FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
Hvorfor skal du stemme? Skrevet av Hallvar Furø, Digital Medieproduksjon i Halden
Advertisements

THAILAND.
 Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007  IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og.
Høyere livskvalitet -færre bekymringer. Ny teknologi – nye muligheter Eiere: Konseptutviklingen startet våren Tryggere Hjem AS ble stiftet:
Den kristne fasten Nei, dette er fasten jeg har valgt: å løse urettferdige lenker, sprenge båndene i åket, sette undertrykte fri og bryte hvert åk i.
Unge & Rus.
Du har $ 350,- Hva skal du bruke dem på? Dine valg er i dette tilfellet: Bank til 2 % rente Aksjer til 25 % rente Eller på Banners Broker.
AUDIT (alcohol use disorders identification test)
Markedsinfo fra Bergen kommune – vann- og avløpsetaten
Prosjekt ELIMINATE Innsamlingskampanje. Vår andre mulighet til å forandre historien.
MERKELIG ! Her er en liten matematisk øvelse som helt sikkert
Innbydelse til grillfest I fritidshuset mitt. For enkelhetskyld ordner jeg med festen og drikke.
Røde Kors Ungdom Tekst osv.
Unge & rus.
Velferd i Norge: Arbeid, aktivitet og trygghet
SAMMEN FOR DE FORFULGTE
Tyfonen Haiyan som rammet det sentrale Filippinene den 8. november var en megakatastrofe.
i lys av spørsmål knyttet til vann, konflikter og kvinners levekår.
Barna er de største taperne ……
Konsekvenser av klimaendring
Presentasjonen er laget av Hilde Hov
Ordstilling.
Hvordan kan DU forandre verden? HVEM ER DINE FORBILDER?
SAMMENLIKNING KLIKKPRIS AVTALE MED RENT-A-PRINTER LEIE AVTALE
Velkommen til WorkShop Trio Statistikk
Næringslivets bistandskonferanse 2010, Oslo 10. febr. ”Megastore investeringers betydning for økonomisk og sosial utvikling – eksempel Angola” V/ Jon Vea,
U - L A N D.
1 1 Myter om integrering og innvandrere Innledning på Fagkonferansen INTRO 5 år 2. september 2009 Seniorforsker Lars Østby Statistisk sentralbyrå
Befolkningsutviklingen i verden.
Mangfold og det flerkulturelle samfunn
INSTRUKSJONER I manusdelen under finner du instruksjoner for hvordan du skal bruke denne presentasjonen, og for hvordan du best mulig kan tilpasse den.
Vår andre mulighet til å forandre historien Jodmangelrelaterte sykdommer (IDD) •I 1994, Kiwanis startet et partnerskap med UNICEF og samlet inn nesten.
Ungdomsbevegelsen til Kirkens Nødhjelp
Medlemsutvikling i D Status i Distriktet er tilfredsstillende, men noen klubber sliter!
Polen Polen ligger i Øst-Europa og strekker seg fra Østersjøen i
Strømmestiftelsen er utviklingsorganisasjonen som hjelper folk i gang. Som gir fattige mennesker starthjelp til å klare seg på.
Undersøkelse om svømmedyktighet 2003

