Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning, førskolelærerutdanningen.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2011.
Advertisements

Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •Epost •PPS •Studentweb •Its learning.
Lærerkonferansen Lærerkonferansen april Nettstøttet læring Lærerkonferansen Vidar Lillehaug Anne Rørvik.
Kunnskapsløftet og sammensatte tekster
Senter for IKT i utdanningen Sylvi Barman-Jenssen.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet •E-post •PPS •NEL •Studentweb •Its learning.
DET DIGITALE VERKTØYET I HAGEN BARNEHAGE
”Vurdering av hjemmesider” ”Vurdering av hjemmesider” en undersøkende oppgave om førsteklassenes hjemmesider. Av Fouzia, Benedicte og Svein.
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Høgskolen i Oslo IKT – kommende utfordringer Hvilke utfordringer står vi overfor i neste studieår for å styrke integreringen av pedagogisk bruk av IKT.
Hva er Fronter.
Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) i utdanning og institusjon Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning og internasjonale.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov 2008 (Klikk for å komme til neste side)
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet nov Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på Diakonhjemmet Epost PPS NEL Studentweb Its learning.
Elektroniske verktøy Diakonhjemmet august Verktøyene Disse verktøyene blir brukt på ditt studium Epost Studentweb Its learning.
Utredning om digital tilstand i høyere utdanning – om forhold knyttet til bruk av IKT i undervisningssammenheng.
CLASS FRONTER En begynnerinnføring.
Integrering av IKT i allmennlærerutdanning (uten PLUTO) Leikny Øgrim og Vibeke Bjarnø Haustseminar Stord
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Faglig og administrativ bruk av Classfronter Vibeke Bjarnø Seminar for personalseksjonen
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmenn- og førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning.
Fra pedagogisk programvare til læringsmiljøsystemer Vibeke Bjarnø, IT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo IKT.
Lærerutdanning 2005 Leikny Øgrim, Monica Johannesen IT-seksjonen Personalseminaret, LU
Masterstudium IKT og læring Leikny Øgrim og Monica Johannesen Avd. for lærerutdanning Høgskolen i Oslo.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på SOFFs konferanse Monica Johannesen & Leikny Øgrim.
Valgfagsnettverket Et samarbeid om valgemner i Informasjonsteknologi for lærere Presentert på NKUL Monica Johannesen & Leikny Øgrim Høgskolen i.
Stedbunden undervisning med fjernundervisningsteknolgi - tilrettelegging for åpen og fleksibel læring Monica Johannesen og Leikny Øgrim Høgskolen i Oslo.
Kollegaopplæring ved LU Tiltak for bred implementering av IKT ved Lærerutdanningen,LU Presentasjon for KUF på julemøte
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Bachelorstudium - faglærerutdanning for tospråklige lærere Avdeling for.
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse - IKT som pedagogisk verktøy - IKT og grunnleggende ferdigheter Nasjonale planer? Hva sier Kunnskapsløftet? Planer.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2006/2007 Vibeke.
Digital kompetanse - for hvem og hvordan?. Digital kompetanse Nå nytter det ikke lenger å vente på at det skal gå over. PFDK er her og er kommet for å.
Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT)
Ny Fronterinnstallasjon
Høgskolen i Oslo Samling II: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Konkrete eksempler på hvordan det jobbes med IKT i undervisning ved.
Skrivegrupper i førskolelærerutdanningen
Dokumentasjon av et strukturert førstelektorløp
Høgskolen i Oslo Den digitale hverdagen – fagdag for de uavhengige forlagene Valg og vurdering av digitale læringsressurser Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen,
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Deltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Filbehandling og digitale mapper Forelesning for F06-Heltid 2006/2007 Utviklet av IT-seksjonen, LU.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Eli.
Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye allmennlærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning 2004/2005 Vibeke.
Skole-/hjemsamarbeid - HiO Arild Storm 1 Skole-/hjemsamarbeid Høgskolen i Oslo Arild Storm.
Høgskolen i Oslo Eksempler på Fronterbruk integrert i faglige prosesser Personalmøte, tilsatte på Internasjonale studier, Avdeling LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo Digital kompetanse for en grunnskolelærer på trinn Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier, Seksjon for digital kompetanse,
Responsskriving (Samskriving – Prosessorientert skriving) Vibeke Bjarnø IT-seksjonen, Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A04 - Høst 2004.
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i lærerutdanningen (S1C) 1) Utfordringer og ideer om videreføring og utvikling i arbeidet med ny grunnskolelærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Arbeidsseminar Utdanningsforbundet: Digitale læremidler og læringssyn Behov for nasjonalt trykk og bevisste handlinger i barnehage og.
Etikk og nettvett Eva Marie, Heidi og Mona.
Implementering av LMS ved Avdeling for lærerutdanning Oppbygning, faglig og administrativ bruk av ClassFronter Vibeke Bjarnø Seminar for avdeling ØKS
Høgskolen i Oslo Samtekst med fokus på Prat & Forum i LUVIT Grunnkursmodul IT og læring 6.Mars 2002.
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk Vibeke Bjarnø, IKT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning.
Høgskolen i Oslo Videre om Oslomodellen Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga med vekt på flerfagsdidaktikk IKT-utvalget ved LUI Vibeke.
Høgskolen i Oslo IKT i ny grunnskolelærerutdanning ved LUI, HiO Seminar i regi av Ballast Hovedfunn fra Ballast-prosjektet. 2.Hva er digital.
Høgskolen i Oslo ”Midtveiserfaringer i et strukturert førstelektorløp” Seminar: Utviklingsprosjekt som sjanger Høgskolen i Agder -30.november 2006 Vibeke.
Høgskolen i Oslo Ny funksjonsbeskrivelse for LMS ved avd. LUI Personalmøte LUI Mikhail og Vibeke.
Høgskolen i Oslo Samling 1: Norgesuniversitetets mentorordning for lærerutdanning Hvordan jobbes det med IKT i undervisning ved LUI, HiO? Allmennlærerutdanninga.
Nettsider som sjanger Vibeke Bjarnø, IT-seksjonenIT-seksjonen Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Oslo A03 – våren 2004.
Innlegg på fagdag for øvingslærere
Høgskolen i Oslo Oslomodellen: IKT integrert i allmennlærerutdanninga IKT’s rolle i lærerutdanningen, og spesifikt om IKT-faget Studiebesøk fra Göteborg.
Felles studiestart Lærerutdanning for tospråklige lærere (TOSBA) Onsdag
Høgskolen i Oslo Integrering av IKT i allmennlærerutdanninga Besøk fra Høgskolen i Volda Vibeke Bjarnø, Fagenhet for IKT, Avdeling for lærerutdanning,
Institutt for pedagogikk Praktisk informasjon om bachelorprogrammet i pedagogikk.
Informasjonsmøte for bachelor i portugisisk. Å studere ved UiO Ansvar Still forberedt, jobb jevnt Heltid = 37,5 timer.
Studieleder Vibeke Bjarnø Fagansvarlig Aina Fossum
Tokerud skole Tokerud skoles plan for bruk av Skoleplattform Oslo og krav til minimumskompetanse.
Utskrift av presentasjonen:

