Velkommen Norge i ny drakt.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Advertisements

VM Fotballen.eu har foran VM i fotball 2010 fått på plass et VM-studio utenom det vanlige. Det du ikke finner om VM her er ikke verdt.
Fotball mot homofobi Et skjevt blikk fra sidelinja.
En innføring i spillet: Lag En Setning
Bildekomposisjon.
Kilder: Ligger på hjemmesiden  Din side Din side  PC World Norge PC World Norge  Akam.no (1) Akam.no  Akam.no (2) Akam.no (2)  Online Online.
Student Exchange Programme
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Kvinne Fotballen Klepp Elite Utarbeidet av: 2008 Klubblisensen: -Ett godt verktøy -Stiller krav -Setter press på klubb -Gir muligheter for utvikling -Generer.
PowerPoint-mal FLT.
Frankrike Hei, i Frankrike er styreformen Republikk.
Dommerens oppgaver ved barnefotball
Kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen i Kristiansand Samspill og rolleforståelse Hvorfor det er viktig at ansatte, foreldre og elever medvirker.
Norske barns rettigheter i et internasjonalt perspektiv – Hvor står vi? Professor Kirsten Sandberg Institutt for offentlig rett.
Hvordan spille Yukigassen snøballkamp
Dokumentasjon av en prosess
Min hobby Þorbjörg Arna.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Orientering om NFFs budsjett for 2009 relatert til 1. divisjon kvinner.
Håndverk Tro Makt Symbolikk Noe å leve av? Identitet Periode Stil Funn
Hva vet folk flest om hjertesvikt
Ta bilder med mobiltelefon
Forslag til Levangers 1000 års logo
Praksisoppfølging i GLU Organisering, ressurser, fordeling… Avdeling for lærerutdanning og internasjonale studier, Vibeke Bjarnø
1 Norge i utakt? – et europeisk overblikk Se: H L-K 2000: Norge i utakst?
Nest-Sotra Menn senior 5. div SESONG / FOTBALL QUIZ
Utveksling – for deg som vil noe mer!
Brukergrensesnitt og design av skjermbilder
Disiplinære forføyninger Sarpsborg, 7. mars 2010 Morten Høgberg.
Retningslinjer og regelnytt Fair play og respekt  Viktig område for NFF – og fotballens omdømme  Felles ansvar – bevissthet på ulike.
Vårmøte 2012 VELKOMMEN TIL VÅRMØTE PÅ HOTEL ARENA, LILLESTRØM TORSDAG 26. MARS, KL 1800.
O PPGAVE 20 Side Å KJENNE ( SEG ) IGJEN 1. Tror du de vil kjenne meg igjen etter at jeg har farget håret? 2. Han hadde gått seg vill. Han kjente.
Johannes 14,1-11 veien, sannheten og livet
AN INTRODUCTION TO NATO
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Konsept, tekst og regler av Skage Hansen.
Quiz 2 våren Februar 2014 Spørsmål m/tema: ”Historien bak….”
Bakgrunnsbilder. Dere kan nå administrere bakgrunnsbilde selv gjennom Ressursgallerimodulen Tips: bildet bør ikke være for tungt (inntil kb går.
i:SEE ”MATTEBOKSEN” Plastkoffert med cuisenairestaver som vi bruker
”MULTIPLIKASJONSBÅNDET” Addisjon og subtraksjon
PowerPoint-mal FLT. –mer en et fagforbund Forbundet for Ledelse og Teknikk.
EUs ungdomsprogram Aktiv ungdom Et program for ikke-formell læring Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir)
"Målrettet prosjektstyring" 30 år En liten introduksjon
ZIPPYS VENNER Du står fritt til å gjøre denne presentasjonen mest mulig til din egen. Legg gjerne til konkrete bilder og tekst du ønsker å ha med, og du.
Lucy Smiths Barnerettighetsdag 2014 Internasjonale erfaringer med klageordninger og barns muligheter for å bruke domstolene Kirsten Sandberg.
RETNINGSLINJER FOR SESONGEN 2009 RUNE PEDERSEN, NFF.
Sykling mot enveiskjøring
Der alle har glede av å være Referat Trenerforum 3. november November 2012.
FOTBALLQUIZ.
VM i Sportsdrill 2010 Bergen 31. juli - 9. august.
Det norske radiomarkedet er underutviklet både lytter og annonsemessig *Metode for innhenting av data kan variere fra land til land **Norsk Gallup oppgir.
NetCom kutter surfeprisene i Europa
Myter – organisasjon og ledelse i barnehagen
2. Verdenskrig.
EU Den europeiske union.
2. verdenskrig Før krigen: 1933: Hitler blir diktator i Tyskland
All informasjon om profilen er samlet i en Profilmanual på nett. UiBs visuelle profil er enkel, anvendelig og fleksibel! En visuell profil får kun effekt.
Slovakia, Sveits og Sverige.  Slovakia er eit land som ligg i midten av Europa.  Hovudstaden heiter Bratislava  Du kan oppleve mykje der. Ta ein tur.
Frankrike.  Fargene til Frankrike er blått, hvitt og rødt  Landet har over 66 millioner innbyggere  Styreformen er demokratisk republikk  Valutaen.
ET GRUNNSTOFF KAN VÆRE ET FAST STOFF, FOR EKSEMPEL ET METALL eller EN VÆSKE eller EN GASS.
Livssynshumanismen.
Bra stemning på vår OL arena i dag TIRSDAG 4. MARS 2014
Livssynshumanismen.
Treninger 2017 G2006 Årsklassen G11/12 er fortsatt definert som barnefotball etter NFFs regler. Treningsinnholdet er ganske likt det som gjaldt for siste.
Livssynshumanismen.
Følgende logoer skal benyttes;
1.
Brukstips! Tekstfeltene i denne filen er vanlige tekstbokser. Du kan endre skrifttype, størrelse, flytte dem rundt, slette dem eller kopiere dem hvis du.
Utskrift av presentasjonen:

Velkommen Norge i ny drakt

Historikk 1908-ca1920 Norge spilte med varierende draktfarger – uten flagg Ca 1920-1931 Norge kjent som de ”blåtrøyede” – flagget introduseres 1931 Forbundsstyret vedtar at landslaget skal spille i landets farger, med røde trøyer og hvite bukser – flagget beholdes

Andre landslag Ingen andre landslag i Europa spiller med rene flagg på drakten. Alle har sitt emblem, hvor landets farger er tatt opp på ulike måter. Bruker ren forbundslogo: Danmark, Sverige, Italia, England, Wales, Island, Portugal, Sveits, Irland. Bruker en variant med elementer av forbundslogo: Nederland, Belgia, Ungarn, Tyrkia Bruker en egen landslagslogo Spania, Tyskland, Østerrike, Skottland, Slovenia

Eget symbol for norske landslag? Norges Fotballforbund har i flere år sett på muligheten for å etablere et eget symbol for landslagene. Bakgrunnen er et ønske om å forsterke fotballandslagenes identitet, samt deres tilhørighet til norsk fotball som helhet Det er også et poeng å bygge opp et beskyttet varemerke for landslagene, et symbol som er unikt for vår organisasjon og våre landslag.

Ikke både òg Internasjonale regler tillater kun et emblem/symbol på drakten Skal vi etablere et eget emblem for landslaget, må flagget erstattes

Film

Det nye emblemet Emblemet er bygget opp av tre skjold som ligger oppå hverandre, rødt, hvitt og blått. På den måten ivaretas også flagget i det nye emblemet. Det norske flagget er plassert over spillerens navn på ryggen.

Hva betyr det at flagget blir borte? Et nytt emblem på drakten vil innebære at en lang historie med flagget som landslagenes kjennetegn blir borte. For mange vil nok det oppfattes som negativt. Å spille med ”flagget på brystet” er et innarbeidet begrep. Metaforen kan fortsatt brukes, da stripene i flagget er ivaretatt i skjoldene i emblemet

Hva betyr emblemet? Emblemet er bygget rundt en drage som er et viktig symbol fra norsk historie. Vikingene hadde sine drageskip, og dragesymbolet går igjen i ulike typer fantastiske håndverk fra den tiden, som mynter, våpen, verktøy og bygninger. De 11 sirklene i dragen symboliserer 11 spillere som inngår i en større enhet. Sentralt plassert er NFFs logo, som representerer de 1 839 fotballklubbene som utgjør Norges Fotballforbund.

Vikingene kommer Vikingene er allerede en etablert metafor for fotballandslaget, og supportere har gjerne på seg vikinghjelmer o.l. på landskampene. Gjennom dette nye emblemet forsterker vi denne metaforen på en positiv måte.

Muligheter Det nye symbolet skal brukes til å forsterke den positive rammen rundt landslagene. Vi tror det ligger mange muligheter her. Vi kan blant annet gi supportere et ekstra element å bygge på, som for eksempel bannere, flagg, og andre typer effekter.