Uenighet om tallgrunnlaget. Staten mente at.
Mulig modell for framtidig finansiering av kollektivtrafikken Dialogmøte 29. mars 2012 Harald Horne fylkesrådmann.
Regjeringens tiltakspakke – hovedtrekk Sterk vekt på sysselsetting og klima – 20 milliarder i nye tiltak arbeidsplasser Skattelette er tonet ned.
Hva er Akasia? Akasia er en virksomhet under Bergen kirkelige fellesråd som ivaretar en del av områdene som i henhold til Kirkelov og Gravferdslov er.
KomRev Trøndelag IKS Skille drift og investering Temadager: Thon Hotell Backlund, Levanger Heia Gjestegård, Grong Lauritz Jessen Statsautorisert.
Utkast til forskrift om tilskudd til tiltak i Utvalgte kulturlandskap og verdensarvområder – hvordan vil denne fungere hos oss? Arne Farup, rådgiver hos.
Menighetsrådets oppgaver og ansvar
Innføring av ny liturgi. Bruk av kirkebyggene. Kirkeordning 2020.
Hadsel Eiendom KF Leie-til-eie.
Norges største gruppearbeid
Samarbeidsgruppemøte 5.november 2015 SAK: 5 Status veikartarbeidet
Statsbudsjettet 2018 Bjørnar Laabak Trondheim, 12. oktober 2017.
Samarbeidsgruppemøte 5. november 2015
Statsbudsjettet 2018 Statssekretær Paul Chaffey Bø, 13. oktober 2017.
Fylkeskommunal tilskuddsforvaltning
Seminar Sælen kirke 23.nov 2017
Modellene – bakgrunn og forutsetninger
Eksempel fra Randaberg menighet
Ny finansieringsmodell til private barnehager
Digihjelpen – Levanger kommune
Handlingsprogram
Utskrift av presentasjonen:

PRIORITERTE VIRKEMIDLER PÅ KORT SIKT Posten for undervisning, diakoni og kirkemusikk justeres i revidert nasjonalbudsjett opp med 50 millioner. Innlemme kirkemusikk i tildelingen. Sikre 100% og 50% finansiering fra staten.

Posten ”tilskudd til fellesrådene” økes i revidert nasjonalbudsjett med 30 millioner til 130 millioner. 30 millioner fordeles til kriserammede fellesråd. Det etableres et samarbeid mellom bispedømmeråd og fylkesmann som regional skjønnsnemnd. Målet er å sette fellesrådene i stand til å opprettholde dagens aktivitetsnivå.

Det etableres en ”kirkepakke for vedlikehold av kirker” etter modell av ”skolepakken”. Pakken bør være minimum 2 milliarder som gis (som rente og avdragsfrie lån?) til vedlikehold av kirkebygg.

Stortinget påtar seg økonomiske forpliktelser som ikke er pålagt kommunene etter KL § 15. Størrelsesorden 115 millioner som skal dekke: Sekretærhjelp til prestene (20% til 1200 prester = 240 årsverk = 75 millioner. PC, mobil mv. til prestene 25 millioner. Saksbehandler for prostene økes med 15 millioner.

Andre tiltak som kan vurderes: Hjemling av avgift for gravferd og kirkelige tjenester. Bruk av forskriftshjemmel i KL § 15. Generell tilleggsproposisjon som gis som skjønnstillegg.

Tiltak på lang sikt: 1.Utredning av ny finansieringsmodell. 2.Etablering av kirken som egen sektor parallellt med kommunesektoren. 3.Sette i gang arbeid med ”kirkevariabler” som kan gi grunnlag for etablering av virkemidler på sikt.

Tiltak på mellomlang sikt: 1.Kirkebyggforsikring 1.Organiseringsforsøk 1.Forvaltning, drift og vedlikehold

KIRKEBYGG - VEDLIKEHOLD 1.Statlig finansiering av gjennomgang av alle kirker. 2.Angi standard. 3.Staten finansierer når standarden er sikret. 4.”Letten” overføres til ”ikke-lovpålagte oppgaver”