Høgskolen i Oslo Introduksjon til Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) Nye førskolelærerstudenter ved Avdeling for lærerutdanning, førskolelærerutdanningen 2006/2007 Eli Gjølstad, fagenhet for IKT, avd. for lærerutdanning og Kristin Holte Haug, fagenhet pedagogikk, førskolelærerutdanningen [9.august 2006 KHH]

Høgskolen i Oslo Dagens program Presentasjon av IKT-lærere og LMS- koordinator IKT integrert i førskolelærerutdanningen og IKT i barnehagen IKT-timeplan på nett med fagressurser Læringsmiljøsystemet Fronter Nyheter/Meldinger fra tilsatte til studenter – Fronters nyhetsfunksjon IT-instruksen ved Høgskolen i Oslo (HiO) Utdeling av brukernavn og passord

Høgskolen i Oslo IT-lærere FLU grunnutdanning Kristin Holte Haug Eli Gjølstad Anita GustavsenAnne Sofie Nilsen Beate Haugom Vibeke Bjarnø

Høgskolen i Oslo LMS-koordinator, Fronter kontakt Første studieår – Heltid og deltid: Kristin Holte Haug, fagenhet pedagogikk. r/ansvarsfordeling.htm r/ansvarsfordeling.htm

Høgskolen i Oslo IKT er sentralt i lærerutdanningen Det kreves at studentene skaffer seg og videre- utvikler sin IKT- kompetanse gjennom studiet Hold dere oppdatert om tilbud på: Følg innførselen - ”IKT og læring” -”Grunnutdanning” -”F06 –Heltid” og -”F06 - Deltid” Rammeplan for førskolelærerutdanninge n (UFD, 2003) Utdrag: … bruke IKT i barnegrupper… …bruke IKT som hjelpemiddel for organisering, kommunikasjon, lek og læring… …i pedagogisk arbeid med barn skal kunne arbeide kreativt og kritisk med bruk av IKT sammen med barn…

Høgskolen i Oslo Mål - Studiehåndboka - FLU IKT og læring: Gjennom arbeidet med fagene og IKT undervisning skal studentene tilegne seg grunnleggende ferdigheter i og kunnskaper om IKT og læring slik at IKT inngår som en naturlig del av planlegging, gjennomføring og evaluering i studiet og yrke, og slik at de kan være personlige IKT-brukere i studietiden. Ferdigheter i og kunnskaper om IKT er relevant for de fem fagovergripende målområdene fra rammeplan for førskolelærerutdanning.

