Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Forbundet arbeid med Landsmøtet 2014 Presentasjon per 27. mai
Advertisements

NESOs Formannskole klasse / 2014
Velkommen til Butikkråd. Bakgrunn •Bakgrunnen for at Coop har valgt å opprette Butikkråd er for å bidra til å øke butikkens lokale konkurransekraft og.
Hva er Fretex ?.
Dag Johannes Sunde, Ida Large, Trude Saltvedt, Hedda Huse
Oppfølgingstjenesten Psykisk helse og rus
Den ideelle kommunesammenslåing
Å forholde seg til lokale media Å jobbe med rolleforståelse og offentlighetsbehov.
Arbeidsgivers losteam Arbeid og psykisk helse
Prosjektskisse Status så langt…. November 2011
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Barns språkutvikling og språkarbeid i barnehagene
Levanger kommune Rådmannen Formannskapet Orientering/drøfting om økonomiplanen – Ola Stene Rammer 2008 – regnskap 2007.
BMS på gausdøl BUKERUNDERSØKELSER DIALOG VIRKSOMHETSSTYRING
Norsk Industri – Inkluderende arbeidsliv i praksis
10. april 2014 Bibliotekledermøte :15:00 Velkommen (Karianne) 10:15-10:45 Prosjektarbeid i Akershus (Tordis Holm) 10:45-11:30 Prosjektarbeid i Hedmark.
Arbeid med bistand Rapportering.
Cafédialog – elevmedvirkning
Arbeidsseminar om elevmedvirkning ELEVUNDERSØKELSEN Slik følger vi opp resultatene på Lambertseter videregående skole.
Brukerforum voksenpsykiatri
Næringspolitisk Forum …dette sa vi 12. januar 2004.
Brukernes time 2009 referat.  Brukerne har lite bevisst forhold til hva brukergruppen kan brukes til og gruppens mandat.  Når kunder og leverandør er.
Malverk intern produktopplæring
Boligkonferansen i Tromsø mai Boligpolitikk i Tromsø boligsosiale utfordringer.
Organisering og arbeidet i kommunene
Resultater etter KBLs opplæring i husleieloven og forvaltningsloven
KURSPLAN 2004 PSYKIATRI OG RUS I EN ARBEIDSMARKEDSBEDRIFT.
IKT i undervisningen Science camp Halmstad 12. april 2011 Torgeir Selle.
Vi skal bygge videre på det vi har!
Om du ønsker, kan du sette inn navn, tittel på foredraget, o.l. her. Erfaringer med SAP Seminar Åse Berg Studie- og forskningsseksjonen SVT-fakultetet.
ETABLERING AV LOKALT SN-FORUM/GRUPPE. Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening Mål for første møte Bli enig om: Å sammen ta initiativ til lokal SN-forum.
Vest-Agder fylkeskommune en drivkraft for utvikling Folkestyre – kompetanse - samarbeid.
Samling for systemansvarlige OTTO og VIGO 4. november 2014 Oslo
Prosess skolestruktur Handlingsprogrammet Vedtaket: For fortsatt å kunne ha skoler med høy kvalitet i en virkelighet med mindre økonomiske.
Evaluering av rådmannen ved Finn Christian Brevig
Velkommen til Kompetanseforum 14.oktober Saksliste Sak 36/14Referat Sak 37/14Orienteringssaker Sak 38/14Anbefaling av strategiplan Sak.
Cafédialog – elevmedvirkning
PROSJEKT VÅREN 2015 I løpet av våren 2015 skal samtlige studenter i 3DT, 3ELE, 3DTD, 3. master ikt og 3 master indøk, 3DTM, Programmering og Multimedia.
Folkevalgtopplæring for Bydelsstyremedlemmer Reglement for bydelsstyrene.
STYRKET KONTAKT MELLOM FUP OG FAKULTETENE Kort orientering vedrørende utvidet universitetspedagogisk konsultasjon Møte i studiekomiteen 8. desember.
Foreldremøte Apalløkka skole høsten 2014
Kort om departementets arbeid mot 2015
Veiledning prosjektroller
Kommunesammenslåing Avdeling - dato, Nye Sandefjord.
Idrettsrådets ansvar og rolle
TILSYN FOLKEHELSE  Brev frå fylkesmann  Praktisk tilrettelegging og rykte går…  Møte med rådmann og kommunalsjef  Innsending av dokumentasjon.
Samlinger november 2014 Før inntaket 2015/16 Søknadsfrist 1.februar Meldingsskjema 1.mars Spesialundervisning.
Lederutvikling hos USIT
FAU møte kl. 18:00 Årskalender Skolefester 2015 Sykkeldag for 4. klasse KFU Eventuelt Informasjon fra rektor.
11 Nettverksmøte for LP – Agenda – 10.10: Informasjon om EU-tjenesten ved NTNU v/ Per Inge Andresen og Øyvind Throndsen – 10.25:
PSY (Videregående modeller i arbeids- og organisasjonspsykologi)
Nye nettsider Elvur Thorsteinsdottir Dialogmøte.
Startmøte Veilederutdanning Hva er et startmøte? Et møte der det gjennomføres en prosess med styret og mange ressurspersoner i klubben.
Ny styringsmodell for SiO Utvidet regionrådsmøte 2. juni 2016 Frøya Bjørn Buan Enhetsleder SiO.
1 STATUS PROSJEKT PSYKISK HELSE OG RUS Overordnet samarbeidsutvalg 7. desember 2015 Prosjektleder Kari Engen Sørensen.
Dialogmøte vedrørende utredning skolestruktur Skarnsundet Redigert
Forventningene fra Fylkesmann « Fylkesmannen forventer at det er gjort en vurdering av hvorvidt kommunen, gjennom ny kommune eller på egen hånd, er i stand.
Forhandlingsutvalgenes utredningsarbeid for mulig sammenslåing av fem kommuner i Indre Østfold Fellesmøte med referansegruppene Tirsdag 1. september 2015.
Oppfølgingsmøte Veilederutdanning Hensikt Oppfølging av startmøtet. Presentere resultater og erfaringer med gjennomført plan, samt vurdere om det.
Kommunal planstrategi
Velkommen til Fagnettverk
Den gode skoleeier I Nes.
Forvaltnings- og regionreformen Trøndelagsrådet 31. januar 2006
Forventningene fra Fylkesmann
Asker Kommune Helse og omsorg
Hva jobbet vi med i går? Kommunen i systemet Rollene og spilleregler
Informasjonsmøte om VEILEDNING
Brukerutvalget – mandat
Opplæring Koordinatorer 1. november 18
Arbeidsmiljøundersøkelsen
Utskrift av presentasjonen:

Fokusgrupper Komité Helse og omsorg 25. februar 2015

Politiske føringer Kommunestyrets vedtak i november 2014 (sak 124/(14) > Følgende medvirkningsarenaer videreføres og videreutvikles med tanke på å styrke de politiske medvirkningsprosessene Brukerundersøkelser Dialogmøter Fokusgrupper Nærmiljøkonferanser Komiteens vedtak i januar 2015 (sak 5/15) > Representanter fra følgende bruker- eller pårørendegrupper inviteres til å delta i komiteens fokusgruppe i 2015: –Rus og psykisk helse

Overordnet opplegg Fokusgrupper innebærer at en gruppe mennesker samles, diskuterer og fokuserer på et bestemt tema (gruppediskusjon). Målet er å få frem deltakernes oppfatninger og synspunkter om det aktuelle temaet. Deltakere > 8-10 brukere > Inntil 4 representanter fra komiteen (både posisjonen og opposisjonen) > Ekstern konsulent er møteleder/moderator Agenda for møtene > Det utarbeides en intervjuguide med spørsmål og problemstillinger som komiteen særlig er opptatt av å få belyst i møtet. > Det er møteleders ansvar å rettlede og bringe diskusjonen fremover i tråd med problemstillingene i intervjuguiden.

Konsulentbistand > Rådmannen arbeider med å inngå avtale med konsulentfirma som skal bistå i gjennomføringen av fokusgrupper. > Det legges opp til at konsulentselskapet skal gjennomføre følgende aktiviteter: –Gi komiteens medlemmer en generell introduksjon/opplæring i fokusgrupper som metode (1 times orientering) –Utarbeide intervjuguide for de tre fokusgruppene i nært samarbeid med komiteene. –Være møteleder/moderator i forbindelse med gjennomføring av de tre fokusgruppene, samt skrive referat/oppsummering fra møtene.

Bistand fra administrasjonen > Administrasjonen bistår komiteene med følgende praktisk tilrettelegging: –Løpende dialog med konsulentselskapet –Forespørre aktuelle deltakere fra den brukergruppen som er valgt ut (i samarbeid med aktuell tjeneste) –Finne egnede lokaler til gjennomføring av fokusgruppene –Annen praktisk bistand etter behov

Foreløpig fremdriftsplan TidspunktAktivitet Komitémøte i februarKomiteen diskuterer og avklarer følgende: Hvilke problemstillinger som ønskes diskutert med brukerne Hvem i komiteen som skal delta (4 personer) Dato for møtene Komitémøte i marsKomiteen diskuterer og avklarer følgende: Gjennomgår og beslutter utkast til intervjuguide 14. april (tentativt)Felles orientering for komiteenes medlemmer om fokusgrupper som metode osv. Gjennomføres i forkant av kommunestyremøtet. Til avklaringKomiteen må avklare dato og tidspunkt for gjennomføring av fokusgruppen. Mulig løsning: Fokusgruppen gjennomføres i forkant (kl ) av komiteens ordinære møte i mai.

Spørsmål til drøfting 1. Definere tydelige problemstillinger/spørsmål > Det er viktig at komiteen spisser noen tydelige problemstillinger som oversendes konsulentene som grunnlag for arbeidet med intervjuguiden –Hva ønsker komiteen å oppnå med fokusgruppen? –Hvilke temaer ønsker komiteen å få økt kunnskap om? –Hvilke konkrete spørsmål/problemstillinger er det særlig ønskelig å få brukernes tilbakemelding på? 2. Avklare deltakelse fra komiteen > Hvem i komiteen skal delta (inntil 4 personer) > Både posisjonen og opposisjonen bør være representert. 3. Avklare dato og tidspunkt for fokusgruppen > Når skal fokusgruppen gjennomføres – dato og tidspunkt