SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner.

Slides:



Advertisements
Liknende presentasjoner
5 åringen og sammenhengen barnehage – skole
Advertisements

Kunnskapsløftet – hvordan skal det bli regional virkelighet? Kunnskapsminister Øystein Djupedal Regjeringens kontaktkonferanse med fylkeskommunene 7. mars.
Verktøy i arbeid med kvalitetsvurdering
Forventninger og videre arbeid…...
Universell Utforming – regional samling Gruppeoppgaver.
Mer tid til elevene 12.Mai 2011 Marianne Aasen leder av KUF-komiteen på Stortinget.
En lærende organisasjon?
Det kommunale og det statlige barnevern
Hva var utgangspunktet?
…og ingen sto igjen Tidlig innsats for livslang læring
HTV- konferanse 5. – 6. desember 2011
Et bilde av en offentlig leder..
Samarbeid skole næringsliv Valgfag
Levanger og Verdal som kvalitetskommuner
Strategikonferanse KS Telemark
Rådmannens informasjon til sektorutvalgene 2011
Levanger kommune enhet Velkommen! Bunntekst 1. Levanger kommune enhet Bunntekst 2 Kommunedelplan oppvekst Hvorfor lager vi kommunedelplaner? Behov for.
Tone Marie Nybø Solheim, direktør helse og velferd KS
God oppvekst – styrket satsing på barn og unge i Sande og Vestfold
KS – de største arbeidsgiverutfordringene Per Kristian Sundnes Områdedirektør KS Arbeidsliv
Bente Aronsen Kunnskapsdepartementet
GNIST og Ungdomstrinns-satsingen VFL-samling Susanne Lavik
Ungdomstrinn i utvikling
Kompetansesatsing For ansatte i barnehagen 2013
Elevenes læringsmiljø og skolens brede mandat
Hva innebærer det å være lærebedrift? Være godkjent av fylkeskommunen Kunne gi opplæring slik den er fastsatt i læreplanen for faget Ha en kvalifisert.
Kommunenettverk for miljø og samfunnsutvikling. Presentasjon 2008 Bakgrunn Livskraftige kommuner –Samarbeidsavtale KS og Regjeringen ved Miljøverndepartementet.
Samhandlingsreformen i et kommunalt perspektiv
UFD ITU-konferansen Kristin Clemet, ITU-konferansen 2003, ”Digital dannelse. IKT i utdanning: Resultater og konsekvenser”. Oslo 16.
Betydningen av entreprenørskap i skoleverket
Den realfaglige skolesekken Hva kan museene gjøre for å styrke interessen for realfag? Statssekretær Lisbet Rugtvedt.
Stolt og unik Liv Overaae KS nfu konferanse 4. november 2008
Hvordan kan skolene og DKS samarbeide for å løfte fram kunstfagene v/ Kirsti Saxi.
Ei munter fortelling om Båtsfjordingan som ville lære mer. 
Regjeringens navn på den nye skolereformen
Hva er god kvalitet i eldreomsorgen? Faglig Forum for helse og sosialtjenesten, Oslo juni 2003 Politisk rådgiver Roger Iversen, KRD.
Vedtatt mai Arbeidsgiverpolitisk plattform - AGP.
Å lede i det skapende spenningsfeltet - KS’ policy for god ledelse
Barnehagekontoret Møte for familiebarnehagene 27.oktober 2009.
ASSS-RÅDMANNSMØTE Drammen, 7. september 06. ADMK 2006 Mange store pågående saker Forvaltningsreformen NAV-reformen Konsultasjonsordningen m.m. Oppfølging.
Temamøte Skole 2. februar 2009 Velkommen !. Skolen og grenda.
Barnevernet i Norge – et oversiktsbilde Nina Hjertø Ingebrigtsen, Anne Jensen og Mette Smedstad KS Myndighetskontakt.
DEMONSTRASJONSSKOLER OG -BEDRIFTER fellessamling i Kristiansand Åge R. Rosnes, november 2005.
KS skoleeiernes organisasjon og politisk aktør Innlegg v direktør Eva Lian Skoleeiermøte i Troms 25.januar 2010.
Hvordan kan stat og kommune være brobyggere mellom offentlig sektor og innbyggerne? Kommunal- og regionalminister Erna Solberg Servicekonferansen 2003.
Nasjonal opplæringskonferanse, Sarpsborg
Oppgavemål for satsingen Utdanning KS Utdanning 1.Kvalitetsstyringssystemer. KS skal kartlegge hva kommunene og fylkeskommunene trenger for å utvikle.
Lokalpolitisk handlingsrom Strategikonferansen februar 2010 Gunda Johansen, Hovedstyret KS.
Innlegg skoleeiermøte i Troms
Strategi- og aktivitetsplan
1 Odd Godal Seniorrådgiver Norske kommuner og fylkeskommuner som internasjonale aktører – har det noen betydning.
Skolen som lærende organisasjon NFFL
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Hvordan ta måling i bruk? Målinger og fakta som virkemidler Gudrun H. Grindaker Kommunebarometerkonferansen juni 2015.
Framtidas kompetanse Problemstillinger. 1 Utfordringer og muligheter Hva kjennetegner framtidas samfunns- og arbeidsliv? Hvilke samfunnstrekk legger premisser.
Kriterier for skolen som lærende organisasjon
OMSORG 2020 Omsorg 2020 er regjeringens plan for omsorgsfeltet – Prioritere områder i omsorgsfeltet – Styrke kvaliteten og kompetansen.
Oslo kommune Byrådsavdeling for byutvikling Plankontoret for Groruddalen Metodeutvikling i Groruddalssatsingen Nasjonal konferanse om områdeløft Hotell.
Arbeidsgiverpolitikk gir gode resultater Strategikonferansen i Akershus Spesialrådgiver Hanne Børrestuen.
Fra uønsket deltid til heltidskultur Jostein Bø/HR-sjef i Asker kommune.
Fylkesplan for Nordland Geir Davidsen Dato Foto: Bjørn Erik Olsen.
Møte i Østlandssamarbeidet Siri Halsan, KS utdanning.
Utfordringer for kommuner og fylkeskommuner i informasjonssamfunnet
Kompetanse for mangfold
KS 10 råd 10 RÅD FOR ET VELFUNGERENDE OG EFFEKTIVT PLANSYSTEM
KS Utredning og Dokumentasjon
SUS 6/18 Strategiske utviklingsmål
Metodeutvikling i Groruddalssatsingen
RPHO regional plan for et helhetlig opplæringsløp
Strategisk kart 2018–2021 Bruker Kvalitets-utvikling Kompetanse-
Utskrift av presentasjonen:

