Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
SERIE: Bønn som forvandler Ikke tenk for smått om bønn. luk
Advertisements

Den vesle gutten og julenissetoget
Verveaksjon mars starter verveaksjonen i morgenrushet på Oslo S • Øke medlemstallet med 1% årlig • 8. – 24. mars ekstra innsats • Filmsnutter.
Fader Thomas - -Og de gode hjelperne. Det vil si St. Paul skole. Dere hjelper fader Thomas med nødsarbeid i India.
I.
Skjønnlitterær fortelling
Music: Nightengale Serenade
FRIHET Galaterne 5,1 ”Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast, og la dere ikke igjen legge under trelldommens åk.”
Riktig eller galt? Eller nesten riktig?. Det var elskere som skiltes seg med den største vanskeligheten. (2 feil) Jentene fikk ingen eller veldig litt.
Fra Ord til liv November 2009 “Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike” (Mt 19,24).
”Ærligere sammen” Anne Brigitta Langmoen Kvelland.
Året var 1987, i en liten by med navn Sussex, ble et lite hus totalt til intetgjort. Alt ble kastet ut, inkludert en liten brun bamse... Den ble liggende.
Kapittel 28 Norgeskartet
Spøken som gir deg lykke!
Kapittel 30 Fag og rutiner på skolen.
Et ektepar først i sekstiårene feiret sin 35 års bryllupdag på en stille, romantisk liten restaurant. Plutselig dukket en liten, men svært vakker, fe opp.
En måte å lese Bibelen på
44 Hector om skikk og bruk I Norge
Med sekken full av penger!
"Ting er ikke altid slik, de synes å være."
Velkommen til gudstjeneste
Kapittel 5 oppgave g Sett inn å sette (seg,) å sitte, å legge (seg), å
Richard Dawkins ”Hvisker du en hemmelig bekjennelse til deg selv? Ville du ikke likt å bli klonet? Jeg har aldri innrømmet det før, men jeg tror jeg ville.
Å vokse i erkjennelse og erfaring
LEDDSETNINGER Vedlejší věty.
Hva er vitsen med å gifte seg?
”Vi vil gjerne se Jesus”
Oppgave 42 Finn feilene i setningene, og gi forslag til riktige setninger. Her finnes det selvsagt mange muligheter og ikke én fasit.
Priviligerte mennesker, lever livet uten grenser, graver og pumper opp
GOD MORGEN!. HVORDAN HAR DU DET I DAG? HVA HAR DU GJORT I FERIEN? HVOR HAR DU VÆRT? HVEM HAR DU VÆRT SAMMEN MED? HVA HAR DU SPIST OG DRUKKET I FERIEN?
Kapittel 39 Samlivsformer.
Kapittel 42 Religioner i Norge.
Kapittel 47 Å gjøre lekser.
Skriv om slik at setningene betyr omtrent det samme
Kapittel 4 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 5 oppgave d Bruk riktig ord på riktig plass i riktig form.
Hypotetiske setninger. Lag setninger slik eksemplene viser. 
d. Gjør om fra direkte til indirekte tale. Han sier … 
Kapittel 19 Hva er klokka? Vet du hvor mye klokka er? Har du klokke?
Side 162 Sett inn riktig preposisjon eller adverb
Kapittel 2 oppgave e) Sett inn preposisjoner eller adverb
Prøv å sette setningene riktig sammen. Du finner oppgaven på www
K APITTEL 2, OPPGAVE F. O PPGAVE 26 Ingen ville ha trodd at Mohammed og jeg skulle gifte oss i kirka. Men det skulle vi. Utrolig mange mennesker kom for.
Kapittel 37 Hectors ønske om arbeid i Norge.
O PPGAVE 19 Side 139. O PPGAVE 19 NYTTE ( M ) – NYTTE ( V ) – BENYTTE SEG AV – NYTTIG – NYTE ( V ) – GJØRE NYTTE AV – UTNYTTE ( V ) 1. Han liker å nyte.
”Fra utsiden og inn, og innenfra og ut”
Johannes 21,11-19.
Jesus, døperen Johannes og jul
Fra ord til liv April 2010.
Oppgave 44 Preposisjoner og uttrykk.
Livets tog.
Jesu Kristi Gud Ef 1,17 Jeg ber om at vår Herre Jesu Kristi Gud, herlighetens Far, må la dere få den Ånd som gir visdom og åpenbaring, så dere lærer Gud.
Telefonmanus når du ringer fra din egen liste nr 1
Er uglen smart? Vi har forsket litt og her er svarene.
Å kjøre bil og å stå i bilkø
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer
Og.
Kapittel 36 Reza forteller om sin arbeidserfaring.
KAPITTEL 5 OPPGAVE C Sett inn preposisjoner eller adverb som passer 1. Å være enig i en sak. (Man tenker likt i en sak på forhånd, uten at man diskutert.
De 222 mest brukte ordene i det norske språket..
Shanti - Er det sider ved ditt religiøse liv du synes er for privat til å snakke om? -...[tenker lenge] jeg synes det med menstruasjonen. I India er det.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Kapittel 15 På litteraturgruppe
Den røde regndressen Likestilling i barnehagen. Sandefjord
Samtale rundt bruken av MI til barn ved hjelp av noen kasus
Kapittel 13 I begravelse.
Han sier: Jeg kaller dere ikke lenger tjenere, men venner.
Kapittel 5 oppgave i Sett inn preposisjoner eller adverb som passer.
Sett inn preposisjoner eller adverb som passer Kapittel 10 oppgave i.
KAPITTEL 50 Josephs julaften. a) Sett strek mellom ordene og forklaringene som betyr omtrent det samme desember 2. å gå 3. trist 4. nettopp 5.
Utskrift av presentasjonen:

Kapittel 2 oppgave i Kjenner disse personene ansvarsfølelse?

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. Hun tar ikke ansvar ___ oppgavene i hjemmet. Er du ansvarlig ___ dette? Han skal stilles ___ ansvar for dette. Han kjenner ingen ansvarsfølelse ___ å hjelpe henne. Dette må du ta ___ alvor. 1. for 2. for 3. til 4. for 5. på

Hvem føler ansvar for miljøet. Hva føler vi ansvar for Hvem føler ansvar for miljøet? Hva føler vi ansvar for? Hvem er ansvarlige for det som skjer? Hvor ligger ansvaret? Ligger ansvaret hos dem som har makten? Eller må ansvaret mer over til folket? Å være ansvarlig for – å ta ansvar for – å ta ansvaret på seg – å stå til ansvar for – å ha ansvarsfølelse for noe

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. Forstår du alvoret ___ denne situasjonen? Han så på meg ___ stort alvor. Disse menneskene har ingen forståelse ___ situasjonen jeg er ___. Hun anstrenger seg ___ å se lykkelig ut. Jeg har inntrykk ___ at hun klarer seg greit.

Hvilket inntrykk har du av Norge på 17. mai? Hipp-hipp hurra!!

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. Jeg håper jeg gjorde godt inntrykk ___ sjefen. Han kan litt om mange forskjellige ting. Han hevder seg ___ mange områder. ___ mange av områdene var det brutt ut væpnede konflikter. ___ en del tilfeller tjener kvinnen bedre enn mannen. ___ en del mennesker er jobben det aller viktigste i livet. Alle har rett ___ medisinsk hjelp, uavhengig ___ om man er asylsøker eller har fast opphold i landet. I går var jeg ___ legevakten fordi jeg skadet hånden min. 11. på 12. på 13. I 14. I 15. For 16. til 16. av 17. på

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. Hun forbereder seg ___ eksamen. Japanerne var ikke forberedt ___ den fryktelige katastrofen. Han er svært forelsket ___ henne. Dette grammatiske emnet er helt ukjent ___ meg. Er du klar ___ å dra? Er du klar ___ at du ikke har flere penger igjen? Jeg føler meg veldig klar ___ å flytte hjemmefra nå. Om høsten er det veldig fint og klart ___ lufta. Hun fikk en idé. Hun fant plutselig ___ at hun ville reise til Egypt i ett år. 18. til/på 19. på 20. i 21. for 22. til 23. over 24. for 25. i 26. ut

Sakkara-pyramiden i Egypt Drømmer du om å reise bort til et annet land? Eller trives du best der du bor nå? Sakkara-pyramiden i Egypt

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. Hun fant ___ hvorfor mannen hennes hadde vært så rar. Det var fordi han hadde en annen kvinne. Nå kom jeg ___ det jeg skulle si til deg. Nå husker jeg det. Jeg kommer ikke ___ på denne telefonlinjen. Det er bare opptatt. Jeg kommer ikke ___ tanken på at dere skal flytte fra byen. Det er så trist. Jeg tenker på det hele tiden. En fattig mann sier til en rik dame: ”Kan du være ___ med noen kroner til meg?” En fattig uteligger sier til en annen uteligger: ”Jeg har ingenting ___ overs. Har du?” Han holdt på å dø i ulykken. Han kjempet ___ livet på sykehuset. 27. ut 28. på 29. gjennom 30. fra 31. av 32. til 33. for

Har alle mennesker i Norge de samme økonomiske muligheter Har alle mennesker i Norge de samme økonomiske muligheter? Hvor mye har en sosialklient til overs etter at regningene er betalt? ”Storslegga”- karusell i Kristiansand dyrepark

i. Sett inn preposisjoner eller adverb som passer. De må kjempe ___ livets opphold. Han kjemper ___ å beholde posisjonen som leder. Han klamrer seg ___ livet. Han kommer ikke til å dø. Han holder seg ___ live. Han ville ___ død og liv gifte seg med henne. ___ dødsleiet sa han til sin kone: ”Jeg har aldri elsket deg.” 34. for 35. om 36. til 37. i 38. på 39. På