Lier kommune Sykehus på Gullaug Hvordan vil Lier takle presset? Innledning til debatt Lampeland 27.01.05 Ulla Nævestad, Ordfører.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor produsere mat i Norge?
Advertisements

Areal- og transportplan for Buskerudbyen
Næringsvennlig offentlig sektor Grupperapport til Strategisk næringsplan for storbyregionen Stavanger
Regionrådsmøte 28. mai 2013 Hamar kommune v/ Tone Wabakken.
Cicignon – Fra gammelt sykehus til ung bydel i Fredrikstad
N orges mest framtidsrettede fagskole, der fagmiljøene møtes og kompetanse utvikles SAMHANDLIGSREFORMEN Pål Storå avd.leder helsefag fagskolen.gjovik.no.
Fritidsboliger i seterlandskapet
Finanskrisen Arbeidsledighet i reiselivsnæringen Innvirkninger på Krødsherad kommune Ordfører Olav Skinnes, Krødsherad kommune.
Generelt om Randaberg Kommunen
Matvaresikkerhet og jordvern
1 Noen utfordringer for fagbevegelsen – særlig i instituttsektoren Espen Løken, Fafo Innledning for NTL Forskningsinstituttene 24. september 2008.
Framtidsbygda Å skape et sted Evje 17. april 2008 Rådmannskontoret.
Fremtidens matproduksjon
VELKOMMEN KICK OFF INTELLIGENTE HELSE OG OMSORGSTJENESTER.
Jordbruk i distrikts-Norge
UTVIKLING AV SUNDLAND-OMRÅDET - Intensjon - Status - Utfordring - Videre prosess Formannskapet
Limaendringer i norsk Arktis – Knsekvenser for livet i nord 11. mai 2010.
Kommunes overordnede arealpolitikk/ utfordringer/ strategier
Presentasjon for Drammen formannskap 7. juni 2011
E16 Skaret - Hønefoss Gert Myhren - planleggingsansvarlig
Mulighetsanalyse oppgradering/utvidelse av Drammen sykehus
Fiskeri- og havbruksnæringens betydning for Norge
Regionalt perspektiv på jernbane og knutepunktutvikling Regionrådet
KOMMUNEPLANENS SAMFUNNSDEL
Foreløpig uttalelse fra Norges Bondelag Stortingets næringskomité 6. Januar 2012 Landbruks- og matpolitikken Meld. St. 9 ( ) Velkommen til bords.
Vestfolds fortrinn Klima og natur, kulturhistorie Urbant Variert arbeidsmarked Kort vei til Oslo.
Prinsipp- og handlingsprogrammet Debatt frem mot landsmøtet 2014.
Buskerudbyen: Regionalt samarbeid om bærekraftig areal- og transportpolitikk.
Lierne II - en ekstraordinær satsing på næringsutvikling og bolyst Lierne II - fremtidens Lierne.
Husbanken -statens sentrale organ for gjennomføring av boligpolitikken Regjeringens visjon er: "alle skal kunne bo godt og trygt". For å nå denne visjonen.
Organisering Bodø Nordland og Svalbard Hammerfest Troms og Finmark
Oppfølging av praksiskonsulentordningen i Helse Sør-Øst Vegard Høgli, fagsjef Helse Sør-Øst RHF Bente Thorsen, fastlege, praksiskoordinator Oslo universitetssykehus.
GODE RÅD TIL STYRELEDER Birgitte Brekke, Frivillighet Norge.
Folkehelsearbeid i Lier kommune
Fremtidens matproduksjon
Fredrik Rønning Iversen Prosjektleder
Hva er landsmøtet?  Øverste besluttende organ = sjefen over alle sjefer!  Lokallaga sitt møte  Møteplass  Mye moro!
Utviklingsavdelinga KU i praksis - slik gjorde vi det Vurdering og sortering av innspill i arbeidet med arealdelen for Ål kommune Berit Heitmann.
Langsiktig arealstrategi
Planer og pågående prosesser som har betydning for næringsutvikling 1 Kommuneplanens samfunnsdel Kommuneplanens arealdel ATP-plan Buskerudbyen.
Norwegian Ministry of Modernisation Fornyelse av velferdssamfunnet Morten Andreas Meyer Moderniseringsminister YS-konferansen oktober, 2004.
OPPSUMMERING Den offisielle start i går i kommunelokalet Ca. 75 deltakere Opplegg om kommuneplanprosessen og om kommunens framtidige behov 7 bord med debatt.
Universell utforming i Mandal
Regional utvikling - Norge Bjørnar Sæther SGO 1001.
Nytt dobbeltspor Oslo – Ski Follobanen
Nasjonal strand- og kystsonekonferanse Fevik 2014 Færder nasjonalpark - Innledning - Hva vil vi med den marine delen? -Innspill til sentrale myndigheter.
Markaloven og Maridalen Fem fylker – 19 kommuner 310 km2 i Oslo 850 km2 i Akershus 325 km2 i Buskerud 210 km2 i Oppland 5 km2 i Østfold Til sammen 1700.
Forslag til revidert Grøntplan for Oslo
Velkommen til Hobøl !.
Detaljreguleringsplan for Opstad Vest
Strategisk næringsplan - Høringsforslag PSN
Sør-Aurdal Arbeiderparti Valgprogram
Mosseregionkonferansen Ellen Grepperud, sekretariatsleder
Kommunestruktur… generalistkommuner Norske kommuner ansvar for langt flere oppgaver enn mellom- og søreuropeiske kommuner 2.
Lier kommune Skog, strand og byråkrati – hvordan gjøre gode intensjoner til god politikk? Hvordan Lier kommune forsøker å møte utfordringene i regionen.
Regional utvikling Norge II Bjørnar Sæther SGO 1001.
Levanger kommune, kommunedelplan Sundet - Havna.
FAKTA om kommunedelplanen som Nore og Uvdal, Sigdal og Rollag har utarbeida i en parallell prosess til verneprosessen for Trillemarka - Rollagsfjell Kommunedelplanen.
Partnerskapet som arena for styring og utvikling, - hvordan kan dette videreutvikles? Quality Spa & Resort Norefjell 21. april 2009.
Bamble Kommune, STHF, og NAV 2009 – 2010 Satt i drift Fokus på det som virker.
Samhandlingsreformen i kommunene- Erfaringer fra Ski kommune
Fylkesmannen i Nordland I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I I.
Næringsliv Fokusgruppemøte 9. mai Utfordringer E16 – ferdig stamveg – arealplanlegging står på vent Markedsmessig betydning er liten, økes ved større.
Nullalternativet Hva skjer om vi fortsetter som egen kommune ? Noen betraktninger fra rådmannen.
Fra stupetårn til innlandshovedstad Bjørn Gudbjørgsrud, rådmann.
vi starter med fremtiden og skaper den selv?
Tove Hellem Arealalternativ i byutredningen i Trondheim - en orientering til Lillehammer kommune
Konjunkturrapport for arkitektbransjen 1H 2017
Trysil- Utfordringer og muligheter.
Seniorer i finansnæringen
Utskrift av presentasjonen:

Lier kommune Sykehus på Gullaug Hvordan vil Lier takle presset? Innledning til debatt Lampeland Ulla Nævestad, Ordfører

Lier kommune Lier kommune – noen tall 302 km innbyggere arbeidstakere arbeidsplasser daa jordbruksareal i drift herav daa hagebruksareal 200 km2 produktiv skog 650 årsverk i landbruket

Lier kommune Kommuneplan for Lier - visjonen Vår visjon er: Grønne Lier Om 30 – 40 år skal liungene kunne si: Vi har bevart: naturområder, kulturminner og kulturlandskap Vi kan oppleve: en grønn dal og et vakkert kulturlandskap Vi har utnyttet ressursene slik at vi har: et aktivt og mangfoldig landbruk klare grenser for inngrep og nedbygging av landskapet (Kommuneplan for Lier Visjon og utdrag av utdypende tekst)

Lier kommune Kommunedelplan for ytre Lier Medvirkningsprosessen: Temavise arbeidsgrupper i sving sept.-okt. 04 Strandsone Veier og samferdsel (Sykehusgruppe ble ikke etablert – ingen meldte seg) Samarbeidsforum i arbeid nå med følgende deltakere: Arbeidsgruppene – én fra hver av dem Næringsliv og landbruk Natur- og friluftsorganisasjoner Statens vegvesen og Sykehuset Buskerud HF Lier kommune – politikere og rådmannen

Lier kommune Sykehus på Gullaug Konsekvensutredningen viser: Kortvarig sysselsettingsvekst i anleggsperioden Ikke sannsynlig at flytting til Gullaug i seg selv vil føre til vekst i næringslivet Etablering på Gullaug vil kunne trekke til seg helserelaterte virksomheter Boligveksten kan bli høy dersom Lier kommune ønsker det, det beror på de valg kommunen gjør

Lier kommune Sykehus på Gullaug Lier kommune tror: At funnene i konsekvensutredningen stemmer Fremtidig vekst i Lier er mer avhengig av andre forhold enn sykehusetableringen Presset fra Oslo og Drammen Nye veier - særlig nye kryss mellom hovedveiene på Viker, Jensvoll, Amtmannssvingen eller …?? er sterke lokaliseringsfaktorer for næringslivet Boligbyggingen har vi mål om å kanalisere til lia i øst Utsikten - Engersand

Lier kommune Lier kommune – mellom Oslo og Drammen Fra Fremtidsbilder for Lier. Prof. Tor Selstad.

Lier kommune Arealdisponeringen i ytre Lier Lier kommune vil gjøre: Styre for å holde veksten lav Holde på prinsippet om grønt belte i dalen Lierelva og Linnesstranda naturreservat viktige elementer Opprettholde et sterkt jordvern Avvise containerhavn og godsterminal på Lierstranda de forbruker areal og flytter presset lenger utover i Lier Fortsette å arbeide for næring på Gjellebekk/Gunnaråsen som alternativ til dalbunnen Styre boligveksten til aksen Utsikten – Engersand Dette er hva vi har sagt til nå – vi vil fortsette med det