SKOLETINGET Olav Ulleren, administrerende direktør Kunnskap for kommende generasjoner

KS Utdanning Kommunenes evne til utvikling og nyskaping Skape engasjement for fornyelse og forbedring av skolen Positivt omdømme og satsing på skole og utdanning Hovedutfordringer Få organisasjonen til å arbeide sammen om felles mål

KS Utdanning Utfordring 1 Raske endringer

KS Utdanning Utfordring 2 ”Forgubbing” og generasjonsskiftet Aftenposten lærere vil slutte i løpet av 3 år Halvparten av de yngre lærerne ville slutte i løpet av 10 år

KS Utdanning

KS vil med sin utdanningspolitiske plattform bidra til at det norske utdanningssystemet skal framstå som internasjonalt ledende ved at kommunesektoren tar ansvar og utnytter handlingsrommet slik at barn og unge får en best mulig oppvekst og utdanning bidra til at kommunesektoren gjør utdanning til en sentral del av et livskraftig lokaldemokrati tydeliggjøre KS’ rolle som kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon på oppvekst- og utdanningsfeltet synliggjøre hvilke utdanningspolitiske områder KS skal konsentrere innsatsen om i neste periode og målrette KS’ arbeid på utdanningsområdet

KS Utdanning Den utdanningspolitiske plattformen for KS tar utgangspunkt i to hovedutfordringer: Det globale kunnskapssamfunnets krav til kunnskaper, ferdigheter og holdninger og den enkeltes og fellesskapets evne til læring og omstilling Kommunesektorens unike oppgave når det gjelder å utvikle et livskraftig og utviklingsorientert lokaldemokrati, samfunn og et helhetlig oppvekstmiljø.