Kapittel 3 oppgave h Sett inn riktig stedsadverb
Drikkevannsforsyningen i Troms - basert på Vannverksregisteret Tilbakeblikk - status - utfordringer Jens Erik Pettersen Finnsnes, Oktober 2005.
Overføring av avløp til Holmestrand Etter mindre enn 20 år, kan det siste av i alt 7 renseanlegg i Sande bli nedlagt.
Hvor mange dager i løpet av de siste 7 dager, gikk du minst 10 minutter i strekk for å komme deg fra et sted til et annet? Dette inkluderer gange på jobb.
Water Resource Group Vann Rotarys satsingsområde.
Kenya NLM startet arbeid i Kenya i Mye av NLMs arbeid er integrert i den lutherske kirke i Kenya. De nasjonale kirkene har selv ansvar for arbeidet.
Levende vann Joh 4,10 Jesus svarte: "Om du hadde kjent Guds gave og visst hvem det er som ber deg om drikke, da hadde du bedt ham, og han hadde gitt deg.
Takk for din nåde, Gud. Takk for din nåde, Gud.
100 lure ord å lære.
RAMADAN.
KAMPANJEHØYDEPUNKT HØSTEN Amnesty setter en stopper for overgrep mot individet Foto: (C) Amnesty International.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker
VERDENSARVFORUM 2014 Finansiering av fellesgodene Noen eksempler på muligheter for verdensarvområdene Hjelp! Legg pengene her! John A. Bryde.
VANN FORANDRER ALT SLIDE 1: Introduser deg selv og avtal om du vil ha spørsmål underveis eller på slutten av presentasjonen. Med TV-aksjonen NRK 2014 skal.
Tenk deg en landsby der det bor 100 mennesker. Tenk deg også at disse representerte verdens befolkning slik den er i dag i alle sine variasjoner. Da ville.
ExxonMobil Gründercamp Oppgave
Presentasjonen er laget av Hilde Hov
Litt informasjon til deg som skal holde foredraget: Dette foredraget holdes beste gjennom også å vise fasteaksjonsfilmen som følger med. Filmen finnes.
Evangelical Christian Church, ECC En inspirerende misjonsstasjon i jungelen i Bangladesh.
Noen erfaringer fra NTNU ?
Ithemba betyr håp på Zulu. Det er nettopp håp for fremtiden som FAbU´s nye misjonsprosjekt handler om. Hensikten  Ithemba-prosjektet vil bidra til en.
 Metodistkirken i Haugesund Misjonsprosjekt Vannpumpe ved Denhere Rural Clinic.
Ble startet etter en inspirasjonsreise til Uganda i 2007 IRC i 104 C, Ole Romslo Traasdahl så hvilket enormt behov det var for rent drikkevann, og dro.
Karibu Velkommen. Askøy Rotary Klubb ønsker velkommen til: Koguta Village KENYA En orientering om et brønnboringsprosjekt I Koguta Village mai/juni 2015.
Din innsats betyr en forskjell i manges liv! Hva går pengene til?
Søndagsskolen i Bergen Centrals Misjonsprosjekt
INNSAMLING TIL REDD BARNAS ARBEID
Frelsesarmeens kvinners
Til deg som skal holde denne presentasjonen:
Frelsesarmeens kvinners
Brønnbygging i Afrika.
Lions Club Bærum/Verdande v/Inger Bernhoft Dårflot
Utskrift av presentasjonen:

FA Kvinners misjonsoffer 2015 Rent vann i Uganda

UGANDA ’Afrikas perle’ km2 35 millioner innbyggere 50 % er under 15 år

Vann i Uganda 70% av sykehusbesøk i Øst Afrika er som følge av at folk har drukket skittent vann Man regner med at mennesker dør av diaré hvert år i Uganda. De aller fleste av disse er barn under fem år. I tillegg er det mange som har helseproblemer på grunn av urent vann, som tyfoidfeber, hepatitt A, bilharzia osv.

Hvor mange minutter bruker DU på å få deg et glass drikkevann?

I Uganda er det vanlig at kvinner og barn bruker to til tre timer hver dag på å hente vann. –Ofte er det flere kilometer å gå –Ved sikre vannkilder (hvor vannet er trygt til å drikkes) må man ofte stå i kø, opptil flere timer for å få vann

Frelsesarmeen i Uganda  Er en av våre samarbeidspartnere (Partners in Mission)  Startet i Uganda i 1931  Ble forbudt i 1977 av Idi Amin  Startet igjen i 1980  Ble eget territorium i 2011

Ett eksempel…. Bumusomi ligger helt øst i Uganda, bare 10 km fra grensen til Kenya Det er to kilometer til vannkilden, men vannet her er ikke rent, og ikke egnet til å drikke Kvinner og barn bruker to til tre timer hver dag på å hente vann Mange lider av sykdommer som følge av det dårlige vannet

Frelsesarmeen ønsker å gjøre noe Med hjelp fra dere, vil FA Uganda bore brønner og installere håndpumper Man må ofte bore dypt for å komme til godt og brukbart vann Selve brønnboringen og installasjon av håndpumpa utgjør den største kostnaden

Vedlikehold For å sikre at brønnen kommer befolkningen til gode i mange år fremover, jobber man sammen med lokalbefolkningen om å –Velge en vannkomité –Bli enige om en avgift som alle som bruker brønnen må betale hver måned FA gir medlemmene av vannkomiteen opplæring i vedlikehold, reparasjon, og hvordan håndtere pengene folk betaler

Det nytter! Du kan bidrar til at Frelsesarmeen i Uganda kan gjøre en forskjell i nærmiljøene der de er Du kan også hjelpe til Din gave er mer enn en dråpe i havet.

TAKK