Høgskolen i Oslo IKT i barnehagen – Bruk av digitale verktøy i pedagogisk arbeid Barn bør få oppleve at digitale verktøy kan være en kilde til lek, kommunikasjon og innhenting av kunnskap (Rammeplan 2006:21). planen.pdf Se også: att/article ece att/article ece

Høgskolen i Oslo Digitale verktøy i pedagogisk arbeid sammen med barna i barnehagen Myter og fordommer om IKT og små barn Hvorfor skal små barn bruke digitale verktøy i barnehagen? Og hvordan skal de bruke dem? De voksnes rolle i pedagogisk arbeid med digitale verktøy og behov for kompetanseheving Digital dokumentasjon av barns utvikling og læring Litt om faglige, juridiske og etiske rammer for bruk av digitale redskaper sammen med barn Forelesningen vil bli ledsaget av med bilder, lyd og video som viser eksempler på hvordan noen barnehager bruker de digitale verktøyene

Høgskolen i Oslo IKT i lærerutdanninga – ny modell Historisk utvikling i tre trinn: Separate introduksjonskurs Obligatoriske oppgaver/arbeidskrav IKT integreres i fagene Oppgaver i IKT blir integrert i oppgaver i fagene for eksempel eksamensoppgaven: ”Gruppen som redskap for læring” (IKT og pedagogikk) i temaperioden Førskolelæreren (Heltid) og ”Barn i natur” (Deltid) (Naturfag og pedagogikk) IT-kurs koordineres etter tema og oppgaver generelt i studiet

Høgskolen i Oslo IKT i lærerutdanninga – ny modell Historisk utvikling i tre trinn: Separate introduksjonskurs Obligatoriske oppgaver/arbeidskrav IKT integreres i fagene Oppgaver i IKT blir integrert i oppgaver i fagene for eksempel eksamensoppgaven: ”Gruppen som redskap for læring” i temaperioden Førskolelæreren (Heltid) og ”Barn i natur” (Deltid) (tverrfaglig) IT-kurs koordineres etter tema og oppgaver generelt i studiet

Høgskolen i Oslo Eksamensoppgave: Gruppen som redskap for læring er/0607/intro_eksamen.htm NB! Viktig å studere oppgaveteksten nøye OG at gruppene kommer sammen umiddelbart etter gruppeinndelingen for å starte arbeid med oppgaven. NB! LMS-veiledningen!

Høgskolen i Oslo IKT-timeplan på nett med fagressurser Husk å sjekke timeplanen ofte! = Et ”levende” dokument! Hva ligger der? Tematisk oversikt Undervisningsmateriale Oppdatert timeplan

Høgskolen i Oslo Det kreves at studentene holder seg oppdatert elektronisk Nyheter (oppslag) i Fronter alle praktiske beskjeder gis her Fronter generelt el E-post (leses enten i Fronter, e-postprogrammet på studentmaskinene eller via webmail.hio.no = samme e-post overalt) Fagenhetenes nettsider enheter – LU – Faglige sider Høgskole-veven generelt VIKTIG URL: Nettressurser HiO-veven:

Høgskolen i Oslo Læringsmiljøsystemet Fronter Pålogging Brukergrensesnitt (”det vi ser på skjermen”) Toppmenyen Personlig startside Studentene har tilgang til ulike ”rom” Rommenes startside (”rom”) Rommets venstre verktøylise – ulik fra rom til rom

Høgskolen i Oslo Fronter oppbygging for F06 Kullrom Studierom Innleveringsrom (”Arbeidskrav og eksamen Eksamen”) Hva ligger hvor? Ulike Nyheter/Oppslag – må leses daglig!

Høgskolen i Oslo IT-instruksen ved HiO For å få utdelt brukernavn og passord til HiO-nettverket må dere godta IT-instruksen = Sunn fornuft! For studenter – IT – Viktig: Les IT-reglementet! Samme sted kan dere for eksempel bytte påloggingspassord til vårt nettverk Bytte av passord: Må gjøres innen: 1. oktober 2006, men ETTER Fronter-kurs i faglig studiestart!

Høgskolen i Oslo Vil du delta i et forsknings- og utviklingsprosjekt? Studenters bruk av elektroniske diskusjons- og samtekstfunksjoner i forbindelse med medstudentrespons og kriterieutvikling eskrivelse06.htm

Høgskolen i Oslo Utdeling av brukernavn og passord Organiseres klassevis i auditoriet: Klistrelapper deles ut mot: Underskrift på klasselister hvor du godtar IT-instruksen

Høgskolen i Oslo Lykke til med studiet og IKT og LMS’et Fronter!