KS Utdanning KS arbeider for at kommuner og fylkeskommuner har en utdanning som: 1.stiller høye faglige krav, har forventninger om god kvalitet og gir alle barn og unge opplæring og muligheter til å utvikle sine evner og talenter 2. stimulerer til livslang læring og valg av utdanning og arbeid for den enkelte og et arbeidsliv i utvikling og omstilling 3.lærer barn og unge medvirkning og medansvar 4. bidrar i arbeidet for sosial utjevning gjennom fellesskapsløsninger og tidlig innsats for økt kunnskap 5. har kompetanse og ressursgrunnlag som muliggjør tilpasset opplæring

KS Utdanning 6. samhandler med foreldre, lokalt arbeidsliv og frivillig sektor og bidrar i utviklingen av lokalsamfunnet 7. kjennetegnes av en kultur for vurdering, utvikling og innovasjon 8. har ledere som bygger tillit, inspirerer og utfordrer sitt personale, og som arbeider aktivt med virksomhetens omdømme 9. har personale som tar ansvar for utvikling av yrkesrollen, egen profesjonalitet og bidrar til å utvikle virksomheten 10. har bygninger, undervisningsutstyr og uterom av høy kvalitet som medvirker til et godt lærings- og arbeidsmiljø

KS Utdanning Nasjonal utdanningspolitikk Fylkesmannen Tilsyn, kontroll, veiledning Skoleeier – Eier og drifter av skolen Kommunestyret er ansvarlig organ RÅDMANN ELEVEN- RETT OG PLIKT TIL OPPLÆRING § FORSVARLIG SYSTEM – KVALITETSSIKRING-KVALITETSUTVIKLING

KS Utdanning

Innsatsområder og forventninger: 1.Læring i et livslangt perspektiv 2.Helhetlig og utfordrende ledelse 3.Kompetente medarbeidere - rekruttering og medarbeiderutvikling 4.Deltakelse og medvirkning

KS Utdanning KS’ oppfølging Den utdanningspolitiske plattformen er en strategisk overbygning for en rekke aktiviteter og tiltak. KS vil følge opp innsatsområdene på følgende måte: Gi folkevalgtopplæringen et innhold som gir kunnskap om ansvar og handlingsrom i utviklingen av en god utdanning. Gi kommunene veiledning og støtte i arbeidsgiverrollen med fokus på ledelse. Bistå kommunene i deres arbeid med utvikling av et helhetlig kvalitetssystem for barnehage og skole som skal være knyttet til kommunens ordinære plan- og rapporteringssystem. Bistå kommunene i deres arbeid med utvikling av et forsvarlig system for å vurdere om opplæringsloven oppfylles. Bistå kommunene i arbeidet med å videreutvikle og styrke medvirkningen fra elever, lærlinger, foreldre og andre. Være pådriver overfor kommunene i forhold til opprettelse av lærlingplasser i kommunal sektor. Bistå fylkeskommunene i samarbeidet med partene i yrkesopplæringsnemndene. Spre gode eksempler og tilrettelegge for at kommunene kan lære av hverandre. Påvirke statlige myndigheter gjennom konsultasjonsordningen og i andre sammenhenger slik at det er samsvar mellom oppgaver og ressurser og slik at det kommunale handlingsrommet utvides. Tilby deltakelse i nettverk som arbeider med kvalitet og effektivitet gjennom aktivt utviklingsarbeid, slik at ressursene brukes best mulig og kvaliteten på opplæringen økes.

KS Utdanning Sannhetens øyeblikk - ledelse 1.Møtet mellom elev-lærer. Læreren er leder 2.Møtet mellom lærer og rektor/skolens ledelse 3.Møtet mellom skolens ledelse og kommunens ledelse/rådmann 4.Møtet mellom rådmann og politisk ledelse, ordfører og kommunestyret.

KS Utdanning