Naturgass til Trøndelag Infrastruktur. Kort historikk - regionalt partnerskap Trøndelagsrådet Nord-Trøndelag fylkeskommune Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
COINCO II Oppsummering, forankringsprosess juni – juli 2011
Advertisements

Kommunale råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne – en ”vaktbikkje” også for utviklingshemmede? Gunn Strand Hutchinson, medlem av Bodø kommunale råd.
PLANLEGGING SMÅKRAFTVERK AV EN STØRRE GRUNNEIER
Kommersialisering CO2 lagring Kommersialisering CO 2 lagring.
Bredbåndsutbygging I Nordland
Kan kraftkrisen i Midt-Norge unngås. Møte Molde Næringsforum , 3
Statens engasjement vdr CO 2 -håndtering Bjørn-Erik Haugan, Adm. dir.
Norsk Naturgassforening Stiftet 11. mai i Bergen.
Status for gassplanene Frostating, 20. februar 2004 Petter Haugan Gassforum Trøndelag.
1 Snøhvit og følger for oss små dverger i Hammerfest Referansegruppen Luleå 14. Februar 2008 Kåre Tormod Nilsen Pro Barents AS Nordkalotten, energin och.
Naturgass gir muligheter
Pasienttransport – Møte SAFO Midt-Norge den 30.mars 2006
VA-tiltak langs Svelvikveien mellom Solumstrand og Svelvik grense – Orientering til Bystyrekomitèen Hensikt: Gi komitèen en orientering om.
Samrådsmøte for Hamarregionen, 28. mai 2013
Regionalt Utviklingsprogram Møte med kommunene Vigdis Hjulstad Belbo RUP 2003 Fylkeskommunen – ny og forsterket rolle Den nye fylkeskommunen.
FYLKESMANNEN I NORD-TRØNDELAG Kommunal- og familieavdelingen.
Line Richardsen Fagleder KS Forskning, Innovasjon og Digitalisering
Presentasjon Av Rusbehandling Midt-Norge HF Dagseminar
Utnyttelse av et gassrør til Grenland
Troms fylkeskommune - områderettet satsing Arktisk landbruk
Kystprogram Hemne – Frøya – Hitra – Ørland – Bjugn – Rissa – Åfjord – Roan Glitrende kystperler på en snor Prosjektplan for perioden november 07 - juni.
Trøndelag Trøndelag en liten region i Europa innb.
Felleseiendom til salgs? Innledning ved Velferdskonferansen 2010 Hans Olav Felix EL & IT Forbundet © EL & IT forbundet, søndag, 13. juli 2014 Lysbilde.
Hva skjer akkurat nå? Ny organisering i Sosial-, helse- og barnevernsavdelingen hos Fylkesmannen Embetsoppdraget/samhandling. Familieveiviserprosjektet.
Landsorganisasjonen i Norge Et mer inkluderende arbeidsliv: Det skal være godt å jobbe Inkluderende arbeidsliv.
Barents NaturGass AS Barents NaturGass AS
Fredrikstad 7. september 2005
CO 2 transport og lagring Energirike konferansen 2008 Haugesund 5. august 2008 Brian Bjordal.
Husbankens boligsosiale utviklingsprogram
Leverandørnett Ormen Lange
Budsjettarbeidet i 2005 Arbeidet i DKFU i forbindelse med budsjettet Strategi ved inngangen av året Historikk fra 2005 Konkrete resultater oppnådd Utgangspunkt.
LANGSUNDFORBINDELSEN NÆRINGSEFFEKTER OG FINANSIERING – Alternative title slide.
En bedre kraftsituasjon i Midt-Norge
1 Kommuneproposisjonen 2006 – Levanger formannskap Kommuneproposisjonen 2006 Utdrag av departementets presentasjon for fylkesmennene Noen tabeller.
Handlingsprogrammet. Intensjonsavtalen Bidra til å redusere energibruken i eksisterende og ny boligbebyggelse, næringsbygg og offentlige bygg gjennom.
Nordlandskartdagene GeoNordland 2005 Satsing på Arealis og Geovekst Magnar Bakksjø Enhet for plan og miljø Kultur- og miljøavdelingen.
Evaluering av Avinors organisering og tilknytningsform Møte med fagforeninger og tillitsvalgte 13. februar 2006.
Utredninger og planfase
Foto: Jo Michael Hvordan arbeider Fagskolerådet – saker? Seniorrådgiver Helge Halvorsen, NHO avdeling Kompetanse/leder av Nasjonalt Fagskoleråd Årkonferanse.
STATUS og PROSESS Idrettshall/flerbrukshall og Svømmehall
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling Nettverk natur og kulturbasert nyskaping i Nord-Trøndelag? Turid Haugen, KS.
Grønn Industrikraft Trøndelagsrådet Alf Daniel Moen.
Kraftvarmverket på Mongstad Utslippstillatelse til Statoil Forpliktende samarbeid om helhetlig miljø- og energiprosjekt Pressekonferanse torsdag 12. oktober.
Finansiering av grunnutdanning i helseforetakene v/seniorrådgiver Helga Festøy.
Kompetansemegling i Rogaland
Regionale forskningsfond
Regjeringens kontaktkonferanse Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene Oslo 23.mars 2004 Organisering av forvaltningsnivå og oppgavefordeling.
1 ”Kreative Trøndelag – her alt e mulig uansett” Recently awakened to the knowledge economy… Trøndelagsrådet 28 mars 2007.
Faste møter mellom regjeringen og KS 2010 Hva har skjedd?
Kreativ planlegging for en kreativ region?. Evalueringen av Felles fylkesplan Startet rundt årsskiftet 2004/2005 Har fulgt planprosessen fram til høsten.
Stortingsmelding 47 Samhandlingsreformen. KS Midt-Norge Presentason | 2009 DET ER BÅDE TVERRPOLITISK OG TVERRFAGLIG ENIGHET OM AT DET VIL VÆRE BEHOV FOR.
En gledelig begivenhet Orientering til styret om overtakelse av ansvaret for følgetjenester for gravide til fødested og beredskap for denne tjenesten.
FORSØKSORDNING | TT- brukere med tunge funksjonshemminger.
1 Fylkesplan for Østfold med fokus på klima og energi Fylkesplan  Tre grunntemaer  10 satsingsområder  6 mål og indikatorer for miljø Levekår.
Mulig modell for framtidig finansiering av kollektivtrafikken Dialogmøte 29. mars 2012 Harald Horne fylkesrådmann.
Gass til Østfold -vi har flere alternativer Tommy Fredriksen Østfold Energi AS.
Velkommen KVU E6 Fauske – Mørsvikbotn 4.juni 2014 Konseptvalgutredning KVU E6 Fauske - Mørsvikbotn - Faglig utredning - Politisk beslutningsgrunnlag Strategisjef.
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Evaluering – veien videre
Enhetsfylke i Møre og Romsdal
Terje Skjeggedal og Roald Lysø
Finansiering av VOK Fylkeskommunen bevilger inntil , - til finansiering av lokal vannområdekoordinator i vannområdene for årene 2016 og 2017 Midlene.
FAGGRUPPER OG PROSJEKTGRUPPER
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Regionalisering i NAV Erfaringer
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
Klimaveikart Agder Presentasjon for kommuner og regionråd
NTP prosessen og samarbeid med andre fylker
Velkommen Konseptvalgutredning (KVU) E10 Fiskebøl - Å
DET KAN VÆRE MULIG Å HA HELE STREKNINGEN FERDIG BYGD I 2023
Utskrift av presentasjonen:

Naturgass til Trøndelag Infrastruktur

Kort historikk - regionalt partnerskap Trøndelagsrådet Nord-Trøndelag fylkeskommune Sør-Trøndelag fylkeskommune Trondheim kommune Gassforum Trøndelag NHO, Bedriftsforbundet, Næringsforeninger, Næringsforum, MidGas, regionråd og samarbeidende kommuner LO, Fellesforbundet, NITO, NIF m.v.

Trøndelagsrådet. Styrings- og arbeidsgrupper Styringsgruppe på 4 personer, og noe senere en breiere referansegruppe To arbeidsgrupper: - en ledet av NTFK for å se på mulighetene for selskapsdannelse og fremskaffe grunnlag for alternative finansieringsmodeller - den andre for å se nærmere på miljøperspektivet og spesielt CO 2 - håndtering EN INFRASTUKTUR FOR HELE REGIONEN !

Forretningsplan for ”Trønderpipe AS” Arbeidet med forretningsplanen ga et godt grunnlag for koordinerte innspill til Stortingets behandling av St. meld. nr 47 i mars. Stortingets behandling resulterte i et politisk forlik som åpner for statlig medvirkning til gassrør inn Trondheimsfjorden. Trøndelagsrådets arbeide så langt har gitt et resultat så bra som det realistisk kan forventes!

Stortingets behandling av St. meld. nr 47 ( ) Inst.S nr 135 (2004 – 2005): Stortinget ber Regjeringen gi Statnett, eventuelt annet statlig selskap, sammen med kommersielle aktører i oppdrag å gå inn i konkrete drøftinger med industrien i Grenland og Trøndelag med sikte på å realisere rørløsninger for transport av gass. En statlig støtte til rør inn Trondheimsfjorden begrenses til å støtte grenrør inn til for eksempel Trondheim, Orkdal og Verdal og eventuelt utvidelse av rørdiameter for hovedrøret for å gi plass til gass til disse mottakssteder. Resultatene av disse prosessene kan danne grunnlag for distribusjon av gass til andre steder langs kysten, for eksempel Mongstad.

Arbeidet videre - del I Nødvendig med videre forberedende arbeide knyttet til selskapsetablering og finansiering, også i en mellomfase før IMN har grunnlaget for å fatte inv.beslutning Komiteen og energiministeren har pekt på nødvendigheten av et betydelig engasjement fra brukersiden (industrien – energiaktørene) Ut fra dette er det ført samtaler med NTE som har sagt seg villig til og fattet styrebeslutning om å ta en oppmannsrolle i det videre arbeidet inntil grunn- laget for en selskapsstiftelse er på plass *) *) (IMNs inv.beslutning).

Arbeidet videre – del II NTE er et fylkeskommunalt foretak og følgelig en del av den juridiske personen NTFK og undergitt fylkestingets overordnede styring. NTE har i tilknytning til saken hatt en viss kontakt med Trønder Energi AS og for så vidt også TEV og Statnett om bl. a. nettselskapenes eventuelle rolle. Energiselskapene, fylkeskommunene og Trondheim kommune stiller etter søknad midler til rådighet for regionens videre forprosjektarbeide fram til IMNs investeringsbeslutning er tatt.

Oppfølgning av St. meld. nr 47 i revidert nasjonalbudsjett 2005 I revidert nasjonalbudsjett blir Gassco bedt om å forberede seg på å ta initiativ til konkrete drøftinger mellom aktuelle parter og sørge for framdrift i saken, initiere prosessen med statlig finansiell medvirkning og inngå forpliktende prinsippavtaler om bygging av gassrør. (OED sr det som naturlig at Statnett deltar). Gasscos egne kostnader ved dette oppdraget dekkes gjennom særskilt bevilgning og det foreslås en tilleggsbevilgning på 5 mill kr i 2005 (altså ikke investeringsmidler i denne omgang) På dette grunnlag er det sendt ut invitasjon til møte på Rica Hell Hotell